NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Pomoć - osvjetljenje u niskoj dvorani

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jmaslac

PostPostano: sri ožu 21, 2007 11:02 am    Naslov : Pomoć - osvjetljenje u niskoj dvorani Citirajte i odgovorite

Pozdrav!

Mislim osposobit dvoranu tj. podrum za treniranje pingaca i vise manje sam sve napravio osim sto ne znam kako rijesiti osvjetljenje. Podrum je visine ~2.25cm pa mi to stvara problem.
Naime zbog takve visine bojim se da bi mi se svjetlo moglo previse odbijati od stola. A i ne znam gdje ih stavit a da nam svjetlo ne ide previse u oci dok igramo/serviramo.

Zato imam dvije dvojbe.
1) Koju vrstu fluroscentnih armatura koristit. One otvorene u kutiji - znaci ona gdje fluroscentna cijev direktno osvjetljava.
Ili one koje imaju plasticni okvir oko sebe pa malo zamagljuju svjetlost.
2) Gdje ih smjestit?
Po sredini iznad stola. Ili npr. dvije uze ali po strani.

A i opcenito mozete li mi reci gdje ima veci izbor fluroscentnih armatura i svjetiljki? Ja sam gledao u pevecu, bauhaus-u i metro-u - ali cini mi se da bi im izbor mogao biti veci...

Eto, ako netko ima kakvog iskustva u slicnim situacijama bio bi zahvalan da mi udijeli koji koristan savjet Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nzoric

PostPostano: sri ožu 21, 2007 12:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

maslac (napisa):
Naime zbog takve visine bojim se da bi mi se svjetlo moglo previse odbijati od stola. A i ne znam gdje ih stavit a da nam svjetlo ne ide previse u oci dok igramo/serviramo.

Mislim da ti je najbolje vidjeti nekoliko podruma/atomskih sklonista i onda pokusati napraviti nesto slicno. Kod tumare ti je to zgodno napravljeno, mi (atomsko skloniste u Kazoticevoj ullici) imamo vecinu svjetla od normalnih 150W zarulja i to preko veceg dijela stropa, skoro pa kaoticno razmjesteno i meni je odlicno.

Vjerujem kako god da napravis, u pocetku ce ti biti cudno, no nakon nekog vremena ces se priviknuti i osjecat ces se "kao doma".

Mozes me kontaktirati na 098 774 574 ako ti treba jos koja lokacija za pogledati.

Sto se tice mjesta gdje mozes kupiti neonke, tu ti ne mogu pomoci.

P.S.: Osobno puno vise mi se svidja svjetlost od normalnih zarulja nego od neonki.

SP, Nedeljko.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.