NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Koliko liga gore?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bigdedi

PostPostano: pon sij 28, 2013 10:13 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Stoga , još jednom , molim Vas , sve forumaše , da iznesete konkretne razloge zbog kojih se s nečim slažete ili ne kako bismo ih mogli uzeti u obzir i doći do rješenja koje je najbolje za sve nas , tj za SOKAZ.

a tako uspjesno sam se klonio pisanja po ovom topicu... al kad ovako lijepo zamolis In love In love In love

svakako sam ZA skracivanje puta do jacih liga. 10 sezona (5 godina) bi bila ta nova, nazovi skracena Confused varijanta. mislim da je 5 godina pun kufer vremena i apsolutni demotivator nekome ko zeli igrat 1./2./3. ligu. s druge strane ne vjerujem da ljude veseli igrati dvoznamenkaste lige protiv ekipe koja je realno za npr. prvu ligu

prirodno rjesenje svemu tome je preuzimanje ekipa, u cemu ne vidim niceg specijalno negativnog (osim nekih ljudi koji su prilikom preuzimanja ekipe bili nerealni)... zacko je to vec negdje na forumu lijepo objasnio

krasna je ideja alterniranja ostajanja/napredovanja u slucaju odustajanja ekipa visih liga...

burke... prijedlog je lijep, ali mislim da bi vecini ljudi bilo jednostavnije i intuitivnije kada bi se napravilo konkretno pravilo, a ne ovako uvjetovano i klizno

koki... neznam zasto se toliko palis na ovaj topic, ko da mi netko kaze "mijenja se vozni red međugradskog prometa u kazakhstanu", pa ak im je novi vozni red bolji, nek si ga mijenjaju, meni je tak svejedno

vidis, sad me zanima jel su se konzervativni sokazovci jednako zalili prije 10 godina prelaskom iz dvojnih u jedinstvene lige, jer je to "radikalna promjena i usporavanje napretka kroz lige"
Burke

PostPostano: pon sij 28, 2013 10:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da, trebali bi ovako nešto napravilti i ukalupiti za svagda. Cool
Inače, nisam ja bio protiv ovako nečega, jedino što sam zadnjih dana bio malo lijen čitati sve te detaljne postove. Embarassed
I apsolutno se slažem da se u slučaju odustajanja malo pušta "odozgo", a malo "odozdo" da ne bi uvijek imali isti koristi.
Kako to točno izvesti su već detalji (ne toliko bitni), ali to bi već ib sredio u tren oka! Cheer
Jedino od svega toga nisam da 9. ispadaju (osim u slučaju kada u istu ligu ulaze 4 ekipe), a to bi bilo samo iz 24. u 20. i obratno (ili ako se stvore 25., 26. itd. liga). U trenutnoj situaciji (sa 23 ekipe) toga ne bi bilo.
Naravno, ili pod uvjetom da je n<10!
Govorim to zato što se događa da zbog jedne ili 2 nemogućnosti dolaska na utakmicu 1. igrača ekipa već bude 9. (naročito u izjednačenim ligama).
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Burke

PostPostano: pon sij 28, 2013 10:45 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):

burke... prijedlog je lijep, ali mislim da bi vecini ljudi bilo jednostavnije i intuitivnije kada bi se napravilo konkretno pravilo, a ne ovako uvjetovano i klizno

Znam ja da se teško mnogima prebaciti na nešto što je klizno, ali jedino tako možeš fiksirati vremensko razdoblje za napredovanje do najviše lige. Druga varijanta bi jedino bila fiksiranje broja liga (a povećati broj ekipa po ligi)! Ili možda ne?... Pojma nemam

Ovo "uvjetovano" bi se naravno moralo mijenjati kako se mijenja n (tj. brzina napredovanja do najviše lige)
Ako sam dobro shvatio, vjerojatno si mislio na ono da se u 1-znam. ligama može napredovati za samo 2 lige. Ta bi se granica sa povećanjem broja ekipa (uz isti n) onda naravno micala da bi se n mogao održati fiksnim.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon sij 28, 2013 11:02 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni se isto čini da je ljepše preko liga definirati, ali to su sitnice.

Bitno je ne da taj "n" bude fiksan, nego da bude razuman.
Ako je za 25 liga on jednak 10, onda da je za 15 liga bit jednak 6-7, ili za 30 liga da opet nešto smislimo da ne bude jednak 15 nego 12.
Samo da ima smisla i bit će dosta.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Burke

PostPostano: pon sij 28, 2013 11:18 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kako god ...
Evo, npr. ib, ti objaviš u biltenu prije početka sezone sistem po kojem se igra (npr. 23-20-17-14-....) i napiše se da se sistem promijenio od prošle sezone zbog povećanja broja liga (ako se uopće promijenio).
Mislim da se sistem neće previše mijenjati (dakle, biti klizan) jer nije baš za očekivati da će broj liga svake sezone rasti.
Odnosno, odmah se objavi sistem za 21, 22, 23, 24, 25 liga pa si sigurno miran sljedećih 5 godina! Idea
[Vrh]
rogi

PostPostano: pon sij 28, 2013 11:30 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Slažem se s prijedlogom 3-2-1-1 do 10.lige, čini mi se da oko toga imamo čak i znanstveni rad Joška Sindika koji je statistički odn. znanstveno dokazao da bi bilo potrebno uvesti napredovanje za 3 lige prvoplasiranih momčadi. Thumbs up

Drugo je pitanje koliko ovoliko mala sastupljenost forumaša općenito može biti neki relevantni pokazatelj generalnog stava većine sokazovaca, bez obzira što promjene i u realnom životu donosi manjina nad većinom.

Stvar se uglavnom sagledava iz jedne perspektive, a to je perspektiva interesnih skupina odn. onih koji sokaz shvaćaju "ozbiljnije" i "osobnije", na način da ulažu mnogo više vremena i truda u stolnoteniske aktivnosti od prosječnih članova udruge ili imaju toliko talenta da napreduju brže od ostalih uz jednako uloženi trud. Normalno je da bi se rado okušali s jačim izazovima što prije moguće.

No to je samo jedna skupina, a što je npr. s onima koji konstatno igraju ligu za koju realno nisu niti u sadističkom niti u mazohističkom smislu Zubo i ne žele se maknuti niti gore niti dolje, mislim da bi oni imali nešto za reći. Motivi igranja sokaza su raznoliki, tema za doktorat iz psihologije, sociologije, filozofije koliko ti srce želi.

Pitanje motivacije ekipa koje imaju ambiciju od 23.lige doći u 1.ligu u roku od 5g. smatram neupitnom jer ekipa će s danim uvjetima biti motivirana ili neće, kraj priče. Ako znaju koliko vrijede prije nego ulaze u 23.ligu onda je pitanje motivacije riješeno prije počinjanja igranja i upoznavanja s danim uvjetima. Uvijek će postojati mogućnost preuzimanja ekipe u jačim ligama kao što je to učinio žacko.

U svakom slučaju podržavam brže napredovanje, a i nazadovanje ekipa jer će se tako brže iskristalizirati gdje tko realno pripada. Thumbs up
trnac

PostPostano: pon sij 28, 2013 11:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Što se zastupljenosti tiče, može se napraviti SMS glasovanje.
Pošalje se SMS svakom voditelju ekipe s precizno (kratko & jasno) napisanim pitanjem i neka voditelj ekipe u suglasnosti s članovima ekipe pošalje odgovor.

U roku par dana će se dobiti svi ili velika većina odgovora i s time se onda može dalje baratati.

Ako nekome nije jasno pitanje, može pojašnjenje dobiti telefonom.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
wolf

PostPostano: pon sij 28, 2013 12:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vjerujem da je način uvođenja promjena određen statutom ili pravilnikom tako da ... Pojma nemam
Stip

PostPostano: pon sij 28, 2013 12:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Bravo ib Klanja se za analizu, uz jednu malu primjedbu da bi sve bilo matematički korektno.
Naime, za razdoblje od jeseni 1984 do proljeća 1989 korektno si napisao broj prvenstava koji je bio potreban za napredovanje od zadnje do prve lige (uglavnom po 7, ako se ne varam), ali u to doba igralo se dvokružno, tj sedam prvenstava je trajalo 7 godina (a ne 3.5 kao u ostalim razdobljima).
Ako hoćeš biti potpuno korektan, "normaliziraj" svoju statistiku na broj godina a ne broj prvenstava.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon sij 28, 2013 1:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hm, sad se sjećam da se ovo spominjalo, ali nisam polovio te promjene po biltenima. Jednostavno, nisam ih pregledavao sve, nego birao svakih 10ak brojeva + malo binarnog pretraživanja. Smile

Al dobro, samo još jedan dokaz da su devedesete u svemu bile bolje od osamdesetih. Hihihi

Dodao sam napomene tamo u analizu, no za mene se nije izgubilo puno od poante. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Brod

PostPostano: pon sij 28, 2013 1:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Oli nebi trebala bit skupština sad u trećem mjesecu prije proljetnog prvenstva,pa aj da to neko stavi na papir,pa da se lijepo stavi naglasanje da vidimo kako ljudi dišu,i ak dišu dobro,već od jeseni bi mogli po novoj shemi! Juhuu Juhuu Juhuu In love
ib
Site Admin

PostPostano: pon sij 28, 2013 1:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim (ako dobro čitam Statut) da je dovoljno da Predsjedništvo ovo izglasa. Misli Što bi značilo da imamo fore do kraja prvenstva i biltena u lipnju.
[Vrh]
Koki

PostPostano: pon sij 28, 2013 2:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
koki... neznam zasto se toliko palis na ovaj topic, ko da mi netko kaze "mijenja se vozni red međugradskog prometa u kazakhstanu", pa ak im je novi vozni red bolji, nek si ga mijenjaju, meni je tak svejedno

he he..
ma nisam ja napaljen al eto sada imamo jednu finu raspravu...
Inaće moj prijedlog kako bi to trebalo biti neću uopće iznosit. Valjda bi samo ja bio za njega. zato mi je bolje šutit.. Tisina
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon sij 28, 2013 2:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Šta, nema uopće prolazaka gore-dolje i otimanja pozicija, plus imamo zanimljiv kup? Zubo

Daj reci, nemoj bit sramežljiv, znamo da nisi! Đe si?
[Vrh]
Koki

PostPostano: pon sij 28, 2013 3:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bila bi to patnja za nadolazeće.. Beljenje
[Vrh]
Koki

PostPostano: pon sij 28, 2013 3:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Znam da to nije tema al moram pitat. Ima li ikakve nade da se ukine ovaj nefer način bodovanja. Smatram kontraproduktivnim da kod nerješenog ishoda "ispari" jedan bod. Tri boda za pobjedu i jedan za neriješeno ima smisla u nogometu da se stimulira napadačka igra. U pingiću ne vidim smisla..
[Vrh]
ozvacic

PostPostano: pon sij 28, 2013 3:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Hm, sad se sjećam da se ovo spominjalo, ali nisam polovio te promjene po biltenima. Jednostavno, nisam ih pregledavao sve, nego birao svakih 10ak brojeva + malo binarnog pretraživanja. Smile

Al dobro, samo još jedan dokaz da su devedesete u svemu bile bolje od osamdesetih. Hihihi

Dodao sam napomene tamo u analizu, no za mene se nije izgubilo puno od poante. Thumbs up

...nije tema al kad spominjes nemoj ovo o osamdesetima(budući je upravo suprotno)...jer si malo zakasnio...ima tu par stalnih članova ovog foruma koji dobro znaju kaj su bile osamdesete..devedesete su bile(dobar dio njih) Big gun Snajper Cro Clint Macevanje ...i sve mi je to s.....o generaciju...s dosta toga se slažem s tobom al ne valja pretjerivat.. Thumbs up
[Vrh]
Dren

PostPostano: pon sij 28, 2013 5:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
Znam da to nije tema al moram pitat. Ima li ikakve nade da se ukine ovaj nefer način bodovanja. Smatram kontraproduktivnim da kod nerješenog ishoda "ispari" jedan bod. Tri boda za pobjedu i jedan za neriješeno ima smisla u nogometu da se stimulira napadačka igra. U pingiću ne vidim smisla..

dobra tema. I ja bih volio vidjeti malo drugačije bodovanje.
Recimo 3 za pobjedu, 2 za nerješeno, 1 za poraz ha? bla bla
sad vidio da zapravo to odgovara 2 za pobjedu 1 za neriješeno i 0 za poraz Brukica
ib
Site Admin

PostPostano: pon sij 28, 2013 8:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Odaberite neku od tema za nastavak, prva je čak Kokijeva. Smile

http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?t=1054
http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?t=48
http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?t=125 (ova je zaključana doduše)

Meni je zbog težeg namještanja i dalje draže 3-1-0, a i navikao sam da se igra na nož za 3 boda. Beljenje
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon sij 28, 2013 8:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
Koki (napisa):

dobra tema. I ja bih volio vidjeti malo drugačije bodovanje.
Recimo 3 za pobjedu, 2 za nerješeno, 1 za poraz ha? bla bla
sad vidio da zapravo to odgovara 2 za pobjedu 1 za neriješeno i 0 za poraz Brukica

A možda :
3 boda za pobjedu
2 boda za neriješeno - ekipa koja je dobila par
1 bod za neriješeno -ekipa koja je izgubila par
0 bodova za poraz

na taj način bi se malo povečala vrijednost tog boda u paru (ionako se igra samo jedan...) i ekipa koja vodi npr. 5-2 mora gristi do kraja jer još uvijek može ostati samo na jednom ''čelavom'' bodu Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 9 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.