| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
papuanac
|
Postano: pon pro 17, 2012 10:51 pm Naslov
: Muljanje |
|
|
Kao i do sada, daragi moji pingeri, imam svoje mišljenje o odvijanju ove naše SOKAZ lige.
Kao što sam svojevremeno, ne tako davno, izrazio mišljenje da je ova naša SOKAZ liga vođena godinama (da ne kažem decenijama) od jednih te istih osoba loša [za vrijeđane predsjedništva ćeš morati izaći iz grmlja anonimnosti], pojačat ću svoju tvrdnju mišljenjem da u toj našoj organizaciji često, između ostalog, (u višim ligama) caruju namješteni i dogovoreni rezulatati.
Dugo godina najveća tabu-tema bili su baš dogovori tih određenih učesnika SOKAZ-a. Dogovarali su se ishodi utakmica na sve strane i u svim ligama, najčešće onim visokim. I to se znalo, to se i danas zna i svejedno se to tolerira bez ikakvog preispitivanja. Rezultati se dogovaraju - to je činjenica.
Ja bih taj slučaj usporedio s borbom protiv korupcije. Kad svi mi znamo da se događaju dogovori između učesnika SOKAZ-a na svim razinama a samo da bi se ostalo u nekim ligama, nema prepreke da i mi ne progovorimo o toj temi. Pa dajmo rješiti itaj problem.
Eto, ima li većeg dokaza za namještanje rezultata od onog gdje vodeća momčad neke lige izgubi od ekipe koja je u evidentnoj opasnosti da iz te lige ispadne?
To se događa na svim razinama i svi mi znamo za to, pa opet uredno šutimo. Kako? Nema dokaza? Da, tako je. Mi se s tim slažemo. A tko se ne žali - tko mu je kriv...
Zašto nemamo jednu pravu arbitražnu i neovisnu komisiju (sastavljenu od članova najslabijih klubova) gdje bi žalbe evidentno oštećenih došle do izražaja?
Jedno pitanje.
Ako je stolni tenis sport, da li je sve ovo što sam napisao u duhu sporta?
Gdje je tu fair ply?
A imam i zamolbu.
Nemojte me zbog mojih pitanja i opservacija pokopati. Molim da mi relevantni ljudi SOKAZ-a daju kakve takve prizemne odgovore, jer ja sam član i mislim da ih zaslužujem. I plaćam ih. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto pro 18, 2012 12:31 am Naslov
: |
|
|
da to je istina. i kaj ti imaš protiv? pa to je normalno. i u nožim ligama a ne samo u višim.
rezultati se dogovaraju kao i na burzi ,gdje kupuješ prodaješ pa zaradiš ili izgubiš. sustav je takav. nebitno je kako radiš, igraš. interes i spretnost,snalažljivost, spletke su najvažnije. igra, ma ko je j...e.
trud ,treniranje sve pada u vodu ako su igrači(spletkaroši) u igri.i ako te žele zaj....i.
na žalost nema neki drugi sokaz gdje bi igrao pa ...
i kaj se tiče trava i ostalih poljoprivrednih guma,pa Čobankovič na sudu i u zatvoru, ovaj novi ministar poljoprivrede mulja vara i krade državu u kojoj je ministar. pa što očekivati u sokazu gde poloprivrednici kolo vode.
POLJOPRIVREDNICI= TRAVARI I OSTALI MATERIJALISTI. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto pro 18, 2012 2:03 am Naslov
|
|
i da naravno,
papundek,imaš ti uopče neke regularne gume ili
treba znat zaradit prasetinu...  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto pro 18, 2012 2:07 am Naslov
|
|
2.03 na mom satu jeee!!!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: uto pro 18, 2012 5:20 am Naslov
|
|
zmilko vidim u osnovi protiv muljanja nemaš ništa protiv . |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto pro 18, 2012 6:46 am Naslov
|
|
ja zovem Ministra Jovanovica da isusi tu mocvaru ahahahahahaha _________________ Yasaka Rakza 7 Soft, Rakza PO & Balsa +
http://www.taurus-info.com |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto pro 18, 2012 6:46 am Naslov
|
|
u poljoprivredi,kao i u uređenim društvima travu šišaju, i bacaju na kompost.
varalice kazne na primjeren način. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto pro 18, 2012 8:47 am Naslov
: Re: Muljanje |
|
|
Nema mogućnosti da se to regulira. Jedino rješenje je da u zadnja 2 kola na svim tekmama budu delegati, što je nemoguće za izvest, nitko neće utrošit 3 sata za takvo nešto, a i ktome, delegat mora bit nepotkupljiv.
Stoga imam prijedlog.
Treba odrediti poludirigirani raspored. Da u zadnja tri kola međusobno igraju ekipe koje se bore za prolaz i ekipe koje se bore za ostanak.
Realno, u SOKAZu, u prvih 10 liga se sve zna. I tko kako igra i kolike su čije mogućnosti. Tako da s nekom poprilično ozbiljnom mogućnosti (preko 80%) se može predvidjeti tko je kandidat za prva 3 mjesta a tko za ispadanje.
A ako se u zadnjem kolu desi da je netko tko je 6ti izgubi od nekoga tko je 10ti...pa to već sad i nije nerealan rezultat.
A što se tiće muljanja, to jednostavno nije moguće odrediti.
Da ne pišem referate o tome koje sve situacije postoje a da ljudi NISU muljali (bolest, godišnji - pa Božić je slijedeći tjedan!, nemotiviranost, loš dan, dobar dan protivnika itd.) i desi se poraz iako su objektivno bolji. A s druge strane muljatorima baš te iste stvari mogu biti "izgovor" za poraz.
Kako odvojiti one koji ne muljau od onih koji muljaju? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: uto pro 18, 2012 9:04 am Naslov
|
|
Kad si najbolji,nemre te niko zmuljat.Točka.
Kad nisi najbolji i ovisiš o drugima,ili i sam nauči muljat ili si nađi sobu za plakanje...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto pro 18, 2012 9:22 am Naslov
|
|
nije sve tako crno...
kao dokaz NE muljanju je jucerasnja pobjeda sloge protiv odre cime je odra ispala, a svi su pricali da ce sigurno tu bit namjestaljke... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto pro 18, 2012 11:03 am Naslov
|
|
Dren; Samo da ti velim da dosta mojih poznanika i poznanika "padobranaca" još uvjek misli da smo Vam mi pustili da ne ispadnete. Jbg napravil si si takav imiđ ; Kao... Mi se borimo za opstanak, a gle Vas sad Oni bi u razred više  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto pro 18, 2012 11:22 am Naslov
|
|
Ahahaha
To vaše "puštanje" smo pobili pobjedom protiv u to vrijeme druge ekipe lige.
A i rang lista igrača puno govori, ja sam među prvih 5 i imam par ozbiljnijih skalpova, Č je bez 2 tekme u top 10.
U punom sastavu i zdravi, mi smo se trebali boriti za prvo mjesto.
Ovako okrnjeni, kandidati smo za ispadanje. Jednostavno, SOKAZ je timski sport u kojem trebaš imat tri jaka igrača. Mi imamo dva, i kad jedan od nas zašteka kreneš sa 1 bodom iz prve tri tekme! Naravno da tad pušeš i na hladno. Mada na kraju ni zagrebaši ni miroševac nisu odigrali ništa spektakularno pa bi i da smo izgubili sve tekme do kraja poslije vas, opet ostali.
Slična je situacija i kod vas. Da si ti ili Deda izostajao ili bio totalno van forme, vi bi puhali na hladno za ostat u ligi.
Fakat dobar primjer je opet iz naše lige - Dr Oetken - nemaju gdje trenirati, nedostaje im najjači igrač i iako su prošle godine igrali odlično, ove su ispali bez bodova!
Šteta što smo mi odigrali nekompletni ili fakat loše protiv ekipa koje nisu bolje od nas (osim RIZa, oni su rasturači, al mogli smo se nosit s njima da je Č bio zdrav), a na našu sreću jesmo protiv Amaciza i vas. Evo sad i ovo kolo nam je Č bolestan i visi nam i peto mjesto...nadam se da će bit sposoban odigrat danas bar da izborimo bod, mada bi više željeli sva tri. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto pro 18, 2012 12:01 pm Naslov
|
|
Ha ha ha jesam te zapalil
Odigrali ste protiv nas tak dobro da jednostavno nije za povjerovat ljudima da vi to uopče možete
Eto dosta zeke da se još netko ne nađe uvređen  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto pro 18, 2012 12:40 pm Naslov
: Re: Muljanje |
|
|
ja se slazem da je namjestanje utakmica bezveze i da bi najljepse bilo kad bi svi bili posteni, sportski nastrojeni, kad ne bi bilo dogovorenih rezultata, muljanja, serviranja iz ruke, provokacija, igranja s obradjenim (osuncanim) gumama itd itd.
| papuanac (napisa): | | Molim da mi relevantni ljudi SOKAZ-a daju kakve takve prizemne odgovore, jer ja sam član i mislim da ih zaslužujem. I plaćam ih. |
ode ti molba u vjetar, jer forum ne sluzi za obracanje relevantnim ljudima sokaza, ni za njihove odgovore, nit to placas. forum placas da bi diskutirao i virtualno se druzio s ostalim forumasima ako oni to zele i ako im se druzi i diskutira.
moze posluziti za razmjenu misljenja i pokretanje istomisljenika na inicijativu da nadleznim osobama postavite prava pitanja i date neke prijedloge, bilo na skupstini (podizanjem vlastitog glasa uzivo), bilo (potpisanim) pismom naslovljenim na adresu nadleznih osoba, ili nekim drugim putem kojeg se nisam sjetio, ali sigurno ne forumom.
evo primjer je vracanje zena u muske lige. dok se pricalo po forumu i zahtjevali odgovori, nije se dogodilo apsolutno nista. kad su se na forumu okupili istomisljenici s idejom da se predsjednistvu uruci potpisano pismo i kad se to i napravilo, eto nam cura u ligama. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: uto pro 18, 2012 1:56 pm Naslov
|
|
Sorry papunac , ali fakat je bezobrazno prozivat nekog a skrivat se iza nicka. Ili možda jesi "papunac". I još k tome tražiš obrazloženje jer nekaj plačaš.
Možda te neki krug forumaša pozna, ali ja osobno NE, a ima ih vjeruj mi puno koji nemaju pojma kaj je to papunac?
Daj se lijepo potpiši iza posta pa bu imal neku "težinu"
Inače se u potpunosti slažem sa tobom ma ko god bio  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
antispin
Pridružen/a: 07. 01. 2007. (18:49:33) Postovi: 326 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto pro 18, 2012 2:54 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | nije sve tako crno...
kao dokaz NE muljanju je jucerasnja pobjeda sloge protiv odre cime je odra ispala, a svi su pricali da ce sigurno tu bit namjestaljke... |
U pravu si Iceman,jučer je bilo sve čisto , ali kolo prije je dogovorena utakmica između Gorice i Sloge.To su mi priznali i sjedne i s druge strane. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto pro 18, 2012 11:07 pm Naslov
|
|
| antispin (napisa): | | Iceman (napisa): | nije sve tako crno...
kao dokaz NE muljanju je jucerasnja pobjeda sloge protiv odre cime je odra ispala, a svi su pricali da ce sigurno tu bit namjestaljke... |
U pravu si Iceman,jučer je bilo sve čisto , ali kolo prije je dogovorena utakmica između Gorice i Sloge.To su mi priznali i sjedne i s druge strane. |
Ako je tako tko je tu kome "pustio"? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
antispin
Pridružen/a: 07. 01. 2007. (18:49:33) Postovi: 326 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri pro 19, 2012 12:21 am Naslov
|
|
| Vrlo jednostavno. Da je tu utakmicu dobila Sloga, Gorica bi ostala na 5 bodova i nama bi bio dovoljan bod u zadnjem kolu.A igrati na bod ili na pobjedu nije isto. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: sri pro 19, 2012 7:48 am Naslov
|
|
| wolf (napisa): | I mixer dogovara tekme a nemre se branit na forumu  |
Ma mixer je poštenjačina,ali pionirček,eeeee....taj je zajeban!
P.S. Inače,imal sam za čuti da tekme dogovara Drda,iz sjene!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|