Koliko liga gore?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Koki
Kontakt:

#61 Post Postao/la Koki »

Iceman je napisao/la:dren, trebas trazit dobro u ljudima, a ne lose...

sensei majstor Iceman :cerek:
ovo nisu ljudi nego sokazovci... :B:
Koki
Kontakt:

#62 Post Postao/la Koki »

Momci..

što više ekipa ispada ili ide naprijed to je više dogovaranja..
Samo da poslije nebi rekli da niste znali...

Meni se čini da ambicioznije momčadi lako nađu način da brže napreduju. Svake godine se "ustupa" poneka ekipa pa se može brže ići. Ne vidim potrebu za žurbom. Što više napreduješ to je razlika između liga veća. U tom smislu bi trebalo ukinut da prvak 4. lige preskaće 3. ligu, možda i prvak pete 4. ligu...
Dren

#63 Post Postao/la Dren »

Mogu reći da sam mjerodavan za raspravu jedino do neke 14te lige.
kak je zmilko već naznačio, fakat može biti dosadno ekipi koja je zbilja dobra par godina se probijati do razreda u kojem neće lijevom nogom dobijati 99% mečeva. Stoga sam i komentirao ovaj prijedlog i u potpunosti se slažem s njim. Ima nuspojava, negativnih (i njih sam naveo) ali dobit je puno veća - za svih:
- jako dobre ekipe će puno brže doći do razreda u kojem bi realno trebale igrati
- veća je vjerojatnost da će ostale ekipe zaobići jedna takva ekipa "u prolazu" (jer preskače po tri lige) pa će i njima biti zanimljivija borba za pozicije
- dinamičnija izmjena ekipa vodi u lige koje iz sezone u sezonu imaju više različitih ekipa - više ljudi upoznaš, više se družiš i lakše je nać istomišljenike, partnere za trening, prijateljske ekipe itd...što je meni zapravo i prvi razlog igranja SOKAZa :D

Što se tiće ovih ozbiljnijih liga, ne znam :ne zna:
Iz četvrte u drugu mi se čini opravdano - povjesni rezultati pokazuju da (odokativno) od 18 ekipa koje su ušle iz 4te u drugu je 12 ispalo odmah ili sezonu kasnije, od njih 12, 3 je odmah palo nazad u 4tu (+1 slijedeće sezone) dok je jedna ekipa prvak u četvrtoj slijedeću sezonu bila prva i u drugoj.
To je dosta, 66%.
Ali s druge strane, dosta tih ekipa je se kasnije opet vračalo u drugu ligu, neki je čak i osvajali...definitivno da im izlet u drugu pokazao da moraju radit na sebi i da su su to i učinili. Dodatno, takva je konkurencija u tim ligama da izostanak jednog igrača, bolest, ma i čisto manjak treninga može izbaciti iz lige. I na posljetku, to su atraktivne lige, jako puno igrača mjenja ekipe (slabeči jednu, jačajući drugu) i to je isto utjecalo na ispadanja.

Definitivno izgleda grdo kad dva od tri prvaka četvrte lige odmah slijedeću sezonu ispada iz druge, al sve ove druge okolnosti i rezultati pokazuju da to baš i nije tako crno.

No, kako rekoh, nisam još toliko u sokazu da bi mogao ocijeniti situaciju u jakim ligama. to neka riješe igrači tih liga. od mene evo samo malo statistike.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
wolf
Kontakt:

#64 Post Postao/la wolf »

Koki je napisao/la: što više ekipa ispada ili ide naprijed to je više dogovaranja..
Na prvi pogled čak i ima neke logike u ovom , ali nakon kraćeg razmišljanja uvjerih se ponovo da to ne pije vodicu :ne zna: naime s kim ćeš se dogovarat ako je svima važno :confused: već s tri boda razlike može se dogodit da ideš dalje ili ispadaš :rofl:
Koka je napisao/la:Samo da poslije nebi rekli da niste znali...
od kuda ti takva sigurnost u tu tvrdnju :confused: da li je već bilo takvih pokušaja prije unazad više od 15-ak godina pa si se uvjerio... ili ti je samo spika pokroviteljska zbog jačine lige koju igraš :rofl: :zubo:
Koki je napisao/la:U tom smislu bi trebalo ukinut da prvak 4. lige preskaće 3. ligu, možda i prvak pete 4. ligu...
Za prolaz iz pete u četvrtu nisam baš siguran ali iz 4. u 2.vjerujem da si puno bliže istini :top: naime već godinama slušam kako je puno lakše biti prvi u 4.oj nego drugi u 3.oj lizi . i to očito drenova analiza potvrđuje :s: tako da bi možda imalo smisla pomaknuti prelomnicu sa druge na treću ligu :misli:
Izra
Kontakt:

#65 Post Postao/la Izra »

onda bi moglo bit "lakse je bit prvi u petoj nego drugi u cetvrtoj" i sto si onda dobio? :D

ajmo za pocetak omogucit ljudima koji su prejaki za najslabije lige sokaza da se ne zadrzavaju u njima bas godinama, a za ostalo polako.
55

#66 Post Postao/la 55 »

Potpuno se slažem! :top: To zapravo i jeste point ove diskusije :blabla: ... vrlo važno za 5., 4., 3. ili 2. ligu :pfff: ... tu si već na vratima raja :andjeo: i doista se nemaš kuda jako posebno žuriti naprijed; koji god da je tempo-ne može biti presporo :nono: , jer čak i da se penje za po samo jednu ligu (a tako nije i vjerojatno neće ni biti) za dvije godine si u 1. ligi uz preduvjet totalne igračke kvalitete :trio: .
Meni se (osobno mišljenje) ne žuri tako jako naprijed :misli: , ne tako jako da bih si "kupovao" mjesto u nekoj... recimo 8. ili 9. ligi :nono: , makar sam potpuno siguran da bismo i tamo opstali :E: . No, volio bih da se popnemo iz 17. u 14. ligu. Daleko od toga da podcjenjujem 15. ligu (koju ćemo igrati na proljeće), ali eto... iz 14. lige bi otišle četiri najjače ekipe potpuno sigurno, F-secure bi išao iz 16. u 14. i nama bi bilo bolje da se nađemo u 14. ligi nego u 15., a ionako ćemo sigurno i jedni i drugi naprijed :pobjeda: , samo će to ići sporije nego što bi moglo ići... :tuzni:
Ali nema veze :nene: , gdje god igrali bit će nam veselo! :pingic: :macevanje: :mljacko: :znoj: :cestitamo: :pivo: :zivili: :drunk: :duplo: :facepalm: :bljak: :azdaja: :rospija: :romeo: :grli: :love: :zzz:
wolf
Kontakt:

#67 Post Postao/la wolf »

Potpuno si promašio :confused: tu nije predloženo ubrzavanje već usporavanje napredovanja iz 4. u 2. ligu . Kao što sada nemožeš iz 3. lige u 1. tako je i prijedlog da ni iz 4. lige nemožeš u drugu već samo u 3. :top:
Ne slažem se s Tončom oko ovog iz 5. u 3. jer tu već nije tako velika razlika . kad bi Dren bio voljan izvaditi analizu(ja sam prelijen ) siguran sam da prvak 5. u zadnjih 10 sezona nije ni jednom ispao iz 3 lige za razliku od prvaka 4. :?:
Ali ist tako se slažem s Tončijem da ,za sada, nebi trebalo tu raditi promjene jer znamo kako to s promjenama ide , ili polako ili revolucijom u krvi :clint: (nisam nigdje našao CHe-smajli pa će i klint biti dobar :D ) pa zato ajmo radije polako pa da vidimo kak će to bit prvo :top:
Drago mi je da vidim da smo uglavnom svi na forumu jednoglasni što se tiče ove ideje :s: iako bi mi bilo drago čuti i neki kontra argumenat ako neko zna kakav :top: Koje su moguće negativne nuspojave :confused: da li ima nekakvih sličnih primjera iz nekog drugog sporta :confused: bilo što takvo slično :top:
trnac

#68 Post Postao/la trnac »

Možda će se oformiti gro novih ekipa jer će znati da već nakon godinu dana (uz dobru igru, of kors) mogu igrati u npr. 19-17 ligi.
Zadnja izmjena: trnac, dana/u čet sij 24, 2013 11:13 am, ukupno mijenjano 1 put.
55

#69 Post Postao/la 55 »

Kako sam mogao fulat kad nisam ništa niti gađao :pracka: ? :rofl: :rofl: ... Ma samo sam htio reći da se uopće nisam obazirao kod sustava 3-2-1-1 na visoke lige nego samo na one slabije lige (čokljolige), mislim da je u gornjim ligama sustav dobar :ne zna: ... ne znam kako bi ga se dalo mijenjati da postane bolji :nene: :nene: ...
Nemam osjećaja prema odnosima u snazi između prvih pet-šest liga :fucka: , jer ih nisam nikada igrao pa ne bih puno govorio o tome :no: , bila bi to čista filozofija bez ikakvog temelja :blabla:
Ali sam prošao sve ove "čokljolige" :retaj: , od 22. do 17. i mogu vam reći da bi zaista bilo humano da se moglo malo brže napredovati. Tu mi se jako sviđa ideja da prvi prođe za 3 lige naprijed, ali čak mi je još i draže to da drugoplasirani prolazi za dvije lige. :lux:
Općenito, mislim da bi ekipe bile puno motiviranije za ozbiljno igranje do samog kraja prvenstva nego što su sada, jer "sigurna zona" više nema 6 mjesta, a "zona ispadanja" 3 mjesta :nono: , sada bi se taj omjer potpuno izjednačio! :bis:
wolf
Kontakt:

#70 Post Postao/la wolf »

Dren je napisao/la: povjesni rezultati pokazuju da (odokativno) od 18 ekipa koje su ušle iz 4te u drugu je 12 ispalo odmah ili sezonu kasnije, od njih 12, 3 je odmah palo nazad u 4tu (+1 slijedeće sezone) dok je jedna ekipa prvak u četvrtoj slijedeću sezonu bila prva i u drugoj.
To je dosta, 66%.
.
Da nebi rekli da nemam previše slobodnog vremena :rofl: po uzoru na novog moderatora :s: još malo statistike:

od 18 ekipa koje su ušle iz 5. u 3. samo 5 je ispalo odmah ( samo 2 natrag u 5. i to jedna zbog kazne od -5 bodova. ) dok je prvak 5. tri puta bio i prvak 3. :s:
Tu dolazimo do broja od 27% ekipa za razliku od 66% iz prethodnog primjera . Razlika je više nego očita :eek:
Mislim da kad bi gledali i ostale jednoznamenkaste lige da bi postotak ispadanja bio u sličnim okvirima :ne zna:
uf ovo me iscrpilo :w:
Dren

#71 Post Postao/la Dren »

ahahaha :D
dobar si. samo to iscrpljivanje...ccc. ja u 5 min to napravim - na pauzi :B:
eto, imali su i jedno treće mjesto, jednom prvo u slijedećoj sezoni poslije prve i 2put ispadanje u slijedećoj sezoni (jednom za 2). tako da se to meni čini super.

Dakuće, mjenjaju se i imena ekipa i igrači, pa možda sam previdio koju ekipu da je prošla dalje ili ispala u slijedećoj sezoni.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
wolf
Kontakt:

#72 Post Postao/la wolf »

Znam , zato sam te i prozvao da to ti zrihtaš ali ... :D

Evo još jedna zanimljivost ali samo za meni poznate ekipe ,sigurno ih ima još ali ja ih neznam :ne zna:

Ekipe koje su preskakale više liga(preuzimanje) i uglavnom ostale u istom ili sličnom sastavu :

Kalafat
preskočio iz 15. lige u 4. - nakon 8 (polu)sezona sada su 8. liga :top:

Jato (mirzino)
iz 14. lige u 6. - nakon 3 sezone sada su vrlo dobra ekipa 6.lige :top:

Elektronika SD
iz 16.lige u 10. - nakon 5 sezona ponovo u 16. :(

ORA - iz 19. u 11. - nakon 2 sezone evo ih u 15. :misli:

Vrkić
iz 15. u 2. :eek: - nakon 3 sezone su u 5. ali uz jedno ekstra pojačanje

JT4 -( to smo mi :O: )
iz 14. lige u 9. i nakon 4 sezone ušli u 7.ligu :yesss:

Neznam zašto ali u kontekstu ove teme činilo mi se da bi i ovo moglo biti zanimljivo :ne zna:
:w:
ib
Site Admin
Kontakt:

#73 Post Postao/la ib »

Aww statistićari moji. :mikrocerek:
55

#74 Post Postao/la 55 »

I STK Pemit je iz 21. "skočio u 5. ligu... nakon 3 sezone su (uz jedno jako pojačanje i niz ozljeda i operacija) stabilna ekipa 6. lige! :cheer:
Nesretna ORA je kao zadnjeplasirana ekipa 19. lige otišla u 11. ligu... :rolleyes:
Dren

#75 Post Postao/la Dren »

wolf je napisao/la:Znam , zato sam te i prozvao da to ti zrihtaš ali ... :D
Ae, znam, zakasnih. puno posla...baš kad zatupim od njega, navratim na minut dvi da se nasmijem pa ope u radne pobjede :(
wolf je napisao/la: Kalafat
preskočio iz 15. lige u 4. - nakon 8 (polu)sezona sada su 8. liga :top:
zašto :top: pa mogli su igrat 8. poslije 4 sezone da su ostali u 15toj :zubo:

umm. sad sam skužio da mi post nema nigdje tvojih quotova.
a onda sam skužio da editiram umjesto quotam tvoj post. :eek:
jebemu sad, osim što moram bit uzoran na forumu, još moram i pazit da nešto ne zakenjam u brzini.
Izgleda da je sve to bio mućki ib-ov plan da me riješi :cekicem:
55

#76 Post Postao/la 55 »

Hej sensei! :s: Ajd' benaj onog Drena, dvije psovke u jednoj rečenici usred bijela dana :cursing: ... ni pijan ni lud :drunk: :lud: , ništa za razumjet ga... benaj ga! :rofl: :rofl:
Inače, vrijeme se provlači dosta brzo :trk: , već za 9 dana je prvi vikend turnir, moramo Bridževce malo dovesti u formu :mirko: :mljacko: :macevanje: , hoćemo li čokljat za vikend? :leti:
Koki
Kontakt:

#77 Post Postao/la Koki »

Meni se nekako čini da se rješava problem koji ne postoji. Logično pitanje je koje su to trenutno momčadi koje su turbo jake i treba im omogučiti brz prolaz dalje? Ima li neka momčad prvoligaškog potencijala ili drugo-treće ligaškog? Vjerujem da nema. Kada se okupe imena koja mogu igrat u tim ligama već nađu načina da budu odmah u tim ligama i u pravilu ne kreću od 23. lige. E sad ...to što postoje individue koje su prvaci neke dvoznamenkaste lige i umišljaju da bi trebali igrat prvu je drugi problem koji nadilazi moju stručnost pa o tome treba drugdje...

Imamo iskustvo sa vrlo čestim promjenama pravila u Sokazu koje nisu plod dugoročnog promišljanja. Predlažu se jer u nekom trenutku dobro dođu u "dnevno političke svrhe" (čitaj: nekom odgovara kratkoročno novo pravilo). Sistem proguravanja je standardan. Na skupštini su ljudi uglavnom pasivni a na galamu dobro organizirana grupa progura što želi. Takve promjene pravila dovode do opet brzih promjena jer se opet slijedeče sezone dogodi "novi interes". Zbog toga imamo situaciju žene igraju - pa ne igraju - pa igraju, pa profiči ne mogu - pa mogu - pa ne mogu...itd itd...ima toga još

Drugi je razlog što mnogi, a naročito mladi, misle da stvari treba mjenjati po defaultu i da je svaka promjena progresivna i napredna. Naravno da to nije tako. Lako je za svaku ideju (a naročito organizirano) naći nekoliko istomišljenika na forumu koji se slažu da je neka nova ideja "cool" i sve to predstaviti kao mišljenje večine.
Sličnih primjera ima i u realnom životu gdje se za nekakva extra prava svako malo javi kakva interesna grupa koja tvrdi da je diskriminirana po vjerskoj, spolnoj, sexualnoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi i na galamu pokušava doći do malo ibera...
Netko bi rekao demokracija? Ja bih rekao da je to zlouporaba demokracije. Po nekim pitanjima treba biti konzervativan...
Izra
Kontakt:

#78 Post Postao/la Izra »

koki ti kao konzervativac bi trebao pozdraviti ovu ideju, jer odrzava dinamiku napredovanja manje vise istom (u zadnje vrijeme broj liga se povecao = sporije napredovanje). :)
ozvacic

#79 Post Postao/la ozvacic »

Koki je napisao/la:Meni se nekako čini da se rješava problem koji ne postoji. Logično pitanje je koje su to trenutno momčadi koje su turbo jake i treba im omogučiti brz prolaz dalje? Ima li neka momčad prvoligaškog potencijala ili drugo-treće ligaškog? Vjerujem da nema. Kada se okupe imena koja mogu igrat u tim ligama već nađu načina da budu odmah u tim ligama i u pravilu ne kreću od 23. lige. E sad ...to što postoje individue koje su prvaci neke dvoznamenkaste lige i umišljaju da bi trebali igrat prvu je drugi problem koji nadilazi moju stručnost pa o tome treba drugdje...

Imamo iskustvo sa vrlo čestim promjenama pravila u Sokazu koje nisu plod dugoročnog promišljanja. Predlažu se jer u nekom trenutku dobro dođu u "dnevno političke svrhe" (čitaj: nekom odgovara kratkoročno novo pravilo). Sistem proguravanja je standardan. Na skupštini su ljudi uglavnom pasivni a na galamu dobro organizirana grupa progura što želi. Takve promjene pravila dovode do opet brzih promjena jer se opet slijedeče sezone dogodi "novi interes". Zbog toga imamo situaciju žene igraju - pa ne igraju - pa igraju, pa profiči ne mogu - pa mogu - pa ne mogu...itd itd...ima toga još

Drugi je razlog što mnogi, a naročito mladi, misle da stvari treba mjenjati po defaultu i da je svaka promjena progresivna i napredna. Naravno da to nije tako. Lako je za svaku ideju (a naročito organizirano) naći nekoliko istomišljenika na forumu koji se slažu da je neka nova ideja "cool" i sve to predstaviti kao mišljenje večine.
Sličnih primjera ima i u realnom životu gdje se za nekakva extra prava svako malo javi kakva interesna grupa koja tvrdi da je diskriminirana po vjerskoj, spolnoj, sexualnoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi i na galamu pokušava doći do malo ibera...
Netko bi rekao demokracija? Ja bih rekao da je to zlouporaba demokracije. Po nekim pitanjima treba biti konzervativan...
:top:
Pale
Kontakt:

#80 Post Postao/la Pale »

:no:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Odgovorite