| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Zrinski
|
Postano: pon lip 08, 2009 11:03 am Naslov
: SOKAZ & ITTF |
|
|
1. Kako će se SOKAZ postaviti prema novoj ITTF listi dozvoljenih guma i ljepila?
2. Dali možemo očekivati od jeseni nova pravila i u SOKAZU ili vozimio po starom?
3. Ako se prihvate nova pravila kako će se to kontrolirati?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon lip 08, 2009 11:24 am Naslov
: Re: SOKAZ & ITTF |
|
|
| Ago (napisa): | 1. Kako će se SOKAZ postaviti prema novoj ITTF listi dozvoljenih guma i ljepila?
2. Dali možemo očekivati od jeseni nova pravila i u SOKAZU ili vozimio po starom?
3. Ako se prihvate nova pravila kako će se to kontrolirati?
 |
Gume bi se još i mogle kontrolirati tako da se jednostavno objavi popis dozvoljenih (tj. zabranjenih) guma pa da igrači na tekmi sami provjeravaju.
Ali zbilja ne znam kako bi se moglo kontrolirati ljepilo! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon lip 08, 2009 11:32 am Naslov
|
|
| Ago (napisa): | 1. Kako će se SOKAZ postaviti prema novoj ITTF listi dozvoljenih guma i ljepila?
|
ovo ti je tekst iz biltena 131
GUME I LJEPILA
U jesenskoj natjecateljskoj sezoni 2008. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
dakle vozi po starom
tjuniraj beksajd, friziraj travu, radi što te volja... kaj god napravis nebuš imao top reket 4. lige |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon lip 08, 2009 11:55 am Naslov
: |
|
|
Ali Ago je mislio na jesen 2009. (ne za 2008.)
Da li postoje kakve novosti za iduću sezonu ili bolje rečeno: da li će do jeseni biti novosti? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zrinski
|
Postano: pon lip 08, 2009 12:41 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): |
kaj god napravis nebuš imao top reket 4. lige |
ne pucam tak visoko, jer konkurencija je prilično opaka, ali da zadržim poziciju koju sam imal u petoj ligi, bio bih zadovoljan.
No skalpova nikad dosta  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zrinski
|
Postano: pon lip 08, 2009 12:48 pm Naslov
|
|
| Burke (napisa): | Ali Ago je mislio na jesen 2009. (ne za 2008.)
Da li postoje kakve novosti za iduću sezonu ili bolje rečeno: da li će do jeseni biti novosti? |
of course  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto lip 09, 2009 7:07 am Naslov
|
|
2008 je već uvedeno novo ljepilo i zabrana starih trava pa kako se onda niš nije promjenilo ne vjerujem da će ova jesen biti revolucionarna u promjenama
a što se tiče reketa nisam mislio na učinak nego usklađenost sa ITTFovim pravilima |
|
| [Vrh]
|
|
 |
silvac
|
Postano: ned lip 28, 2009 10:29 am Naslov
: trave!!! |
|
|
| Ja nebi ukinuo "neugodne" trave. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: čet kol 19, 2010 5:23 pm Naslov
: Re: trave!!! |
|
|
| silvac (napisa): | | Ja nebi ukinuo "neugodne" trave. |
tako je. treba ostavit samo one ugodne  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
silvac
|
Postano: ned kol 22, 2010 6:34 pm Naslov
: Re: trave!!! |
|
|
| zalive (napisa): | | silvac (napisa): | | Ja nebi ukinuo "neugodne" trave. |
tako je. treba ostavit samo one ugodne  |
Ja volim trave,zato sam i rođen u znaku "bika".
Šifra:S.N. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: ned ruj 02, 2012 8:05 pm Naslov
|
|
Poučen neugodnim iskustvom sa nedavno održanog turnira, a u vezi korištenja gumene obloge na reketu licencirane za hard-bat, molim da se stolnoteniski rekreativci najprije educiraju a tek potom proizvoljno interpretiraju Pravila ITTF-a. Za početak molim da se ukratko upoznaju sa poviješću stolnoteniske opreme (reketima) http://www.pingpong.hr/reketima-hudetz-a-7.html te Pravilima stolnog tenisa
http://www.stk-zabok.hr/pravila_stolnog_tenisa.pdf
Zanima me je li ikome u SOKAZU mjernom napravom bila izvršena kontrola reketa na trenje (famoznih 25 miliNewtna) ili se to radi subjektivnom procjenom "stručnih" sudaca?
Pitanje postavljam zbog fobije nekih rekreativaca već na sam pogled izdaleka na svaku OX gumu. Po njihovu mišljenju sumnjiva je svaka "klasična guma" kojom se igra par desetljeća jer pravi stolni tenis počeo se tek jučer igrati - pojavom tensora, spring sponge i sl. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon ruj 03, 2012 11:36 am Naslov
|
|
Hi, po mom skromnom mišljenju, a vezano za OX trave stare nekoliko desetljeća, ako su u trenutku kupnje i imale otpor, izgubile su ga.
Prije par godina (2007.), u HR je postojao jedan ENEZ aparat za mjerenje isparavanja ljepila, koji je mjerio do 5 ppm-a, a služio je za nasumično testiranje reketa u 1. ligi. U međuvremenu je tolerancija isparavanja smanjena, uređaj je zastario, te se više ne koristi. Vidio sam uređaj za mjerenje debljine gume (4 mm), ali on je bio u privatnom vlasništvu. Uređaj za mjerenje otpora gume nisam vidio, već su neki suce valjali lopticu po gumi, te na osnovu osobnog stava o otporu, dozvolili ili zabranili igranje Da saberem, nema tehničkih mogućnosti za objektivno utvrđivanje, a u razgovorima nisam imao dojam da to ikoga brine. A, mislim da bi HSTS i Sokaz morali imati po jedan komplet.
Usput, kada će već jednom izaći ona "Monografija 60 godina SOKAZ-a" ? Prošla je još jedna godina, od knjige ništa, očito maca papala naše nofce, koje smo unaprijed uplatili. Sram je bilo !
Citat od 26.08.2011.
| ib (napisa): | Znači li ovo da možemo očekivati jednako vrckavu i nešto manje satiričnu ispriku, ako se knjizi slučajno zalomi pa izađe?  | _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: pon ruj 03, 2012 1:14 pm Naslov
|
|
| geek (napisa): | | Hi, po mom skromnom mišljenju, a vezano za OX trave stare nekoliko desetljeća, |
Najljepše zahvaljujem na odgovoru. No ja nisam napisao da se radi o travi. OX pips može biti Long ali i Short i Half. A tzv. suci ukoliko ne žele imati posla sa odvjetnicima neka se ne pouzdaju u osobni osjećaj (stav) te da zaborave valjanje loptice po oblozi reketa. Kada bi barem kao benchmark imali pri ruci novu anti Dr. Neubauer Gorilla iznenadili bi se kako je taj osjećaj nepouzdan i varljiv. Ukoliko ne žele da se osramote kao suci u Moskvi koji su maltretirali jadnog Fabiana, nužno je nabaviti uređaj i za tu vrst kontrole http://ooakforum.com/viewtopic.php?f=35&t=7208&start=90 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon ruj 03, 2012 1:39 pm Naslov
|
|
Nema veze radi li se o backside-u, antispin-u, pipcima (kratkim, srednjim, dugim). Guma, kao materijal, nakon par godina u znatnoj mjeri izgubi hvatljivost. Isto kao i gume na autu koji je stajao na parkiralištu 10 godina, a nije prevezao ni kilometra. Sigurno o tome postoje objektivna mjerenja, ali do sada nisam o tome našao niti jedan članak na stolnoteniskim forumima. Pitati ću kolegicu koja radi na Strojarstvu, na katedri Plastike. Gubitak hvatljivosti može se izvesti i "sunčanjem", zračenjem, premazivanjem "Noppen Milch"-om, špricanjem cockpit spray-a i na 100 drugih mogućih načina.
Čudi me da ITTF ne uvjetuje Saveze koji organiziraju Pro Tour ili Euro-Africa natjecanja, da imaju opremu za mjerenje ispravnosti guma. Na prošlom Zagreb Open-u igrao je Šveđan sa, gledano iz daljine, sumnjivom travom ... _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pon ruj 03, 2012 8:18 pm Naslov
|
|
| sved koji je igrao na pro touru u zg je akersom i sigurno nije imao regularan reket jer sam reket imao u ruci a ni njegove kolege iz ekipe siptomatično nisu znali kakav reket ima .malo čudno.i reket jedne bjeloruskinje je bio vrlo upitan |
|
| [Vrh]
|
|
 |
varispin
|
Postano: uto ruj 04, 2012 8:53 am Naslov
|
|
| mixer (napisa): | | sved koji je igrao na pro touru u zg je akersom i sigurno nije imao regularan reket |
U nacionalnom prvenstvu Švedske nema nikakvih zabrana što se tiče materijala. Kao niti u Kini i Mongoliji. Tek njihovi reprezentativci koji idu vani nastupat dužni su pridržavati se ITTF (čitaj Butterfly company) pravila. No i dalje su najbolji materijali oni sa liste ITTF-a ali u rukama istinskih majstora-stolnotenisača. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto ruj 04, 2012 9:55 am Naslov
|
|
| varispin (napisa): |
U nacionalnom prvenstvu Švedske nema nikakvih zabrana što se tiče materijala. Kao niti u Kini i Mongoliji. |
nije da nema zabrana nego zazmire i ne kontroliraju, sto na kraju dodje na isto.
nije najsretnije rjesenje, ali u situaciji kad je pravilo blesavo + tesko provedivo, to je skroz razumljivo.
sad je akerstrom kao veliki prestupnik... a na turnirima poput china opena (gdje je javna tajna da nema testiranja reketa) je skroz ok da su svima spinovi jaci i brzi, pa tako cak i olinjali persson i samsonov razmjenjuju bombe kao da su se najeli steroida. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto ruj 04, 2012 1:15 pm Naslov
|
|
fabijan trenutno igra sa Donerglantzom, koji je dozvoljena guma.
Doduše guma izgleda poprilično čudno (reflektira jako svjetlo pa izgleda kao da je premazana voskom ili nekim premazom) ali to je samo izgled, i odatle joj i ime dolazi (izglancana je, jelte:D).
Svejedno, zbog tog odsjaja neupučeni bi mogli reći da je frizirana. A guma je skroz regularna.
Tako da jeste, moguće je da čovjek mulja, ali ako nisi provjerio valjanim instrumentom, ne možeš ništa reći. Pogotovo ako ne znaš o kakvoj se gumi radi. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: sub ruj 08, 2012 2:47 pm Naslov
|
|
2.4.6.(Pravila stolnog tenisa):
"Površina materijala za prekrivanje na stranici plohe reketa ili na stranici plohe reketa ukoliko je nepokrivena, mora biti bez sjaja, jasno crvena na jednoj i crna na drugoj." |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub ruj 08, 2012 7:11 pm Naslov
|
|
Heh... spinlord dornenglanz je po svim kriterijima apsolutno dozvoljena guma... više izgleda prozirno nego svjetlucavo...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|