NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Igrački efekti frictionless trava i obrađivanih trava
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Lin Chi Na

PostPostano: pet lis 12, 2012 5:27 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

U pravu si ib, ja sam se uvjerio da Kara uopce nije svjestan s čim igra. A mislim da je njemu to i svejedno, bitno da je trava ox. I Karin skor u ligama uopce nema veze s neregularnom travom vec isključivo s ovim sta su Maca i ib rekli.

Zadnja promjena: Lin Chi Na; pet lis 12, 2012 7:07 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
geek

PostPostano: pet lis 12, 2012 5:31 am    Naslov : Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Javna ponuda :

Za sve igrače Sokaz-a BESPLATNO ZAMJENJUJEM sve frictionless i fenirane trave, s kojima aktivno igraju, za NOVE I DOZVOLJENE trave iz cjenika do max. cijene 100 kn (model, boju i OX ili sa spužvom sami birate).

Nadam se da, nakon ovog, više neće biti insinuacija da sam ja nekom nešto "namjestio", a, eto, on "jadan" ništa nije znao. Također, ovime sam uključo sve one koji igraju sa "zabranjenom" gumom, jer nemaju novca za dozvoljenu. Na ovom popisu neće se pojaviti samo oni koji igraju sa "zabranjenim" i žarko žele da tako i ostane. Ako netko želi ostati anoniman, i to ću mu omogućiti, samo navođenjem lige u kojoj igra.

Redovno ću ispravljati ovaj post sa popisom igrača koji su izvršili izmjenu.

Do sada su (12.10.2012.) izmjenu izvršili :
.
..
...
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
varispin

PostPostano: pet lis 12, 2012 6:49 am    Naslov : Re: Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Ah, napokon sam dočekao da netko od oponenata kaže da nije dovoljno samo da se zalijepi nekakva trava već je potrebno i određeno igračko umijeće za (doduše rijetke) pobjede. Cheer
[Vrh]
Dren

PostPostano: pet lis 12, 2012 7:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

varispin, takvih ima dosta.
samo što je njima ova rasprava smiješna pa se ni ne javljaju.
Svak se češe gdje ga svrbi, pa tako ćeš uvijek naići na rasprave o nečemu gdje imaš tri tabora - šutljivu većinu koja se posve dobro snalazi i kranje im je nebitno, nezadovoljnike kojima ne ide dobro/legalisti su/smatraju to nemoralnim/krivim/jadnim i sl. i onima kojima takvo stanje paše i voljni su ga branit/stat na stranu takvih.

Na forumima sve su rasprave takve, u životu gotovo isto. Samo što je protok informacija u razgovoru brži pa se i prije istitra situacija, dok je ovdje jako lako isprovocirati i krive odgovore i kriva tumačenja svojih odgovora.
Brod

PostPostano: pet lis 12, 2012 7:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Od svih igrača koji igraju s travom priznajem samo one koji svoju prije meča smotaju u rizlu!Pa kad mu krhneš prasicu,umjesto da popizdi on se iskida od smjeha! Thumbs up In love
wolf

PostPostano: pet lis 12, 2012 9:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Laughing Laughing Laughing
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 12, 2012 9:58 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek, svaka čast na ponudi Klanja se ali lakše malo s provedbom, šteta je već počinjena! Beljenje

Neki znaju s čim igraju, neki malo manje, ali svi su učili i prilagođavali se kroz par sezona. Ne treba nikome visiti sa štopericom nad glavom, pogotovo uzevši u obzir pravila SOKAZ-a, i uz činjenicu da najvjerojatnije postoje i oni što nisu odmah izvukli kist, ulje i tempere kad im je trava došla u ruke.

Osim toga, možda ima nešto i u ovome što Ivan prenosi sa stranih foruma, i ne bi bilo loše pričekati što će s tim biti, i da li će se možda prestati s testiranjem na trenje.

Mene bi iskreno to najviše veselilo jer:
1.) bi to stvorilo inflaciju igrača s takvim travama, i samim time bi ljudi naučili igrati protiv njih,
2.) bi stalo svađanje "ti si nemoralan, i ekskluzivan s tom gumetinom jer drugi nisu nemoralni",
3.) bi to bio problem manje za SOKAZ,
4.) se čini da će nova loptica bit smeće i ponovo imat manje rotacije nego prošla. Rigo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
geek

PostPostano: pet lis 12, 2012 10:18 am    Naslov : Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Netko od nas dvojice je pogrešno shvatio što je Ivan "prenio".

Ja sam shvatio da se neposredno na natjecanjima više neće testirati trave na trenje. Ali, i nadalje će ostati testiranje prilikom registracije gume kod ITTF-a. Gume koje nisu na listi i dalje neće biti dozvoljene. A, i nadalje će biti zabranjeno naknadno "tretiranje". Prema tome, ja ne vidim da se ima što čekati. Slažem se da se da vrijeme za prilagodbu od 1 Sokaz sezone.

Butterfly izbacuje Tenergy 80, XIOM Vega Japan, vjerojatno su to "odgovori" na novu lopticu. Čisto sumnjam da će biti manje rotacije.
中國膠 (KINESKE GUME)

Zadnja promjena: geek; pet lis 12, 2012 10:24 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 12, 2012 10:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa to na natjecanjima je zeleno svjetlo ako mene pitaš.

Izlizana (prirodnim putem) trava će biti izjednačena s izlizanim beksajdom.
Kad si zadnji put vidio da suci vuku loptice bo beksajdima prije meča, ili da je netko izbačen jer mu Tenergy ili neki kinez više ne vuče kao nov?
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet lis 12, 2012 10:25 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

da se to gleda u sokazu ja cijelu proslu sezonu ne bi smio igrati. Very Happy
[Vrh]
55

PostPostano: pet lis 12, 2012 3:23 pm    Naslov : Re: Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Netko od nas dvojice je pogrešno shvatio što je Ivan "prenio".

Ja sam shvatio da se neposredno na natjecanjima više neće testirati trave na trenje. Ali, i nadalje će ostati testiranje prilikom registracije gume kod ITTF-a. Gume koje nisu na listi i dalje neće biti dozvoljene. A, i nadalje će biti zabranjeno naknadno "tretiranje". Prema tome, ja ne vidim da se ima što čekati. Slažem se da se da vrijeme za prilagodbu od 1 Sokaz sezone.

Butterfly izbacuje Tenergy 80, XIOM Vega Japan, vjerojatno su to "odgovori" na novu lopticu. Čisto sumnjam da će biti manje rotacije.

Mislim da je geek krivo shvatio Misli . Koliko sam shvatio jedina dva ograničavajuća faktora će biti duljina pipaka (papaka ROFL ROFL ROFL ) do 2mm i naknadno tretiranje guma, nakon što guma napusti proizvodni pogon u tvornici Pojma nemam .
Karabeg je ljudina i pol Thumbs up , a bit će još veći kada mu poraste guzica Moon ! Bit će kao Živko i ja Laughing Laughing Laughing ... Nefer je [...] prozivati tog momka na forumu u ovom kontekstu Thumbs down Bljak Dark evil . Dečko igra pingać malo više od dvije godine, nema on pojma (ili ga barem nije imao kao niti ja) o "feniranim" i sličnim travama No no , on zna da postoji dobra trava i ona koja to nije Romeo
Igrao sam nekoliko puta protiv njega, slažem se u potpunosti s Edinburškom mačketinom ROFL ROFL Laughing Laughing , momak igra inteligentno, igrački baš nikada s njime nemam nikakav problem Yesss! , ali taktički imam Brukica , otkrije mi slabije strane u igri i samo ih u petom setu forsira do maksimuma Idea . Njegova trava kao takva nije uopće posebno neugodna! Wink
Na koncu, najveće slaganje s Kapetanom Mikijem i mixerom: Pingic Yesss! Cestitamo! Pivo Zivili ...
[Vrh]
geek

PostPostano: pet lis 12, 2012 6:35 pm    Naslov : Zabranjene trave Citirajte i odgovorite

Ja, zaista, nemam ništa osobno protiv Karabega. Nikad nisam ni igrao protiv njega, pa nema nikakvog osobnog animoziteta.

Ali, ono što me zaista iznenadilo je da je u prijateljskoj utakmici u Jazbini, protiv Mirzinih jataka dobio Magaša i Detelja. A, obojica su kompletni igrači, serva, BH spin, FH spin, flip ... Kod Karabega nisam vidio niti jedan od tih elemenata.

Svi koji navode da Karabeg, kao, ne zna s čime igra, podcjenjuju ga, a ne ja. U 8. mjesecu 2011. prodao sam mu složeni reket na balsa drvu, sa Gewo Nano na FH i feniranim Tibhar Grass D-Tecs OX na BH. U međuvremenu je zamijenio FH gumu sa XIOM Vega Europe. Na utakmici u Jazbini imao je novo Joola drvo i Tibhar Nianmor na FH. Na moj komentar kako može igrati sa Nianmorom, kada ni Samsonov to nije mogao, samo se nasmijao. I onda sam shvatio. Kada s Nianmorom zabiješ, to se više ne vraća. Da zaključim. U međuvremenu je zamijenjeno barem 3 FH gume, 2 drva, dok je trava ostala. Ako u trenutku kupnje nije bio svjestan što je kupio, sada definitivno zna. Da li je on kriv ? Ne, nije. Kriva su pravila koja to dopuštaju.

Još jedna isprika Karabegu, Klubu Šibenčana i svim igračima u Jazbini. Cilj nije bio napad na čovjeka, nego na pravilo koje to dopušta.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
55

PostPostano: pet lis 12, 2012 10:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Priznajem da ovo bolje zvuči! Klanja se Klanja se Klanja se Znam da se Karabegu sviđa njegova trava In love , ne vidim razloga da odustaje od nje kada mu se dopada Pojma nemam ... Kupio ju je kod jednog od najpoznatijih dilera stolnoteniskom (čokljavskom) opremom u Zagrebu, kao i ja, u krajnjoj liniji. Rolling Eyes
Zašto bi mu takav neko prodao "feniranu" travu bez da mu detaljno objasni što kupuje? Misli A i doista mi nije jasno zašto se toliko bunite na različitost u pravilima u vezi s gumama između ITTF-a i SOKAZ-a? ITTF je organizacija pod kojom se igra PROFESIONALNI stolni tenis. Razina ispod te jeste AMATERSKO bavljenje stolnim tenisom. SOKAZ je rekreativna liga, što ga neminovno svrstava u najniži (REKREATIVNI) razred bavljenja ovim predivnim sportom po ozbiljnosti; stoga ne razumijem zašto inzistirati na tome da REKREATIVNA liga prati zahtjeve PROFESIONALNE organizacije, u kojoj svi žive od bavljenja stolnim tenisom? Brukica
Ja jesam protiv feniranih guma... Nisam protiv "zabranjenih" od ITTF-a No no . A zašto? Zato što govorim o potpuno regularnim gumama koje je ITTF prvotno odobrio, a onda ih naknadno zabranio tko zna zašto! Bis
Tko voli igrati s BTF ABSORBER-om ili SUPER BLOCK-om neka igra i uživa u tome, smisao postojanja ovakve lige jeste da ljudi rekreativnim bavljenjem sportom pospješuju ili unaprijeđuju svoj ukupni zdravstveni status, usporavaju proces starenja, razvijaju socijalne i društvene vještine i pri tome se još i dobro zabave (ako su to u stanju) Pivo Grouphug Zivili Partijana Gitara Headbang
Pa nije li doista ovo krivo mjesto za zamjeravati nekome jer ne igra lijepo, a ipak pobijedi u puno mečeva? Oduzeti Grčkoj titulu prvaka Europe u nogometu zato što su igrali negledljiv i ružan nogomet? Pa ne zvuči li to pomalo kao jednoumlje tipa Hitler ?
Ako vas već u tolikoj mjeri živciraju "fenirane" trave zašto ste ih svjesno prodavali ljudima za koje znate da će ih koristiti u SOKAZ-u? Misli Pojma nemam
Drugo kolo u svojoj ligi igrao sam s dva potpuno različita reketa: 1. reket: AURORA HALMARK/TENERGY 05fx/spin lord DORNENGLANZ, 2. reket: BTF MICHAEL MAZE OFF/TENERGY 05fx/TENERGY 64fx. Uživam kao prasac igrati i jednim i drugim reketom, a volim i pobijediti svaki meč. Bit ovih nevažnih podataka je u tome da UŽIVAM KAO PRASAC, popijem par piva ili gemišta i podružim se 100% sa svojim suigračima, najčešće i sa suparničkom ekipom. Jer to je BIT, to nam život učini boljim ili SRETNIJIM (barem se nadam), a ne skor koji si ostvario u nekoj rekreativnoj, lokalnoj stolnoteniskoj ligi (bez imalo namjere da omalovažavam SOKAZ). Mislim da ga baš ovakvim stavom cijenim još više! Pivo Pivo
[Vrh]
kelemen

PostPostano: pet lis 12, 2012 11:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Potpisujem, suborac! Thumbs up
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 12:05 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

molim nadležne organe pojašnjenje stavaka 83 i 86 pravilnika o natjecanju sokaza.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: sub lis 13, 2012 12:33 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zmilko (napisa):
molim nadležne organe pojašnjenje stavaka 83 i 86 pravilnika o natjecanju sokaza.

ja nisam nadlezni organ, ali obzirom da ne postoji nadlezni organ zaduzen za odgovaranje na upite na forumu, mogu se javiti.

valjda clanaka, ne stavaka.

clanak 83. bi znacio da sokaz preuzima pravila iz ittf-a. naravno, kao i u svemu, pojedinacna pravila imaju prednost pred opcim, uza pred sirim...

u prijevodu, sokaz vuce pravila iz ittf-a, osim tamo gdje sam odredi drugacije.

clanak 86. odnosi se na tumacenje pravilnika. evo uzet cemo za primjer clanak 6.:

Momčad domaćina dužna je osigurati ovim Pravilnikom propisane uvjete za igru: dvoranu, loptice i zapisnik.

netko moze tvrditi da ova odredba zapravo znaci da momcad domacina mora isprintati ovaj pravilnik u nekoliko milijuna primjeraka i zatim izgraditi zidine od tih pravilnika, kako bi uvjeti za igru bili osigurani (pravilnikom, jel?).

predsjednistvo sokaza, s druge strane tvrdi, da clanak 6. zapravo znaci da da domacin mora omoguciti uvjete koji su propisani u pravilniku.

cije tumacenje je tu ispravno? pise u clanku 86. cije.
[Vrh]
Pale

PostPostano: sub lis 13, 2012 8:24 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
da se to gleda u sokazu ja cijelu proslu sezonu ne bi smio igrati. Very Happy

+50% Starije populacije (60g.+)

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 8:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

kadija te tuži, kadija ti sudi.
opetovano tvrdim da treba mijenjati pravila u skladu sa stvarnim događajima a ne čekati da se nešto dogodi pa onda tumačiti pravilnik.
da čanak 83. 86. a ne stavak.
ma da ovo oko gradnje dvorane sa listivima pravilnika nije dobro.kaj ako puhne jači vjetar pa sve sruši.
ako misliš na ljepljenje na zidove , ma preskupo je. ali ideja je dobra. kada dođem u neku dvoranu mogu ustvrditi da uvjeti za igru stvarno nisu osigurani pravilnikom. dobra ideja u svakom slučaju...
Izra

PostPostano: sub lis 13, 2012 9:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zmilko (napisa):
kadija te tuži, kadija ti sudi.

ne znam na sto se ovo odnosi. svaka organizacija uredjuje vlastita pravila kako god zeli, pa tako i sokaz posudjuje pravila od ittf-a za sve sto sam nije propisao drugacije.

tko ce drugi biti mjerodavan za tumacenje pravila? guglaj recenicu "za tumacenje ovog pravilnika nadlezno je" pa ces vidjeti da takva odredba postoji u svakom pravilniku.

ako mislis da neke odredbe pravilnika nisu dobre i da postoji rizik "da se nesto dogodi" reci koje su to i zasto, ako se vecina ljudi slozi da to ne valja moglo bi doprijeti do usiju predsjednistva.
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 9:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

da pokušat ću biti konkretan. samo da pročitam pravilnik.sporo mi ide,znaš godine...
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 7 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.