|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
dada
|
Postano: sri svi 02, 2012 10:46 am Naslov
: |
|
|
Uuu, svaka čast. I da ne drži vodu, svejedno, bravo za razmišljanje...
Nisam baš sve skontao. Teško je to dokazivo. No, po meni, ima istine u napisanom. Koja daje više reza, ne mogu garantirati, to bih morao imati crvenu i crnu na istom reketu, pa probati malo duže... ali slično je, tu negdje. Znam da kad netko povuče jako rotirani spin, i kad vratim travom, bez obzira na boju, ta loptica ima ogromnu rotaciju, i spin obično završi u mrežici, i to dno. I to kod prvoligaša, koji igraju dosta dugo na obranu. Tako da globe ima strašan spin reversal. Nema ko D Tecs destrukcije, ali je kontrola puno bolja. Koja je mekša, ne bih znao sa sigurnošću ocijeniti, malo sam uspoređivao, meni su slične, teško je ocijeniti. Pokušat ću još jednom, ali da ne gledam boju trave... Činilo mi se da je crna hrapavija, i da kad prođem lopticom po travi da stvara malo, malo veće trenje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri svi 02, 2012 11:06 am Naslov
|
|
Dada, koje si sve travuljage probao, daj malo recenzija..
Kakav ti je TSP Curl P1-R? U usporedbi s Feint Longovima? U usporedbi s D-Techsom u usporedbi s Globeom (kojim?)?
S kolkom spužvom igraš? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri svi 02, 2012 12:33 pm Naslov
|
|
| dada (napisa): | Uuu, svaka čast. I da ne drži vodu, svejedno, bravo za razmišljanje...
Nisam baš sve skontao. Teško je to dokazivo. No, po meni, ima istine u napisanom. |
ae, hvala
da, teško je dokazivo, zato i je na razini teorije. al i meni zvuči nekako logično.
Mislim, trebale bi biti u pitanju nijanse. Ipak su to dvi iste gume, jebemu cent dva gore dole, lijevo desno. Doduše na nekom boljem nivou to je znatna razlika, no da ja igram i aktivno travu (umjesto tu i tamo čokljanja na treningu) sumnjam da bi mi išta značilo  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dada
|
Postano: sri svi 02, 2012 3:20 pm Naslov
|
|
| Pozdrav. Napisao sam prvi dio, odužilo se, teško mi je to skratiti, pa ću večeras napisati i drugi dio, sve ću odjednom staviti... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Smile
|
Postano: sri svi 02, 2012 4:09 pm Naslov
|
|
Unaprijed hvala na tekstu, baš me zanima.
Trenutno igram s Donic Alligatorom OX, razmišljam da ipak nabacim neku spužvicu... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dada
|
Postano: sri svi 02, 2012 7:19 pm Naslov
|
|
Pozdrav. Igrao sam s Feint Long III 0.5mm, Feint Long II 1.1 mm , TSP Curl P-1 R 0.5 mm i mislim 1.1-1.3mm, TSP Curl p-1 Bamboo, Grass D Tecs s folijom, OX, i bez folije, i na samo jednom treninu sam isprobao sa spužvom, Joola Badman ox, zatim Dornenglanz OX i Globe 979 OX
To je uglavnom to. Sa svim tim gumama sam igrao sigurno najmanje 2 mjeseca, znači poprilično sam upoznat sa karakteristikama... Ja sam miljenik OX verzije, iako sam počeo igrati prvo sa spužvom, tada se bilo čudno priviknuti na OX, ali nakon što se jesam prilagodio, nema povratka. Više mi odgovara OX.
Od svih tih guma, najraširenija i najubojitija za (ne)profesionalni stolni tenis je Grass D Tecs s folijom. Prvi put kad sam nabavio tu gumu, probao sam sa spužvom pa to ide ko raketa. No, teško je takvu(sa spužvom) brzu gumu kontrolirati u obrani. Bolja je za blok na stolu, i napad sa travom, a povremeno može poslužiti i za obranu od stola. No, za aktivne udarce je svrsihodnija.
Oduvijek sam mislio da znam igrati protiv obrane, i trave mi nisu predstavljale problem. I onda na jednom treningu, igram protiv igrača koji ima travu na bekendu, on zapili, ja spin u mrežicu, drugi put isto tako, gledam što je ovo sad ?, čudim se, treći put otvorim još više reket, veći trzaj dam, povučem spin i pogodim, ali nakon toga opet spin u mrežicu. Mogao sam povući spin, ali ne jak i brz, kao što sam to mogao protiv svih ostalih trava. Nije mi dugo trebalo da naručim tu gumu. Prvi put na treningu, katastrofa, nisam to mogao kontrolirati, jednom ode van stola, jednom u dno mreže, čudi se sugirač, čudim se ja, smijemo se, loptice frcaju... No, tako sam se sigurno 2 tjedna patio, dok onda nisam osjetio tu gumu. Nakon mjesec, dva dana uspio sam iskontrolirati kako sam želio. Ponekad se dogodi da me guma iznenadi, ali isto tako i protivnika. Jedina mana te gume je što nisam znao lupiti kontru sa tim, ni blokati, ali zato je bila odlična za uguravanje. Na tu fintu sam puno poena dobio. Protivnici su se često čudili kako loptica leluja. Mnogi su rekli da je zabranjena tj. provjeravali što je sa tom gumom , iščuđavali se... Jednostavno, nisam trebao zglob koristiti u obrani, trava je svoje sama odradila. S tom travom, dobio sam neke igrače koje nema šanse da dobijem s nekom drugom travom. E, onda ide ona priča, maknuli su foliju, i to više nije bila ista guma, GDT, kad su stavili na foliju, imala je tensor, raširili su je. Tako da sam odustao od te trave bez folije. Nije to više to. Probao sam Dornenglanz nakon toga. Nije loša guma. Daje jak spin reversal, solidna za blok, može se i kontra lupiti, no, kod pimpla daje dosta flaha, i nema destrukcije. Nakon toga, prijatelj mi preporučio globe979. Ta guma me nije zanimala, jer nekako sam bio skeptičan, kako može ta guma biti tako jeftina i kvalitetna, te nezgodna za protvnika, a dobra za mene, znači da imam kontrolu u obrani, da daje jak rez, da mogu ugurati, i da mogu lupiti kontru sa tim. Tad sam naručio Double fish 1615, Dawei 388D-1, Cloud and Fog 3. Nakon što sam prvo isprobao Globe 979, ove ostale nisam ni htio probati. Jesam par loptica prebacio, no, ova globe me oduševila. Ta Globe mi je bolja od svakog Feinta. Sto se tiče Feinta, Feint se ne da ni usporediti sa GDT i Globe. Dakako da su sve to dobre gume, ovisno o stilu itd. No, dok sam igrao sa Feint Long 3, ta guma mi je bila super jer kad sam daleko od stola, onda lijepo mogu jako nisko loptice vratiti odmah iznad mrežice, uz stvarno dobru kontrolu, moze se i odblokati i napasti, ali nema potrebne varljivosti. Protivnik mi bez problema povuče više spinova na tu travu, kao i na FL2. Osim, ako sam iskoristio maksimalno zglob, pa zapilio. TSP curl-p1 R, pogriješio bih kad bih rekao nešto loše o toj gumi. Skoro pa svi profesionalci igraju sa tom travom. Dok sam igrao sa 0.5 mm, zadovoljan sam bio, stvarno ta trava daje dosta varljivosti, može se i u pimplu dati malo reza, u obrani sam odredim koliko cu rotacije dati loptici, i to sa 0.5mm, sjećam se da sam ju mogao lijepo kontrolirati, no sa 1.3mm, tako nešto, sasvim druga guma, ta mi uopće nije valjala. Za tsp mogu reći da nije guma za početnike, treba imati dobar rad nogu, dobru tehniku, guma ne prašta puno grešaka, ali i puno daje. No, za to treba puno treninga, a to nemam. A i zašto bih igrao sa tom gumom, i sam se patio, kad Globe odradi sve sama. Još kad zglob upotrijebim, tek onda sam siguran da sljedeći spin ide u mrežicu. Zaboravio sam spomenuti, dok sam igrao sa GDT, i onda na par treninga stavio Joola Badman, koja isto ima solidan spin reversal, dosta je sporija od GDT, ali nije toliko nezgodna. Igrače koje sam dobivao sa GDT, nakon što sam sa Badman odigrao izgubio sam. Malim dijelom mozda zato jer se nisam priviknuo tada na gumu, no protivnici su puno lakše napadali na badman. Ne bih imenovao sa kim sam to igrao, ali mogu reći da itekako dobro igraju stolni tenis.
Zakljucak: sa Globe mogu napasti kontrom, mogu samo postaviti reket i odblokati, mogu lijepo nisko otpimplati, u obrani od stola imam sigurnost, i najvažnije loptice koje vratim sa travom imaju strasno jak rez, naravno ukoliko protivnik povuče rotirani spin, i mogu jednim neobičnim udarcem jako lijepo ugurati na rezanu lopticu. Najbitnije mi je da daje jak spin reversal, jer onda i kad vratim visoku lopticu, a protivnik malo požuri da završi poen, često se svede na to da dobijem poen, a protivnik gleda što je sa reketom, jer loptica u mrežici završi. Dosada su mnogi rekli da su GDT i Globe979 jako nezgodne gume. Posebno GDT. No, i da se vrati u proizvodnju GDT s folijom, ne bih je opet stavio nazad, jer što će mi takva guma sa kojom ne znam lupiti kontru, niti odblokati, nauštrb što ima ostale fenomenalne karakteristike. Mislim, može se odblokati, itekako, i stvarno protivniku dođe nezgodna loptica, no, teško je bilo sa tim blokati spinove s puno rotacije. Tada sam probao GDT na Tachiju, Rendler drvetu, i nije mi se svidjelo.... Sve te gume sam imao na Joo Se Hyuku. A sad imam Globe na NSD-u.
Naravno, ovo je samo subjektivno. Boljim igračima, recimo superligašima, znalcima, te trave ne predstavljaju problem, ali svejedno, zanimljivo je koliko gume mogu utjecati na nivo igre protiv nekih igrača.
Za klasičnu obranu Yasaka Phantom 0011 je dosta dobra guma, a za allround igru mislim Stiga Destroyer. Kratko sam isprobao te dvije gume, tako da nisam bas upoznat. Mnogi spominju Dragon Talon i Bomb Talent.... Meni se ne čine nešto posebno nezgodne. Više hvale Dragon Talon kao zamjena za D Tecs, i da daje 70, 80 % reza od GDT. Bomb Talent je dosta spora trava i koriste je mislim za blok na stolu Za blok je još solidna Yasaka Phantom 0012 Infinitiy. Na stranom forumu sam čitao, kao izuzetno brza trava, s tensorom, mislim da je Xiom Guillotine, pa možda nekog zanima, nek prouči... Donic Alligator nisam probao, jednom sam igrao protiv te gume, i bez problem sam povukao više spinova na tu travu. A za Donic Piranju znam da je jako brza guma. Double Fish1615 hvale da je to guma sa kojom možeš sve igrati, i da ima varljivosti. I postoje dvije podvarijnate, jedan je sa elastičnijim pipcima, ta je bolja. A za Dawei 388D-1 kažu da je slična kao Globe, samo ima više kontrole, i nije toliko nezgodna. To sve spominjem samo dozvoljene gume od strane ITTF-a. No, još nešto, dok sam igrao protiv jednog defanzivca koja je tada imao globe na forhendu, nije mi ta guma stvarala problem. Sad, možda je stvar tehnike, jer s forhenda ju on dosta nosi. Dok ja dok držim na bekendu i onda kad brzo prođem travom kroz lopticu, tada dam ubrzanje... Kod bekenda obrane, ne treba prečvrsto ržati reket i treba više položiti, tada trave dođe do izražaja...
Nadam se da nisam ništa preuveličao, ni podcjenio neke gume. Ovo je čisto osobni dojam.
Što se tiče beksajda, to je isto duga priča, ali guma koja je "šokirala" neke rekreativce, i zadovoljni su jako sa tom gumom je tibhar super defense 40, 1.1 mm crna... uglavnom, jako puno poena dobiju na pimplu, jer se može jako zarezati sa tom gumom, i ne moraš imati dobru osjećajnu ruku. Naravno, što više zgloba, to bolje, ali svejedno daju jak rez...... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: sri svi 02, 2012 7:51 pm Naslov
|
|
| dada (napisa): | | Pozdrav. Igrao sam s Feint Long III............. |
Svaka ti dala, to je volja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri svi 02, 2012 9:48 pm Naslov
|
|
Ja inače imam Galaxy Neptun...tenzor trava 0.7 i iako sam čitao dosta dobre recenzije nisam baš turbo zadovoljan.
No s druge strane ja sam rupa u igri s travom (kao što rekoh imam reket s galaxy nakeljenom al tu i tamo ga uzmem u ruke) pa nisam baš neki mjerodavan za komentirat.  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri svi 02, 2012 11:16 pm Naslov
|
|
Ideš dada
Al ja i dalje ćokljam sa TSPom jer se moram ravnat po svom idolu ko zacopana tiniđerka.
| dada (napisa): | | Za tsp mogu reći da nije guma za početnike, treba imati dobar rad nogu, dobru tehniku, guma ne prašta puno grešaka |
A dijelom i zbog ovoga.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dada
|
Postano: sri svi 02, 2012 11:38 pm Naslov
|
|
| Citat: | | Al ja i dalje ćokljam sa TSPom jer se moram ravnat po svom idolu |
| Citat: | | A dijelom i zbog ovoga |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet svi 03, 2012 12:00 am Naslov
|
|
@dada
jel bi reko da je globe979 najblizi tom nekom nasem poimanju fenirane trave? se moze s njom dobro odstopat sa stola pa da dodje nazad onaj ekstremni rez kojeg mozes jedva odpimplati, a na drugi spin mozes zaboravit?
pitam jer bi stvarno htio malo preko ljeta probat sa nekom takvom travom i igrat nesto kao stil zrinskoga sa zajebanom trava stopom i uguravanjem na rezanu sa bekenda i polijevanje sa forhenda...
pa da ne lutam previse jel to ta guma il ima jos takvih? kolko sam skuzio, treba imat cim manje trenje, a da je i dalje dozvoljena...ili? _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Smile
|
Postano: čet svi 03, 2012 8:46 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Al ja i dalje ćokljam sa TSPom jer se moram ravnat po svom idolu ko zacopana tiniđerka.
|
I ja bih htio bit ko Joža kad narastem
Jedino tražim neku drugu gumu za FH, mislim da mi Tenergy 64 nikako ne bi odgovarao. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dada
|
Postano: čet svi 03, 2012 5:53 pm Naslov
|
|
Nažalost, Globe nije takva guma. Od dozvoljenih guma, Grass D Tecs sa folijom bi odgovarao tako nečem, no tu je gumu gotovo nemoguće nabaviti, jer se više ne proizvodi sa folijom. Eventualno, nova verzija, no nije zafrkana ko stara...
Koliko sam skužio, u sokazu se smije igrati sa travama tipa Masterinsider, i neke od Dr. Neubauera recimo Super Block. Izbor je sužen, ali zašto ne uzmete jednostavno istu gumu sa kojom igra Zrinski
Ja ne znam igrati sa gumama tipa Super Block.... zahebano je postići željeni efekt. Jednom sam kupio Hallmarkovu neku travu, mislim original, jer sam vidio jednog igrača kako bloka sa tim, mislio sam i ja pokušati, i svaki moj blok, bez problema je protivnik napao, odmah sam odustao do toga... A i kad počnem tražiti takvu gumu, onda sve pokušavam igrati bekendom, umjesto da mi ta trava služi samo kako bi lakše osvojio poen forhendom. I to je mana mnogim blokera sa travom, konstantno traže travu koja "sama igra" i koja je nezgodnija za protivnika, a zanemaruju svoj forhend... Ako se smije igrati sa masterinsider, to bi bio jako dobar izbor  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet svi 03, 2012 6:40 pm Naslov
|
|
i nije tako dobar, jer te protivnici konstantno optuzuju da igras sa "zabranjenom" gumom bez obzira sto je u sokazu dozvoljena.
ako hoces igrati bez tih optuzbi moras uzeti neku dobro poznatu travu s kojom nitko nema problema. onda si fer igrac i ok covjek.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet svi 04, 2012 6:07 pm Naslov
|
|
" da igras sa "zabranjenom" gumom bez obzira sto je u sokazu dozvoljena."
ne razumijem, da li to znači da u sokaz-u ne vrijede stolnoteniska pravila.
odnosno sokaz ima svoja pravila. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet svi 04, 2012 10:23 pm Naslov
|
|
Tako je. Ne smije biti fenirana i obradjivana, ali smije ne biti na popisu ITTF-a.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub svi 05, 2012 4:12 am Naslov
: Trave |
|
|
Pa to nema NIKAKVOG smisla. Znači, dozvoljeno je igrati sa frictionless travama i antispinovima, koji nisu na ITTF listi, ali, ako si kupio gumu sa liste, kojoj je naknadno "skinut" otpor, onda to nije dozvoljeno. Pih, svašta !!!
U pravilu, kada odluka nema smisla, pretpostavlja se da je donesena u nečijem interesu. Bilo bi dobro, kada se donose takve odluke, da se pozove nekog tko o tome nešto zna. Ili, to nije važno ? _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sub svi 05, 2012 6:29 am Naslov
|
|
ponavljam pitanje ib : da li u sokazu vrijede stolnoteniska pravila ili ne.
ako se možemo dogovarati o pravilima ja odmah predlažem da se igra do npr. 15 poena u setu. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub svi 05, 2012 8:38 am Naslov
|
|
Ne vrijede. Nema time-outa. Slobodno smisli neko novo i predloži, ako je dobro - tko zna, možda prođe.
Ček obojica, stvarno ste tek sad shvatili kakva je situacija oko pravila s gumama? Pa za koga to piše u biltenima?
A sad, ima li smisla, po meni ima.
Pratiti liste ITTF-a dvaput godišnje je komplicirano, ima dosta guma koje plešu na granici i odjednom se pojave ili nestaju s te liste. A kako i SOKAZ-ovci volje živjeti opasno i na rubu, morali bismo često tjerati ljude da kupe nove gume i uče igrati s njima, kao i točno znati u tom i tom prvenstvu je li ta i ta guma dozvoljena.
Također, ima smisla i financijska komponenta, da pokušavaš ne tjerat ljude na trošak ako ga možeš izbjeći - npr. još uvijek imamo socijalno definirana domaćinstva preko ZET-a!
Zašto je feniranje i naknadna obrada eksplicitno imenovana kao zabrana? Zato što je to u redu, jer to je ponajprije moralna kategorija. Teško da bilo koja trava iz dućana ne može biti toliko gadna koliko ja to mogu složit u svom kućnom laboratoriju  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|