| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Free runner
|
Postano: sri ožu 21, 2007 4:08 pm Naslov
: |
|
|
Bravo Đuka |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
Pridružen/a: 16. 07. 2006. (22:34:49) Postovi: 109 Lokacija: Sibinj
|
Postano: čet ožu 22, 2007 2:42 pm Naslov
|
|
Hvala meštre  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: čet ožu 22, 2007 3:02 pm Naslov
|
|
Đuka, čestitke od mene. Ja sam bio svjedok da si bitno podigao igru i bio sam ugodno iznenađen promjenom tvog stila i rezultata. Skoro pa si uspio pobjediti sve protivnike u nedjelju .....  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: pet ožu 23, 2007 10:53 am Naslov
|
|
Ima dana za megdana  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: ned kol 12, 2007 5:36 pm Naslov
|
|
Molimo za mišljenje/savjet iskusnih sa malo više igračkog staža:
Godinama (više od desetljeća) sam na bekendu koristio YUNG 638, kako se spomenuta guma više ne proizvodi a staru moram zamijeniti jer se potrošila - zanima me koja se guma sličnih karakteristika danas može nabaviti odn. rado bih pročitao iskustva onih koji su nekad igrali sa Yungom638 a kasnije bili prisiljeni prijeći na druge materijale. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon kol 27, 2007 6:31 pm Naslov
|
|
nisam iskusan ali evo sam nasao negdje da su te gume stavili u istu kategoriju sa slijedecim gumama:
Butterfly Feint-Long
Butterfly Feint-Soft
TSP-P1-Curl
Phantom 007
Phantom 008
Phantom 011
Phantom 012 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: pon kol 27, 2007 9:31 pm Naslov
|
|
Hvala Izra,... malo ćemo eksperimentirati ove sezone  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
|
Postano: pet lis 12, 2007 9:31 am Naslov
|
|
O svim vrstama trava imaš dobar opis na ovom linku http://www.stk-brod.hr/Treniranje/treniranje.html .
Tu klikni na "Više o travama" te pročitaj prijevod opisa za raličite vrste trava, među kojima imaš i one za lov.
Za igru dalje od stola preporučena je na prvom mjestu STIGA DESTROYER.
Ovo nije moja umotvorina nego prijevod sa jednog inozemnog sajta.
Nadam se da će ti ovo pomoći u odabiru prave trave za tvoj stil igre.
Pozdrav!  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: ned pro 02, 2007 10:04 pm Naslov
|
|
| Ukoliko netko upotrebljava (ili je upotrebljavao) drvo Donic Defplay Senso, zanima me koja guma se najbolja pokazala za igru na FH? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: pon pro 03, 2007 11:01 pm Naslov
|
|
Igrao neko vrijeme (5mj)a,i sada ponekad(ovisi o protivniku,bogami i o meni)sa tim drvetom-meni je najviše odgovarao Tackiness C-1,7mm,a na BH-bilo koja OX-ica-to ti je dobitna kombinacija na "sigurno"  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: uto pro 04, 2007 4:18 pm Naslov
|
|
| Upravo igram sličnom kombinacijom. OX na Bh je sasvim u redu, tu nemam primjedbi. Tackiness C II (1,7) za odbranu je vrlo dobar međutim kada treba prijeći u napad - spin je lijen i spor, kontra slabašna. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: sri pro 05, 2007 1:55 pm Naslov
|
|
E to je sada stvar tvoje igre,kako kažu ne možeš imati i ovce i novce... tack. nije za napad on ima rotaciju.Sa njim ne kontram nego katkada blok i ako dođe dignuta loptica poslije travulje drajf .Očito da nisi klasični lovac(uostalom kao ni ja)i zbog toga stalno tražim igru koja bi mi odgovarala -uzmi neku bržu gumu...Sriver Fx,L,RITC 729- trenutno igram sa jola carbon-Fh Frendship fx 2,0 i Batrefly feint soft OX na Bh Nabavio sam si drvo Thibar Rapid Carbon,čekam gume TSP curl P3 0,5 i Frendship Haihter Transcendent 1,8 pa javim utiske
Ako imaš mogućnosti od prijatelja posuditi gume(drva)probaj kombinirati,možda i nađeš nešto što ti odgovara
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: sri pro 05, 2007 2:44 pm Naslov
|
|
Upravo mi je stigla guma Frendship fx 2,0. Kakvi su tvoji utisci s tom gumom?
Inače pokušao sam igrati sa drvom Donic Appelgren Allplay Senso V1 - na FH se najbolji pokazao Donic Slice 40 1,5 mm, za nijansu slabije Donic A conda soft 1,8mm dok je BTY Tackifirie C 1,7mm bio katastrofalno loš. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: pet pro 07, 2007 10:02 am Naslov
|
|
Super guma (malo teška,tvrda)možda ti bude odgovarala zbog svojih karakteristika(kontrola,brzina,cijena ),meni i nije baš jer nemam izgrađen spin(drajf joj je ubitačan),a i kada je frka pilanje do bola
Sa njom trenutno igram,ali to su većinom igrači koji imaju problema sa čitanjem rotacije tako da dosta poena pripremi travulja
Prije dva dana sam uspio doći do Virus ll (Toni Hold),pa ako netko ima kakva iskustva o toj gumi volio bih pročitati(pipci idu paralelno sa drškom i zanima me da li je to napadačka S ili obrambena guma L) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: pet pro 07, 2007 10:17 am Naslov
|
|
Nemam namjeru nabijati postove ,ali sam uspio naći o Virusu(kako zalijepiti travu OX-komentari Tovara i Slavonca)pa ako netko ima da nadoda,uvažavam svaki dobrodošao savjet  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
|
Postano: pet pro 07, 2007 11:25 am Naslov
|
|
Đuka, prijatelju
VIRUS II guma ima dvije strane - napadačku i obrambenu stranu gume.
Iz vlastitog iskustva i podataka sa internet stranica stvari stoje ovako ;
Ako gumu ljepiš na stranu označenu sa "S" guma ima veću brzinu
( redovi prištića su ukoso u odnosu na os drške reketa ), a ako ju ljepiš na "L" stranu ( redovi prištića paralelni sa osi drške ) onda guma ima manju brzinu i bolja je za obrambenu igru.
Izvorni tekst Toni Holda
VIRUS II, the new long-pimpled rubber, developed in Toni Hold’s magical workshop, offers a completely frictionless surface. Not only the surface but also the pimple necks are smooth. Thus, VIRUS II enables excellent disturbing effects for blocking and produces a very good spin reversal and a flat flying path. Thanks to its softer pimples and less speed you can attack with outstanding control. Moreover VIRUS II enables excellent spin reversal while defending.
Unique in its way VIRUS II offers two directions to be stuck on: S for speed up, L for slowing down. As a result VIRUS II is the ideal long- pimpled rubber for violent disturbing effect and dynamic attacking possibilities, paired with outstanding control. VIRUS II is available in red or black, OX and sponge thickness 1.0, 1.5, und 2.0. _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet pro 07, 2007 11:32 am Naslov
|
|
| Đuka (napisa): | Nemam namjeru nabijati postove ,ali sam uspio naći o Virusu(kako zalijepiti travu OX-komentari Tovara i Slavonca)pa ako netko ima da nadoda,uvažavam svaki dobrodošao savjet  |
o virusu II
suigrač i ja smo je isprobavali, guma daje previsoke loptice, za napad je izvrsna, ali sve to se može i s običnom travom....
nova guma dolazi sa dvostrukim zaglavljem (logo, approval itd) na način da je jedan na donjoj strani S, a jedan na desnoj strani L pa je lijepiš i režeš kako ti više odgovara
uglavnom razlika je u položaju pipaka (jedna verzija su pipci okomiti na dršku, a u drugoj su pod kutem ) uglavnom kao i kod Srivera
lijepili smo ga na sporiju verziju, ali se nije pokazala nešto spora....
nadalje... guma ima jako elastičnu i tanku podlogu pipaka tako da se zna odljepljivati od drveta i lijepiti sama za sebe (mnogo je bolje kvalitete nego Hallmarkove podloge) i teže puca...
Preporučam kupnju dvostrane lijepljive folije (vidi internet dućani....) ili podmetanje obične plastične folije/kišobran platna između drveta i gume
mi smo još preko Pospiša nabavili i damping foliju Toni Holda koja dodatno usporava lopticu... sa njom se guma lijepi bez problema, čak i lakše nego backside gume... ali i to nam je bilo prebrzo....
uglavno to je to ukratko.... za ostalo stojim na raspolaganju...
nismo bili baš oduševljeni gumom kako smo čuli komentare o njoj, a i skupa je, preskupa....
a koliko znam stari lisci friziraju tu gumu raznim postupcima toplinske obrade... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
|
Postano: pet pro 07, 2007 12:37 pm Naslov
|
|
Hvala majstori Slavonac i Rope na ovako brzim i konkretnim odgovorima,a sada ću malo da kemijam u pauzi prvenstva.
Za Slavonca:
p.s. nešto Bera napisa o zabrani Virusa ,ali nisam u onom pregledu ništa našao o toj travi
I što će mo mi koji živimo
od travulja stavljati na BH  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
|
Postano: pet pro 07, 2007 2:16 pm Naslov
|
|
Zabrana pojedinih vrsta trava bi prema najavama trebala nastupiti od 1. srpnja 2008. godine, ali borba između proizvođača još traje, pa če mo vidjeti što će biti u konačnici.
Siguran sam da se radi o borbi jakih tvrtki ( Butterfly ) protiv konkurencije slabijih i manjih na tržištu. Očito su ovi mali uzimali dosta velik dio kolača, pa veliki popizdili i koriste svoj svjetski utjecaj.
Na popisu je Virus II ali i Dr. Neubauer Inferno, što mene jako ljuti jer imam rekete i igram upravo sa ove dvije trave.
Čak i da ostane prema najavama zabrane, opet če mo mi "materijalisti" imati sa čime igrati jer ostaje nam izbor niza dobrih trava;
- Butterfly Feint Long II ili III, Faint OX, Donic Piranja FD TEC, Cloud&Fog II ili još bolje III, Joola Octupus, Stiga Destroyer, Tibharove Grass i Grass D. Tecs, Phantom 007 do 0012 ....
Ne brini prijatelju, nači će mo mi opet neki penicilin za beksajd koji nama odgovara !  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|