| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Obi-wan
|
Postano: ned pro 09, 2012 11:29 am Naslov
: Kratki osvrti na drva - Yinhe W-6 |
|
|
Sveti gral svakog ovisnika je onaj savršen reket koji savršeno leži u ruci, koji odbija i vrti baš kako smo zamislili, koji igra sam od sebe i pobjeđuje višestruko bolje protivnike.
Naravno, tako nešto ne postoji, a put je ono što čini potragu neprocjenjivom.
Isprobati svako drvo u korelaciji sa svakom gumom koja postoji.
Milijun kombinacija - nemoguće.
Kada isprobate neki reket, najčešće je teško procjeniti da li neka kvaliteta ili nedostatak proizilaze iz drveta ili gume. Pa je ustvari jako teško procjeniti pojedino drvo ili pojedinu gumu. Mi ustvari procjenjujemo čitav reket.
Moja ideja za potragu je sistemetska:
1 korak: odrediti kontrolnu gumu. To je neutralna backside guma koja ima solidnu brzinu, spin i kontrolu, dobro surađuje sa svim drvima, ponaša se predvidljivo i ne odskače ni u kom pogledu. Dakle brzina 7.5-8 /10, spin 7.5-8 /10, kontrola 8-8.5 /10 bi bilo idealno. Takođe da je srednje težine, hvatljivosti, kuta odbijanja. I da je jeftina (a trajna) jer bi ju trebalo povremeno mjenjati za istu, ali novu.
2 korak: isprobavati sva moguća drva sa kontrolnom gumom. Ovo će potrajati neodređeno dok se ne naiđe ono savršeno drvo koje nam se čini najbolje.
3 korak: kontrolna guma se skida, ona je završila svoj posao. Sada imam naše drvo (ono pravo) i vrijeme je da se isprobavaju razne gume na njemu. Kada se naiđe na onu koja je savršena, reket je pronađen.
Naravno, ova potraga je za one kojima se ne žuri i one koji obožavaju mjenjati opremu.
Prvo treba odrediti kontrolnu gumu (pogledaj korak 1).
Kontrolne gume:
Friendship 729 Cream Transcend 2.0mm (drva 1,2,3,7).
Friendship Super FX 1.8mm (drva 4,5,6).
Isprobana drva:
1. Yasaka extra (str.2)
2. Butterfly Balsa Carbo x5 (str.3)
3. Huaruite Clipper (str.3)
4. Donic Appelgren allplay senso V2 (str.3)
5. DHS PG7 (str.3)
6. Yinhe 896 (str.3)
7. Yinhe W-6 (str.3)
Zadnja promjena: Obi-wan; ned svi 24, 2015 2:47 pm; ukupno mijenjano 33 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned pro 09, 2012 3:59 pm Naslov
: |
|
|
Prvo treba pravilno naučiti držat reket i postavljati noge, a ovaj tvoj post je za ekipu koja je prošla školu stolnog tenisa
Kad se čovjek pravilno postavi sa nogama, pa onda pravilno odigra željeni udarac sa trupom i rukom, tek tada može razmišljati o prvoj točki tvog posta do tada mu je baš svejedno sa čime igra  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: ned pro 09, 2012 6:56 pm Naslov
|
|
Ikota da prostiš, ovaj tvoj post je obično patroniziranje (da ne psujem) i nema baš nikakve veze sa temom.
Pusti sada čiji je duži, tko pravilno udara, a tko ne.
Ovo je priča o potrazi koja za neke ljude nikada ne prestaje (bez obzira da li su sokazovci ili olimpijski pobjednici).
Ne očekujem razumjevanje od ljudi koji igraju 3 godine sa istim reketom. Pričam o onom uzbuđenju kada udarite prvi put s nečim i uživate u neobičnoj novoj putanji, brzini, spinu, vibraciji, zvuku... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned pro 09, 2012 7:16 pm Naslov
|
|
Da imaš pravo  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: ned pro 09, 2012 9:18 pm Naslov
|
|
odi-van nedrobi  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned pro 09, 2012 11:00 pm Naslov
|
|
... trolčino  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon pro 10, 2012 8:44 am Naslov
|
|
eh, možda jest zabavno, al je potpuno promašeno.
Jer ja se zapravo slažem s Ikotom, i njegov je odgovor u potpunosti na mjestu.
Naime, ako na ovom tehničkom nivou i nađeš drvo koji ti idealno leži, dok nađeš gume koje ti pašu uz njega najvjerojatnije je da ćeš toliko napredovati u igri ili izmjeniti stil da će ti trebat opet novo "idealno" drvo.
A onda kad nađeš drugo, treće...pa opet gume, pa onda ti kontrolna guma neće više bit mjerodavna...pa ćeš tražit nju. pa opet od početka.
Da ne spominjem činjenicu da treba s jednom kombinacijom igrati mjesec dva da bi vidio koliko ti dobro leži, sve ostalo je zapravo nagađanje.
I taman kad nađeš svoj sveti gral imat ćeš toliko godina da ćeš morat tražit novi  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon pro 10, 2012 10:28 am Naslov
|
|
jebote, obi-wan, kako si neshvacen...
a covjek bi ocekivao barem od ljudi na forumu da ce sudjelovat u temi a ne minirat sa spikom "popravi tehniku"
zanimljiv ti je nacin testiranja...nije mi tako nesto nikad palo na pamet...
meni je najbitnije nac drvo...s vremenom sam skuzio da mi pasu brza drva, ali moraju imat visoki luk izbacaja (jako hvatat rotaciju)..mozda zvuci smijesno nekom ko nije puno mijenjao, ali kut izbacaja loptice jako ovisi o drvetu, ne samo o gumi...zbog toga sam shvatio da mi ne leze karboni, nego balze i hinoki...
a kad nadjem drvo, ne mijenjam nego mu probam prilagodit gumu...nekako mi je lakse gume trazit i mijenjat nego drva...
tl,dr; bitnije je nac dobro drvo pa mu prilagodit gumu... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pon pro 10, 2012 2:58 pm Naslov
|
|
Šta zezate čovjeka, predložio je krasan heuristički postupak kojim bi trebao osigurati trajan napredak (ako zanemarimo utjecaj godina). Asimptotski će se približavati savršenoj igri... samo treba biti spreman i na malo razočaranje, asimptote su jako tužna stvar, teže idealu a nikada ga ne dosegnu
Za domaću zadaću probajte dokazati da ovaj postupak vodi ka neprestano sve boljoj igri, tj da ne postoji sedlasta točka (ovaj dio je za matematičarski kružok na forumu)  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon pro 10, 2012 3:19 pm Naslov
|
|
Jel sedlo ono kad si već jako dugo u iteracijama, ali imaš loš dan, pa lansiraš drvo u zid na šest komada i čupaš gumu noktima i zubima?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pon pro 10, 2012 4:00 pm Naslov
|
|
Meni bi sedlo bilo dovoljan uvjet za takvo ponašanje, ali ne i nužan (znam iz iskustva ) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: pon pro 10, 2012 5:04 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | jebote, obi-wan, kako si neshvacen...
a covjek bi ocekivao barem od ljudi na forumu da ce sudjelovat u temi a ne minirat sa spikom "popravi tehniku"
|
Valjda su me ljudi negdje vidjeli da pojma nemam pa zato...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon pro 10, 2012 7:28 pm Naslov
|
|
evo pod pretpostavkom da si naucio tehniku (primjetite kako sam zaobisao problem ), po meni je najbitnije uzeti nesto sto ti nije IZRAZITO lose i igrati do besvjesti dok se ne naviknes na to. tu pogotovo mislim na drvo, jer mislim da se covjek nauci na drvo vise nego sto ga "pronadje".
s gumama se jos moze kemijati i isprobavati ali drvo ne bi trebalo mijenjati dok god nema objektivnog razloga za to.
ja sam npr. dosao u sokaz s primorac carbonom s kojim sam naucio igrati kao klinac i da se mene pitalo bilo je to najljepse najosjecajnije drvo s najboljom kontrolom. onda sam skuzio da je mozda ta raketa kriva sto imam naviku pljuskati lopticu s krive noge umjesto da se namjestim i povucem spin. problem je bio sto su mi sva druga drva djelovala kao karton, prespora i s previse vibracija, pa sam postepeno prelazio na sporije i osjecajnije (par mjeseci za svako drvo) dok nisam dosao do brzine off- i odlucio tu stati.
godine igranja s primorac carbonom i max sriverima su ucinile da mi i danas najbolje leze direktnija drva (fuj stiga i njihove vibracije) i malo tvrdje gume, ali prisilio sam se da se naviknem na nesto sto manje vise odgovara tom opisu a nije raketa i omogucava raznovrsnu igru.
poanta price: ako nemas nekog objektivnog razloga da mijenjas drvo, nemoj dalje traziti nego igraj s njim dok ti ne postane produzetak ruke. ako je drvo koliko toliko ok manjkavosti ne proizlaze iz njega nego iz tebe. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: pon pro 10, 2012 8:00 pm Naslov
|
|
Za kontrolnu gumu nameću se kao logični Sriver ili Mark V. No, kako će gume trebati mjenjati, probao bih s nečim jeftinijim.
Imate li iskustva s ovima:
Palio CJ8000 biotech
Dawei Inspirit
Dawei 2008 XP Super power
Friendship/729-5
Friendship/729-8
Friendship/729 Cream transcend
Friendship/729 Focus III snipe
Globe 999
LKt pro XT
LKT pro XP
LKT Red diamond |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: pon pro 10, 2012 8:08 pm Naslov
|
|
Igrao s LKT Pro XP i Dawei Inspirit 40 (tvrdja varijanta inspirita)
Obe dobre, raznovrsne. Lkt Pro Xp sporija i hvatljivija, dawei inspirit vise na europsku baca, meni vise odgovarala. inspirit ti je malo tvrdji.
e da, igrao i s mark V i sriverom, i pro xp i inspirit su ti sporije. inspirit je nesto blizi navedenim dvjema. _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon pro 10, 2012 10:45 pm Naslov
|
|
ako pricamo o dawei inspirit quatro AL UL, onda se radi o gumi koja je brza od srivera i mark V (ako ih sve ljepimo novim ljepilom). inace odlicna guma za to koliko kosta, za igrace kojima je sriver s novim ljepilom prespor a ova spring sponge i esn cuda zadnje generacije prebrza. igrao sam jedno vrijeme s njom na obe strane ali sam odlucio preci na vise europsku kombinaciju (ova je blago tacky, ali blago).
lkt pro xp je jeftina imitacija srivera, dosta mekana i spora i brzo se raspada.
dawei xp super power 2008 je vise klasicna kineska guma, ljepljiva spora i tvrda.
druge nisam probao.
p.s.- racunaj da su to sve gume za staro ljepilo pa bi mogle biti mrtve prvih par dana kad ih nakeljis s novim. uvjerio sam se da je ovo dosta izrazeno kod inspirita. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto pro 11, 2012 12:27 am Naslov
|
|
Kada napišete SRIVER, valjda mislite na SRIVER EL. Igrao sam s njima i sa SRIVER G3 FX, razlika je nebo i zemlja...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: uto pro 11, 2012 12:48 am Naslov
|
|
ne znam, meni kad netko kaze sriver, prvo sto mi odmah pada napamet je Sriver L (nekadasnji Sriver D13 L, mislim da se tako zvao). ovo sve ostalo su mi razlicite varijante. _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto pro 11, 2012 8:14 am Naslov
|
|
da, stari sriver L je "sriver". EL je njegov elasticni brat, FX sestra s krizoboljom, G2 i G2FX sin i kcer s malo vise mladenacke snage, a G3 i G3FX nabrijana unucad.
ali samo je jedan dobro stari klasicni sriver, vjerojatno najpopularnija guma tokom 30 godina speed glue ere. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto pro 11, 2012 8:52 am Naslov
|
|
To je to! Da čak i ja mogu razumjeti Tek dvije i pol godine sam u SČOKLJAZ-u , slabo ja išta znam o starijim gumama  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|