|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned stu 18, 2012 8:59 pm Naslov
: Tibhar Evolution |
|
|
Izgleda da se pojavio Tenergy Killer. Zove se Tibhar Evolution i proizvodi se u 4 verzije spužve (2 tvrde, srednja i meka). Na Tensor (ESN) spužvu sa otvorenim porama stavljen je japanski topsheet. Cijena: 59,90 Eur. Distribucija je započela u Aziji, tako da je još nema u Europi. Za sada s njime igraju Samsonov i Apolonia, a od domaćih Fučec. Zbog te gume sponzorirani igrači prelaze iz Butterfly-a u Tibhar.
Više (njemački) na :
http://forum.tt-news.de
ili (engleski) :
http://ooakforum.com/viewtopic.php?f=44&t=21112 _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon stu 19, 2012 8:22 am Naslov
: |
|
|
aj, zivi bili pa vidjeli...vrijeme ce pokazat... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pon stu 19, 2012 5:27 pm Naslov
|
|
pa skuplji je od tenergy-a a pitanje je kakva je kvaliteta. i galaxy( milky way)
je lansirao moon,sun, itd pa ništa od kvalitete tenergy. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pon stu 19, 2012 5:32 pm Naslov
: Tenergy |
|
|
Da. ali nitko iz profi svijeta ne igra sa Galaxy-jem. Osim toga, one, uspoređujući cijenu, sa 2 sloja tuninga, i nisu puno lošije. Ja nemam interesa propagirati Tibhar. Važna je informacija da se pojavila konkurencija. Svi smo mislili da će se to dogoditi znatno ranije. Ali, kod tih novih guma, kvaka nije u topsheet-u, nego u spužvi. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: ned sij 20, 2013 11:46 pm Naslov
|
|
ima kakvih novosti o ovoj seriji guma?
igra li tko sa njima?
a Tibhar 1Q XD, jel to jos novija generacija ili?
tl,dr; ima li guma bolja od tenergya?
edit: sad naletio i na Stiga Calibra LT Plus...jel tko igro s njom? _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pon sij 21, 2013 6:36 am Naslov
: Tibhar Evo |
|
|
Vidim ja, približava se nova sezona, ljetne zalihe se tope, ekonomija proradila ... Moj post, prije 3 mjeseca, bio je ... POGODAK. Zaista je Tibhar Evolution postao EXTRA HOT.
Redovito pratim njemački forum forum.tt-news.de, jer, za usporedbu naših 110 klubova, u Njemačkoj ih ima oko 11000. Automatski, velika potražnja generira odgovarajuću ponudu, tako da tamo ima zaista svega. Kineske firme, koje mi ne žele ni odgovoriti na e-mail, za njemačko tržište rade posebne modele, npr. Galaxy (Yin-he, Milky Way). Da se vratim na temu, novi Butterfly Tenergy 80 (model 180), koji je izašao na tržište, mislim, 21.01.2013. ima 250 postova, a Tibhar Evolution 520. "Truba" gume, poput TSP Agrit-a skupile su npr. 128 postova.
Tibhar Evolution ima 3 podvarijante : najtvrđu MX-P, srednju EL-P i najmekšu FX-P. Generalno, gume su jednake ili bolje od Tenergy-ja. Brzina, spin ... Ma, sve. Jedina mana - težina. Izrezane, na standardnu glavu reketa 157 mm, teže 50 i više grama. Izgleda da ih radi ESN (Elastomer GmbH). Kinez na forumu tvrdi, a dokumentira to slikama, da su nastavak serije Donic Bluefire, na unaprijeđenoj spužvi. Tibhar sam ništa ne proizvodi, već poput većine drugih, samo se bavi marketingom (npr. Grip-S je u stvari Haifu Blue Whale itd.). Marketing je na omote ubacio japanske natpise, da bi stvar zamaglio.
Nešto o cijenama. Isklična cijena je oko 45 Eur. Ali, kada se od toga oduzme strani PDV, onda se, na stranim shopovima, daju kupiti za 35 - 37 Eur. A, ima ih i besplatnih, jer kod nas ima dosta Tibhar manekena. Tako dolaze i u Sokaz. Već sam vidio jedan par nalijepljen na reketu našeg člana, body buildera. A, dok ovo čitaš, jedan FX-P će "pasti" i na moj Rosewood-ić (NAJBOLJE DRVO PO GLASANJU 15000 KINESKIH IGRAČA).
Pitanje je bilo i o drugim gumama. Q serija Tibhar-a nema takav uspijeh, iako su 2 Eur skuplje. Probalo se, bez uspjeha. Sa Stiga Calibra Plus igra Japa na FH. Ali, nema dobre FH gume bez porozne spužve ispod nje. Za BH još ide (brze, niski luk).
Završno o Tibhar Evolutionu. I moj "maneken" sutra ide igrati Austria Open u Welsu, sa Tibhar Evolution FX-P na BH. Sretno mu bilo, tj. da prođe kvalifikacije.
P.S. Kako Dornenglanz ? Još se nije potrošio ? Stigao je novi Blitzschlag. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
Zadnja promjena: geek; uto sij 22, 2013 2:25 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ozvacic
|
Postano: pon sij 21, 2013 8:39 am Naslov
|
|
| Trebat ćeš "novi Blitzschlag" naručiti u puno većoj količini nek kaj imaš trenutno na lageru(bar što se mene tiče) ako su Švabe napravili pravu stvar s tim - najavljenu veću trajnost ćepića,mrvicu sporiji i sve ostalo isto kao dornenglanz. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 21, 2013 9:30 am Naslov
: Re: Tibhar Evo |
|
|
| geek (napisa): | A, dok ovo čitaš, jedan FX-P će "pasti" i na moj Rosewood-ić (NAJBOLJE DRVO PO GLASANJU 15000 KINESKIH IGRAČA).
|
Zakon. 15000 kineza koji igraju 15000 puta bolje od bilo kojeg sokazovca.
Po mom skromnom mišljenju - taj reket je prebrz, pretežak i s premalo kontrole za bilo kojeg sokazovca ispod druge lige sokaza.
Kao i tenerđi, zahtjeva bar par sati kvalitetnog treninga dnevno da bi ga se koristilo kako spada - inače više štete nego koristi - propada ti tehnika, puno griješiš na kratkoj igri, gubiš mečeve od čokljavaca. Tu i tamo odigraš fantastičan poen, al to je više iznimka nego pravilo. I s takvim reketom nikad ni neće postati pravilo ukoliko se ne baciš na par sati treninga dnevno.
Dakle nikad
Naravno, vrijedi to i za dosta drugih reketa takvog tipa, kao ZLC, ALC, Mizutani i slični.
Al svaka čast na postovima, vidi se da si fakat daleko najbolje informiran sokazovac što se tiće opreme  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pon sij 21, 2013 10:30 am Naslov
: Re: Tibhar Evo |
|
|
| Dren (napisa): | | geek (napisa): | A, dok ovo čitaš, jedan FX-P će "pasti" i na moj Rosewood-ić (NAJBOLJE DRVO PO GLASANJU 15000 KINESKIH IGRAČA).
|
Zakon. 15000 kineza koji igraju 15000 puta bolje od bilo kojeg sokazovca.
Po mom skromnom mišljenju - taj reket je prebrz, pretežak i s premalo kontrole za bilo kojeg sokazovca ispod druge lige sokaza.
|
Prvo, hvala na komplimentima.
E, pa nije baš tako. Postoji, kao i u svemu, "kvaka". Profesionalci igraju, u pravilu, sa 92 grama, i tome odgovarajućom debljinom drva. Ali, onda izabereš Rosewood od 82 ili 84 grama, pa su ti odgovarajuće sporiji, tako da drvo više nije OFF, već OFF-. Ovo pravilo vrijedi za većinu drva.
U svim Sokaz ligama puno igrača igra sa TBS, Maze, ALC, TriCarbon, Kreanga Aeros i sl. drvima. Drvo, bez karbona, na istoj brzini, ima sigurno više osjećaja i kontrole. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
Zadnja promjena: geek; pon sij 21, 2013 10:44 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 21, 2013 10:44 am Naslov
|
|
o pa super, ako ima lakših i kontroliranijih verzija, onda stvarno stoji sve što pišeš  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon sij 21, 2013 7:20 pm Naslov
|
|
eto, znao sam koga trebam pitat:-)
zelim sve spomenute gume na probu  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet sij 25, 2013 2:03 pm Naslov
|
|
evo jednog dobrog posta na temu...
http://mytabletennis.net/forum/forum_posts.asp?TID=54610&PID=681934&title=tibhar-evolution-rubber-fxp-elp-mxs-mxp#681934
izdvojio bih:
I believe it might be adopted by quite a few Pro Players or half-pro Players because when you have the physical and technical skills than MX-P (the only one I tried personally) is really a great rubber with great speed, spin and control. But amateur players will have harder time to use its speed and especially its spin if you compare to Tenergy but might be seduced by its control and insensitivity to incoming spin.
i jos:
Anyway the feel and the spin of Evolution is not Tenergy-like but the way its speed is slow in passive strokes and gets faster and full strokes is somehow Tenergy-like.
I read on the German tt forum that a whole 3rd/4th division team playing either with T05 or T64 so far switched to either to MX-P or EL-P. Because of financial restriction of their club they have been trying to find alternatives to Tenergy amongst all the new rubbers (Rasant, Bluefire, 1Q-XD…) but the only ones they were actually satisfied with were the Evolution which they found not only to be a good alternative to Tenergy but also better in many aspects.
znaci kolko sam shvatio da remiziram...
MX-P verzija je i tvrdja i teza od tenegy-a 05, ima nesto nizi luk izbacaja zbog cega je lakse s njom primat servu i manje je osjetljiva na protivnicki spin pa je lakse blokat i kontra spinat, ali isto tako teze povuc prvi spin sa nasim cokljavim polupokretima...sa punim pokretom je brža i ima isto spina ko 05
glavno je da ce bit jeftinija od tenergya, a sad, dal ce ga moc zamjenit za nas ovisnike o njemu, vidjet cemo vrlo brzo... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet sij 25, 2013 2:49 pm Naslov
|
|
tokic je u nedavnom intervjuu rekao da igra s mx-p ako se ne varam, a u istom je imao muda priznati da "malo" tunira. pa mu je valjda za vjerovati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto vel 05, 2013 4:29 pm Naslov
|
|
cekam novosti...any1? :-) _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: uto vel 05, 2013 4:39 pm Naslov
|
|
Ima novosti, na žalost, ne predobrih. Predaja kaže slijedeće. Elastomer (ESN) GmbH ima problema sa standardiziranom kvalitetom spužve, posebno kod novih modela. To je u Dortmundu, na svjetskom prvenstvu, rekao i njofra koji radi tranu. I onda, dođe jedna pošiljka, izvrsna, dođe druga, loša. E, došla je ova druga, pa su profići "skinuli" Evo (tako gumu zovu na njemačkom forumu) sa svojih reketa. I, sada ga ti znaj ??? A, da staviš travu i na drugu stranu ? Kod OX-a nema spužve, pa ni problema. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto vel 05, 2013 9:39 pm Naslov
|
|
Zar gume rade prstima pa im jedna serija ispadne izvrsna, a druga čokljava?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: uto vel 05, 2013 10:55 pm Naslov
: Gume |
|
|
U jednoj spužvi su milijoni pora, koje moraju biti iste veličine i oblika, što bitno zavisi o materijalu i tehnološkom procesu. Nakon toga se tvornički tuniraju. Bitak Tenergy-a nije topsheet, već Spring Sponge. Najbolje je uspjela spužva standardne tvrdoće 47,5. Kod Tenergy-a FX, spužva tvrdoće 42,5 nema nekih prednosti u odnosu na ESN, osim "bolesne" cijene, a ni Spinart, sa znatno tvrđom spužvom nije uspio. Da je to sve tako "jednostavno", već davno bi imali kineske kopije Tenergy-a, znatno višeg nivoa kvalitete. Eto, DHS, kao vodeći i 50 % skuplji kineski proizvođač, nije ništa napravio sa Tinarc i Goldarc gumama. Kod spužvi je, za razliku od drva, mnogo teže ili nemoguće raditi "reverse engineering". Na sreću za Sokaz-ovce, za njih 95 % super su Elastomer-ove gume, "normalnih" cijena, manje tehnički zahtjevne za igrača, pri čemu znatno veći broj lopti "pada" na stol. Više o tome na :
http://esn-tt.de/index.html _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: uto vel 12, 2013 5:16 am Naslov
|
|
Nove vijesti iz nesvijesti (sa njemačkog TT foruma), od prije 2 dana :
Beim TTBL-Spiel zwischen Saarbrücken und Plüderhausen heute, haben Bojan Tokic und Philipp Floritz (Sieg gegen Bastian Steger) Vorhand und Rückhand Tibhar Evolution gespielt.
Ne treba preveliko znanje njemačkog za prijevod, ostali mogu koristiti Google Translate.
Očito, spužva bolja, spužva lošija, ako je do 250 kn, vrijedno je probati. Za cijenu nižu 30 %, dobiti će se uporediva kvaliteta. Možda će trebati sitnih korekcija, zbog brzine, spina, katapulta, ali uglavnom TO JE TO - Tenergy Killer.
Od kuda antagonizam prema Butterfly-u ? Ne radi se samo o "napuhanim" cijenama. Cijeli zatvoreni sistem distribucije, gdje je istočnim TT Shop-ovima zabranjena prodaja u Europu, isključivanje bilo kakve konkurencije cijenama. Zbog toga je većina poznatih europskih shop-ova odustala od prodaje Butterfly-a, poput Dandoy-a, Spinfactory-a i dr.
Ako je ESN uspio, a izgleda da je, i drugi rebrenderi će uskoro izaći sa identičnim ili sličnim gumama Evo-u. A, čim ima 10 potencijalnih ulaza, velika je vjerojatnost da će neki "propustiti", te spustiti cijene i ispod sadašnjih 250 kn. Bumo svi spinali ko šašavi i kao takvi ušli u Europu. Jest da nećemo imati para kao tamo neki, ali da nam je bar stolnoteniska vještina usporediva. Welcome. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri vel 13, 2013 12:49 pm Naslov
|
|
tnx geek...
nek se javi netko tko ju je probao, da cujemo nesto iz prve ruke...  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: čet vel 21, 2013 5:19 pm Naslov
|
|
Kao što sam najavio, stiže konkurencija iz XIOM-a, i to :
1. XIOM Sigma I Euro i Pro, tvrdoća 47,5° ;
2. XIOM Sigma II Euro i Pro, tvrdoća 47,5°, ista tehnologija kao Tibhar Evolution ;
3. XIOM Vega Japan, tvrdoća 45°, ista tehnologija kao Tibhar Evolution ;
4. XIOM Omega V Tour, tvrdoća 47,5°, tehnologija iznad SIGMA II i VEGA Japan.
Iz ESN-a, odnosno, XIOM-a, stiže konkurencija DHS Hurricane3 Neo Provintial, i to u modelima :
1. XIOM Vega China, tvrdoća 52,5° ;
2. XIOM Tau I, tvrdoća 57,5°, sa više katapulta od Vega China.
Pa, sad ti vidi ... _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|