| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bsokac69
|
Postano: pon ruj 17, 2012 9:15 pm Naslov
: molim vas sklopite mi reket |
|
|
Pozdrav svim forumašima, ja sam novi na forumu i ispričavam se što otvaram novu temu, a ima sličnih. Molim vas da je ne obrišete i ne zaključate sve do kad ne dobijem odgovor, tj. reket...a ako baš morate, onda se opet ispričavam što sam vam zadao nepotreban posao.
Nakon 2 godine igranja kod kuće, počeo sam igrati amatersku ligu. E sad, doma sam igrao s reketima za 30 kn i igrao sam protiv svih koji su imali rekete takve "kvalitete". I zato su mi bili dobri. Sad vidim da mi ipak treba nešto bolje jer igrati s takvim lošim reketom protiv nekog tko ima neki od barem 200-300 kn i zna donekle igrati za jendog amatera je jako jako teško i reket pravi preveliku razliku. Zato sam se odlučio na kupnju nekog malog boljeg reketa.
Dakle, amater sam i takav reket i tražim. Stil igre(pitanje kakav sam uopće mogao i izgraditi igrajući onakvim reketom - najverojatnije nikakav) - al ajde, sve pomalo, ali težim nekako napadanju.
Čitao sam da netko ko je amater početnik kao i ja, neće osjetiti razliku između jeftininijeg i skupljeg drva te da bi mi trebalo neke unirvezalnije gume koje nisu toliko brze, ali imaju više kontrole.
I ok, pročitao sam ja još puno korisnih stvari i sve je to super, ali sklopit neki takav reket ja jednostavno ne znam jer se u to ne kužim.
Imam priliku uzeti drvo i gume iz jedne trgovine po nabavnoj cijeni i sad vas lijepo molim da mi složite iz te trgovine neki reket koji bi odgovarao mojim potrebama te mi ukratko malo opišete njegove karakteristike. a ako je trgovina pak toliko loša i neda se složiti neki reket za mene, onda *ebiga. budem šparao
drva:
gume:
edit: maknuo sam link od trgovine da ne ispadne reklama i stavio slike svega, trebao sam tako odmah, al sorry - nisam se sjetio. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon ruj 17, 2012 11:28 pm Naslov
: |
|
|
Nisam baš upućen previše u gume i drva koje su ti na raspolaganju , no mislim da nećeš pogriješiti uzmeš li bilo koje drvo brzine ALL+. Gume bi trebao uzeti neke normalne višenamjenske, kao npr. sriver EL od butterfly-a ili nešto tog tipa od neke druge firme. Debljina gume najviše 1.9, čak možda bolje i 1.7 zbog bolje kontrole, manje loptica leti van.
Za ACUDU mislim da je vrlo brza napadačka guma, mislim da to nije pametno uzeti ukoliko igrač već nije dobar, a nikako neki posebni materijal (antispin, soft, trava), prvo naučiti dobro s običnim gumama. Dakle, uzeti i drvo i gume s visokim stupnjem kontrole, nipošto prebrzu kombinaciju. Zato drvo ALL+ i gume s dobrom kontrolom i prosječnom brzinom!
Nadam se da sam pomogao, bilo bi dobro da se javi netko tko općenito zna bolje, posebno oko ponuđenih drva i guma. Drvo DONIC BURN ALL+ je npr. drvo o kojem sam govorio, lijep pozdrav i sretno!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto ruj 18, 2012 10:05 am Naslov
|
|
donic appelgren allplay i donic liga gume (debljina 1.8).
molim i drugi put.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto ruj 18, 2012 11:36 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | donic appelgren allplay i donic liga gume (debljina 1.8).
molim i drugi put.  |
potpisujem! _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: uto ruj 18, 2012 11:55 am Naslov
|
|
Da, dobro ti dečki gore govorIJU. Zemi si to tak nekak. A kad ti dopi***zdi, prodaj tu na forumu.
Pozz! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: uto ruj 18, 2012 12:02 pm Naslov
|
|
Mogu ti ponuditi malo čvršću varijantu s mogućnošću kontroliranog napada i odlične kontrole.
Drvo Korbel SK 7 (fl) , gume Andro Hexer 1,7 crna i Stiga Synergy tec 1,9 crvena za cca 450 kn. Umjesto Hexera možeš dobiti i Tenergy fx crni 1,9., ali tada je cijena 500 kn.
Malo je iznad tvoje procijenjene svote, ali imaš konkretan reket koji dopušta različite gearove, pozz.
mob: 091/92 82 532, ponuda je naravno šira (u smislu zainteresiranih)... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bsokac69
|
Postano: uto ruj 18, 2012 1:21 pm Naslov
|
|
| @grm hvala ti puno na ponudi, ali preskupo mi je to nažalost. ovo što mi je predloženo - donic drvo i gume me ispada u punoj cijeni 365 kn, a ja to mogu dobiti dosta jeftinije i to mi je stvarno maksimum koji mogu dati za reket. hvala na reketu, kupujem kroz par dana pa javim prve dojmove! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: uto ruj 18, 2012 1:44 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | donic appelgren allplay i donic liga gume (debljina 1.8) |
 _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bsokac69
|
Postano: uto ruj 18, 2012 3:31 pm Naslov
|
|
ima još nekih guma i drva na akciji, to sam previdio:
ovo waldner impulse mi se ne čini loše.ispravite me ako griješim.
a od guma mi je interesantna ova blues
možda da uzmem nešto od toga ili ostajete pri onoj prvoj preporučenoj kombinaciji? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
edizg
Pridružen/a: 08. 11. 2010. (18:36:14) Postovi: 159 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto ruj 18, 2012 4:01 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | donic appelgren allplay i donic liga gume (debljina 1.8).
molim i drugi put.  |
+1 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: uto ruj 18, 2012 4:18 pm Naslov
|
|
bsokac69, kao sam relativno nedavno bio u istoj situaciji kao i ti, znam otprilike šta ti treba.
Od drva jedno od ovih:
Epox control
Burn all+
Appelgren Allplay
Appelgren Allplay senso v1
Za gume ću ti ponuditi donekle različito mišljenje od kolega.
Naime, postoji mogućnost da si već sada bolji nego što se gradiš ili još vjerovatnije da ćeš vrlo brzo napredovati i da će ti se te gume (Liga) učiniti spore i nedostatnog spina.
Ipak igraš dvije godine (čini mi se da su to ostali previdjeli).
Ako i uzmeš nešto jače gume, ne brini, neće te upropastiti , samo ti možda uštede jedan međukorak i nešto sitno novca.
Možda ipak nešto od Coppa ili Desto guma pa si miran nešto duže.
Pitaj osobu koja prodaje da ti preporuči jednu od pitomijih iz dvije navedene obitelji guma i vježbom ćeš ih vrlo brzo ukrotiti.
Predlažem dvije iste gume i debljinu spužve 1.8 mm.
Prema specifikacijama (nisam ih sve isprobao), najbolje Desto F3 ili Coppa X2 platin ili Coppa X3 silver.
Onda ti ostaje da se navikneš na novi reket što ćeš postići vjerovatno vrlo brzo...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto ruj 18, 2012 8:11 pm Naslov
|
|
nedo bog ikad pitat za savjet o opremi osobu koja ti opremu prodaje. moje misljenje.
obi-wan, nije toliko bitno koliko dugo igra nego s kakvim je reketom do sad igrao. rekao bih da je prelazak na coppu platin i slicne preveliki skok. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: sri ruj 19, 2012 10:36 am Naslov
|
|
Coppa X2 platin i X3 silver su brze gume, i to poprilicno brze gume... I druga stvar, topsheet je dosta mekan i to sve skupa nikad ne bi preporucio covjeku koji tek ulazi u malo ozbiljnije stolnoteniske vode. Igrao sam s obe gume i odmah mogu reci da je to brzo. Brzo cak i za dobar dio rekreativaca koji igraju sokaz, pogotovo nize razrede. Ne postoji bolja ili losija guma, i ne postoji neka najbolja na svijetu s kojom ces igrat ko timo boll postoji samo nesto sto ti pase ili ne pase. I pogotovo s obzirom s cim si prije igrao, ovo ce ti biti taman razlika koja ti treba.
| Izra (napisa): | | donic appelgren allplay i donic liga gume (debljina 1.8). |
drz se ti toga.  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: čet ruj 20, 2012 2:07 pm Naslov
|
|
| Godinama gledam kako početnici skijaši kupuju vrhunsku takmičarsku opremu za sedam dana skijanja godišnje. Niti je mogu sa skromnim znanjem koristiti preko možda 20%, a samo se pate i jako polagano napreduju. To ima veze s ping pongom utoliko što vjeruj mi trening pruža 85% napredovanja a oprema najviše 15%. Ili što jednom meni reče na slično pitanja jedan vrhunski trener - kombinacija reketa s kojom je tebi lakše igrati pruža i protivniku lakšu igru i obratno što je tebi teže igrati biti će i protivniku, prema tome brža kombinacija će ti biti kontraproduktivna dok ne dođeš do nivoa da je iskoristiš u skladu sa znanjem, a nemoj se ljutiti sa gledišta igrača koji su prošli koju godinu kvalitetnog treninga moraš još puno puta udariti lopticu da je prvo sigurno pogodiš, da ona udari u protivničko polje, pa da zatim pogađaš poziciju na stolu koju želiš, pa da onda ubaciš rotacije koje će otežati igru protivniku... to je puno udaraca pa ti je zasad najbolje odabrati neku allaround kombinaciju...puno uspjeha |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: čet ruj 20, 2012 8:16 pm Naslov
|
|
to sa skijasima mi je pregenijalno
znam cilu pricu i naprosto je nevjerojatno.... rost sport - odma na ulazu prakticki u dom sportova, oni su generalni distributeri i serviseri za elan i salomon za cijelu hrvatsku... i tamo sam na vlastite oci vidio covjeka rekreativca u skijanju, koji je u jednoj kupnji iskesirao cca 25 000 kn za sebe i sina... ono, uz pancerice odijela stapove itd uzeo dvoje elan (najskuplje) natjecateljske skije sa fusion vezom, race model, tvrdoca 14 ili 16 i koliko god ga (samo pocetno) prodavac pokusao uvjerit da uzme nesto bar malo mekse - lik ga ne j... ni dva posto xD i naravno ovaj ga pustio, spremio strava lovu u firmu i hajd zdravo... a kasnije ga cujes komentira - a eto mu kako hoce, al s ovim skijama ce samo na traumatologiji zavrsit, i on i sin  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet ruj 20, 2012 10:36 pm Naslov
|
|
25.000 ćuna!? ... da dečki igraju pingać ne bi do kraja života potrošili toliki novac na opremu... , no nema veze, nadam se da su se otac i sin barem dobro zabavili na skijanju .
Skijanje je oduvijek jako skup sport, ali doista je frajer pretjerao, takmičarske skije su tvrde za poluditi i treba (osim umijeća) imati i jako puno snage da bi se vladalo njima , ovako ne voziš ti skije nego skije voze tebe!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ruj 21, 2012 9:47 am Naslov
|
|
Imo jedne. stari nabavio polovne. i nisu čak ni bile takmičarske u pravom smislu (takmičio se junior na njima pa kad ih prerasto prodo meni)
Sve su šljive na našoj "stazi" imale oznaku od tih skija a i napravio sam novi gaz preko potoka šta je tekao iza dna staze
aj, bar je s proljeća bilo lakše preć preko potoka  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Private_Driver
Pridružen/a: 06. 04. 2010. (22:16:15) Postovi: 227 Lokacija: Dom Sportova-dvorana 3
|
Postano: pon ruj 24, 2012 10:40 pm Naslov
|
|
Po meni je najlakse pocet sa Sriverima. . . .sta novijima to boljima i ne pre debelima na malo brže drvo npr Primorac off- _________________ Make your move. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto ruj 25, 2012 12:53 pm Naslov
|
|
Moj savjet je da na početku ne kupuješ novi reket. Kakav god reket da sada kupiš teško da ćeš iz prve pogoditi što ti treba.
Nabavi (kvalitetan) polovni reket za allround igru. Nakon mjesec-dva igranja ćeš biti iskusniji i znati ćeš što kupiti. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|