NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Igrački efekti frictionless trava i obrađivanih trava
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Brod jr.

PostPostano: sri lis 03, 2012 9:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
Dečki, prije nego kaj sam ovo pročitao (ne baš sve priznajem!) nisam znao da je to sve tak komplicirano! Cijela mala znanost! Smile
Sad mi se to čini strašno!
Koliko rotacije, čepića, hvatljivosti itd...
A ja samo protivnika pitam dal ima travu il antispin! Ni ne gledam kakvu travu, dal je dozvoljena, fenirana il sl.
Čisto amaterski!

A nakon toga kreće igrokaz! In love

u potpunosti se slažem sa burazovim komšijom glede pitanja protivnika koju gumu ima......a kaj se igrokaza tiče tu sam malo zapel na dramama!!! Zubo
rope

PostPostano: pon lis 08, 2012 12:02 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

početak čitanja 23:45 .... Misli Bonk! em ti pos'o
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
geek

PostPostano: čet lis 11, 2012 8:25 am    Naslov : Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Na žalost, moram nastaviti.

Prije 2 dana, u Sokaz meču pojavio se "maneken" sa zabranjenom travom Joola Badman, 5 godina starom, poderanom, sivom od prašine. U međuvremenu sam dotičnom prodao dozvoljene trave, ali, normalno, one nisu bile ni približno toliko "dobre" kao ova stara. I, "oderao" on sa tom travuljagom 2 školovana igrača. Ako išta znaš o pinganju, suze da ti krenu na oči.

I jučer mi pala na pamet ideja. Ako ne možeš promijeniti pravilo, iskoristi ga u svoju korist. Sin je trenirao oko godinu dana, ali već 8 godina ne igra. Preuzeti ću ekipu oko 5. razreda i napraviti ekipu STK "Vunderlići".

Sin će mi biti 1. igrač i raditi trice. Na veliko drvo (lopatu) nalijepiti ću mu kinesku travu, izvrsne recenzije, uopće ne prima rotaciju, ima čepove dvostruko veće od normalnih. Zavisno od kuta pod kojim je loptica "ušla" u travu, te dodirnula glave, odnosno tijela pipaca, daje random rotacije. S tim će gurkati 90% lopti. Na drugoj strani Tibhar Nianmor, guma dizajnirana za Samsonova, ali je, na žalost, i njemu bila prebrza. S njom će zabijati zicere. Kćer će biti druga igračica, ona će raditi 2 partije. A, ja kao treći, ako nešto ušićarim OK, ako ne, nema problema. Žena će biti rezerva, njoj još nisam "osmislio" reket. Sin i kćer će, i onako, raditi 5 partija.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: čet lis 11, 2012 9:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

sviđa mi se ideja! Ali morat će ti sin malo odtrenirati s njom...kao što su ti mnogi travaši ovdje naglasili, ne znači ti guma ništa ako ni gurkanje ne znaš s njom izvest.
inače koja je to kineska guma i kolko košta?
Da je probamo (kad je već dozvoljena u SOKAZu jelte) Very Happy Very Happy Very Happy
geek

PostPostano: čet lis 11, 2012 9:53 am    Naslov : Zabranjena trava Citirajte i odgovorite

I onako do slijedeće Sokaz sezone ima 6 mjeseci, pa će mu to biti dovoljno.

Koja je to trava, NORMALNO, neću napisati, a i s nje se to neće moći očitati. Neka to ostane mala prednost nas koji znamo mandarinski. Sa svojim kineskim vezama. biti će to "specijalitet". He-he ! Juhuu Beljenje

Cijena je malo viša $ 6,50 - rabat, ali izdržati ću.
中國膠 (KINESKE GUME)

Zadnja promjena: geek; čet lis 11, 2012 11:09 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
dada

PostPostano: čet lis 11, 2012 11:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Takve trave koje imaju puno veće čepiće od uobičajenih trava su najčešće frizirane, primjerice tako da se natope u parafinskom ulju... Ne znam kakvih još metoda ima, negdje sam vidio da prodaju dawei 388 D-1 s velikim pipcima, mana je što pipci češće otpadaju, tako sam pročitao na ooak-u... Tako da ipak ne mogu tvrditi za tu dotičnu travu, ali svakako postoji razlika između onih trava koje su prije bile dozvoljene pa su onda zabranjene od strane ittf-a, i onih koje su frizirane, ručno rađene, bilo osobno, bilo u tvornici... (Joola Badman nije dozvoljena, ali Joola Badman Reloaded je).
[Vrh]
varispin

PostPostano: čet lis 11, 2012 11:32 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Te trave sa predimenzioniranim i vrlo flexy pipcima nisu frizirane no njihova velika mana dolazi do izražaja kada ste suočeni sa protivnikom jakog udarca. Tada po treningu otpada više od deset pipaca. Nakon par treninga više nije upotrebljiva. Sve je to već isprobano i odbačeno. Taobao nudi svu moguću produkciju malih dalekoistočnih manufaktura ali ništa ne može niti blizu da nadmaši Tenergy Laughing
[Vrh]
geek

PostPostano: čet lis 11, 2012 11:45 am    Naslov : Tenergy Citirajte i odgovorite

Da, da, Tenergy i sl. je super, ako zna koja rotacija mu dolazi. A, ako ne zna ??? Confused
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Norrin

PostPostano: čet lis 11, 2012 4:30 pm    Naslov : Re: Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Preuzeti ću ekipu oko 5. razreda

A ovo je kao moralno Confused s obzirom da jačina navedene ekipe nije za 5. ligu sigurno. Rolling Eyes

Ni meni ko ni drenu nije jasna logika da bi netko dobivao trice u 5. ligi samo na račun trave nakon relativno kratkog upoznavanja s travom.

Što se tiče tih trava od kojih loptica "nenormalno" dolazi, siguran sam da je u pitanju samo to što ljudi premalo igraju protiv takvih trava.

To da školovani igrači gube od "manekena" (napišite tko je to, pa nije valjda državna tajna) je sramota, kaj su onda učili Confused

Vezano za trave govorim iz vlastitog iskustva.

Prije godinu dana bih došao na turnir, glatko izgubio od čovjeka s travom, nisam uopće uživao u igri i nakon meča sam se osjećao užasno.

Nakon puno muke, treninga i video zapisa s interneta, danas mi nije nikakav problem igrati protiv trave (pa i sa puno puta navedenim Vegerom npr.), i uživam u igri.

Po meni, postoje 4 faktora: 1. znati kakva je rotacija na loptici (ako ne ide drukčije, onda gledaš oznaku na loptici Very Happy), 2. imati tehniku da znaš igrati protiv obje rotacije, i gornje i donje, 3. ne bojati se trave i 4. NE PODCJENITI travu.
[Vrh]
geek

PostPostano: čet lis 11, 2012 6:22 pm    Naslov : Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Školovani igrači znaju igrati na travu, ali na dozvoljene. Ako da gornju rotaciju, doći će donja i automatski se vuče spin na gore. Ali, što ako dođe bez rotacije ili gornja rotacija ? I direktori, bivši profesionalni igrači, nisu znali na to igrati. Ima li smisla, zbog manje od 1% igrača "lukavaca", koji se koriste ITTF zabranjenim gumama mijenjati sistem treninga ? Nema. Hoće li ITTF ikada "skinuti" zabranu ? Neće. A, zašto ? Jer takav materijal omogućava da igrač sa 1 godinom treninga dobije igrača sa 10 godina treninga. A, to je antipropaganda svakog sporta. Pogledaj "manekena" iz Kluba Šibenčana. Ja sam mu prodao fenirani Tibhar Grass D-Tech, za koji sada tvrdi da nije feniran. I dobiva igrače 5 puta jače od sebe. Tko tu igra ? On ili guma ? Tko je tu u pravu - Zovko i Gojani ili Veger ?

Još malo dokaza tko tu igra. U bivšem klubu moje kćeri uvijek je bio barem 1 lovac sa travom i ona zna na to igrati. Drugog igrača, kojeg je dotični "maneken" dobio sa zabranjenim Badman-om je igrao 1. hrvatsku ligu, a i sam ima travu na BH, ali dozvoljeni TSP Curl P-1R. Zar i on ne zna koje rotacije daje trava ?

Meni je žao da ako se napadnutim osjećaju oni koji igraju sa dozvoljenim travama ili anitspinovima. NEMAM TIH MISLI I NAMJERA.

Ali, zašto se oni sa "zabranjenih" trava ne "skinu" sa njih ? Pa, znaju da će im preko noći pasti rezultati za 20 - 80 %. A na to nisu spremni.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
D-Tech

PostPostano: čet lis 11, 2012 6:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ajde konačno da ste priznali da sam ja u pravu ROFL
[Vrh]
D-Tech

PostPostano: čet lis 11, 2012 7:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Malo citata sa stranog foruma:

I just heard from an Italian umpire that the friction limit for LP's should be officially removed from the next season:o He also added that the friction limit for ITTF approved LP's won't be checked any longer by the umpires (effective the regional tournament where I'm playing right now! 8) ) but the length of the pimples will. As a matter fact, the pimples' length of my old GDT (no gluesheet) was checked and it was luckily found to be "exactly" 2.00 mm :angel: I had heard the same statement from another ex-umpire a few months ago but at the times I thought that this was some fantasy....

It sounds like a rule being introduced by your country perhaps? The low friction limit is not really a 'law of table tennis' anyway, it's merely been a crude method of checking if a rubber has been treated... and treating a rubber still IS against the rules, with no proposals to remove it.

Maybe somebody realized that there really is no RULE that will require the rubber to have a certain amount of friction at the table. It never existed.. There is a regulation that rubbers have to have a certain amount of friction in order to get ITTF authorization but there was never a requirement that a rubber has to retain a certain amount of friction at the table as long as it was untreated and uniform with no damage. Lack of friction by itself is no proof for treatment. Lack of friction might be suspicious but no proof. It's possible that they realized that they have been enforcing a rule that does not exist.
I could actually provide proof to anybody requesting it that rubbers can lose their friction due to use without any treatment.

I na kraju...

I actually got my bat tested by Mr Odd Gustavsen at the Norwegian Championship this year. I then asked him about how they tested friction of pimles. He told me that they had stopped doing that. Nobody cared anymore.
[Vrh]
mixer

PostPostano: čet lis 11, 2012 7:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a zakaj si mu prodao feniranu gumu .ajde ne trkeljajte.tu stalno nešto prigovaraš ali ti nije mrsko prodati takvu gumu i staviti lovu u đep.takve gume su bolesna ambicija ljudi koji sa što manje napora žele bolje rezultate bez napora.a ustvari nemaju pojma o pingiću.čast izuzecima ali su u manjini.u vrhu svj pa ni europskog kao i hr pingaća nikad nije bio travaš .već mi je glupo čitati a vjerujem i ostalima stalno jedne te iste komentare skinute sa neta kao i jedne te iste pisače istih.zato daj više ne kenjajte sa teorijom. i malo se zabavljajte u igri i poslje nje
[Vrh]
kelemen

PostPostano: čet lis 11, 2012 8:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mixer (napisa):
zato daj više ne kenjajte sa teorijom. i malo se zabavljajte u igri i poslje nje
Klanja se
Norrin

PostPostano: čet lis 11, 2012 9:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

O tome se i radi, sa Super Block Vegerom Very Happy se može super zabavljati i u igri i poslije nje. Thumbs up
[Vrh]
Norrin

PostPostano: čet lis 11, 2012 9:55 pm    Naslov : Re: Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Školovani igrači znaju igrati na travu, ali na dozvoljene.
Ispada da neškolovani znaju na obje.ROFL
Znali bi školovani i na nedozvoljene, kad bi pitali Vegera za koji trening, ne grize. Wink
Sad mu se već štuca, valjda, stalno ga spominjem.
[Vrh]
mixer

PostPostano: čet lis 11, 2012 10:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

valjda zato kaj ti je prirastao srcu
[Vrh]
Maca Edinburgh

PostPostano: čet lis 11, 2012 10:50 pm    Naslov : Re: Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Mladene da li ja osjećam ode dozu ljubomore na dotičnog "manekena" Igora Karabega??? Inače, maneken je u sportu nekih 20 godina i ima ono što se zove sportska inteligencija i to je glavni razlog što pobjeđuje, a ne radi trave (zabranjene ili nezabranjene) i to će Vam svako iole realan potvrditi gledajući njegovo kretanje i refleks...

Ima mnogo igrača i u višim/nižim ligama koji imaju slične gume, a ne služe im ničemu, jer neznaju se rukovati oruđem, a budite uvjereni da svi ovi uvelike spominjani travaši su uložili itekakav trud i vrijeme da bi mogli igrati na takvoj razini, a ne da su tek tako 5 levela uznapredovali...

Mislim da nitko Vama, a ni ostalima u Sokazu ne brani uzet takvu gumu, posebice jer ih nema nitko više od Vas...Zato će mi biti drago susresti se s Vašom ekipom iz 5 lige, osim ako ne ispadnete u 7, pa Vas budemo morali preskočiti...Zubo

p.s. neznam kako, ali uvijek mi se čini da se najviše žale oni koji su negativni u svojim ligama, možda bi bilo bolje da se isti zapitaju, da nešto promijene u svojoj igri, a ne da stalno traže opravdanja u drugima...
Izra

PostPostano: pet lis 12, 2012 12:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja bih samo molio, ali stvarno iskreno, da mi se pokaze na tog igraca s tom feniranom zabranjenom travom koji mi nece vratiti rezanu loptu nakon sto mu dam spin.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 12, 2012 12:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni isto glupo šta se Karu proziva, jer sam bio prisutan kad je on uvjeravao Ejlu (inače pro sutkinju) da je njegova trava najregularnija moguća, nakon što je ona prošla lopticom i rekla da nije baš.

Nekako imam osjećaj da je on zadnji znao šta kupuje, pa me živo zanima jel bilo "e uzmi ovu, makar ta ti je neregularna i po meni nepoštena", ili "znam jednu koja će ti super odgovarati!"?

Jel ima netko više informacija? Mig

Šta se šibenske legende tiče, mislim da ne postoji igrač s više srca kada je najbitnije, kako u mečevima, tako i van njih.
Karabeg je bog otac za 99% SOKAZ-a Amen a i to sam malo rekao, jer nema ih takvih 15. Klanja se
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 6 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.