|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned ruj 23, 2012 3:04 pm Naslov
: |
|
|
Dakle, kad sam rekao da nije crno-bijelo zapravo sam mislio na sljedeće:
SOKAZ dopušta igru svim gumama.
Ali ne iz razloga što slavimo različitost i cijenimo sve moguće špekove koje ljudi mogu smislit za nalijepit, nego zato što nemamo pametan način za borbu protiv istih. Lista zabranjenih guma je možda prvi korak, ali se prečesto mijenja, pa svi što "plešu po rubu" moraju svako malo u prilagodbu i promjenu.
Veći problem je što dosta SOKAZ-ovaca zna iz dozvoljene trave napraviti nedozvoljenu, iz beksajda antispin i sl.
Tako da, u sadašnjim okolnostima:
Leo - Pravila su pravila. Dok su ovakva, serviranje iz ruke ti ne treba. Možeš samo pokupit neku glupu i nepotrebnu kaznu, i navuć bijes.
Ivane - Ni vodstvo SOKAZ-a ne gleda blagonaklono na trave bez trenja, a kamoli igrači. Ako si je stavio na reket, jasno ti je da će ti ljudi prigovarati u lice ili iza leđa, pogotovo kako budeš napredovao u igri. A napredovao si stvarno jako puno.
Al jednostavno ćeš morati razviti debelu kožu, pozvat se na pravila i nastaviti dalje bez raspucavanja idućeg seta.
Petre - Znaš da ja tebe volim, ali ne mogu tolerirati ovaj srednjoškolski govor prijetnje, jer ne bi ni nekom drugom. Tako da ovo shvatiš kao žuti karton.
Bacio bih te ja sad na hlađenje, ali ko će nas onda uveseljavat analizama kad dođe bilten i rušit mi server postovima.
Eto sad kad sam reko sve šta vas ide samo da izvijestim da je današnji turnir bio odličan i da je Viktor u finalu pobijedio Matijašeca.
Nije bilo previše igrača (taman!), ali je kvaliteta bila prilično ujednačena, i bilo je jako puno lijepoga za pogledat.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ruj 23, 2012 5:19 pm Naslov
|
|
| evo za početak.odi petre eskuliću reci da servira iz ruke pa mu reci nakon toga da dođe stobom popričati.gojani je za klasu bolji igrač od dosta ovdje prisutnih na materijal i dopuštam situaciju da ga nije htjela loptica ili je jednostavno bio prenervozan zato kaje očekivao manji otpor ali to je njegov problem da je pristupio ozbiljnije ove rasprave nebi bilo.a kaj se tiče tvog bahatog nastupa to je drugi par rukavica i da ti prijatelj bućo nije admin možda bi te i banao.ali ako ovako i dalje budeš gurao nos gdje ne treba i trpao se svojim nekompetentnim mišljenjima vjerovatno će te već neko zaljepiti ko gumu na ruku.zato stani na loptu dok to ne ode predaleko.sokaz je sokaz i tako ga treba prihvatiti.ionako pola sokaza nepravilno servira i zaato ne pričajte o tome jer je to općeprihvaćeno.ako je na prvenstvima skrivanje serve tolerirano onda ovdje o servi nemojte jer je deplasirano.gojani je ovakav ili onakav ali uvijek želi pobijediti i pružit će ruku nakon meča a to kaj je otišao do suca i to je normalno da razbije koncentraciju protivnika na to se naviknite i ne plačite |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned ruj 23, 2012 5:35 pm Naslov
|
|
mixer jesi bio tamo, ili znas po prici kao i ja?
nego... ako je ulizivanje jedini kriterij za ostanak na forumu, s kim si ti dobar da si jos tu?
ajd priznaj da ste ib i ti svaku vecer za sankom a na forumu se kao ne volite.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ruj 23, 2012 5:41 pm Naslov
|
|
| potpisujem svaku izgovorenu riječ.mislim ovo za šank .skoro ga nisam prepoznao ko robinzon je jedino ga je traka izdala danas.nisam bio ali sam danas razgovarao sa bar 5 ljudi o tome i nije to tak strašno kako braća daltoni pišu |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 5:54 pm Naslov
|
|
| mixer (napisa): | | a to kaj je otišao do suca i to je normalno da razbije koncentraciju protivnika na to se naviknite i ne plačite |
Ćoeće kako ti može to bit normalno, pa to je dno dna!
mixer moralna horizontala
Ne znam, ja idem presumpcijom nevinosti, i sve ovo pišem pod pretpostavkom da Leo nije išao do suca radi razbijanja koncentracije, ili barem ne primarno.
Ako ga je materijal toliko iznervirao, ne vidim normalniji moment za ulaganje žalbe nego poslije prvog seta. Da je Leo poveo 2:0, pa Veger došao na 2:1 ili 2:2, e onda bi žalba smrdila na nekorektne taktike. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ruj 23, 2012 6:13 pm Naslov
|
|
od sad pišem na kineskom.niti sam napisao da je bila namjera nekog isprovocirati ali ako je i uspjelo učinak je napravljen. kad napišem da eskulić servira iz ruke i to još naglasi na to nemate komentara.kako mu nije odg kad mu je leo odservirao set iz ruke na to naravno ima prigovor.to jee SOOOOOOOOKAZ I NA TO SE NAVIKNITE ILI NEMOJTE IGRATI. a usput malo ste već smiješni kako branite jedni druge.budi bar originalan jer zna se ko je ovdje moralna horizontala.trebali ste cuti kaje sve Gaćina izgovorio sucu i jednom slovaku za skrivanje serve di je to svjetski nivo a ovdje palačete ko p.... radi serve iz ruke
Zadnja promjena: mixer; ned ruj 23, 2012 6:19 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned ruj 23, 2012 6:18 pm Naslov
|
|
ja sam vertikala, bila je cak i tema o tome.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ruj 23, 2012 6:19 pm Naslov
|
|
| SVAKA ČAST |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
keko
Pridružen/a: 02. 06. 2012. (20:59:44) Postovi: 27 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned ruj 23, 2012 7:06 pm Naslov
|
|
.......  _________________ I'll be back...... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 7:59 pm Naslov
|
|
S obzirom da obojicu poznajem, zao mi je da se to dogodilo.
Nisam shvatio mixera ni u vezi pokusaja provokacije sa sucem, ni u vezi Eskulica, a jos manje u vezi Gacine.
Siguran sam da se Leo zalio sucu jer je vjerovao da je u pravu u vezi trave, a ne zato da bi isprovocirao Vegera.
Obojica su ocito imali kratki fitilj jucer.
Inace, Veger ima odlican forhend i ne bi se osramotio ni u 5. ligi vec sada, na treninzima je vrlo korektan i kad gubi i kad dobiva, bas mi je zao da nisu pokazali sve sto znaju odigrati, to bi bio pravi mec.
Sto se tice Eskulica, kad sam ga prvi puta upoznao, odgovorio sam mu na jednu provokaciju bas sa tim argumentom da cijeli SOKAZ prica da on servira iz ruke, sto nije opovrgnuo, ja takvoj igracini to ne bih nikada tolerirao kao sudac.
Psovanje suca i protivnika je katastrofa, a nazalost koliko sam vidio na snimkama meceva na televiziji i Gacina jako skriva servu.
Smatram da je serva iz ruke pitanje izbora (ako hocete morala) kod jacih igraca (slabiji uglavnom serviraju iz ruke zbog nedostatka tehnike, pa im to i tako ne pomaze protiv malo jacih igraca).
Trava je ipak u konacnici hendikep jer ne omogucava napadacku igru vlasniku. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:12 pm Naslov
|
|
ovo vezano za za nedozvoljene gume je stvar karaktera jer činjenica je ja da se ostvaruje ogomana prednost, držim da svi do jednog od tih mahera stave dozvoljene trave da bi bili slabiji za pet poena po setu, a što se tiče servi iz ruku pa pola prve lige servira iz ruke a ova druga polovica skriva servu  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:27 pm Naslov
|
|
Nego ljudi moji, ajmo se mi vratit na turnire. Vidim da rasprava lagano skreće na teoriju trava i (ne)dozvoljenog u SOKAZ-u, a za to temu već imamo.
Odsad brišem ovdje takve stvari, a tamo slobodno nastavite.
Hvala!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:30 pm Naslov
|
|
Dečki pozdrav, ja sam se "ohladio" . Ono kada sam napisao Gojaniju da bih s njime o tome porazgovorio, nisam doista niti u primisli imao fizičku prijetnju , ja se time ne bavim i iznimno sam miroljubiv čovjek .
Njegovim sam postupcima totalno razočaran, niti je ikakvo objašnjenje kada netko kaže: "Ma on ti je takav, nema veze"!
Ima veze, i nisam to komentirao samo tako da bih nešto istrkeljao , nego iz dva malo bolja razloga.
1. Veger mi je prijatelj, izvrstan je čovjek, uvijek pristojan i korektan. Tko god je s njime trenirao ili igrao vjerujem da dijeli moje mišljenje. Kako uopće netko uspije dovesti takvog čovjeka (koji totalno obožava stolni tenis) u poziciju da želi predati meč jer mu se povraća od suparnikovog ponašanja?
2. Ma koliko vam to sada smiješno i banalno izgledalo meni i ostalim čokljavcima iz tih liga veliko je zadovoljstvo i čast igrati protiv toliko jačih igrača od nas. U tu priču ubrajam svakako Gojanija, ali i sve vas druge uključene u raspravu: Mixer, Norrin, Izra, ib... Stvarno vam govorim da je tako. Zar mislite da igram sve moguće turnire, uključujuči i 1. ligu, zato jer mislim napraviti neki dobar rezultat!?
E sada, braniti onakve provokacije je stvarno bezvezno, posebno nakon što je reket provjeren i trava nije tretirana, a sraz je igrača koji (svaka čast Vegeru, ali neka se ne uvrijedi) nisu ista igračka kategorija... Gojani je trebao, kao pravi igrač, pobijediti bez pogovora i igrati dalje, čemu ona predstava i tko to uopće smatra opravdanim? Lako ti je reći OVO JE SOKAZ, no istina ti je da je to BLJUVOTINA od ponašanja i ništa više.
S tobom Mixeru vjerujem da nikada nisam imao prilike igrati, no sigurno jesam s nekim tvojim prijateljima. Neka ti kažu kakav sam za stolom i u odnosu na suparnika i u odnosu na samu igru i sport kojim se bavimo. Nisam ja nikakav provokator, niti nasilnik, nisam ni ulizica niti sam ikakav ufurguz, no eto... ako ti je lakše nakon što me izvrijeđaš onda samo deri po meni, ne smeta mi baš previše... valjda i to smatraš da je SOKAZ pa onda nema veze.
A neće me niti netko "nalijepiti" kao gumu na drvo... Što sam ja ikada ikome napravio da bi me se nalijepilo? Ne bavim se tim glupostima.
Svejedno svima lijep pozdrav pa se valjda vidimo u subotu!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:38 pm Naslov
|
|
E dečki .... jel zna netko kad će bilten  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:48 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | | Kako uopće netko uspije dovesti takvog čovjeka (koji totalno obožava stolni tenis) u poziciju da želi predati meč jer mu se povraća od suparnikovog ponašanja? |
A šta da se lažemo - povraćat će mu se sve više i više, dok na kraju ne ogugla ili ne promijeni gumu. Kako se on doveo u poziciju da između guma koje stolni tenis kao sport priznaje i onih koje ne priznaje, odluči igrati s potonjima?
Sve je to relativnije nego što možda želiš priznati.
Veger je i meni legenda lik, ali i on je, na kraju krajeva, kovač svoje SOKAZ-ovske sreće.
| 55 (napisa): | | E sada, braniti onakve provokacije je stvarno bezvezno, posebno nakon što je reket provjeren i trava nije tretirana |
Ali nema trenja. To je najviše šta moš dobit tretiranjem.
| 55 (napisa): | | a sraz je igrača koji (svaka čast Vegeru, ali neka se ne uvrijedi) nisu ista igračka kategorija... Gojani je trebao, kao pravi igrač, pobijediti bez pogovora i igrati dalje, čemu ona predstava i tko to uopće smatra opravdanim? |
Kako točno znaš da je Gojani bio siguran da će pobijediti?
Pa valjda se žalio jer nije htio izgubiti od materijala koji nije u životu vidio. Je li znao da se time smije igrati, to je drugo pitanje.
| 55 (napisa): | | no istina ti je da je to BLJUVOTINA od ponašanja i ništa više. |
Eno na opet. Pametniji od mene su rekli da je istina voda duboka, nemoš to tako paušalno!
| 55 (napisa): | Neka ti kažu kakav sam za stolom i u odnosu na suparnika i u odnosu na samu igru i sport kojim se bavimo. Nisam ja nikakav provokator, niti nasilnik, nisam ni ulizica niti sam ikakav ufurguz, no eto... ako ti je lakše nakon što me izvrijeđaš onda samo deri po meni, ne smeta mi baš previše... valjda i to smatraš da je SOKAZ pa onda nema veze.
A neće me niti netko "nalijepiti" kao gumu na drvo... Što sam ja ikada ikome napravio da bi me se nalijepilo? Ne bavim se tim glupostima.
Svejedno svima lijep pozdrav pa se valjda vidimo u subotu! :pivo |
Ovo samo mogu potvrdit, pocrtat, poboldat i uokvirit. Ti si stvarno među najboljim ljudima šta sam općenito upoznao, al džabe ti to mixeru objašnjavat.
Jednom ufurguz, uvijek ufurguz!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:49 pm Naslov
|
|
Asti znaš da je ozbiljno kad Ikota smiruje situaciju.
Ne znam frende, al valjda sutra!!!!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ruj 23, 2012 8:54 pm Naslov
|
|
E samo da znate, nisam pobrisao jer se priča o incidentu a ne o travama.
Al tanak sam na živcima moglo bi uskoro bit s ovog topica i po tom pitanju!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned ruj 23, 2012 9:08 pm Naslov
|
|
, znam da mu je trava zabranjena po službenim pravilima, ali mislim da će sokazovci teško moći pratiti pravila koja ittf propisuje... A moguće je da je Gojani razmišljao i da bi mogao izgubiti taj meč... igram često s Vegerom, dobro ga poznajem pa više nisam objektivan po pitanju njegovog igračkog napretka, zaista već igra izvrsno, to sam jednostavno smetnuo s uma.
Predajem se i povlačim iz ružne diskusije , dolazim u subotu na turnir po novu porciju poduka o od prvoligaša, možda uspijem pružiti i nešto jači otpor nego prije ... uvijek me namlate ko vola u kupusu , više skupljam loptice oko stola nego što igram , ali ipak ću doći!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ruj 23, 2012 9:08 pm Naslov
|
|
| sory noryn čitaj između redaka tako je jednostavnije čovijek puno više shvaća. ti ionako danas nisi bio u dvorani jer golubi seru i ne paše ti ambijent.to sam mogao napisati da sam zločest ali bio je somek koji je odigrao odličnu partiju protiv stepana.svaka čast.ako je nešto neregularno onda je to to ak izgleda ko govno miriše isto tako onda je valjda govno.zato samo kažem priviknite se na sve jer da je sve idealno onda to nebi bio sokaz.i nadam se da će SOKAZ kao udruga koja drži do svojih članova sljdećeg DEDU održati tamo di i zaslužuje a ne da kake kako nemaju lovu i skupo im je. nek uzmu kredit a mi ćemo im biti jamci do sljedeće uplate. a sad da objasnim servu gaćine njega sudac ne upozorava i ne sjecam se kad je to zadnji put bilo a eskulić jednostavno kad je gusto to napravi ako nisi shvatio kao ni ostali nema veze ima vremena mladi ste.i uopće ne ulazim u rasprave kakav je ko čovijek nego iznosim svoje mišljenje koje se nekom može i nemora svidjeti.kakav je ko kao igrač to mi je zanimljivije pa i taj dečko veger rado bi odigrao sa njim.a drugi put kad dođe na turnir nek si popije apaurinček i samo igra jer će brzo otići u k ako se bude sekirao.vidi iz potpisa autora završiću sa raspravom jer kao i većina ovog ovdje ne vodi nigdje ako se ljudi ne potrude |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|