SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Igrački efekti frictionless trava i obrađivanih trava
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 10:43 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

pravilnik je osim:
"članak 6. nigdje nisam našao sa kakvim lopticama se smije igrati. osobno su mi dobre trening loptice bytf.znam za članak 58. ali nisam našao za ovu sezonu koja vrsta loptica je propisana.gdje to piše?
za izgled i veličinu dvorane uvijeti su kasnije napisani sa potrebnim detaljima.
za zapisnik je također sve napisano.
a članak 83.
Citat:
svaka organizacija uredjuje vlastita pravila kako god zeli, pa tako i sokaz posudjuje pravila od ittf-a za sve sto sam nije propisao drugacije.

znači pravila sokaza su jača od pravila ittf-a?
u svakom slučaju poštujte dosljedno pravilnik.ako to nečinite nastaju problemi."
čist u redu.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: sub lis 13, 2012 11:04 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zmilko (napisa):
znam za članak 58. ali nisam našao za ovu sezonu koja vrsta loptica je propisana.gdje to piše?

ako nije nigdje nista posebno napisano, sokaz vuce pravila iz ittf-a.

evo popis natjecateljskih loptica po ittf-u:
http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.asp?category=balls

Citat:
znači pravila sokaza su jača od pravila ittf-a?

pa naravno. sokaz je organizacija koja nema veze s ittf-om, moze sebi propisati pravila kakva god zeli.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 11:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma stvarno bez veze.bok.
wolf

PostPostano: sub lis 13, 2012 11:52 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Misliš, bezveze je kaj sokaz ima neka svoja pravila?? Confused
Dren

PostPostano: sub lis 13, 2012 12:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

heh.
svi zakoni i pravilnici na svijetu su pisani na takav način.
Trenutno na poslu se bavim baš time i svugdje je isto.
Dakle u svim stavkama koje nisi razradio (ili su istovjetne) pozivaš se na glavni zakon. U onim stavkama u kojima postoje razlike, moraš ih odrediti. Kad ih odrediš onda se one primjenjuju odnosno imaju prednost u odnosu na pravila propisana glavnim zakonom.

Da nije tako, nitko se nebi ni trudio napisati pravilnike već bi rekli da važe samo pravila iz glavnog zakona i gotovo. Ili bi morali pisati posve nove i potpune pravilnike...što bi dovelo do kompletnog rasula jer nitko nebi mogao uskladiti sve te pravilnike. Ovako je puno jasnije: sve je kao u krovnom (dakle netko tko čita treba samo taj zakon) OSIM i onda navedeš razlike po člancima.

Banalan primjer na koji nisi imao primjedaba. Po ittfu svaki meč bi trebao imati profesionalnog suca. Zašto to ne tražiš u sokazu? Nisi spreman platiti domaćinstvo ekipi koja dolazi 50km od zagreba, jel bi bio spreman dati 3 puta više da ti sudi profesionalac? Za svako domaćinstvo?
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 1:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa to je to.

citiram:
kvaka 22“ koja tvrdi da se samo luđaci mogu poslati kući, no onaj tko je lud ne može zatražiti povratak jer bi to značilo da je zapravo zdrav.
po pravilima ittf sokaz nemože postojati.
pa zašto ga onda uopće spominjete. zašto ne napišete npr. :po pravilima st. igre
reketi ...,suci...,dvorana...morali bi biti ovakvi... ,ali su dozvoljena odstupanja...
wolf

PostPostano: sub lis 13, 2012 2:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa to i piše Confused
Izra

PostPostano: sub lis 13, 2012 2:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nema potrebe da sokaz propisuje kompletna pravila stolnog tenisa i otkriva toplu vodu da se radi o igri koja se igra za stolom, s reketima, mrezicom, bla bla... kad je to sve vec propisano u pravilima ittf-a.

sokaz kaze "ovdje su popisana pravila koje vrijede samo za nas, a sto se svega ostalog tice, vrijede pravila ittf-a".

sokaz i ittf su dvije razlicite organizacije i nemaju veze jedno s drugim. sokaz uzima pravila iz ittf-a jer je tako najjednostavnije, a ne jer ittf ima nekakvu nadleznost nad sokazom (nema).

kao da ja organiziram nogomet u svom dvoristu i kazem "decki, vrijede pravila koja propisuje FIFA ali igraliste je velicine 20x10 metara i nema zaledja". sigurno necu objasnjavati kompletna pravila nogometa iznova, lakse mi je reci da vrijede ona poznata, osim onih koje napomenem.

i sto kad mi susjed kaze "daj se odluci jel imas svoja pravila ili igras po FIFA pravilima, i tko si ti da su tvoja kucna pravila jaca od FIFE?" poslao bi ga vrit i rekao da ode igrat za real.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Norrin

PostPostano: sub lis 13, 2012 2:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
poslao bi ga vrit

ROFL Borg: Resistance is futile, you will be assimilated.

Ko kad Brodovi kažu ae. Very Happy

Samo trolam malo, slažem se sa tekstom u postu. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: sub lis 13, 2012 2:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

vjerovao ili ne, to je izraz koji se u juznim krajevima koristi iz zahebancije. Very Happy il je to samo bilo kod mene doma, ne znam. Misli
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 2:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

jug i sjever . to mi je od nekud poznato.samo se nemogu sjetit...
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

kada radiš neki posao koji si preuzeo od nekog,imaš izbor
a) nastaviti po starom
b) " " " " " i u hodu mijenjati AKO nešto ne valja
c) "" " " " i pripremiti novu shemu organizacije
sada se radi po točci a. možda je to i najlakše.
LiChin

PostPostano: sub lis 13, 2012 3:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

55 (napisa):
A i doista mi nije jasno zašto se toliko bunite na različitost u pravilima u vezi s gumama između ITTF-a i SOKAZ-a? ITTF je organizacija pod kojom se igra PROFESIONALNI stolni tenis. Razina ispod te jeste AMATERSKO bavljenje stolnim tenisom. SOKAZ je rekreativna liga, što ga neminovno svrstava u najniži (REKREATIVNI) razred bavljenja ovim predivnim sportom po ozbiljnosti; stoga ne razumijem zašto inzistirati na tome da REKREATIVNA liga prati zahtjeve PROFESIONALNE organizacije

55, je, Sokaz je rekreativna udruga. Je, ITTF je profesionalna. Ali, gdje tu staviti granicu? Vjerujem da ces se sloziti da je Sokaz kao udruga daleko profesionalnija po organizaciji, broju ljudi koji sudjeluju, turnirima u sklopu udruge koji se organiziraju, nego pola nizih liga koje su pod ittf-om. Pa ja igram 2. hr ligu i mogu ti odmah reci da sto se tice rokova oko predavanja zapisnika i same organizacije, da je vecina liga u Sokazu daleko profesionalnija ne samo od ove lige, nego i od mnogih liga po Europi… Pa po ciloj Europi se prica o Sokazu u Zagrebu kao jednoj od najjacih rekreativnih udruga stolnog tenisa na cijelom kontinentu, ako ne i sire… I nije to bas tako lako razgraniciti, po mom misljenju. I opet se vracamo na staro. Sokaz nigdje ne kaze da je zabranjeno, u Sokazu se moze ITTF kaze da je zabranjeno, tu se ne moze. Al ajmo malo sire pogledat. ITTF bi ti kao najprofesionalnija organizacija (sto se samog vrha tice), jednostavno trebala biti uzor, makar isao raditi rekreativnu udrugu. I mislim da se na to i odnosio taj clanak 83, cini mi se. I zato su se upravo neka pravila, tj vecina njih, i preuzela od ittf-a.

Al neces ti sad npr ako igras neki rekreativni mali nogomet i neku ligu u sklopu toga, izabrat da se igra loptom velicine 3 ili stavljat krampone na tenisice iako uefa kaze da je to u malom nogometu zabranjeno Zubo. Orijentiras se prema uefi i fifi. Igra se loptom velicine 4. A cak i tada, ako bi se i igralo loptom velicine 3, bar bi uvjeti za sve bili jednaki, i u sklopu dogovorenih pravila. Za razliku od ovog u Sokazu, sa zabranjenim gumama. Dalje, igra se tenisicama bez krampona. xD Ok, mozes stavit krampone. Rekreativna je liga, a stavi Rolling Eyes

Pravilo oko zabranjenih guma koje je uveo ittf mislim da je zaista jedno od temeljnih, i stoga bi ga se Sokaz, kao prije svega STOLNOTENISKA udruga citaj: beez obziira sto nije pod ittf-om; nekako trebao drzati. I NE, nemam nista protiv igre sa zabranjenim travasima, ali sam isto tako imao srecu da u klubu igra covjek koji nonstop nesto eksperimentira s time, i ok, navikao sam se. I sad mi je cak gust i zanimljivo igrati protiv toga. Ali svejedno bi po meni Sokaz bar to pravilo oko zabranjenih, trebao preuzeti od ittf-a. Jer mislim da je jedno od temeljnih. I jer mislim da je Sokaz zaista dosao na toliko visoku razinu profesionalnosti, da bez obzira sto je i dalje to sluzbeno rekreativna liga, i za ovaj konkretan slucaj bi se trebala ravnati po ITTF-u.
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 4:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

slažem se da je razina vođenja sokaza vrlo visoka, i to je činjenica.
da li može biti bolja. sigurno da. e pa onda o tome ja pričam.
trnac

PostPostano: sub lis 13, 2012 7:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Što je sa starim ravnim gumama kojih nema na ITTF listi jer se više ne proizvode, a još uvijek ih ima u upotrebi kod rekreativaca?

Što bi se dogodilo kada bi se recimo 1. liga SOKAZ-a ravnala po ITTF pravilima?
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub lis 13, 2012 9:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa u tome je problem. to ravnalo nije ravnalo nego krivulja koja ide malo sim malo tam.a nikad neznaš(ili znaš? ) kad bu sim a kad bu tam. to nije u redu. s pomoću ravnala vučeš ravne crte,ni sim ni tam.
wolf

PostPostano: ned lis 14, 2012 9:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mudri djed

....skoro si Hrca zahebal s dubinom mudre izreke ROFL Evil Zubo
Brod

PostPostano: ned lis 14, 2012 10:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Bogme ova Zvonkecova je tak duboka da sam se utopil! Thumbs up Very Happy
zmilko

PostPostano: ned lis 14, 2012 10:46 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

je bokme,nis znal da morem tak duboko
zmilko

PostPostano: ned lis 14, 2012 8:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

krenuo sam čitati,ponovo čitati po n-ti put dobrog vojnika švejka. to mi je najpametniji potez i moj prilog raspravi.
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 8 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.