Koliko liga gore?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Iceman

#101 Post Postao/la Iceman »

@koki

ja ne vidim gdje je u tvojim postovima poziv na raspravu?
ajmo raspravljat...u ovoj temi sam do sada procitao samo zasto ljudi misle da bi to bila dobra ideja...meni osobno, ni iz dzepa ni u dzep, igram 1vu ligu...i po svemu sto se navelo, cini mi se dobra ideja...

al ne kuzim tvoje postove...protiv cega se ti bunis? stavi par tvojih stavova zasto ne mislis da je to dobra ideja, pa da imamo o cemu raspravljat...kaj ne? ovako izgleda da se samo bunis protiv promjene, a to mi je bezveze...

edit...sad vidim tvoj gornji post koji si napisao dok sam ja pisao ovaj svoj, i opet nisi nista rekao u njemu :zubo:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Koki
Kontakt:

#102 Post Postao/la Koki »

Pojavila se ideja a nakon nje slijed (uobičajen) onih koji je podržavaju. Pojavio se (kako ga doživljavaju) stari prdonja koji misli da treba malo stati na loptu i razmisliti. To ja držim pozivom na raspravu..

ili sam trebao u A4 formatu sa potpisom i ovjereno kod javnog bilježnika?

Ili se misli da je prijedlog bez mane?

pa ako je tako... :top:
Izra
Kontakt:

#103 Post Postao/la Izra »

apsolutno treba da netko kaze da se stane na loptu i objasni sto ne valja s prijedlogom.

ali do sad nismo culi ni jednu manu tom prijedlogu osim "neki ne zele ispasti za 3 lige". ha cuj, obicno onaj zadnji ne zeli uopce ispasti, ali trenutno stanje u sokazu je takvo da je broj liga veci nego ikad, razlike medju ekipama u dvoznamenkastim ligama su velike, napredovanje/nazadovanje presporo, tako da je skok/pad za 3 lige realniji nego za 2 i to je to. :ne zna:

ako je to najveca zamjerka tom prijedlogu onda stvarno nema razloga da se stane na loptu.

kao sto vidimo vecina ljudi ovdje misli da je to dobra ideja, cak i oni na koje to nikako ne utjece, onda valjda nije toliko losa ideja.
Lin Chi Na

#104 Post Postao/la Lin Chi Na »

Evo da se javim i ja na kojega je izravno do sada ovo utjecalo pravilo od 2 lige gore. Za one koji ne znaju, ekipa je Klub Šibenčana. U SOKAZu smo od proljeća 2010. Krenuli smo od 22. Lige. Ovo proljeće ćemo biti u 10. Ligi. Pa vas molim da izracunate koliko bi nam vremena trebalo za istu stvar da je prvi išao za 3 lige gore.
Koki
Kontakt:

#105 Post Postao/la Koki »

kažu mudraci da je ljepota u putu... ;)
trnac

#106 Post Postao/la trnac »

Koki je napisao/la:kažu mudraci da je ljepota u putu... ;)
Da mi je znati u kojoj ligi igraju ti "mudraci"? :zubo:
Izra
Kontakt:

#107 Post Postao/la Izra »

u onoj do koje smatraju da ljudi imaju dolaziti godinama i godinama. i uzivati u putu. :D
Iceman

#108 Post Postao/la Iceman »

koki, uopce ne pripomazes raspravi...samo ju miniras...reci neko svoje osobno misljenje zasto mislis da treba stati na loptu kako kazes...

bez obzira na tvoje misljenje, ovdje su vecinomo razumni ljudi koje se moze pridobiti argumentima...mene prvoga...i za sad nisam procitao ni jedan argument zasto bi brze napredovanje bilo losije...

eto..a dalje mozemo na kavi, jer ocito ovo ne vodi nikamo:-P
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
masterinsider
Kontakt:

#109 Post Postao/la masterinsider »

Podržavam da 1. ide za tri lige ali ne da 2. ide za dvije, poučen iskustvom kad smo se probijali prema dolje drugi je znao zaostati i po 7-10 bodova, pa da se njega nagrađuje za preskakanjem za dvije lige ? Mislim da se iduću sezonu ta ekipa bori za opstanak. Zadnji takav skok bi se trebao raditi u 12. lizi ćime bi prvak ušao u 9. a poslije sve po starom.
55

#110 Post Postao/la 55 »

Hm... argument zašto ne bi trebalo smetati loše plasiranim ekipama da ispadaju po više liga... manje je važno je li ekipa ispala iz 17. lige u 19. ili u 20. Važnije je da dođu igrati negdje gdje mogu i osvojiti pokoji bod ili čak i pobijediti nekoga! :ne zna:
Pogledajte situaciju Bolnice "Bez nade", a Mirac? i Velux arhitekata (17. liga). To su ekipe sa stalnom postavom koje su si na jednu sezonu (Velux na dvije sezone) dovodili superjake igrače za našu ligu. I što bude onda; Samac napravi 33:0 i u paru 11:0, Boris Somek za Velux 33:0, penju se u ligama, huraaaa :lux: ... i onda ostanu bez tih igrača i osvoje 1 bod u sezoni i to u međusobnoj tekmi! :zubo:
Slijedeće sezone će i jedni i drugi opet ispasti iz liga u kojima će igrati... ne bi li im bilo bolje da su "zaronili" po još jednu ligu više i možda i opstali s pokojom pobjedom? :s: :s:
Dren

#111 Post Postao/la Dren »

oke, malo se zabrazdilo, a Koki čini mi se da ozbiljno trolaš :D

da se vratimo na prijedlog, kakav je i postan:
1. Napreduje se 3-2-1-1 do 10te lige, poslije ostaje po starom.
2. Raspravlja se da li smanjiti brzinu napredovanja od 4te do 2. lige.

1. Razlozi:
- za razliku od trenutka kad je sadašnji sustav osmišljen, ima dosta više liga i napredovanje dobrih ekipa zahtjeva puno više vremena.

novi sustav, prednosti:
- jako dobre ekipe napreduju brže do lige u kojoj nisu uvjerljivo najbolji
- veća dinamika natjecanja
- više raznolikosti
- jako loše ekipe brže ispadaju iz liga koje objektivno ne mogu igrati
- manje manipulacije kupovinom mjesta u ligama do 10te (kupovat će samo ekipe koje zbilja mogu opstati, ostali riskiraju ispadanje za tri lige pa im se ni ne isplati)
- motiv više za osnovat vlastitu ekipu s kojom guštaš igrat - više zabave i druženja
- svježa krv će brže dolaziti do jačih liga, bit će više novih ekipa i igrača pa samim tim i starosjediocima zanimljivije (ne igraš iz godine u godinu s istim igračima)
- ekipa koja ispadne zbog objektivnih razloga bolesti ili izostanaka ima jednaku šansu ako ne i bržu, napredovati kad se kompletira
-teže je kalkulirati i namještati pa će se sve igrati na nož - zanimljivije

nedostatci:
- bolesti i izostanci mogu dosta unazaditi ekipu koja objektivno nebi trebala ispasti
- više stresa i manje fair playa jer zbog dinamičnosti i veće mogućnosti ispadanja odnosno napredovanja sokaz u višim ligama će biti profesionalniji (nije baš dobro jer je ipak u pitanju rekreacija)

Argumenti (ekipe)
Šibenčani: 5 sezona uvjerljivo prvi u bilo kojoj ligi u kojoj igraju!
Intercapital: 5 sezona u svakoj ligi među prva tri
WD tekstil: 5 sezona prvi ili drugi u ligi u kojoj igraju
Sileđije 3 sezone prvi u svakoj ligi koju su igrali
RIZ veterani: 4 sezone prvi u svakoj ligi u kojoj su igrali
Audio sustavi (žene): 2 sezone prve
RGNF: 3 sezone među prve dvi ekipe
Stk stupnik: 8 sezona su prvi ili među prva tri (samo kad su naletili na još jaću ekipu)
Stk stupnik II: 3 sezone prvi 4tu drugi (Merix sa Dražetićem :D)
Peti Element: 5 sezona prvi ili drugi

I većina tih ekipa još uvijek napreduje kroz lige. Ne znamo koji im je domet.

Činjenica stoji da što više igraju to su bolji, i da možda nebi napredovali puno brže nego jesu, al to ne znamo.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
.........

#112 Post Postao/la ......... »

mini ispravak Drena,Stupnik II je cetvrtu sezonu bio 4. igrali smo direktno za 3. mjeste i izvukli remi dok je Stupnik trebao 3 boda.Al su kao 4. ekipa 17. Lige sad osvojili 16. Ligu,cestitke.
silvac

napredovanje!

#113 Post Postao/la silvac »

Ova tema mi je zanimljiva.Tu se može puno s..ti!Pa da probam!
Ja predlažem da prvih šest ekipa (6) ide dalje.a zadnjih šest(6)
ispada.I to tako da prva ekipa ide šest(6)liga naprijed.druga 5,
treča 4 lige i td.Tako i ovi koji ispadaju!To bi bila ludnica!!!
To više niko nebi znao ko pije a ko plača. :lol: :lol: :lol:
Zato i postoje te lige koje se godinama iskristaliziraju po snazi
i to je to.
Osobno se meni ovaj sustav sviđa i maksimalan je za napredovanje,
jer se zna da su i dvije(2) lige velika razlika u kvaliteti.
Zato neznam čemu ova spika.Znam da u nižim ligama ima jakih igrača,
ali zbog njih sve raz...ati?Čisto sumljam? :top: :top:
Pozdrav. :D :D :D
Koki,ako si protiv ove ideje ja sam s tobom.Napravičemo cirkus od Sokaz-a.
Spin
Kontakt:

#114 Post Postao/la Spin »

Ova rasprava podsjeća na film 12 Angry Men.
(porotnici trebaju donijeti jednoglasnu odluku o smrtnoj kazni; 11 je porotnika uvjereno da je okrivljeni kriv, 12-ti, nazovimo ga Koki ;)
želi da se još jednom sve raspravi, zbog čega se mora suprotstaviti većini .. )

Za početak, u ovoj raspravi ne sudjeluje nitko iz ekipa koje će biti oštećene u smislu da će pasti jače nego što su očekivali,
a radi se o 40-tak ekipa.
Ovdje se čuje samo glas ljudi koji treniraju i napreduju, odnosno ovo nije reprezentativni uzorak.

U nekim drugim sferama ljudskog života, bol od gubitka je dvostruko jača od radosti dobitka.
Novim sustavom bi se i unutar Sokaza mogao smanjiti "koeficijent sreće".

Ukoliko se promjena uvede već sada na proljeće, to bi moglo biti neugodno za ovih 40 ekipa kada pročitaju u biltenu u kojoj su prip.. hoću reći ligi završili :D
Na jesen bi ljudi od početka znali kamo ih koje mjesto vodi, pa s te strane ne bi bilo problema ..
trnac

#115 Post Postao/la trnac »

Zašto su protiv ove ideje samo pojedini igrači iz 1-4 lige? :lol:
ib
Site Admin
Kontakt:

#116 Post Postao/la ib »

Spin je napisao/la:U nekim drugim sferama ljudskog života, bol od gubitka je dvostruko jača od radosti dobitka.
Novim sustavom bi se i unutar Sokaza mogao smanjiti "koeficijent sreće".
Ili se povećati. :mig:
Razmisli, ovaj sustav brže ekipe dovodi do liga gdje pripadaju. Pretpostavka je da nakon pada od tri lige više nećeš padati, nego ili ostati, ili se čak natrag popeti koju ligu. :cheer:
Pogledaj danas ekipu koja npr. igra 14., a realno vrijedi za 17. ligu. U teoriji, oni su osuđeni na dva prvenstva tuge i žalosti :cry:, a s novom idejom bi lijepo roknuli jednom, i odmah sljedeće prvenstvo bili kompetitivni! :macevanje:
A valjda se slažemo da je manje tužan netko tko pada niz lige jednom nego dvaput.

Što se tiče argumenta "više bi ih ispadalo", vrijedi i obrat da bi ih više prošlo. Pa sve i ako se pozovemo na tvoj psihološki zaključak, opet vrijedi tvrdnja da bi, isto kao i danas, ionako više ekipa prolazilo nego ispadalo zbog odustajanja, a čak bi se i odustajanja u teoriji povećala (umjesto predavanja ili prodavanja ekipa), jer šta ćeš kupovat ekipu u 15. ligi kad si za tri prvenstva tamo ako kreneš od kraja. :)

Mislim, ako se želimo podvrgavati psiholozima, najbolje je izglasat da zadnje tri ekipe iz prve lige ispadaju u zadnju ligu, da tri prvoplasirana iz ostalih liga napreduju za jednu ligu, a svi ostali ostanu u istoj ligi.
Tako bi imali situaciju da tri ekipe podnesu teret i roknu 22 lige dolje i plaču ko ljuta godina, ali bi sretno bilo 3*22 = 66 ekipa :cheer:, a svi ostali bi bili isto okej jer se nisu micali. Šta su tri kukavne ekipe naspram 66 veselih? :trio: (x 22)
Jer ako je već "bol od gubitka dvostruko jača od radosti dobitka", zašto ne pokušati maksimizirati ukupnu sreću nad tugom? :ne zna:
Spin je napisao/la:Ukoliko se promjena uvede već sada na proljeće, to bi moglo biti neugodno za ovih 40 ekipa kada pročitaju u biltenu u kojoj su prip.. hoću reći ligi završili :D
Na jesen bi ljudi od početka znali kamo ih koje mjesto vodi, pa s te strane ne bi bilo problema ..
Promjena, ako do nje uopće dođe, mora biti izglasana i objavljena prije prvenstva nakon kojeg će vrijediti novi sustav. Ljudi moraju znati situaciju prije nego si krenu krojit sudbinu za sljedeće prvenstvo.
Znači, u ovom biltenu bi moralo osvanuti "ako si zadnji, padaš za tri lige", pa da se novo preslagivanje odnosi tek na promjene između proljetnog i jesenskog prvenstva. Ali čisto sumnjam da taj vlak hvatamo. :)
55

#117 Post Postao/la 55 »

Slažem se sa zadnjom mišlju u potpunosti :s: , ako do ikakvih promjena uopće i dođe, moralo bi ih se izglasati i usvojiti prije nego što uopće počnu prijave za slijedeću sezonu, tj. za sezonu u kojoj bi se novo pravilo počelo primjenjivati.
Stolni tenis je jedan od najistaknutijih sportova u kojima se minuli rad i veća količina treninga doista isplate i rezultatski. Stoga također mislim da je bitnije mišljenje onih koji se češće bave njime, igraju ga i treniraju, unajmljuju stolove po dvoranama, više trpše i kupuju novu opremu, svojim entuzijazmom "zaraze" druge stolnim tenisom, te tako dovode nove ekipe u SOKAZ... A takvi su najčešće pozicionirani u vrhovima ovih "čokljoliga", i zaslužuju i angažmanom i odnosom prema stolnom tenisu, ali i pozicijom u ligi nešto malo brže napredovanje. Upoznao sam puno ekipa koje uopće ne treniraju, nego samo odigraju mečeve...
Pa i s te strane gledano, čije bi mišljenje bilo relevantnije? :B:
Izra
Kontakt:

#118 Post Postao/la Izra »

ja samo cekam da se jave ti koji planiraju biti zadnji pa da nam objasne zasto nije fer da ispadnu za 3 lige umjesto za 2. :rolleyes:

"znate mi ne treniramo, vrlo vjerojatno cemo biti zadnji u iducoj sezoni jer smo prelosi za ligu koju igramo, ali ne zelimo pasti za cak 3 lige, stvarno ne zelimo... :mama: "
wolf
Kontakt:

#119 Post Postao/la wolf »

Meni su ove godine u dva meča protivnici rekli da jedva čekaju da ispadnu nebi li ponovo imali gušt igrat s obzirom da im je ova liga prejaka :ne zna: i mislim da je to zdravije razmišljanje nego kod onih koji silom žele igrati jaku ligu, kupe mjesto u nekoj i onda ne osvoje ni boda i tako par sezona za redom , ali nema veze , sljedećih par godina mogu govorit kak igraju jaku ligu :rolleyes: :rigo:
wolf
Kontakt:

#120 Post Postao/la wolf »

Koki je napisao/la:Pojavila se ideja a nakon nje slijed (uobičajen) onih koji je podržavaju.
Možeš li mi , molim te, pojasniti što znači ovo"uobičajen" , stvarno mi je neajsno na što aludiraš :confused:
Odgovorite