SOKAZ forum
23. liga jesen 2012.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
- Leteći Medvjedić
- Leteći Medvjedić
Gledaju se međusobni mečevi ekipa s istim brojem bodova.
Supra Team ima pobjedu (nad Abesinijom), Abesinija ima pobjedu (nad Trans Agramom), Trans Agram ima pobjedu (nad vama), znači oni svi imaju više bodova u međusobnim susretima od vas i Pivarstva, i zato su ispred.
Vi u međusobnim susretima imate samo poraz od Trans Agrama, znači imate nula bodova i negativnu meč razliku.
Pivarstvo nema nijedan odigran međusobni meč sa svim ovim ekipama, znači ima nula bodova i razliku mečeva 0:0 (bolja od negativne). Zato je Pivarstvo iznad vas.
Al ja se ne bi brinuo, ovo je prerano i potpuno nevažno. Ipak ste svi nakon dva kola u jednom velikom kupusu na hrpi.
Supra Team ima pobjedu (nad Abesinijom), Abesinija ima pobjedu (nad Trans Agramom), Trans Agram ima pobjedu (nad vama), znači oni svi imaju više bodova u međusobnim susretima od vas i Pivarstva, i zato su ispred.
Vi u međusobnim susretima imate samo poraz od Trans Agrama, znači imate nula bodova i negativnu meč razliku.
Pivarstvo nema nijedan odigran međusobni meč sa svim ovim ekipama, znači ima nula bodova i razliku mečeva 0:0 (bolja od negativne). Zato je Pivarstvo iznad vas.
Al ja se ne bi brinuo, ovo je prerano i potpuno nevažno. Ipak ste svi nakon dva kola u jednom velikom kupusu na hrpi.
Da,ali svi ispred nas sa istim brojem bodova imaju omjer 10:10,a mi smo pozitivni sa 14:6.
Drugo da smo isti u svemu pa bi se gledao medusoban omjer,ovako smo mi bolji...
Bar je tako u u nogometu,kosarci,rukometu,vaterpolu(vjerojatno i u svim ostalim sportovima),ali sam naveo one za koje sam siguran.
Nije da se zamaram s time,nego mi je malo grdo vidjeti nas na osmom mjestu
Drugo da smo isti u svemu pa bi se gledao medusoban omjer,ovako smo mi bolji...
Bar je tako u u nogometu,kosarci,rukometu,vaterpolu(vjerojatno i u svim ostalim sportovima),ali sam naveo one za koje sam siguran.
Nije da se zamaram s time,nego mi je malo grdo vidjeti nas na osmom mjestu
e pa u stolnom je malo drugačije.
prvo se gledaju bodovi, pa međusobni omjer pa ako je sve to isto, tek onda setovi i čak eventualno i poeni.
Al kako ib reče, već slijedeće kolo će bit manje problema
prvo se gledaju bodovi, pa međusobni omjer pa ako je sve to isto, tek onda setovi i čak eventualno i poeni.
Al kako ib reče, već slijedeće kolo će bit manje problema
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Ali to što spominješ nije bitno, prvo se gledaju bodovi u međusobnim susretima.
http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php#plasman
Znači svi ovi s pobjedama imaju više bodova u vašim međusobnim mečevima, i to je prvi kriterij.
Drugi kriterij je bolja meč razlika samo u međusobnim mečevima, a tu je opet Pivarstvo bolje od vas.
14:6 je ukupna meč razlika, i ona je za određivanje plasmana zapravo potpuno nevažna.
Opet ti kažem, nemoj se puno brinut. Znam da sada međusobni susreti izgledaju kao tupav kriterij ("duuh pa niko s nikim nije igrao
"), ali na kraju prvenstva u praksi ili ne dijeliš ni sa kim broj bodova, ili si poravnat s jednom do dvije ekipe, a onda ima smisla gledati direktne susrete.
http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php#plasman
Znači svi ovi s pobjedama imaju više bodova u vašim međusobnim mečevima, i to je prvi kriterij.
Drugi kriterij je bolja meč razlika samo u međusobnim mečevima, a tu je opet Pivarstvo bolje od vas.
14:6 je ukupna meč razlika, i ona je za određivanje plasmana zapravo potpuno nevažna.
Opet ti kažem, nemoj se puno brinut. Znam da sada međusobni susreti izgledaju kao tupav kriterij ("duuh pa niko s nikim nije igrao
ovisi o trećoj ekipi (koja je dobila transagram)
ako ima isti broj bodova kao trans-agram i vi, vi ste prvi.
ako ima manji broj bodova, prvi je transagram jer vas je pobjedio - dakle bolji je od vas.
ako ima isti broj bodova kao trans-agram i vi, vi ste prvi.
ako ima manji broj bodova, prvi je transagram jer vas je pobjedio - dakle bolji je od vas.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Znam da ti zvuči nelogično, ali jednostavno, ovo nije nogomet. broj osvojenih partija je nebitan. Međusobni susreti jesu.
Mislim da je sustav poprilično pravičan, jer štiti ekipe koje zbog obveza ne mogu uvijek igrati u najjačem sastavu te ekipe koje imaju više igrača i mjenjaju ih. Što u biti i jest čar SOKAZa - da što više ljudi se rekreira ali u nekom ipak natjecateljskom duhu.
Mislim da je sustav poprilično pravičan, jer štiti ekipe koje zbog obveza ne mogu uvijek igrati u najjačem sastavu te ekipe koje imaju više igrača i mjenjaju ih. Što u biti i jest čar SOKAZa - da što više ljudi se rekreira ali u nekom ipak natjecateljskom duhu.
bas suprotno,
izgubite jednu na knap 6:4(imate los dan i sl.),a ostale sve rasturate 10:0,
a ovu ekipu od koje ste izgubili,netko nabije 10:0,a sa ostalima se jedva provlace 6:4 i sl.
na kraju imate isti broj bodova(pobjeda i poraza),ali vi imate u cijeloj sezoni samo 6 izgubljenih pojedinacnih partija i stotinjak dobivenih,a oni sedesetak dobivenih i samo mrvicu manje izgubljenih
oni su prvi ,a vi ste drugi (toga nema u niti jednom drugom sportu)
bas i nije sustav "pravican",i ne stiti ekipe koje nisu mogle doci u najjacem sastavu(mozda ste bas od njih izgubili jer niste dosli u najjacem sastavu)
ali vec sam napisao,
jako cudno,no nema veze
(nadam se da smo sa ovim zavrsili)
izgubite jednu na knap 6:4(imate los dan i sl.),a ostale sve rasturate 10:0,
a ovu ekipu od koje ste izgubili,netko nabije 10:0,a sa ostalima se jedva provlace 6:4 i sl.
na kraju imate isti broj bodova(pobjeda i poraza),ali vi imate u cijeloj sezoni samo 6 izgubljenih pojedinacnih partija i stotinjak dobivenih,a oni sedesetak dobivenih i samo mrvicu manje izgubljenih
oni su prvi ,a vi ste drugi (toga nema u niti jednom drugom sportu)
bas i nije sustav "pravican",i ne stiti ekipe koje nisu mogle doci u najjacem sastavu(mozda ste bas od njih izgubili jer niste dosli u najjacem sastavu)
ali vec sam napisao,
jako cudno,no nema veze
(nadam se da smo sa ovim zavrsili)
Točno to.
Ping pong nije nogomet. Nema forsiranja "napadačke" igre niti postoji "gol razlika". Bitno je samo jel tri boda, jedan, ili nula.
Po meni je jednako tako glupo da kad ti protivnička ekipa ne dođe, pa dobiješ 10:0 bez borbe, da te to katapultira u plasmanu iznad ekipa s kojima si do tada "tu negdje".
Osim toga, i na turnirima je ista stvar, što SOKAZ-a, što ITTF-a. Kada dvojica u grupi dijele isti skor, gleda se njihov međusobni susret, bez obzira kako su odigrali s ostalim članovima grupe, i šta je ovaj bolji mogo dobit zadnjeg u grupi jedva 16:14 u petom setu s pet spašenih meč lopti i milijun prasica, a ovaj lošiji ga ubio tri seta na dva.
Evo uostalom citat iz ITTF-ovih pravila vođenja turnira:
3.07.05.02 If two or more members of the group have gained the same number of match points their relative positions shall be determined only by the results of the matches between them, by considering successively the numbers of match points, the ratios of wins to losses first in individual matches (for a team event), games and points, as far as is necessary to resolve the order.
Isto tako je u ATP-ju na završnom turniru:
a) Greatest number of wins.
b) Greatest number of matches played.
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record
beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied.
Dakle nije baš bezveze, ali slažem se da je "pravičnost" u očima promatrača.
Ping pong nije nogomet. Nema forsiranja "napadačke" igre niti postoji "gol razlika". Bitno je samo jel tri boda, jedan, ili nula.
Po meni je jednako tako glupo da kad ti protivnička ekipa ne dođe, pa dobiješ 10:0 bez borbe, da te to katapultira u plasmanu iznad ekipa s kojima si do tada "tu negdje".
Osim toga, i na turnirima je ista stvar, što SOKAZ-a, što ITTF-a. Kada dvojica u grupi dijele isti skor, gleda se njihov međusobni susret, bez obzira kako su odigrali s ostalim članovima grupe, i šta je ovaj bolji mogo dobit zadnjeg u grupi jedva 16:14 u petom setu s pet spašenih meč lopti i milijun prasica, a ovaj lošiji ga ubio tri seta na dva.
Evo uostalom citat iz ITTF-ovih pravila vođenja turnira:
3.07.05.02 If two or more members of the group have gained the same number of match points their relative positions shall be determined only by the results of the matches between them, by considering successively the numbers of match points, the ratios of wins to losses first in individual matches (for a team event), games and points, as far as is necessary to resolve the order.
Isto tako je u ATP-ju na završnom turniru:
a) Greatest number of wins.
b) Greatest number of matches played.
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record
beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied.
Dakle nije baš bezveze, ali slažem se da je "pravičnost" u očima promatrača.
tako je. evo sad u nasoj ligi, tresnjevka je predala vodovodu 10:0. i sad ako mi na kraju imamo isti broj bodova kao vodovod, nije li ipak bolje da se gleda to sto mi njih pobjedili 8:2, nego to sto ce nas tresnjevka mozda pobjediti?ib je napisao/la: Po meni je jednako tako glupo da kad ti protivnička ekipa ne dođe, pa dobiješ 10:0 bez borbe, da te to katapultira u plasmanu iznad ekipa s kojima si do tada "tu negdje".
nekako mi normalno da ekipa koja dodje do 6 partija u mecu moze malo ubaciti i cetvrtog igraca, nego da se bjesomucno bore za svaki poen da ih ne bi prestigla ekipa koju su u direktnom okrsaju nabili.
Zadnja izmjena: Izra, dana/u uto lis 16, 2012 1:38 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
pa da. evo npr. ovako, dodjes do 6 partija i onda ubacis cokljavca jer ti je ionako svejedno. 
-
Lin Chi Na