NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Soft
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
weezer

PostPostano: sri svi 18, 2005 12:50 pm    Naslov : Soft Citirajte i odgovorite

Igra li netko od vrhunskih igraca igra sa softom?
Postoji li guma koja ima slićne karakteristike kao što ih ima soft.
U oba primjera za napadački tip igre.

Pozdrav
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Iceman

PostPostano: sri svi 18, 2005 12:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

igro sam ja, ali odusto Very Happy
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pet svi 20, 2005 2:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

soft je tradicionalna kineska napadačka guma. bitno je da je dovoljno brz da bi se mogao iskoristiti u te svrhe. u defenzivne svrhe soft nema prevelike svrhe, jer:

- ima prepravilan spin (za razliku od trave koja radi puno gluposti u rotaciji)
- spin joj je manji nego kod recimo npr. srivera

soft je dobar za napadače jer jako učinkovito mijenja i neutralizira protivnički spin ali zbog drukčijeg ponašanja gume traži (kao i svaka promjena gume) period prilagodbe, osobito kod reza jer puno lakše mijenja rotaciju protivnikove lopte. nisu ludi kinezi, zbog ovog je soft idealan za napad.

a što se tiče igranja protiv softa, ono što treba zapamtiti je da on daje manje rotacije, poput pomalo izlizane gume. stoga je u biti i lakše ulaziti npr na servu zarezanu softom nego klasičnom pimple-in gumom. dakle treba ulaziti s manje spina, direktnije.
[Vrh]
weezer

PostPostano: ned svi 22, 2005 5:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvala travarošu,na iscrpnom odgovoru.
Da li mi možeš preporučiti neki soft osim tibhar.
Pozdrav
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: ned svi 22, 2005 6:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ritc 563-1

STRASAN soft na koji se mislim prebaciti do proljeca... treniram s curom koja ga koristi i vidim kako djeluje na mene...

taj soft je ustvari vrlo blizu trave... moze neocekivano puno (ipak manje od srajvera) zarotirati lopticu... tesko je pimplati protiv njega.... moze se trikasto servirati njime... blok i gurnute loptice strasno brzo propadaju...

sve u svemu.. kao da imate travu s kojom mozete gurnuti i drajfnuti.... iliti soft koji ima nepravilan spin... "2 in 1" materijal Smile
bigdedi

PostPostano: ned svi 22, 2005 6:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

i jos nesto.. s tim softom se mora igrati ofanzivno na stolu... nema nikakve funkcije s poludistance.... niti je preporucljivo igrati defanzivno i daleko od stola jer za to vam treba "normalna" trava...

s tim sofrom kombinirate rotacijske spinove s obicne gume, i mrtve gurnute i drajfnute loptice s softa.... ubitacno je igrati protiv toga... mene nakon 4 mjeseca treniranja protiv toga jos uvijek moze iznenaditi rotacijom
travaroš s dva srajvera

PostPostano: uto svi 24, 2005 10:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
s tim sofrom kombinirate rotacijske spinove s obicne gume, i mrtve gurnute i drajfnute loptice s softa.... ubitacno je igrati protiv toga... mene nakon 4 mjeseca treniranja protiv toga jos uvijek moze iznenaditi rotacijom

pa soft je onako, lagano drukčiji, ima igrača kojima nikako ne paše i onima koji napadaju na njega ko ludi uključujući ulazak na servu kao da je flah lopta. više u idućem postu...
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: uto svi 24, 2005 11:10 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
ritc 563-1

STRASAN soft na koji se mislim prebaciti do proljeca... treniram s curom koja ga koristi i vidim kako djeluje na mene...

taj soft je ustvari vrlo blizu trave... moze neocekivano puno (ipak manje od srajvera) zarotirati lopticu... tesko je pimplati protiv njega.... moze se trikasto servirati njime... blok i gurnute loptice strasno brzo propadaju...

sve u svemu.. kao da imate travu s kojom mozete gurnuti i drajfnuti.... iliti soft koji ima nepravilan spin... "2 in 1" materijal Smile

ovo za blok loptice, gurane, spuštene loptice i pimpl je istina, tko ima smisla za to može protivniku neugodno spuštati i gurati loptu. no velim, sve ovisi koliko protivniku odgovara, kome soft leži lako napada na njega. zato..
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: uto svi 24, 2005 11:25 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

weezer (napisa):
Hvala travarošu,na iscrpnom odgovoru.
Da li mi možeš preporučiti neki soft osim tibhar.
Pozdrav

nisam baš toliko u soft priči, koristio sam samo butterfly impartial koji se više ne proizvodi. sve ovisi što hoćeš sa softom. ako te zanima kao napadačka guma treba uzeti što brži s ne predugim pimplovima. manji u promjeru pimplovi znače manje spina ali i bolju kontrolu za neugodnije spuštanje lopte ali i napad.

ako pak hoćeš biti prije svega neugodniji za protivnika, zanimaju te duži pimplovi (bliže travi) i malo sporija guma. ovo nije moja škola ali čini mi se (nije isprobano ali po karakteristikama) da bi kineske gume (friendship) nešto tu imale za reči...ima i butterfly inačica (relop mislim)
[Vrh]
Iceman

PostPostano: uto svi 24, 2005 12:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

imao sam experiment sa softom ove sezone...lego sam tri trice Crying
nije da je tolko soft bio kriv, nego mi se igra promijenila naglavačke...
pokušavo sam nešto kao biti agresivan i ulaziti sa softom(na bekhendu), a forhend sam totalno zapostavio...nije bilo dobro...
i zato, ako stavljaš soft na bekhend, probaj nastavit potpuno isto igrat, taktički, kao prije, pa vidi jel to hoda...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
weezer

PostPostano: čet svi 26, 2005 4:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

gdje se mogu nabaviti ritc friendship gume
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pet svi 27, 2005 8:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

weezer (napisa):
gdje se mogu nabaviti ritc friendship gume

ak si u zg vidio sam da imaju nešto i u butterfly shopu u zg. možeš i naručit preko onog belgijskog web shopa koji se spominjao tu. za druge kanale ne znam...
[Vrh]
weezer

PostPostano: pet svi 27, 2005 5:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nisam u zg.
imas li link od tog belgijskog shopa.
[Vrh]
zacko

PostPostano: sub svi 28, 2005 12:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

http://www.dandoy-sports.com/en/default.htm?
Puno su ti bolje cijene nego da kupuješ u dućanu u Zagrebu. Pogledaj pa ćeš vidjet.
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pon svi 30, 2005 10:05 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
http://www.dandoy-sports.com/en/default.htm?
Puno su ti bolje cijene nego da kupuješ u dućanu u Zagrebu. Pogledaj pa ćeš vidjet.

za kineske gume na jednom forumu sam pročitao sljedeći shop kao najpovoljniji: http://zeropong.com/xcart/customer/home.php?cat=266&js=n

cijene guma uglavnom 10 USD
[Vrh]
Footloose

PostPostano: uto lip 28, 2005 2:44 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

evo da i ja progovorim o ovoj temi.
1. Soft (pimple-out) je materijal koji je nastao u Kini krajem 60-tih godina i zamišljen je da bude "pomoćna" guma pen-holder igračima na backhand strani u trenucima kad su bili u "šah" poziciji.
2. Osnovna karateristika (otkud mu i potječe ime) je da "zagladi" rotaciju loptice i tipična je all-round guma iz tog vremena a kasnije je iz nje proizašla i tzv. "trava" koja je takodjer all-round guma a ne kako mnogi misle defanzivna.
3.Namjena i svrha "pimple-out" materijala je prije svega da olakša "vlasniku" lakši ulaz u napad i povećanu neugodnost, no medjutim to je O.K. kad igrate s ravnopravnim ili sporijim igračem (mislim na tempo) ali kad naidje protivnik koji ima jači tempo onda ste u "black-out-u". Ako nekog interesira poviše detalja o softu neka slobodno pita g.Aleksandra Maslovaru ili g.Mladena Grantvergera (obojica bivši državni prvaci bivše države u pionirskom uzrastu) a i g. Iceman (jelda , Davore) vam može dati dosta informacija o tome kao i o razlozima za i protiv.
Lijep pozdrav! (nadam se da nisam bio preopširan)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail YIM
weezer

PostPostano: sri lip 29, 2005 1:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Znam sve o softu i nacinu igre s njim ali prije 15g.
Kao klinac sam igrao s njim(tibhar soft) i bio sam u bivsoj drzavi medju 8 pionira.

Napravio sam malo vecu pauzu,a u medjuvremenu se promjenila i velicina loptice ,tehnologija izrade materijala.....
Zanima me da li postoji neki soft koji je recimo brzi,ima vecu kontrolu ..
Trenutnio igram opet sa tibharovim softom ali mi je malo spor.
Na internetu sam pogledao karakteristike kineskog ritc 802-40,ima li netko iskustva sa tom gumom?

pozdrav
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: čet lip 30, 2005 10:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

weezer (napisa):
Znam sve o softu i nacinu igre s njim ali prije 15g.
Kao klinac sam igrao s njim(tibhar soft) i bio sam u bivsoj drzavi medju 8 pionira.

Napravio sam malo vecu pauzu,a u medjuvremenu se promjenila i velicina loptice ,tehnologija izrade materijala.....
Zanima me da li postoji neki soft koji je recimo brzi,ima vecu kontrolu ..
Trenutnio igram opet sa tibharovim softom ali mi je malo spor.
Na internetu sam pogledao karakteristike kineskog ritc 802-40,ima li netko iskustva sa tom gumom?

pozdrav

po karakteristikama brzi i napadački nastrojeni soft je butterfly speedy P.O (po butterfly indeksu brzina je otprilike kao Sriver). izgleda da se dosta prodaje, očito guma nije loša. 802-40 je napadački nastrojena guma ali nije najbrža koliko sam shvatio. planiram je nabaviti. što se tiče brzine-s brzim drvetom i debljinom spužve npr 2.0 imaš i brzinu...ne za profi pingać al za rekreativni, svakako
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: čet lip 30, 2005 10:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

lima ovako kako pišeš ispalo bi da su soft i trava slične gume. a nisu. istina je da postoje i medium pimple-out gume koje su nešto između softa ili trave. no klasični soft (short pimple-out) je prije svega all-round ili ofenzivna guma, a trava je prije svega defanzivna guma. probaj stavit travu i napadat s njome-nije nimalo lako. iz razloga što je spin premali i prenepravilan.

svugdje na internetu i na stranicama proizvođača naći ćeš da je trava destruktian materijal. za soft to nećeš naći.
[Vrh]
Iceman

PostPostano: čet lip 30, 2005 6:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

garantirano brzi soft ti je Joola Tango Ultra...meni je 1.8 bio prebrz...dosta je igrački i malo vuče u mrežu...

dobar je i TSP Spectol...svi kinezi igraju s njim...malo je sporiji i koda igraš s beksajdom...cepa i skoro uopće ne tone

tražim soft koji ima puno kontrole, dobar za štop i kontru i servu i pimpl, a da je protivniku neugodan...he he Rolling Eyes
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.