NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

DRVO - Galaxy N9

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
a_marko

PostPostano: čet lis 18, 2012 8:45 pm    Naslov : DRVO - Galaxy N9 Citirajte i odgovorite

pozz sokazovci!!!

Kada je bio onaj finalni turnir u Areni Prečko, paralelno s tim turnirom u Arena centru na Laništu se održavao još jedan turnir u organizaciji Iskona itd... da ne duljim bla bla...
Na tom turniru priđem gospodinu Zvonku Kormanu, kaže on meni:"Ajde Marko probaj ovo drvo, svidjet će ti se a smijat ćeš se koliko košta!"

Bacim pogled i odmah skužim da se radi o drvu Galaxy N9 jer sam hrpu toga pročitao o tom drvu na internetu i ima karakterističnu svijetlo sivu boju ručke. Kažem ja njemu: "Pa znam ja šta je to .... ajde baš da probam!"
Izmijenili mi nekoliko loptica na brzinu, igrale su se utakmice. Drvo u ruci ona ostavilo neki solidni dojam na prvu. Pitam reda radi koliko košta (znao sam da je ispod 10 dolara)? Gospon Zvonko kaže 50ak kuna na ebayu sa poštarinom.

Tako si ja mislim... uzeo bih neko drvo da imam dva pa da na jednog nakeljim "travnjak". Neda meni vrag mira, ja za komp i naručim Galaxy N9 i vidim gume na akciji Galaxy Mars II piše Factory tuned. Sve skupa sa poštarinom 130kuna. Platim i dođe to dvoje jučer. Danas se uhvatim toga i rezultat je ovakav:

Galaxy N9:
- drvo zapakirano u neki tvrdi celofan, lijepo izgleda. Nisam ga vagao (nemam vagu). Balans (onako preko prsta) vuče prema ručki. 5 slojeva drva. Sredina je malo deblja i tanji slojevi prema van. Ručka FL, lijepo oblikovana, jednaka sa svih strana, završna obrada sasvim u redu. Prigovor bih stavio jedino na neobrađene bridove koji idu iz ručke prema tijelu. Ali zato sam ja malo šmirgl papira i dotjerao to sam.
Na drvetu stoji oznaka Fast. Nema klasične oznake kao druga drva All, OFF-, Off, Off+ itd... Kužite poantu.
Nakeljim gume i ajmo probati. Igrao sam svega 10-ak minuta, nisam imao vremena više.
Brzina drveta: neznam šta da kažem. Pa to je brzo ko Timo Boll Spirit.
kontrola: Iznenađen sam. Jako puno kontrole i što se tiče spina i štopanja. Drajf - pa to ide ko avion.
Osjećaj: Tzv "dwell time" - izvorna hrv riječ, je zbilja odličan. Točno se osjeti na ruci kako udariš koju lopticu i ima onaj karaterističan "tlok" zvuk kad sjedne spin.
U zadnje vrijeme probao sam hrpetinu drva većinom od prijatelja sokaza, ali moram reći da je ovo drvo meni jedno od boljih koja su došla u moje prste.

Ukratko gume:
Lijepo vakuum pakiranje, folija i na spužvi i na gumi. Kad se otvori guma je lagano tacky. Spužva je narančasto crvene boje (onako....boja kao na tenergyu). Iza piše tvrdoća 36*. Ubiti to bi trebala biti opet neka kopija tenergya 05. Naravno ne moram ni reći da to nema neke velike sličnosti sa tenergyem. Guma dolazi u debljini spužve 2.2mm.
Spin nekih 7/10 bi ja dao ocjenu
Brzina 8.5/10
Tacky 5/10
Kontrola 8.5/10

Sve u svemu nije loša guma, ako ćemo pričati o kopijama tenergy-a. Rolling Eyes Bolja je recimo od Sanwei T88-I. Dosta bolja.

Sutra novi dan i više vremena, pa ću se opet javiti. Možda se demantiram.

Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Dren

PostPostano: čet lis 18, 2012 9:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Galaxy odnosno MilkyWay odnosno Yinhe već duže vrijeme radi kopije stranih (europskih i japanskih drva) i prodaje poprilično jeftino.

Od onih koje sam ja probao, T-11 jako zanimljivo drvo, i naravno najbolje navodno njihovo drvo W-6 (Yasaka Gatien kopija, tzv loop king). Stvarno pristojna drva za zbilja sitne pare.
a ljudi još hvale:
M-6 (kopija stiga clippera za 150kunića)
K-4 i K-6 ( timo bol spirit odnosno Maze kopija - al oko 400kn)
U-4 (stiga OC WRB kopija)

zanimljiv proizvođač u svakom slučaju. Ne čudi me da je i tako jeftino drvo (jer je all wood) dobro.

AL su im gume uglavnom bezveze za europski stil igre, za kineski možda jesu nečemu, meni uopće nisu odgovarale.
a_marko

PostPostano: čet lis 18, 2012 10:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja igram sa t-11. Ustvari, ovako... Ja sam u sokazu nepunih godinu dana. Kad sam počeo, igrao sam sa jedim ALL drvom, Tibhar sensitec xeon. To mi je bilo stvarno pre sporo. Krenuo sam iz 15. lige, sad smo 16., nebitno. Od kada sam uzeo taj galaxy t-11, ja sam u sokaz ligi do sada izgubio samo 2 utakmice. I to me dobio Miroslav Bajto prošle sezone, a ovu me dobio Gordan Zovko u 5 setova. Međutim taj galaxy t-11 je previše krut i staklen i stvarno to drvo u ruci izgleda kao dječja igračka zbog te debele balze. Ima još jednu manu... svima moram reći da loptica nije pukla, već da drvo ima takav zvuk kao da je pukla loptica. Very Happy ROFL Brzo je, ali opet mi se čini da je ovaj N9 brz kao i t-11 sa puno puno više kontrole i osjećaja.
[Vrh]
Dren

PostPostano: čet lis 18, 2012 10:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

to nije mana, to je prednost Very Happy
doduše mana mu jest što je gornja limba jako tanka i karbon odma iza pa je čest slučaj da kad odlijepiš gume - odvojiš i dio limbe.
Al meni je kontrola na tom reketu najbolja koju sam ikad probao za takvu brzinu reketa (off+)
Dodatno, to što je težak (bar moj) 69grama a ima takvu brzinu, to je čudo. Osjećaš ga kao perce u ruci a ono se ponaša ko bazuka Very Happy
I kad ga upariš sa gumama koje su teže (tipa max tenergy05) dobiješ reket s kojim je lakše baratat jer je lagan a odličan. Jedino što je onda dosta teži na glavu, jer je i lagano oversize. Ne mogu zamislit koja bi mu bila težina da mu je glava veličine recimo butterfly timo bolla. 60gr? ROFL
Iceman

PostPostano: sub lis 20, 2012 9:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja igram sa tim t-11 od Drena...oces rec da je t-9 jednako brz?

jer t-11 je jako brz...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
a_marko

PostPostano: sub lis 20, 2012 9:54 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne T-9, već N-9.
Neznam .... ne mogu trenutno reći koje drvo je brže. Ja imam i T-11 i N-9. Sa T-11 igram već skoro godinu dana.
Na idućem treningu ću ponijeti oba navedena drva i još malo testirati pa ću napisati dojmove. Cheer
[Vrh]
bsokac69

PostPostano: pet ožu 15, 2013 11:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a što nalijepiti na drvo galaxy n9, da je jeftino isto kao i reket i da paše karakteristikama reketa? da nije trava... dakle, naglasak je na jeftino
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: pet ožu 15, 2013 11:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Friendship je jak po omjeru kvalitete i cijene.
Ako želiš malo brži reket sa nešto manje hvatljivosti, na N-9 staviš Friendship 729-5
Ako želiš malo više kontrole i hvatljivosti, predlažem Friendship Cream Transcend
[Vrh]
bsokac69

PostPostano: pet ožu 15, 2013 11:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma to ja pitam više informativno, nemam trenutno para da još i to kupim...ali jednog dana možda, jer mi se sviđa to što čitam Wink
[Vrh]
wd40

PostPostano: pet ožu 15, 2013 11:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bsokac69 (napisa):
ma to ja pitam više informativno, nemam trenutno para da još i to kupim...ali jednog dana možda, jer mi se sviđa to što čitam Wink

...pa nije ti to skupo! N9 ti je na ebay-ju 85kn s poštom, a i gume kupiš za nekih 120 do 150kn 2 komada... to ti zide ko i onaj DHS x4002
[Vrh]
bsokac69

PostPostano: pet ožu 15, 2013 11:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa znam, ali ovo mi ne bi bio primaran reket, kužiš...prvo sad kupujem primarni, a ovo kad bude para...od onog 4002 sam odustao
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sub ožu 16, 2013 11:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ˇon to samo malo diskusije radi... ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: sub ožu 16, 2013 3:35 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bsokac69 (napisa):
pa znam, ali ovo mi ne bi bio primaran reket, kužiš...prvo sad kupujem primarni, a ovo kad bude para...od onog 4002 sam odustao

Ma kupi prvo sekundarni reket.
Taj ti je bolji i jeftiniji. Wink
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.