|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
trnac
|
Postano: pon ruj 17, 2012 4:41 pm Naslov
: Koliko reketa imate, a koliko koristite? |
|
|
Al iskreno
Skroz sam novi pa imam 1 i koristim 1
1/1 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon ruj 17, 2012 5:47 pm Naslov
: |
|
|
Ja imam četiri reketa, za trening koristim sva četiri, ali za tekme samo dva ... s ta dva najčešće i treniram, ali ja sam čokljavac pa ti moje mišljenje i moje iskustvo i nisu baš pretjerano relevantni!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
keko
Pridružen/a: 02. 06. 2012. (20:59:44) Postovi: 27 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon ruj 17, 2012 6:34 pm Naslov
|
|
jeeee...pa moraš objasnit kaj je "čokljavac" da te se krivo ne raz'me.... ...  _________________ I'll be back...... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon ruj 17, 2012 7:59 pm Naslov
|
|
eh ovaj...10.
imam 4 više manje dječja za čokljanje sa djecom po betonu. Planiram 2 prebacit na hardbat.
imam 2 na posudbi kod prijatelja koji se tek tu i tamo igraju (oba all) da ih ne moram nosat kad im idem u posjete to su mi reketi koje sam "prerastao" odnosno sad su mi prespori i bili su prvi koje sam koristio u SOkazu.
onda imam ovaj s kojim igram 95% vremena i isti takav rezervni.
i na posljetku jedan s travom te jedan za broj brži od ovog s kojim igram (na njeg prelazim kad prerastem sadašnji)
ova posljednja dva i aktivno koristim al zbilja rijetko. Travu češće jer je zabavno
Za tekme nikad. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: uto ruj 18, 2012 1:46 pm Naslov
|
|
Imam dva, ne ista reketa, u principu koristim samo taj jedan s kojim igram. Kroz neko vrijeme ako ostanem na ovom setupu cu nabavit jos jedno takvo drvo, al u principu samo drvo. Gume su potrosni materijal i nemam sto na 2 reketa kupovat iste, nove gume. Jedne bi stajale i starile a s drugima bi se igralo i mislim da to nema smisla.
Eventualno kad nabavim isto, rezervno drvo, na njega nabacit ove gume s kojima sad igram, al kad se malo potrose.
E, i osobno ne volim tu filozofiju da imas reket za trening i za meceve... Igras s jednim reketom i kraj price. Na kraju krajeva 2 ista modela drva cesto mogu biti dosta drukcija, imati vecu ili manju tezinu, i razlicito teziste i balans.
E, i znam da je offtopic, al pobogu smirite se s tim "cokljaj"... ovo govorim opcenito, nikome ponaosob. al svako druga recenica cokljaj ovo cokljaj ono... predobra je i originalna rijec da bi je sad iskomercijalizirali i koristili kao postapalicu . A i nesto mi se cini da kod iskusnijih ljudi iz tumarine dvorane, necete nikad cuti da je tako cesto i olako govore...
Nekako, kad oni kazu - cokljaj - kontekst i timing bas stoji. I ne kazu to cesto.
Cisto offtopic misljenje, nadam se da se nitko nece naljutiti.  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ČUPKO
|
Postano: uto ruj 18, 2012 2:56 pm Naslov
|
|
čokljaj je i poteko iz tumarine jazbine zato ga ne potežemo za bezveze bravo čokljavac  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: uto ruj 18, 2012 4:36 pm Naslov
|
|
Trenutno 3 reketa (nekad i 5).
Zezam se sa svima, ali za igru je uvijek glavni jedan. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: uto ruj 18, 2012 9:30 pm Naslov
|
|
3 reketa....
Dva su Waldner Senso Carbon i s njima igram podjednako na oba su iste gume, nema razlike.
Treći je Joola Marković, s njim kontam sad špilat čisto da imam zanimaciju
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto ruj 18, 2012 11:09 pm Naslov
|
|
| LiChin (napisa): | Imam dva, ne ista reketa, u principu koristim samo taj jedan s kojim igram. Kroz neko vrijeme ako ostanem na ovom setupu cu nabavit jos jedno takvo drvo, al u principu samo drvo. Gume su potrosni materijal i nemam sto na 2 reketa kupovat iste, nove gume. Jedne bi stajale i starile a s drugima bi se igralo i mislim da to nema smisla.
Eventualno kad nabavim isto, rezervno drvo, na njega nabacit ove gume s kojima sad igram, al kad se malo potrose.
E, i osobno ne volim tu filozofiju da imas reket za trening i za meceve... Igras s jednim reketom i kraj price. Na kraju krajeva 2 ista modela drva cesto mogu biti dosta drukcija, imati vecu ili manju tezinu, i razlicito teziste i balans.
E, i znam da je offtopic, al pobogu smirite se s tim "cokljaj"... ovo govorim opcenito, nikome ponaosob. al svako druga recenica cokljaj ovo cokljaj ono... predobra je i originalna rijec da bi je sad iskomercijalizirali i koristili kao postapalicu . A i nesto mi se cini da kod iskusnijih ljudi iz tumarine dvorane, necete nikad cuti da je tako cesto i olako govore...
Nekako, kad oni kazu - cokljaj - kontekst i timing bas stoji. I ne kazu to cesto.
Cisto offtopic misljenje, nadam se da se nitko nece naljutiti.  |
Slažem se , imaš pravo... izraz je dosta prikladan za niz situacija koje se dogode u meču ili na treningu, ali bogme smo ga pretjerali , krećem na odvikavanje!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri ruj 19, 2012 7:35 am Naslov
|
|
ae, treba povuč čok. (ko na tomos 4 kad si na moru ) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri ruj 19, 2012 7:56 am Naslov
|
|
| LiChin (napisa): | Imam dva, ne ista reketa, u principu koristim samo taj jedan s kojim igram. Kroz neko vrijeme ako ostanem na ovom setupu cu nabavit jos jedno takvo drvo, al u principu samo drvo. Gume su potrosni materijal i nemam sto na 2 reketa kupovat iste, nove gume. Jedne bi stajale i starile a s drugima bi se igralo i mislim da to nema smisla.
|
u biti i kod mene je ista stvar. Samo što gotovo nikad ne prodajem "stare rekete" već na njih lijepim starije gume ili nešto što bi isprobao.
Radije ću ih pokloniti ili posuditi nekome tko ne igra baš stolni tenis (da ga navučem ) nego prodavati. Al možda, ako fakat bude kriza nešto i prodam.
S druge strane, kad sam krenuo o sokazovski ozbiljni rekreativni stolni tenis, krenuo sam sa sporijim reketom i sporijim gumama. Kako težim all around igri s dosta ofanzive (doduše s polovičnim uspjehom, al ide na bolje) s vremenom su mi trebali ili brži reketi ili deblje gume. Nisam išao s neba pa u rebra, tako da od All do off- sam promjenio 3 reketa. 2 su u posudbi, jedan ima travu.
Sad imam u pripremi jedan off, ali jako sam zadovoljan sa trenutnim X5 carbo balsa a kako sam ga već jedno 5 puta skoro strgao nabavio sam još jedan. I na njemu nemam iste gume jer - nemam para. Kad mi se ove potroše da zbilja utječu na igru, prebacit ću ih na taj rezervni a na prvi reket stavit nove. Off reket će pričekat sezonu il dvije sigurno. trenutno je gol, bez guma.
Od ostalih, pa na hreliću sam kupio 2 reketa za 10 kuna, skinuo (jedva:D) gume s njih i sad imam dva "dječja" koja planiram otvrdnuti (harbat) Na njima su stare gume. I naravski imam 2 dječja koji zbilja jesu dječji. to sam kupio isključivo jer sam napravio "grešku" - jednom mulcu iz zgrade znatiželjnom ko mačka sam morao objasnit da idem na trening ping ponga . Od tad svi mulci i mulice iz mog ulaza (ima ih 5 ) me gnjave kad ćemo igrat ping pong (iako na žalost nigdje u blizini nemamo stolove). Udovoljim im kad god imam vremena, a za stol se snalazimo klasičnim načinima (igramo na kuhinjskom il se dobacujemo po ulici.- btw. loše za loptice:rolleyes: )
Što se tiće igre, igram s jednim al s vremena na vrijeme treniram sa sporijim reketom ili s travom. Naime primjetio sam da dosta popravim pokret ukoliko igram sa sporijim reketom pa se vratim na standardni i da dosta popravim kretanje ako odigram par s travom (al ne previše jer si bekend rasturim i počnem prečesto lovit sa beksajdima ) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|