|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Burke
|
Postano: sri sij 02, 2013 10:54 am Naslov
: ZIMSKI KUP - logika postavljanja nositelja |
|
|
Zanima me sljedeća stvar: Na koji se način postavljaju nositelji zimskog kupa?
Po onome što se vidi, gledaju se rezultati prošlogodišnjeg kupa, ali to mi nekako nije logično (ni realno) jer te ekipe nakon godinu dana uopće ne moraju imati nikakve rezultate, a i potpuno drugačiji sastav igrača (odlasci, dolasci, fuzije i sl.).
S druge strane, kontradiktorno tome je da je ekipa HSTK Ban Keglević postavljena za nositelja (gdje objektivno i pripada), a u prošlogodišnjem kupu je nije bilo nigdje
Što se tu na kraju gleda?
Po meni bi bilo pošteno da potoji neko pravilo: da se gledaju ili samo rezultati prošlogodišnjeg kupa ili samo rezultati lige iz protekle sezone ili samo statistički ranking ekipa, a ovako ovo izgleda kao neki "čušpajz mix"
Može li netko od kompetentnih to pojasniti da opet ne bi bilo priča o nekakvim teorijama zavjere, a na prvi pogled moglo bi tako djelovati!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri sij 02, 2013 11:56 am Naslov
: Re: ZIMSKI KUP - logika postavljanja nositelja |
|
|
| Burke (napisa): | nekakvim teorijama zavjere, a na prvi pogled moglo bi tako djelovati!  |
Nismo ih odavno imali! Sretna nova!
Pravilo, otkad ga ja znam je: prva četri nositelja su lanjski polufinalisti, ostalo se spušta po plasmanima ovog prvenstva.
Od prošlogodišnjih polufinalista (Trans Agram, Gorica, Povratnici, Srki) za Zimski kup se nije prijavila ekipa Butterfly-V.G., tako da je za četvrtog nositelja postavljena prva sljedeća ekipa iz prvenstva, a to je, jasno, drugoplasirani HSK Ban Keglević I.
Možemo sada razglabati jel pravilo dobro ili nije (možda da nazovemo Najmana i pitamo kad Dado dolazi i kad će Bruno bit spreman igrat, pa ovisno o odgovoru odlučimo jel primjereno da su u tri nositelja? ), gdje piše ili ne piše, ali je činjenica da se sve ove godine radilo tako, pa se ne radi o toploj vodi.
To ti je sve jedna Velika Zavjera koja traje desetljećima i nagriza nas kao društvo
DISCLAIMER:
Ovo je jedno od rijetkih pitanja na koje znam odgovor, budući da (već pogađate) ne sudjelujem u izradi ždrijeba, niti sam ikada sudjelovao.
Just sayin', da me ne počnete obasipat sa zašto ja s njim, a on na njega, a tamo onaj slobodan  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sri sij 02, 2013 6:10 pm Naslov
: |
|
|
Tnx, sad mi je jasno. Nisam primjetio da je V.G. odustala!
Nisam ni mislio da je postojala zavjera nego samo da bi to nekome tako moglo izgledati...
Premda mi je totalno bez veze da se gledaju rezultati kupa od prošle sezone.
Sjetio sam se situacije od prije ne znam koliko godina (6-7...).
Dinamo izgubi od Dugog Sela u kupu i sljedeće godine bi kao Dugo Selo trebalo biti nositelj kupa, a igra ne znam koju ligu...
Ali to je samo primjer - svaka druga sličnost je slučajna...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet sij 03, 2013 10:19 am Naslov
|
|
Pa žrijeb nemre bit čišći nego što je!
Nositelji (prva 4) i nemogu biti nego prošlogodišnji polufinalisti,umjesto Butterfly-a je Keglević(apsolutno opravdano),ja bi ih čak možda poludirigirano postavio za 2. nositelja + najboljih 12 momčadi prve i druge lige...
P.S. Daj je Dugo Selo osvojilo Kup prije 6-7 godina,vjerojatno bi iduće godine bilo nositelj,a ovako su samo izbacili glavnog favorita(Dinamo) pa poslje ispali...
Burke,vidiš urote ko da si Novu čekal s papuancem!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: čet sij 03, 2013 8:48 pm Naslov
|
|
| Brod (napisa): |
Burke,vidiš urote ko da si Novu čekal s papuancem!  |
Ma nije to...
Samo nisam skužio da je V.G. odustala! Doduše, moguće da je zbog Nove godine, zbog papuanca ipak ne...
Očito nisam informiran, pa nisam znao da se zadnjih godina gleda to što kaže ib!
Premda, ipak mislim da bi se u ždrijebu prvo trebao gledati poredak u ligi ili npr. neki ranking ekipa, pa onda eventualno prošlogodišnji kup, ali hebiga, glavno da je transparentno. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|