Koliko liga gore?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
zacko

#81 Post Postao/la zacko »

Koki,
koliko ja vidim nisi iznio niti jedan argument koji je protiv ove ideje ubrzanog napredovanja u nižim ligama osim načelnog da ne treba bespotrebno i prečesto mijenjati pravila.

Zašto ta ideja sadržajno nije dobra?
Što Sokaz (kao zajednica rekreativnih igrača) time gubi?
Zašto je po tebi sadašnje pravilo bolje?
To su ključna pitanja na koja nisam vidio odgovor.

Također mislim da gledaš stvari iz perspektive 2. lige i smatraš da ako netko nije dovoljno dobar da dođe do 2.,3. il neke tako više lige nije dovoljno dobar da brzo napreduje. Al ako je recimo netko dovoljno dobar da igra konkurentno 8. ligu ja bi mu dopustio da brže napreduje i da ne gubi vrijeme po dvoznamenkastim ligama kad je njegova realna jačina 8. liga.

Također argument da bolji igrači nađu sebi uvijek nekako put do boljih liga nije neki. Najčešće se iz mojeg iskustva radi o tome da takvi igrači koji bi htjeli igrat Sokaz pojačavaju druge već postojeće Sokaz ekipe ali im se sporim napredovanjem praktički onemogućuje da sami slože svoju momčad i doguraju ju naprijed.
Iz svog primjera mogu reći da ja vjerojatno nebi igrao sa svojim dugogodišnjim frendovima u zajedničkoj ekipi da se sticajem okolnosti nismo snašli i preuzeli 3. ligašku ekipu.
Ali što da to nismo uspjeli (uspjeli smo čistom slučajnošću)!?
Morali bi se ili probijat nekoliko godina do neke pristojne lige ili bi svaki od nas trojice našao ekipu kojoj fali treći igrač i morali bi igrati odvojeno makar bi radije igrali zajedno kao ekipa frendova.
Zato i ja podržavam ovu ideju!
Da netko tko neme sreće il nepoznaje dovoljno Sokazovaca može regularnim putem (igranjem) brže stići gdje mu je mjesto prema kvaliteti. Bila to 1., 6. il 11. liga.
Koki
Kontakt:

#82 Post Postao/la Koki »

Izra je napisao/la:koki ti kao konzervativac bi trebao pozdraviti ovu ideju, jer odrzava dinamiku napredovanja manje vise istom (u zadnje vrijeme broj liga se povecao = sporije napredovanje). :)
Vjerujem da ti je lakše strpati ljude u ladice pa ti se lakše odrediti. Zbog toga znaš što bi ja trebao i znaš da sam konzervativac. No odgovora na pitanje koje sam postavio kao i na argumentaciju koju sam koristio nema.
Koki
Kontakt:

#83 Post Postao/la Koki »

zacko je napisao/la:Koki,
koliko ja vidim nisi iznio niti jedan argument koji je protiv ove ideje ubrzanog napredovanja u nižim ligama osim načelnog da ne treba bespotrebno i prečesto mijenjati pravila.

Zašto ta ideja sadržajno nije dobra?
Što Sokaz (kao zajednica rekreativnih igrača) time gubi?
Zašto je po tebi sadašnje pravilo bolje?
To su ključna pitanja na koja nisam vidio odgovor.

Također mislim da gledaš stvari iz perspektive 2. lige i smatraš da ako netko nije dovoljno dobar da dođe do 2.,3. il neke tako više lige nije dovoljno dobar da brzo napreduje. Al ako je recimo netko dovoljno dobar da igra konkurentno 8. ligu ja bi mu dopustio da brže napreduje i da ne gubi vrijeme po dvoznamenkastim ligama kad je njegova realna jačina 8. liga.

Također argument da bolji igrači nađu sebi uvijek nekako put do boljih liga nije neki. Najčešće se iz mojeg iskustva radi o tome da takvi igrači koji bi htjeli igrat Sokaz pojačavaju druge već postojeće Sokaz ekipe ali im se sporim napredovanjem praktički onemogućuje da sami slože svoju momčad i doguraju ju naprijed.
Iz svog primjera mogu reći da ja vjerojatno nebi igrao sa svojim dugogodišnjim frendovima u zajedničkoj ekipi da se sticajem okolnosti nismo snašli i preuzeli 3. ligašku ekipu.
Ali što da to nismo uspjeli (uspjeli smo čistom slučajnošću)!?
Morali bi se ili probijat nekoliko godina do neke pristojne lige ili bi svaki od nas trojice našao ekipu kojoj fali treći igrač i morali bi igrati odvojeno makar bi radije igrali zajedno kao ekipa frendova.
Zato i ja podržavam ovu ideju!
Da netko tko neme sreće il nepoznaje dovoljno Sokazovaca može regularnim putem (igranjem) brže stići gdje mu je mjesto prema kvaliteti. Bila to 1., 6. il 11. liga.
jesam li rekao da o tome ne treba diskutirati?

A što se argumeneta tiće čini mi se da sam bio jasan. Tvrdim da se pokušava rješit pitanje koje ne postoji. O kojim se momčadima radi?

Sorry što ne pušem u isti rog sa inicijatorima promjena
Izra
Kontakt:

#84 Post Postao/la Izra »

ma ne trpam u ladicu, isao sam cisto po onom sto si rekao "Po nekim pitanjima treba biti konzervativan..." :)
Zadnja izmjena: Izra, dana/u pet sij 25, 2013 1:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Koki
Kontakt:

#85 Post Postao/la Koki »

Izra je napisao/la:ma ne trpam u ladicu, isao sam cisto po onom sto si rekao "Po nekim pitanjima treba biti konzervativan..." :)
Možda ne treba?
Izra
Kontakt:

#86 Post Postao/la Izra »

kad treba a kad ne treba zavisi o konkretnom problemu. :ne zna:

u ovom slucaju, brze napredovanje u dvoznamenkastim ligama je korak da se sokaz pomakne blize sokazu otprije par godina, jer je sad vise liga i sporije se napreduje.

to nije problem koji ne postoji, jer konkretno rekao bih da prvaci 17., 18., i 19. lige kvalitetom mogu igrati po desetak liga vise. to cisto ovako napamet, a u teoriji trenutni sistem obeshrabruje ljude koji su dovoljno dobri za jednoznamenkaste lige da osnivaju nove ekipe.

dakle koristi mogu imati i te ekipe i sokaz. tko po tebi moze biti ostecen?
Iceman

#87 Post Postao/la Iceman »

kaj tebe u stvari Koki hebe u tom brzem napredovanju? ocituj se!

ne skrivaj se iza dugih postova :E:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Koki
Kontakt:

#88 Post Postao/la Koki »

Izra je napisao/la:kad treba a kad ne treba zavisi o konkretnom problemu. :ne zna:

u ovom slucaju, brze napredovanje u dvoznamenkastim ligama je korak da se sokaz pomakne blize sokazu otprije par godina, jer je sad vise liga i sporije se napreduje.

to nije problem koji ne postoji, jer konkretno rekao bih da prvaci 17., 18., i 19. lige kvalitetom mogu igrati po desetak liga vise. to cisto ovako napamet, a u teoriji trenutni sistem obeshrabruje ljude koji su dovoljno dobri za jednoznamenkaste lige da osnivaju nove ekipe.

dakle koristi mogu imati i te ekipe i sokaz. tko po tebi moze biti ostecen?
Možda oni kojima ne ogovara da brzo nazaduju?
Koki
Kontakt:

#89 Post Postao/la Koki »

Iceman je napisao/la:kaj tebe u stvari Koki hebe u tom brzem napredovanju? ocituj se!

ne skrivaj se iza dugih postova :E:
Lijen si čitat a?
Izra
Kontakt:

#90 Post Postao/la Izra »

pa imaju se sansu jednakom brzinom vratiti nazad, sve o njima ovisi. :) u dvoznamenkastim ligama razlike su vece nego u ovim nasim, veci skokovi i gore i dole realnije odrazavaju pravo stanje stvari.
ib
Site Admin
Kontakt:

#91 Post Postao/la ib »

Koki je napisao/la:Možda oni kojima ne ogovara da brzo nazaduju?
Ma naravno, ipak njih treba prve pitat jel im okej da padaju prebrzo, sve te koji igraju deset liga više nego gdje realno pripadaju.

Ipak su oni tamo starosjedioci i imaju valjda više prava glasa od klinaca koji bi htjeli doć odjednom i da se stvari poslože po kvaliteti igre. :rigo:

:rolleyes:
ib
Site Admin
Kontakt:

#92 Post Postao/la ib »

Apropo teme, mislim da treba prihvatiti da je SOKAZ dinamičniji i izjednačeniji nego što je bio prije 10 ili 20 godina. I to je to.

Sjetite se Abramovića i kakvu štetu je napravio na Dedi.

Ili na mom primjeru, prije dva dana igramo kup, i poslije tekme ostanemo sa Škreblinom odigrat nekoliko partija, i dečko lijepo nakanta i ćaću i mene. :s:
Matej igra negdje 15. ligu, da me netko pitao gdje spada, rekao bih "pa šta ja znam, sigurno u prvih 10, možda osmu! :top:"
A kad ono lik sigurno može igrat drugu ili treću i bit pozitivan. :eek:

Kome je u interesu čekat da on pet godina skače do druge, osim ovih koje je Koki spomenuo? :ne zna:
Koki
Kontakt:

#93 Post Postao/la Koki »

ib je napisao/la:
Koki je napisao/la:Možda oni kojima ne ogovara da brzo nazaduju?
Ma naravno, ipak njih treba prve pitat jel im okej da padaju prebrzo, sve te koji igraju deset liga više nego gdje realno pripadaju.

Ipak su oni tamo starosjedioci i imaju valjda više prava glasa od klinaca koji bi htjeli doć odjednom i da se stvari poslože po kvaliteti igre. :rigo:

:rolleyes:
koji to igraju deset liga više nego što bi trebali?

Mogu primijetiti prodornu retoriku. Fali samo manifest i crvena zastava. Stvari su jednostavne i brzo rješive a sumnje u vlastite prosudbe ne postoje. Čak je i slika u avataru zanimljiva. Držim da nije slučajna...
Iceman

#94 Post Postao/la Iceman »

ma koki je trolcina najgore vrste...ona koja kaze da je nesto crno kad je bijelo, samo da bi se raspravljalo :)

sta ima lose u tome da ljudi idu naprijed za vise liga, pogotovo ako se to ogranici do 5te, 6te lige...?

i da, mislim da treba maknut da prvak 4te ide za 2 naprijed, preveliki skok...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
ib
Site Admin
Kontakt:

#95 Post Postao/la ib »

Ako ne ide logikom... :cerek:
Koki
Kontakt:

#96 Post Postao/la Koki »

Iceman je napisao/la:ma koki je trolcina najgore vrste...ona koja kaze da je nesto crno kad je bijelo, samo da bi se raspravljalo :)

sta ima lose u tome da ljudi idu naprijed za vise liga, pogotovo ako se to ogranici do 5te, 6te lige...?

i da, mislim da treba maknut da prvak 4te ide za 2 naprijed, preveliki skok...
Je imaš praf. Dovoljno se sjetit nečega i odmah usvojit. Izraziti sumnju i pozvati na raspravu je trolanje...

Cijenim ja tebe al da si naivan jesi...
55

#97 Post Postao/la 55 »

Evo ću ja Kokiju odgovoriti, obzirom da sam zagovarač ideje napredovanja 3-2-1-1, kao i ispadanja po istom sustavu :D .
23. liga - ne poznajem ih
22. liga - Marker i Marušići (posebno zbog Nevena) apsolutno zaslužuju ići gore za 3 i 2 lige
21. liga - RGNF bi mogao igrati i 4-5 liga naprijed, s ovosezonskim pojačanjem i jednoznamenkaste lige, ekipu FRK ne poznajem
20. liga - cure iz Audio sustava su strašne, za minimalno 3 lige naprijed, 2.-4. ekipa bi komotno mogle u 18. ligu
19. liga - Siledžije bi bili prvi ili drugi i u našoj ligi (17.), ostale ne poznajem
18. liga - RIZ veterani bi trebali nekoliko liga naprijed, strašno igraju, ali vrijeme ne radi za njih... prva trojica imaju 218 godina... :s: . Naredne tri ekipe bez pol muke za dvije lige gore!
17. liga - Intercapital i STK Novi Zagreb-Feniks bi mogli i po 4-5 liga naprijed, bez ikakvog problema, a Feniks se sada još i pojačava... s time da i Intercapitalu i Mladosti old vet uvjerljivo najjači igrači uopće i ne igraju...
16. liga - Stupnik II i F-secure su strašni, siguran sam da bi komotno mogli u 13. ligu, najjača trojka Plankera može volu rep iščupat!
15. liga - zaista neću trošiti riječi na prve tri ekipe...
14. liga - na prvake 14., 13. i 12. lige mi je glupavo trošiti riječi... na prateće ekipe također...

Ja se nadam da sam uspio dočarati zašto podržavam malo višu dinamiku izmjena ekipa u čokljoligama, sve te ekipe doći će u lige gdje više neće biti prošlosezonskih najjačih i opet će biti vrlo uspješne, a to pokazuju i pojedinačni rezultati igrača na turnirima...

Zaista mislim da bi ovo bila dobra promjena, toliko dobra da bi bilo manje kupovine mjesta u višim ligama, ali i manje kuhinjarenja. :ne zna:
zacko

#98 Post Postao/la zacko »

Po ovom tvom shvaćanju stvari su nepromjenjive!
Ako želiš promjenu i argumentiraš zašto-opet nije dobro. Uvijek će se naći netko kome je to bezveze ili mu ne odgovara iz bilo kojeg razloga.

Kategorizirati nekog zato jer je podržao promjene u neku ladicu- i to ne baš lijepu ladicu- mi je bezveze.

Rasprava radi rasprave mi isto nema smisla. Ne vodi nikud osim gubljenju vremena.
Ako već raspravljamo o nečemu ajmo onda i primijenit zaključke te rasprave. Naravno zaključke većine.
Kako li se to ono zove!? :zubo:

A argument da to šteti onima koji bi nazadovali u ligama mi je legendaran! Pa to je i cilj prijedloga promjene-da svatko dođe u ligu gdje mu je mjesto i da ima više fluktuacije ekipa i borbe za pozicije.
55

#99 Post Postao/la 55 »

:s: :s: :s: , to je to! :yesss:
Koki
Kontakt:

#100 Post Postao/la Koki »

zacko je napisao/la:Po ovom tvom shvaćanju stvari su nepromjenjive!
Ako želiš promjenu i argumentiraš zašto-opet nije dobro. Uvijek će se naći netko kome je to bezveze ili mu ne odgovara iz bilo kojeg razloga.

Kategorizirati nekog zato jer je podržao promjene u neku ladicu- i to ne baš lijepu ladicu- mi je bezveze.

Rasprava radi rasprave mi isto nema smisla. Ne vodi nikud osim gubljenju vremena.
Ako već raspravljamo o nečemu ajmo onda i primijenit zaključke te rasprave. Naravno zaključke većine.
Kako li se to ono zove!? :zubo:

A argument da to šteti onima koji bi nazadovali u ligama mi je legendaran! Pa to je i cilj prijedloga promjene-da svatko dođe u ligu gdje mu je mjesto i da ima više fluktuacije ekipa i borbe za pozicije.
ajmo redom...
Gdje sam rekao da su stvari nepromjenjive? Nije teško primjetiti da se mnogo novih pravila u SOKAZ-u donjelo nabrzinu a da svi pozitivni i negativni efekti nisu prodiskutirali. Kao što rekoh mnogo tih promjena doneseno je u nečijem uskom interesu pa vidim da opreza nije na odmet

Što se ladica tiće nisam imao izbora. Onaj kome se povraća od drugačijeg mišljenja i pogleda na stvar zaslužuje ladicu...točka.

rasprava radi rasprave? Imamo prijedlog i predlažem da sagledamo stvar iz više kutova. To je rasprava radi rasprave?

što se tiće onih koji nazaduju i podcjenjivačkog stava prema njima dođe mi da osnujem sindikat :B:
Kada bi svijet bio crno bijeli a ne šaren i u boji onda bi tvoja tvrdnja pila vodu. Što oni koji ispadaju manje vrijede i ne treba brinuti o njihovim interesima i nemaju pravo glasa?

Ovo o ekipama koje su ligama u koje spadaju je ...UTOPIA....AAA

I na kraju. Nisam opredjeljen ni za jednu opciju. Dali je prijedlog dobar ili nije treba vidjet. Jednostavno ga treba dobro prožvakati...
Odgovorite