| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: čet lis 04, 2012 12:44 pm Naslov
: Putovanja na domaćinstva izvan Zagreba |
|
|
gdje mogu naći imena momčadi koje su dužne doći u zagreb? molim objašnjenje pravilnika o natjecanju član 7. stavak 3. da li to znači da po rasporedu gostujuća momčad ako ne želi ići izvan zagreba mora platiti dvoranu da bi domačin imao gdje igrati? ne razumijem!!!.
ps. ovo pitanje ne postavljam radi 2. kola moje momčadi već radi(bez) smisla navedenog pravila. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:00 pm Naslov
: |
|
|
Pravilo ne može biti jasnije.
"U natjecanjima SOKAZ-a sudjeluju sve prijavljene momčadi, s time da pravo domaćinstva imaju momčadi iz Zagreba i Zagrebačke županije (gdje postoji mogućnost gradskog prijevoza - ZET-a).
Ostale prijavljene momčadi, koje će biti navedene u Biltenu, dužne su sve svoje utakmice igrati kod momčadi iz Zagreba i Zagrebačke županije, osim ako se protivnici ne dogovore drugačije.
U slučaju primjene odredaba iz stavka 2. ovog članka, ovim momčadima protivnik je dužan osigurati dvoranu, loptice i zapisnik za odigravanje utakmice. Ukoliko to nije u mogućnosti, dužan je gostovati kod te momčadi. Ako odbije igrati, gubi utakmicu sa 10:0."
O smislu pravila bi se dalo raspravljat.
Dakle ako neka momčad nema dvoranu niti joj se da plaćat dvoranu najbolje joj je da prijavi kod vodstva Sokaza da nije iz Zg niti Zg županije (recimo da kaže da je iz Splita).
Tada će imati osigurano besplatno igranje utakmica kroz cijelu sezonu kod protivnika. Ne mora čak niti loptice osigurat. Dobra finta!
Slažem se da to nije baš prelogično. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:14 pm Naslov
|
|
S druge strane, većina ekipa ipak ima svoju dvoranu pa će ugostiti dečke iz Zagorja ili Novoselca ako im se ne putuje. Najčešće ispadne da gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna!
zmilko, gdje vi igrate domaće utakmice? Gostujete cijelo vrijeme?
Ne znam, ne bih se složio da pravilo nema smisla. Ako netko nema dvoranu, radije bih ga natjerao da jednom u godini ode u Zabok, nego da Zagorce financijski obavezujem na 6-7 kola po prvenstvu da plaćaju termine po Zagrebu.
Ili da im jednostavno skratimo muke i izbacimo i Škofinu i Slogu iz SOKAZ-a, šta kažete?
A o tome bi li Predsjedništvo prihvatilo ekipu iz Splita pod ovim uvjetima bi se isto dalo raspravljat. Možda bi se u tom slučaju i ovo pravilo nekako prilagodilo? Tko to zna krhko je znanje!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:18 pm Naslov
|
|
Ma trenutačno mi se to ne čini ko neki veliki problem. Pogotovo ne Škofina ili Sloga koji su relativno blizu pa se može i do njih potegnut ako nemaš dvoranu.
Samo sam dao za primjer kako neki Bračanin može iskoristiti Pravilnik Sokaza i besplatno igrati cijele sezone.
A sve po pravilima!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:20 pm Naslov
|
|
Ni meni se ne čini. Ako zaista nemaš dvoranu, koja ti je razlika potegnut do Jablanovca u koji moraš, u Luku u koju moraš, do Dugog Sela gdje moraš, ili do Stubice gdje ne moraš?
Mislim, ako čak ni Duga Resa nije bila kamen spoticanja desetljećima...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:24 pm Naslov
|
|
Ček ček, nije li sokaz ono tipa regionalna liga? Samo Zagreb i Zagrebačka županija, nemre nitko izvan?
Ako je tako, nema mogućnosti zlouporabe Bračkog tipa _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: čet lis 04, 2012 1:35 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Ni meni se ne čini. Ako zaista nemaš dvoranu, koja ti je razlika potegnut do Jablanovca u koji moraš, u Luku u koju moraš, do Dugog Sela gdje moraš, ili do Stubice gdje ne moraš?
Mislim, ako čak ni Duga Resa nije bila kamen spoticanja desetljećima...  |
Da se malo uključim, pošto smo i povod ovoj priči, nikad nismo radili drame oko domačinstva, ko nije htio k nama, prepustili smo im domačinstvo i oni su bili veseli jer imaju prednost domaček terena. Ko je pak došel bil je počaščen uz zahvalu kaj su došli. Inače gledano na karti, dvorana nam se nalazi 1200 metara od početka Zagrebačke županije a oko 2500 metara od okretišta zeta. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet lis 04, 2012 2:11 pm Naslov
|
|
pravilo je krajnje nelogično.moguće da prijavimo odru drugu sezonu kao ekipu iz krapine. i gostovat ćemo sve tekme. loptice nemoramo kupovati,zapisnike isto tako, ma izvrsno u ovo vrijeme besparice.
a zacko zamisli da svih 12 momčadi jedne lige prijavi ekipu koja nije zgb županija ili zet ne vozi do tog mjesta. i svi igraju u gostima. as ti gospe reko bi Kašić, a šta ćemo sada činit? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet lis 04, 2012 2:24 pm Naslov
|
|
Najjednostavnije je tražiti ZET da uvedu linije do navedenih mjesta.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 04, 2012 2:26 pm Naslov
|
|
Nekako je logično da se na domaći teren gleda kao prednost.
Treba napravit istraživanje, što bi bilo kad bi ekipe pitao da odigraš kod njih, iako si domaćin po rasporedu.
Koliko bi ih reklo "o super, ako imamo termin samo dođite, mi volimo igrat u našoj dvorani", a koliko "ne može, nemamo za loptice i zapisnik!".
Ja imam osjećaj da bi prvih bilo negdje 95%.
Dakle, i dalje ne vidim problem.
Slobodno se vi prijavite u Krapinu na sezonu, ali vjerojatno isti efekt možeš postić da jednostavno već sad svakoga pitaš za gostovanje, čak i kad si domaćin. žacko valjda najbolje zna da je to izvedivo, jer su tako funkcionirali godinama dok su bili bez dvorane.
Ako drama krene predaleko, i ekipe počnu protestirati i masovno se prijavljivati u Split, SOKAZ će sigurno porazmislit o ovom pravilu i nać neko bolje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet lis 04, 2012 3:32 pm Naslov
|
|
pravilo nije dobro i toga si i ti svjestan. i vjerojatno nije jedino u pravilniku sokaza. ovo sam postavio jer me sila natjerala da ga pročitam.
ali nije ok da zato što se ne želim voziti do nekog mjesta ili nemam auto, a blizu sam toj situaciji, da još snosim sve troškove. ja bih onda dodao i dnevnice igračima koji moraju putovati u zagreb.
ako bude izmjena pravilnika ja predlažem dopunu članka 7. stavak 3.:protivnik je dužan osigurati dvoranu,loptice,zapisnik i dnevnicu svakom gostujućem igraču.
ako to usvojite sigurno ću se prijaviti u krapini a igrati u Zagreb. sokazu.
i još jedanput ponavljam to nema veze s bilo kojom ekipom u ligi u kojoj odra igra. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet lis 04, 2012 4:38 pm Naslov
|
|
Mi uvijek izlazimo u susret ekipama koje dolaze iz dalekih krajeva i još ih počastimo na kraju što naravno očekujemo i od njih kad mi idemo k njima . Mislim da je to OK i njima i nama
Kaj se tiče pravila mislim da je potpuno OK, ako već nejdeš k njima, da onda osiguraš prostor di se bude igralo
Naime nijedno od tih mjesta nije dalje od 50-ak km , što je u prijevodu cca 100kn za gorivo za ekipu od tri člana ...kom je to puno nek pikula u dvorištu
P.S. a kaj se provoda tiče ... imam osjećaj da je to proporcionalno udaljenosti od Zagreba , što dalje to žešče
Sjetimo se samo Pešće , Dugog sela , Zaboka, Pa onda tam di igraju Paj i društvo, a ni Škofinjani nam nisu ostali dužni
Žedni smo ostali samo u Novoselcu ali smo izgleda igrali s krivom ekipom vjerujem da bi s ITD-ejcima bilo znatno zanimljivije  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet lis 04, 2012 9:18 pm Naslov
|
|
treba izmijeniti pravilnik a svi mogući dogovori su uvijek u igri.uostalom tko ikada kontrolira gdje se igra,dali se uopće igra tekma itd. dakle ako ikada dođete u situaciju da morate primijeniti pravila igre tada je nužno da pravila budu jasna i jednostavna bez "sitnih slova na dnu". _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 04, 2012 9:19 pm Naslov
|
|
| zmilko (napisa): | | pravilo nije dobro i toga si i ti svjestan. i vjerojatno nije jedino u pravilniku sokaza. ovo sam postavio jer me sila natjerala da ga pročitam. |
A kako ćemo ovako raspravljat, da mi stavljaš riječi u usta kad ja zaista mislim da nije loše.
Kad stvaraš ovo pravilo, postoje dvije varijante ako nećeš ići u Stu... van ZET-a
Ili ćeš obavezu domaćinstva pripisati Zagrepčanima, ili ekipi koja dolazi u Zagreb.
Ja eto mislim da je bolja ova prva varijanta iz Pravilnika, jer ogromna većina u Zagrebu ima svoju dvoranu i bez problema će ugostiti, najviše zbog prednosti svog terena.
Time ujedno spašavaš dodatnog troške ljude kojima se, eto, svaki drugi tjedan da dolaziti u Zagreb, i jednostavno se stječe osjećaj da su obje ekipe na nekakvom dobitku.
Ti si popljuvao tu varijantu, što znači da si za ovu drugu, tj. da Zagorci, Samoborci i Novoselčani plaćaju po Zagrebu termine svaki drugi tjedan. Ali to ne želiš priznati i nemušto se skrivaš iza argumenta da se ne radi o tvojoj ligi i tekmi sljedeći tjedan.
Lijepo napiši za što se zalažeš i kako bi pravilo trebalo glasiti!
Ako imaš neku treću varijantu, ja bih je stvarno rado čuo, ako je dobra ćemo razmisliti.
Za kraj, što se tiče argumenta da ljudi nemaju prijevoz, volio bih vidjeti statistiku koliko se ekipa godišnje zaista vozi ZET-om na utakmice u Stubake, u Luku, u Dugo Selo ili u Veliku Goricu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet lis 04, 2012 10:31 pm Naslov
|
|
nisi u pravu. za slijedeću utakmicu nemam svoju dvoranu jer igram svaki drugi tjedan kao gost. a ostale dvije ekipe dijele jedina dva dana u tjednu,utorak ili četvrtak. dakle ako ne idem u stu... moram negdje platiti dvoranu ako uopće dobijem termin.što se tiče odre nisis u pravu. ekipe koje imaju dvoranu 7 dana u tjednu, a neznam koja momčad u zgb to ima mogu nuditi svakakve termine. mi npr nudimo subotu i nedjelju kao termin jer tada zaista možemo igrati u bili kojem terminu. u 6 sati u jutro,7,8,9, itd ili u 17,30,18,19 itd. ali to nikome ne paše? ako iz prvog razreda u kojem igram ima momčad kojoj odgovara subota ili nedjelja vrlo lako ćemo se dogovorit.
a zet,tramvaj, bicikl... Taboršak na tekme svoje momčadi koristi navedena prijevozna sredstva.ekipa ban keglević 1. liga sokaza. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 04, 2012 10:54 pm Naslov
|
|
A gle, nazovi me bešćutnim, ali meni ovo nije dovoljno za intervenciju u Pravilniku.
Pravila trebaju biti takva da minimiziraju ukupne troškove svih ekipa.
Ako ste vi jedina ekipa koja ih ne može ugostiti, onda ćete platiti 100 kuna za neki termin. Ili 50 kuna benzina. Ako niste, čekam i druge da se jave da im je ovo problem.
Ako obrnemo pravilo, ekipa Škofine bi mogla proći sa 600 kuna troška na domaćinstva u Zagrebu i 6 x 50 kuna benzina. A reći "pa šta, nisu iz Zagreba, neka plaćaju ako hoće igrat s nama " mi zvuče u skladu sa smajlićem.
Žao mi je što imate peh da nemate dvoranu, u Stubake vam se ne ide ( ), a ne možete npr. zamolit neku ekipu iz dvorane da vam ustupi termin i spasi vas troška, ili smisliti neko drugo rješenje. Ili, pazi sad, dogovoriti nešto s protivnicima. Da vas pokupe na tom okretištu par kilometara dalje npr.
Al ipak, više bi mi bilo žao Zagoraca da moraju iskeširat devet (odnoso osamnaest) puta više para.
Pa su mi tako nekako i pravila logična.
Ne znam, meni se i dalje čini da gdje ima volje, ima i načina. Barem u ovim našim slabijim ligama (zapravo vidjet ćemo za drugu).
Sretno s dogovorom!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet lis 05, 2012 9:55 am Naslov
|
|
| Citat: | | A reći "pa šta, nisu iz Zagreba, neka plaćaju ako hoće igrat s nama " mi zvuče u skladu sa smajlićem. |
nisam ni u snu pomislio da nekog diskrinimiram ako nije iz zagreba.ali ako netko iz vinkovaca ili osijeka želi igrati i sokaz ga prihvati i uvrsti u neku ligu, ok neka igraju.
ali sve ima svoju cijenu. pa tako i igranje u zagrebačkom sokazu. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet lis 05, 2012 10:03 am Naslov
|
|
Sve je to ok, ali i financije mogu biti oružje diskriminacije.
A ići u Vinkovce nije isto kao ići u Stubicu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet lis 05, 2012 10:16 am Naslov
|
|
no dobro, župančić mi je javio da je dogovorio tekmu. tako da je i to riješeno. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|