NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Koliko liga gore?
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
travaroš s dva srajvera

PostPostano: sri svi 25, 2005 11:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

slažem se dmelti Wink inače, nevezano uz temu, mislim da bi još jedno drugo (treće) pravilo valjalo mijenjati u sokazu. otkad je sustav s više liga sporo se napreduje prema gore, što posebno pogađa kvalitetne a novoprijavljene ekipe. bilo bi efikasnije kad bi prvi išao 3 lige naprijed, drugi 2 a treći jednu (isto naravno i za nazad Cool)...što mislite?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dmelti

PostPostano: sri svi 25, 2005 12:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

travaroš s dva srajvera (napisa):
slažem se dmelti Wink inače, nevezano uz temu, mislim da bi još jedno drugo (treće) pravilo valjalo mijenjati u sokazu. otkad je sustav s više liga sporo se napreduje prema gore, što posebno pogađa kvalitetne a novoprijavljene ekipe. bilo bi efikasnije kad bi prvi išao 3 lige naprijed, drugi 2 a treći jednu (isto naravno i za nazad Cool)...što mislite?

Mislim da je puno 3 lige, bilo gore ili dolje jer su to velike razlike u kvaliteti. Mislim da je ovaj naćin u redu jer jedan razred preskaču samo najbolji, a drugi i treći idu 1 razred gore i tu igraju s ekipama koje su relativno iste jačine. I to je dobro za igrače,jer postupno poboljšavaju svoju igru, bez "preskakanja " nivoa ( što mislim da je loše za razvoj igrača )!!!!
travaroš s dva srajvera

PostPostano: sri svi 25, 2005 12:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dmelti (napisa):

Mislim da je puno 3 lige, bilo gore ili dolje jer su to velike razlike u kvaliteti. Mislim da je ovaj naćin u redu jer jedan razred preskaču samo najbolji, a drugi i treći idu 1 razred gore i tu igraju s ekipama koje su relativno iste jačine. I to je dobro za igrače,jer postupno poboljšavaju svoju igru, bez "preskakanja " nivoa ( što mislim da je loše za razvoj igrača )!!!!

s jedne strane stoji, ali kaj nije prije bilo isto za dva razreda 1 mjesto, a kako si imao a i b ligu - to je ustvari bilo kao da bi sada išao 4 razreda gore... Confused

dakle 3 razreda naprijed bi bilo još uvijek sporije u odnosu na prije. ak sad imaš 18 liga, znači ak se prijaviš otpočetka a skupio si ekipicu već razvijenih igrača s kvalitetom za možda 7.-8. razred (npr ban keglević), koliko godina će ti trebati da dođeš do tamo? teoretski minimum je 4,5-5 godina a nedaj bože da ti netko poremeti planove (ak naletiš na jednako ambicioznu ekipu), trebat će i duže. za 5 godina ko živ, ko mrtav...

a i budimo realni-vrlo često 1. ekipa u lizi iskače po kvaliteti...
[Vrh]
dmelti

PostPostano: sri svi 25, 2005 1:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

travaroš s dva srajvera (napisa):

s jedne strane stoji, ali kaj nije prije bilo isto za dva razreda 1 mjesto, a kako si imao a i b ligu - to je ustvari bilo kao da bi sada išao 4 razreda gore... Confused

dakle 3 razreda naprijed bi bilo još uvijek sporije u odnosu na prije. ak sad imaš 18 liga, znači ak se prijaviš otpočetka a skupio si ekipicu već razvijenih igrača s kvalitetom za možda 7.-8. razred (npr ban keglević), koliko godina će ti trebati da dođeš do tamo? teoretski minimum je 4,5-5 godina a nedaj bože da ti netko poremeti planove (ak naletiš na jednako ambicioznu ekipu), trebat će i duže. za 5 godina ko živ, ko mrtav...

a i budimo realni-vrlo često 1. ekipa u lizi iskače po kvaliteti...

Pa nije baš tako.
Prvo, nemaš pravo što se tiče A i B lige i 4 razreda gore. To ne možeš znati,jer nisi odigrao s ekipama koje igraju u onoj drugoj (a ili b) grupi.
Drugo, u godini dana, ako imaš kvalitetnu ekipu, možeš ići 4 razreda gore ( dva prvenstva, proljeće i jesen )
A i što se tiče 1. ekipe u lizi, nebi se složio !
Iako je ovu sezonu u našoj lizi bio i Kreativac koji po igračima spada u daleko, daleko jaču ligu, ostale ekipe su podjednake po kvaliteti i samo su nijanse odlučivale o drugom mjestu, tj. o prvom, da nema " kreativca " !!!
travaroš s dva srajvera

PostPostano: sri svi 25, 2005 1:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dmelti (napisa):

Pa nije baš tako.
Prvo, nemaš pravo što se tiče A i B lige i 4 razreda gore. To ne možeš znati,jer nisi odigrao s ekipama koje igraju u onoj drugoj (a ili b) grupi.
Drugo, u godini dana, ako imaš kvalitetnu ekipu, možeš ići 4 razreda gore ( dva prvenstva, proljeće i jesen )
A i što se tiče 1. ekipe u lizi, nebi se složio !
Iako je ovu sezonu u našoj lizi bio i Kreativac koji po igračima spada u daleko, daleko jaču ligu, ostale ekipe su podjednake po kvaliteti i samo su nijanse odlučivale o drugom mjestu, tj. o prvom, da nema " kreativca " !!!

pa znalo je biti razlike u kvaliteti a i b lige al to imaš i sada. primjerice i prošle i ove polusezone 11. liga je bila slabija od 10. a prije, znam da si imao veliku, veliku razliku u kvaliteti lige. npr ako si skočio iz 7. u 5., bez obzira na sezonu, a ili b - nebo i zemlja

a što se tiče drugog dijela u biti samo si mi potvrdio isto što sam i rekao. ne mora uvijek biti pravilo ali u nižim ligama često jedna ekipa zna iskočiti kvalitetom. no to nije niti toliko bitno. samo se staviš u situaciju da krećeš ispočetka s dečkima (hipotetika: našao si stvarno dobru klapu), a igrali ste svi npr. u 8. lizi. što ne bi jedva čekao da dođe do 8? ups krivo računao...trebalo bi ti 2,5 - 3 godine Embarassed: Smile toliko o matematici, dobar dan vikend Smile

ok al svejedno puno, 3 godine. no svatko ima svoje mišljenje...
[Vrh]
Moover

PostPostano: sri svi 25, 2005 2:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A ja predlažem da ekipa koja se prvi puta prijavljuje u SOKAZ sama procijeni svoju kvalitetu i onda ih se strpa u ligu u koju oni sami to žele... Smile
travaroš s dva srajvera

PostPostano: sri svi 25, 2005 3:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
A ja predlažem da ekipa koja se prvi puta prijavljuje u SOKAZ sama procijeni svoju kvalitetu i onda ih se strpa u ligu u koju oni sami to žele... Smile

di bi se ti strpao? Cool
[Vrh]
Moover

PostPostano: sri svi 25, 2005 5:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
di bi se ti strpao?

Pitaš za ekipu općenito ili samo kamo bih sebe osobno strpao?

Eh, da nas je netko pitao kad smo počeli igrat, rekao bih negdje 12. liga. Danas bih nas strpao u ovu u koju idemo iduće sezone, jer mislim da tu negdje pripadamo... +-1 liga gore-dolje....
Kemil

PostPostano: čet svi 26, 2005 10:16 am    Naslov : Jel bolje gore i dolje ? Citirajte i odgovorite

U razgovoru s drugim igračima se često javlja nedoumica što je gore, a što dolje Confused .
Dakle, da li termin "niža liga" znači u smjeru prema 1. razredu ili u smjeru prema 18. razredu???

Ako gledamo brojeve onda je 3 svakako niži od 5, ali ako netko gleda brojeve kao da su napisani na papiru od vrha na dole 1 2 3 4 ... onda je 5 niži od 3.
Meni je praktičniji termin naprijed-natrag.
ps. svaka sličnost spominjanih termina sa seksualnom igrom je slučajna
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Kemil

PostPostano: čet svi 26, 2005 10:34 am    Naslov : Razmišljanja o preskakivanju razreda ... Citirajte i odgovorite

Čak i u redovnoj školi je bilo slučajeva da nadareni učenici preskaču razred, a bogme i da oni nenadareni ostanu više godina u istom razredu.

Pravilo da od 12 ekipa u jednom razredu ostane samo njih 6 je jako dobro, to ti garantira da na svaki način dođeš u mogućnost svaku sezonu igrati sa drugim igračima.
1. +2
2. +1
3. +1
10. -1
11. -1
12. -2

Međutim, vrlo je česta pojava da se u nekom razredu nađe zalutala ekipa bilo kao predobra ili kao preloša. Predobra jer je npr. samo u prolazu premo naprijed bilo da su počeli od 18. ili da su se u nekom trenutku pojačali za pet liga.
Isto je i sa oslabljenim ekipama.

Zato predlažem, OK. da ovaj sistem ostane, ali uz jedan dodatak, ako prva ekipa ima svih 11 pobjeda, a što bi značilo da su stvarno predobri za tu ligu neka idu naprijed za 3. razreda, isto vrijedi i za zadnju momčad koja nema niti jednu pobjedu, dakle za -3 razreda. U slučaju kad bi svi igrači te ekipe imali sve pobjede onda neka idu za 6. razreda, i obratno.

Čak štoviše može i ovakav prijedlog, ako neka ekipa osniva novo ime tj. novu ekipu i kreće od 18. razreda (ili se u 9. razredu jako pojačala) neka vodstvu sokaza predoči svoju situaciju i želju da umjesto u 18. razredu startaju npr. u 5. razredu, ALI ... takav prijedlog moraju potkrijepiti argumentima, a koji bi bili reference igrača. Npr. bez veze je da ekipa u kojoj igraju 3 igrača, a koji su prošle sezone u 1. 3. i 5. razredu imali pozitivan skor, igra u 18. razredu.
Zašto?, zato što će biti bez veze i njima i (većinom) početnicima u 18. razredu. Smisao postojanja osamnaest razreda je da svatko igra sa sebi ravnopravnim igračima tj. da i gubi i dobiva i da igra budu zanimljiva i izazovna.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ib
Site Admin

PostPostano: čet svi 26, 2005 12:56 pm    Naslov : Re: Razmišljanja o preskakivanju razreda ... Citirajte i odgovorite

kemil (napisa):
Zato predlažem, OK. da ovaj sistem ostane, ali uz jedan dodatak, ako prva ekipa ima svih 11 pobjeda, a što bi značilo da su stvarno predobri za tu ligu neka idu naprijed za 3. razreda, isto vrijedi i za zadnju momčad koja nema niti jednu pobjedu, dakle za -3 razreda. U slučaju kad bi svi igrači te ekipe imali sve pobjede onda neka idu za 6. razreda, i obratno.

Sviđa mi se, osim ovo za 6 liga, to je pretjerivanje (ne s realnom vrijednošću ekipe, nego s povlasticama).
Evo i mog sličnog prijedloga:
Mislim da bi si Predsjedništvo moglo uzeti za pravo da, pod određenim uvjetima, pogura ekipu za najviše jednu ligu gore (ili dolje) od pravila. Meni je već davno palo na pamet da bi bilo zgodno barem do neke lige (npr. do 8. ili do 10.) imati ovakav progres:
1. +3
2. +2
3. +1
10. -1
11. -2
12. -3
I uz to, da Predsjedništvo može pomaknuti iz npr. 17. u 13., i iz 8. u 5., ako recimo ekipa ima recimo 10 ili manje izgubljenih partija.
Isto tako i u drugom smjeru.
Problem sa "smjerom unatrag" je npr. u slučaju da je prvi igrač bio spriječen cijelu polusezonu i vraća se, ili da se ekipa misli pojačati, a baci ih se 3 (4) lige dolje..

kemil (napisa):
Čak štoviše može i ovakav prijedlog, ako neka ekipa osniva novo ime tj. novu ekipu i kreće od 18. razreda (ili se u 9. razredu jako pojačala) neka vodstvu sokaza predoči svoju situaciju i želju da umjesto u 18. razredu startaju npr. u 5. razredu, ALI ... takav prijedlog moraju potkrijepiti argumentima, a koji bi bili reference igrača. Npr. bez veze je da ekipa u kojoj igraju 3 igrača, a koji su prošle sezone u 1. 3. i 5. razredu imali pozitivan skor, igra u 18. razredu.

S ovim treba biti jako pažljiv.
Jer uvijek bi postojalo jako puno oštećenih ekipa (npr. svi trećeplasirani do te lige ne bi išli dalje, ili bi svi devetoplasirani ispadali da se stvori mjesto). I vjerojatno bi došlo do bahatluka igrača viših liga s eksperimentiranjem.. Nekako sam protiv ovog dijela.

Naravno, sve je ovo toliko osjetljivo da bi trebalo definirati i u najmanje detalje, napraviti doktorsku disertaciju prije predlaganja Predjedništvu ili Skupštini.
A i sumnjam da bi ljudi na Skupštini to izglasali. Ipak uglavnom svatko gleda samo sebe. Radije će igrati s Kreativcem nego da "ste njih pustili dalje, a nas/naše frendove niste. Nek čekaju još jednu sezonu..".
Što je najgore, jednim su dijelom i u pravu. Teško je prihvatiti činjenicu da "uvjetno prolaziš" s određenim plasmanom.

Doduše, stvar bi vjerojatno ublažila odustajanja, tako da bi trojica uglavnom išla sigurno dalje, plus momčad tipa "Kreativac" (ako postoji!) ili četvrtoplasirani..
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet sij 18, 2013 1:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Evo nas opet, osam godina kasnije! Juhuu Juhuu Juhuu

Budući da se opet malo aktualiziralo, volio bi da malo poprićamo. Osama

Evo ja dijelim premijerno svoje umijetnićko dijelo In love koje sam ljetos nacrtao, vezano uz ideju da se do neke lige na polovici SOKAZ-a napreduje i nazaduje brže (prvaci i zadnjeplasirani za tri lige, doprvaci i predzadnji za dvije):

http://www.sokaz.hr/misc/prijedlog_napredovanja.pdf

Napomena: u ovoj verziji je zadnji skok za tri mjesta iz 14. u 11. ligu, al to je podložno promjeni, lako se prenumeriraju jednu gore ili dole sve na crtežu.

Veći problem je što s ovom idejom postoji glitch u toj najvišoj ligi u koju je neko uletio iz tri lige ispod.
Naime, iz nje bi morale ispasti četiri ekipe (jer u nju uletava prvak od tri lige ispod, prvak od dvije lige ispod, te drugo- i trećeplasirani iz jedne lige ispod), što je malo ružno. Sad
Alternativno, mogli bi napraviti da trećeplasirani iz lige ispod ostaje gdje je, pa bi onda ispale samo tri ekipe. Ali to onda znači da iz te lige ispod samo dvije ekipe idu naprijed, što mi je iskreno još gore.

Ajmo mišljenja dok ne trenirate! Juhuu Kokice
[Vrh]
Pale

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Lijepo ste to nacrtali gospon Klanja se

Eto moje mišljenje je da bi se trebao odigravati zimski kup na isti način kao i zimski ili ljetni turniri (po ligama) prva tri plasirana na proljeće se penju za tri lige, 4,5, i 6. za dvije, a 8,9 i 10. za jednu, Znači od ovih 10 prvoplasiranih bi se gledao bolji rez između kupa i predhodne sezone. Na taj način bi se eventualno boljim ekipama koji su iz nekih razloga (posao, bolest itd) odigrali lošiju sezonu omogućio "popravni" kroz zimski kup.

Iskreno ne vidim poantu odigravanja mečeva između 5. i 20.og razreda.
U cijelom kolu 512 dogodilo se možda 1 pravo iznenađenje, ostalo je sve zbog nedolaska "boljih" igrača ili jednostavno ako se ovima jačima neda igrat Z. kup masovno predaju. Na kraju bu se opet sve svelo na Trans agram i Ban K. Confused
Mislim da bi se više grizlo u kupu kad bi se igralo onak po ligama, a dobili bi možda 3-4 ekipe koje bi išle dalje za razliku od lige gdje bi po rezultatima ostali Thumbs up

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
wolf

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Do 10-e lige po 4 dalje ( 3 ,2 , 1, 1, ) i po istom sistemu ispadanje, a dalje po starom ... 10-a prelomna kao i treća do sada ( ili bolje 11-a , bliže je sredini) Kako će se broj liga povećavat (nadajmo se ) tako i prelomnu ligu pomicat u sredinu broja liga. Thumbs up

P.S. svaka čast na izvlačenju teme iz naftalina Rolling Eyes vidiš, veliki umovi slično razmišljaju In love
wolf

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
top:

Bojim se da miješanje zimskog kupa i prvenstva nije moguće Eeeek! to bi fakat bilo nekaj novoga Misli na svjetskom nivou Very Happy: a i po meni nebi bilo fer jer mnoge ekipe ne igraju zimski kup Pojma nemam uostalom... kup je kup Pojma nemam Zubo tu jedino možemo razmišljat o postavljanju nositelja ili ne ? Thumbs up
ib
Site Admin

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Bome, po 4 dalje Eeeek!
To znači da iz svih ispod te granice ispadaju četiri i da nema prijeloma.

Bolfi, pa ti si genije! Kiss

Ako sam dobro shvatio, to izgleda ovako:
http://www.sokaz.hr/misc/prijedlog_napredovanja_02.pdf
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja bi isto da ostavimo kup po strani. Jer ako nekome damo da prođe preko kupa (kao nekakav repasaž), to znači da još nekog novog iznad izbacujemo.
Što znači da bi morali svi igrat da ne ispadnu, što znači da nema nikakve pauze u ta dva mjeseca.

Ili da odma izbacujemo po jednog više, pa da se kroz kup popunjava još po jedno mjesto, al to nam ionako ne bi trebalo uz ove nove crteže. Very Happy

Pojma nemam
[Vrh]
Dren

PostPostano: pet sij 18, 2013 3:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ahahaha, bućimon, ja ti ove tvoje crtice i strelice apsolutno ne kužim ROFL
šta možem kad sam gluplji za matmatiku od ikote Crying

Da vidimo kako bi bilo zabavno.
Prvo, razlika u kavliteti je najočitija u najslabijim ligama. Posljedica toga što nove ekipe ulaze od zadnjeg razreda (i toga što trening ovdje daje najuočljivije razlike).
Stoga ovakvu "intenzivniju" podjelu bi ja ipak podjelio na više faza.
Pa evo onda i jednog kompleksnijeg prijedloga:

Razrada:
Pretpostavka: 12 ekipa po ligi.
zadnja skupina: prvi u lizi ide za 3 lige, drugi i treći za dvije i četvrti i peti za jednu. Kako posljedično znači da će ispadati 5 ekipa to znači znatno veću dinamiku izmjena ekipa. (samo dvije će igrati istu ligu slijedeće sezone!)
Nagrade za poziciju su mislim jasne, ne treba ih objašnjavati.
Posljedično:
ako uzmemo da je 23. liga zadnja (micat će se ovisno o broju liga naravno)
1. Iz prezadnje (22) ispadaju samo dvije ekipe
2. Iz 21 ispadaju četiri
3. iz svih ostalih ispada 5 ekipa, do 16. lige.
Dakle iz 16te lige ispada 5 ekipa (jedna za tri, dvije za dvije i dvije za jednu ligu). ali jer je prijelazna, iz nje napreduju samo četiri.
I to tempom 2-2. Dvije ekipe za dvije lige a dvije za jednu ligu.
15ta i 14ta su isto prijelazne jer iz njih ispada 5 ekipe a idu dalje samo 4. (ispadaju jedna za tri, 2 za dvije i dvije za jednu)

Iz 13. ispadaju i napreduju četiri ekipe samo tri ekipe kao do sad, samo je dinamika drugačija - dvije ekipe idu naprijed za dvije lige i jedna za jednu te dvije ispadaju za dvije a jedna za jednu.

Prijelazne su 10ta, 9ta i 8. liga gdje se po sličnom sustavu prelazi na 1-2 kao što je bilo do sad.
Dren

PostPostano: pet sij 18, 2013 3:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Bome, po 4 dalje Eeeek!
To znači da iz svih ispod te granice ispadaju četiri i da nema prijeloma.

Bolfi, pa ti si genije! Kiss

Ako sam dobro shvatio, to izgleda ovako:
http://www.sokaz.hr/misc/prijedlog_napredovanja_02.pdf

da, tako sam i ja shvatio Bolfijevu ideju.
Ja sam išao malo ekstremnije, sa ispadanjem 5 ekipa do trećine, 4 drugu trećinu i ostatak po tri.

Al ova bolfijeva mi izgleda ipak ujednačenije i manji skok u odnosu na sadašnje stanje. A ionako uglavnom imamo jednu ekipu koja je izvan lige po kvaliteti pa je i realnije

Bolfi jest genije, vidi se po tome kako je vodio ligu Mig Very Happy
wolf

PostPostano: pet sij 18, 2013 3:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Srami se Zubeki
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 1 / 10.

Forum(o)Bir: