3.liga proljeće 2012

najnoviji neslužbeni rezultati

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
wolf
Kontakt:

#61 Post Postao/la wolf »

Burke je napisao/la:Umjesto Tileta bi i Hićo mogo proć...
Mogao bi , al one nesmije čak ni na forum :strah: :rolleyes: :zubo:
zacko

#62 Post Postao/la zacko »

Koki je napisao/la:komunistički mentalitet? Drug Tito? Prošla vremena? Moralniji mladi ljudi?
O čemu ti pričaš?
Misliš na Big Brother, Hrvatska traži zvijezdu, sponzoruše, survivor i slične hapeninge i događaje gdje moralni mladi ljudi odlaze zaraditi pošteno svoj kruh..?

Aj please ne trkeljaj o nečemu o čemu nemaš pojma...
To dal ja imam pojma o tim vremenima ili nema Vi neznate.
Al vjerujte mi da ne pričam napamet. Svakodnevno se bavim odnosima iz tog vremena i znam kako se postupalo.

Sama činjenica da na spomen mladih ljudi Vi izvlačite gospodu iz Big Brothera i sl. više govori o Vašem pogledu na mladost i mlade ljude.
To je kao da sam ja kao primjer starijih ljudi dao primjer ljudi koji kopaju po kontejnerima.
Mislim da to nijedno ni drugo nisu reprezentanti neke generacije kako god okrenuli.

Slažem se da ne treba generalizirati ali opet mislim da iz generalne situacije možemo izvući dosta zaključaka.
Naravno da u svakoj generalizaciji postoje i hrpa dobrih i loših iznimaka.

Zašto sam ja napisao da duh komunizma još uvijek vlada u starijim ljudima i ljudima srednjih godina!?
Zato jer se sa time susrećem svaki dan. To nije osjećaj! To su činjenice!

A sad da potkrijepim to recimo primjerima iz Sokaza.
Ispričavam se unaprijed što ću spominjati konkretne ljude al bez toga nejde.

Zašto recimo mladićima iz Južne Trešnjevke 3 nije niti palo na pamet da se dogovore sa mladićima iz Marathona i da lagano zadnje kolo izbace Škofinu!?

Zašto mojoj ekipi nije niti palo na pamet da se dogovore sa mladićima iz System 32 i da lagano zeznu Kašića!?

Zašto Bućina ekipa nije dogovarala kroz cijelu sezonu bodove pa im na kraju nebi nedostajalo (oni budale odigraju sa dečkima iz dvorane 5:5 već par godina zaredom!).

Prema mojem iskustu oko namještanja u većini slučajeva kolo vode iskusniji igrači u Sokazu. Ljudi koji to godinama rade i još se okolo hvale oko toga. Njima je to normalno i prihvatljivo.

Iako sam voditelj lige ja tome ne mogu ništa bez nekakvih dokaza.
Evo primjer.
Iako sam sreo igrača jedne momčadi u dvorani dok sam ja imao utakmicu kako lijepo trenira. On mi je uredno u facu rekao (na moje pitanje) kako je odigrao utakmicu u drugom dijelu grada koji tren prije i znao rezultat (naravno 5:5). Bez obzira što mi je njegov suigrač to jutro rekao da se ta utakmica treba odigrati dva dana poslije.
Ovaj se snašao i složio priču (koja je s logičkog stajališta moguća ali i istovremeno malo vjerojatna).
Dakle dečki su uredno odigrali a on si je otrenirao još poslije utakmice na drugom dijelu grada jer mu nikad nije dosta voljenog pingača.
Čovjek ima cca 65 godina i baš bih volio imati toliko snage i volje kad ja budem u tim godinama. :E:

Govorim o duhu jer je on svuda oko nas. Prenosi se i na mlade koji ne razmišljaju svojom glavom.
Kada spominjete ljevičarenje ovo što ja pričam nije ljevičarenje. To nema predznak. (kada bih sebe opisivao prije bih rekao da sam umjereni desničar-pogotovo kada govorimo o ekonomsko-pravnom aspektu toga pojma)
Samo govorim da je izraženije kod ljudi generacija 40-ih, 50-ih, 60-ih jer su ti ljudi odrasli u vremenu kad je pod normalno bilo dobit društveni stan, gradit vikendicu društvenim sredstvima, dogovorit se oko provizije, radit u fušu na crno, ne plaćat poreze, nemoguće je dobit otkaz pa čemu radit itd... Poznata je krilatica toga vremena da me ne možeš platit toliko malo koliko ja malo mogu radit.
Ta vremena su i dovela do 90-ih kada je pod normalno bilo da predsjednikov unuk ima banku, njegov suigrač u tenisu 10-ak poduzeća, privatizirati firmu a pod hipoteku stavit tu istu firmu itd...
Tako smo dobili velike kapitaliste koji to ustvari nisu.
Duhom komunizma do Hrvatskog kapitalizma.
Došle su i 2000-te kad je normalno bilo preplatit svaki javni rad barem 30%. Gradile se autoceste, stanovi, plinovodi il sl. Al sve to uz malu provizijicu od nekoliko postotaka. Bez toga nije išlo.
Jel to normalno!?

Danas se čini da nije. Ali ljudi te generacije nisu tada to mislili.
Puno puta sam razgovarao o tome i mišljenje većine njih je bilo- tako je to. Nemožeš protiv toga ništa. Oduvijek je tako.
Jer nisu niti znali da može drukčije.
Legalno i po zakonu.

E sad- povezao sam to sa Sokazom iako se čini da to nema dodirne točke. Po meni ima. To je taj duh-mentalitet.

Dogovorit ćemo se-ljudi smo.

Mislim da i Vi znate o čemu pričam.
Kolko god Vi šutili o tome i pravili se da ne postoji.

PS.
Naravno da u svim sustavima ima iznimno dobrih, poštenih, marljivih , radišnih itd. ljudi. Oni nam trebaju biti primjer. I u komunizmu i u kapitalizmu i u bilo kojem sustavu (čak i u Sokazu :)!
bigdedi

#63 Post Postao/la bigdedi »

slika zacko

taman procitam sve, i napokon dodjem do kraja threada, ne prodje minuta kad ti nadrobis jos 2000 rijeci... sad jos dok to prozvacem :znoj:
Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
Lin Chi Na

#64 Post Postao/la Lin Chi Na »

Svaka čast Zacko, u potpunosti potpisujem vaš tekst. :top:
ib
Site Admin
Kontakt:

#65 Post Postao/la ib »

zacko je napisao/la:Iako sam sreo igrača jedne momčadi u dvorani dok sam ja imao utakmicu kako lijepo trenira. On mi je uredno u facu rekao (na moje pitanje) kako je odigrao utakmicu u drugom dijelu grada koji tren prije i znao rezultat (naravno 5:5). Bez obzira što mi je njegov suigrač to jutro rekao da se ta utakmica treba odigrati dva dana poslije.
Ovaj se snašao i složio priču (koja je s logičkog stajališta moguća ali i istovremeno malo vjerojatna).
Dakle dečki su uredno odigrali a on si je otrenirao još poslije utakmice na drugom dijelu grada jer mu nikad nije dosta voljenog pingača.
Čovjek ima cca 65 godina i baš bih volio imati toliko snage i volje kad ja budem u tim godinama. :E:
Poslije mi je palo napamet da je čak i partije zabrljavio (bilo je Aco 3, Petrović Iliju i par u prvoj varijanti :hihihi:) pa je na kraju izletjelo da Ćutuka nije ni bilo. Znam da sam otišao kući u čudu. :misli: :confused:

U tom prvom momentu mi se činilo da tih 5:5 stvarno ne igra nikome i da čak i nije dogovoreno, al sad baš gledam - Atelje je s Vodovodom igrao sutradan (:rofl:) tako da je vjerojatno i taj rezultat već bio poznat. A i Cestama bi to bilo taman da budu bolji od Prvomajske, da su ovi izgubili sa Sesvetama (što ipak nisu).
Osim toga, podatak da su iz Cesta sletjela oba zapisnika je oćaravajuć! :cerek:
Koki
Kontakt:

#66 Post Postao/la Koki »

zacko je napisao/la:
Koki je napisao/la:komunistički mentalitet? Drug Tito? Prošla vremena? Moralniji mladi ljudi?
O čemu ti pričaš?
Misliš na Big Brother, Hrvatska traži zvijezdu, sponzoruše, survivor i slične hapeninge i događaje gdje moralni mladi ljudi odlaze zaraditi pošteno svoj kruh..?

Aj please ne trkeljaj o nečemu o čemu nemaš pojma...

Sama činjenica da na spomen mladih ljudi Vi izvlačite gospodu iz Big Brothera i sl. više govori o Vašem pogledu na mladost i mlade ljude.
To je kao da sam ja kao primjer starijih ljudi dao primjer ljudi koji kopaju po kontejnerima.
Mislim da to nijedno ni drugo nisu reprezentanti neke generacije kako god okrenuli.

Zašto recimo mladićima iz Južne Trešnjevke 3 nije niti palo na pamet da se dogovore sa mladićima iz Marathona i da lagano zadnje kolo izbace Škofinu!?

Zašto mojoj ekipi nije niti palo na pamet da se dogovore sa mladićima iz System 32 i da lagano zeznu Kašića!?

Zašto Bućina ekipa nije dogovarala kroz cijelu sezonu bodove pa im na kraju nebi nedostajalo (oni budale odigraju sa dečkima iz dvorane 5:5 već par godina zaredom!).

Prema mojem iskustu oko namještanja u većini slučajeva kolo vode iskusniji igrači u Sokazu. Ljudi koji to godinama rade i još se okolo hvale oko toga. Njima je to normalno i prihvatljivo.

Samo govorim da je izraženije kod ljudi generacija 40-ih, 50-ih, 60-ih jer su ti ljudi odrasli u vremenu kad je pod normalno bilo dobit društveni stan, gradit vikendicu društvenim sredstvima, dogovorit se oko provizije, radit u fušu na crno, ne plaćat poreze, nemoguće je dobit otkaz pa čemu radit itd... Poznata je krilatica toga vremena da me ne možeš platit toliko malo koliko ja malo mogu radit.

E sad- povezao sam to sa Sokazom iako se čini da to nema dodirne točke. Po meni ima. To je taj duh-mentalitet.

Dogovorit ćemo se-ljudi smo.

Mislim da i Vi znate o čemu pričam.
Kolko god Vi šutili o tome i pravili se da ne postoji.

PS.
Naravno da u svim sustavima ima iznimno dobrih, poštenih, marljivih , radišnih itd. ljudi. Oni nam trebaju biti primjer. I u komunizmu i u kapitalizmu i u bilo kojem sustavu (čak i u Sokazu :)!
Pokušao sam izdvojit nešto iz ovog nepotrebnog dugačkog-kobasica posta. Mogu se ja složit sa mnogim stvarima oko "stanja duha" nacije no to nema gotovo pa nikakve veze sa konkretnom situacijom oko završnice 3.lige. Primjere poštenih "mladih" momčadi si pogrešno odabrao jer i među njima ima onih koji su itekako dogovarali utakmice za sebe i druge (uz pomoć drugih mladih ljudi) unatoč svojoj mladosti. Naravno to ne amnestira "stare prdonje" koje si spomenuo (znam da su za to sposobni). Opet generaliziraš i pokušavaš stvari smjestiti u ladice jer ti je tako lakše. Svijet nije crno-bijeli nego u boji ....postoje nijanse...
gad je gad... bio star, mlad, crnac ili bijelac bilo koje vjere ili nacije....
zacko

#67 Post Postao/la zacko »

Ja generaliziram (što je donekle i točno) ali Vi relativizirate (što je potpuno točno).

Ovo sa gadom se slažem ali ja samo govorim gdje mi se čini da ih ima više.
Pa tu dolazi do zaključivanja sa pojedinačnog na generalno.
Iz mog skromnog iskustva.

A ovo što govorite o nekima mladcima koji su namještali malo se raspitajte tko je bio spiritus movens! Nije baš mladac! Oni su samo poklekli u zamci al su brzo shvatili da to nema smisla! :lux:
ib
Site Admin
Kontakt:

#68 Post Postao/la ib »

A sad molim dosta off-topica i molimo koncetrirajte se na moju tugu i kuknjavu! :lux:

:mama: :cry:
Koki
Kontakt:

#69 Post Postao/la Koki »

zacko je napisao/la:Ja generaliziram (što je donekle i točno) ali Vi relativizirate (što je potpuno točno).

Ovo sa gadom se slažem ali ja samo govorim gdje mi se čini da ih ima više.
Pa tu dolazi do zaključivanja sa pojedinačnog na generalno.
Iz mog skromnog iskustva.

A ovo što govorite o nekima mladcima koji su namještali malo se raspitajte tko je bio spiritus movens! Nije baš mladac! Oni su samo poklekli u zamci al su brzo shvatili da to nema smisla! :lux:
A dobro....onda nisu ništa krivi. Nisu znali da dogovaraju i nije im bilo sumljivo što potpisuju zapisnik utakmice koja nije igrana..i tako nekoliko puta. Valjda su bili hipnotizirani...
Koki
Kontakt:

#70 Post Postao/la Koki »

ib je napisao/la:A sad molim dosta off-topica i molimo koncetrirajte se na moju tugu i kuknjavu! :lux:

:mama: :cry:
još si uvijek neutješan?
zacko

#71 Post Postao/la zacko »

Naravno da su krivi!
Al ljudski je griješiti!

Al drago mi je što nisu ustrajali u tome! :s:
ib
Site Admin
Kontakt:

#72 Post Postao/la ib »

Jeste me čuli? :mad:

Kako ne bi bio neutješan, pa nisam još ni prespavao. :mama:
Koki
Kontakt:

#73 Post Postao/la Koki »

zacko je napisao/la:Naravno da su krivi!
Al ljudski je griješiti!

Al drago mi je što nisu ustrajali u tome! :s:
Možda nisu ustrajali jer nisu imali s kim dogovorit?
Koki
Kontakt:

#74 Post Postao/la Koki »

ib je napisao/la:Jeste me čuli? :mad:

Kako ne bi bio neutješan, pa nisam još ni prespavao. :mama:
Možda pomogne statistika...

5 pobjeda
3 neriješene
2 poraza

razlika partija 57:43

Rezultati govore da vam je trenutno 3. liga po mjeri...

vidi kod nas:

kašina momčad 8 pobjeda i 2 poraza (72-28) uz pravog čvrstog prvog igrača i dva po 18 partija i to nije bilo dovoljno. Ove su sezone sjajno igrali uz jedan ozbiljan kiks (protiv Sistem 32) kada Palaversa i Amon nisu dobili ni partiju. I nisu prošli a itekako su zaslužili...

takav je život...
ib
Site Admin
Kontakt:

#75 Post Postao/la ib »

Sorry, al glupi argumenti. :D (a i nismo igrali sa zadnjima još)

Neko mora proć u drugu, a nisi me uvjerio da je, osim Vodovoda, netko više zaslužio nego mi.

Lige su kontekstualno natjecanje, prošlo prvenstvo smo bili isto tu negdje, pa je sve bilo okej jer su postojale dvije ekipe koje su bile jače od nas. Fair & square.

:w:
Izra
Kontakt:

#76 Post Postao/la Izra »

apsolutno nam je treca liga po mjeri, to cu prvi reci ja sa skorom 6:6, a nije ni buci ni kambi bas dosadna makar su u pozitivi.

ali obzirom koliko je liga bila izjednacena ne moze nam nitko reci da postoji (osim vodovoda) ekipa koja je realno vise od nas zasluzila da ode dalje.

bilo je tu puno ekipa koje su otprilike jednake jacine kao i mi i koje su jednako kao mi zasluzile otici dalje, ali tuzno je da u takvoj konkurenciji ne ispliva ona koja je svojom mukom za dlaku izborila najbolji rezultat, nego ispliva ona koja ga je izborila muljazom.
ČUPKO

#77 Post Postao/la ČUPKO »

čestitam prvacima jedino pozitivno u toj cijeloj kuhinji je kaj smo se riješili te ekipe pa druge sezone nečemo morati igrati sa njima neka uživaju u zasluženoj drugoj ligi :yesss: :gitara: :headbang:
Izra
Kontakt:

#78 Post Postao/la Izra »

Koki je napisao/la: takav je život...
znamo, ali tko bi drugi trebao uprijeti prst u muljatore nego osteceni? ocekujes od nas da slegnemo ramenima i kazemo "takav je zivot". pa realno, hocemo, ali prije toga cemo rastrubiti o ovom sto se dogodilo, da smanjimo sansu da se ponovi nama ili nekom drugom.
Koki
Kontakt:

#79 Post Postao/la Koki »

ib je napisao/la:Sorry, al glupi argumenti. :D (a i nismo igrali sa zadnjima još)

Neko mora proć u drugu, a nisi me uvjerio da je, osim Vodovoda, netko više zaslužio nego mi.

Lige su kontekstualno natjecanje, prošlo prvenstvo smo bili isto tu negdje, pa je sve bilo okej jer su postojale dvije ekipe koje su bile jače od nas. Fair & square.

:w:
uf...nevidjeh da još niste gotovi. Nitko nije više zaslužio. Htjedoh te utješiti...Možda je bolje da prestanem... :love:
ib
Site Admin
Kontakt:

#80 Post Postao/la ib »

A fak, zaboravio sam da je ovo tješenje! :rofl:

Sorry! :grli:

Hvala ti Koki moj dobri, hvala! :mama: :narik:
Odgovorite