NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Trening filmići i tehnika za nove/stare čokljavce sa travom
Idite na 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Iceman

PostPostano: sri lis 03, 2012 10:49 pm    Naslov : Trening filmići i tehnika za nove/stare čokljavce sa travom Citirajte i odgovorite

evo, mislim da ovak nesto nismo jos imali na forumu...(a posto je sada igranje sa travama in In love )

posto sam poceo igrat sa travom, osim, filmica od dr. najebajera :-) nema bas puno filmova gdje se uci tehnika igranja s travom na stolu, ono sto mene zanima...

tako da svi vi cokljavci ovdje postate svoje najmilije filmice sa tehnikom igre travom, koji sve udarci se mogu izvest i sl...

ja npr. za sad mogu samo dva: chop blok na spin i ugurani pokret prema naprijed sa otvorenim reketom na rezanu... koji jos pokreti su vama efektni i kako se izvode?

za pocetak, evo niza dobrih filmica od 10tak razlicitih vjezbi...

http://www.youtube.com/watch?v=axIM05JVzMY&feature=BFa&list=ULofZFg7BwOyM

ako uspijem naucit jos samo ovak dobro napast rezanu, nebo mi je granica:-)
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Iceman

PostPostano: sri lis 03, 2012 11:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

i jos kaze lik:

Another common theme to these drills is the variation between the chop block and the other attacking possibilities. Since the banning of frictionless long pips, it is critical to have constant variation between your returns. There is simply not enough reversal in any of the current crop of rubbers to allow you to chop block several balls in a row to a good level player without that player being able to put the ball away. However, by mixing up your long pips returns you can make life very difficult even for a high level player.

Coach McAfee

i to je vezano za onu temu o frictionless travama...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet lis 04, 2012 3:34 am    Naslov : Re: Trening filmići i tehnika za nove/stare čokljavce sa tra Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
http://www.youtube.com/watch?v=axIM05JVzMY&feature=BFa&list=ULofZFg7BwOyM

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: čet lis 04, 2012 11:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

googlaj greg lettsa. ilitiga
www.gregsttpages.com/
D-Tech

PostPostano: čet lis 04, 2012 6:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ima dosta klipova na jubitou, ali must see su: Ahmed - Pistol / Swing Back..., Fabian Akerstrom, John Wetzler, Olivier Mader (aka. Pushblocker-primjer čovjeka koji jako malo igra sa backsideom ali je taktiku i igru sa travom doveo do visokog nivoa), i za mene numero uno - Dr. Norbert Zmyj, lik igra jednostavo odlično, video se zove Long Pimples with Friction - Griffige lange Noppen, ali sad kad sam probao bio je skinut sa neta Crying
I naravno obavezno stranice OOAK foruma koji je specijaliziran za trave, tamo smo svi frendovi, bez obzira na materijal ROFL
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Koki

PostPostano: pet lis 12, 2012 12:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
i jos kaze lik:

Another common theme to these drills is the variation between the chop block and the other attacking possibilities. Since the banning of frictionless long pips, it is critical to have constant variation between your returns. There is simply not enough reversal in any of the current crop of rubbers to allow you to chop block several balls in a row to a good level player without that player being able to put the ball away. However, by mixing up your long pips returns you can make life very difficult even for a high level player.

Coach McAfee

i to je vezano za onu temu o frictionless travama...

nema što...
raskošna igra bekendom...puna talenta i ljepote... Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Iceman

PostPostano: pon lis 15, 2012 11:38 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

BITNO JE POBJEDJIVATI!!!!!!!!!!!!!!!! Evil
[Vrh]
Iceman

PostPostano: uto pro 25, 2012 7:55 pm    Naslov : Mjerenje hvatljivosti trave... Citirajte i odgovorite

Mjerenje hvatljivosti trave...cini se kucna radinost ali ipak zanimljivo...

http://www.youtube.com/watch?v=3lvEjRGXcbU
[Vrh]
Topspin

PostPostano: sri pro 26, 2012 1:32 am    Naslov : Re: Trening filmići i tehnika za nove/stare čokljavce sa tra Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
ja npr. za sad mogu samo dva: chop blok na spin i ugurani pokret prema naprijed sa otvorenim reketom na rezanu... koji jos pokreti su vama efektni i kako se izvode?

ako uspijem naucit jos samo ovak dobro napast rezanu, nebo mi je granica:-)

Ta dva pokreta su jedino djelotvorna kada se igra sa ox travom (i tih pokreta se treba držati "ko pijan plota").

Ako se igra sa tankom podlogom, max. 0.5, tada se već može i odštopavati a i malo jače napasti (preklapanjem), ali ovi gore spomenuti udarci od Icemana gube svoju neugodnost.

Upravo jednu travu sa spužvom 0.5 testiram.

Osnova igre sa travom je, da protivniku treba biti neugodna ("vuće prema dole i nezna kakva je rotacija").

Iceman i trava, hahaha, ali moram priznati brzo uči, i shvatio je neke stvari bolje od travara koji godinama igraju sa travom Thumbs up .

Inače glatke trave i trave kućne izrade (isto glatke) bih zabranio u SOKAZ-u zato što su zabranjene po ITFF pravilima. Lako ih je otkriti jesu ispravne ili ne (bez labaratorija).
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri pro 26, 2012 12:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

sto nije da s ox travom napadas (malo visu) rezanu bez ikakvog preklapanja, otvorenim reketom od vertikalnog polukruznim pokretom prema gore do horizontalnog?
[Vrh]
Topspin

PostPostano: sri pro 26, 2012 1:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Viša loptica se udara bez preklapanja, u njenom najvišem pološaju.

Sve ovo što sam gore napisao odnosi se na igru travom na stolu.
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri pro 26, 2012 2:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ovo je ajmo rec taj agresivan push... http://www.youtube.com/watch?v=axIM05JVzMY

evo linka di je frajer na 4:40 odigrao ostro na pimplanu loptu sa uguranim pokretom (onim koji ja znam ajmo rec), i odma poslije drugacijim pokretom stvarno drajfao sa travom...taj drugi pokret nisam ni u pocecima ucenja...ima u filmicu dobrih poteza, oba igraju s travom na stolu...

http://www.youtube.com/watch?v=C5UQBq8fYfs

evo i ovdje je taj bekend drajf sa travom... http://www.youtube.com/watch?v=Y2nq1jnV3tk

a moze se i ovo..umjesto chop bloka ponekad odigrat ovakvu kontru... http://www.youtube.com/watch?v=JQAMv9m3sKs

uglavnom, puno prostora za ucenje...
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri pro 26, 2012 2:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A i tebe su , ledeni , shrvali blagdani Duplo Zubo
wolf

PostPostano: sri pro 26, 2012 2:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

vidi ga što je brz , sad sam ispao Ruga se Zubo
D-Tech

PostPostano: pet pro 28, 2012 9:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

osnova: block + push

http://www.youtube.com/watch?v=ZYj-o7-fDYg&list=PLFCF1E20EC2AEC4FC

ovo ponavljati mjesecima, ne samo dok bude izgledalo dobro, već da postane automatika, na to se veže chop-block i agresive push + side swipe udarac.
Drajf sa travom je dvosjekli mač (osim ako nije balon od lopte), ako imaš travu za to i postotak ulaza ti je visok postaje strašno oružje jer lopta nije flah nego sa donjom rotacijom pa propada, ali je teže drajfati nego sa backsideom jer nema toliko silazne putanje i nije svaki put konstantna pri udarcu (5 puta udariš lopticu identično, ali ona 3 puta ima drugačiju putanju, razlike su male, ali tu su i 1-2 cm strašno puno, to odstupanje se pripisuje savijanju pipaca pri udarcu - svaka trava je zasebna)
[Vrh]
D-Tech

PostPostano: pet pro 28, 2012 9:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ali ima jedan veliki problem, kad sve udarce dobro istreniraš, na tekmi skužiš da ti nešto fali - a to je forehand! Mad Naime za igru sa travom na stolu treba dobra brzina i refleks na stolu a ne metar dalje, položaj tijela i držanje ruke je totalno drugačije nego klasičan stav (na stav metar od stola, lijeve noga malo naprijed, tijelo dole i položaj reketa okomito postavljenog po srednjoj crti stola možeš zaboravit) tako da tu dosta ovisi o intuiciji igrača - praktički trebaš u poenu pretpostaviti šta će protivnik odigrati i tako se postaviti za svoj slijedeći udarac, za forehand tijelo prebaciti u "klasičan stav", dok za beckhand trebaš doći blizu stolu, noge ravne, izbaciti lakat i lopticu pokušati udarit što brže nakon odskoka od stola.
O hvatu reketa koji je za blok travom sasvim drugačiji nego za backside ne bih ovom prilikom, a kad tu ubaciš još i vrtnju reketa dobiješ veliki čušpajz.
Ali baš zato je to toliko zanimljivo, svaki trening nešto novo ROFL
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri sij 02, 2013 2:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib zasto ti ovo nista ne znas Azdaja
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri sij 02, 2013 9:08 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

I sad se ti pitaj kak to da ti niko neće niš pokazat Confused pa znaš više od svih , uključujući jan-uvea Eeeek! Zubo
D-Tech

PostPostano: sri sij 02, 2013 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Svi sve znaju - nitko ništa nezna.
Uglavnom, ja sebe smatram početnikom u pingaću koji je tek zagrebao po površini, bilo kakvo znanje ili rezultat me nemože sputati, nikad nije dovoljno dobro, uvijek postoji hrpa toga novog za naučit.
Odlično je kad igrač ima s kim igrati, trenirati, učit, napredovati, to pogotovo friškom igraču strašno znači, nemojte se zavaravati i misliti da svi imaju privatne trenere, plačene sate, frendove u visokim ligama koji će vam pomagati, dvorane u kojima su spremni uskočit i pomoći "lajbeku sa dvije crne guma", nažalost ima puno igrača sa dobrim potencijalom kojima se teško probit te na kraju odustaju. Sjećam se da sam prije nepune 2. godine i sam bio u potrazi za prvom ekipom, i našao je nakon 3. mjeseca, (za vrijeme ta tri mjeseca samo mi se jedna ekipa javila za trening) a u to vrijeme je ekipu tražio i frend "Putnik" koji ju je našao nakon 7. mjeseci, a dečko je sad svake sezone u top 5 igrača lige.
Ali sva ta potraga se isplati kad nađeš odlične frendove i igrače, koji će uvijek bit dobro raspoloženi i spremni da te Bonk!
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri sij 02, 2013 3:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

meni je opet nakon 20g sokaza gust igrat od kad sam stavio travu jer me to tjera na novo ucenje... Thumbs up
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 1 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.