|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
guliver
|
Postano: sri vel 06, 2013 11:02 am Naslov
: TRAVA I SOFT - na koji reket bolje staviti travu i soft????? |
|
|
Kupio sam travu STIGA DESTROYER 1.5 i razmišljam na koji reket bolje staviti travu.
Kakva su vaša iskustva?
Imam drva
Andro Temper tech ALL+
Balsa carbon x5 OFF-
Hinotec OFF+ Carbon
Hinotec OFF -
Jel bolje staviti na brža drva ili sporija?
Isto tako i SOFT imam Spectol 21 1.7 - 1.9
Naravno stavljam na BH. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri vel 06, 2013 11:49 am Naslov
: |
|
|
ah, opet.
ovako:
prvo što moraš shvatit je da kad stavljaš travu, to ti je isto kao da stavljaš bilo koju drugu gumu. Trava ne igra sama (kao ni jedna druga guma), dapače puno je nezgodnija za naučit dobro igrat s njom od obične gume. Dodatno, sve su trave drugačije (isto kao i obične gume) i napravljene su da odgovaraju određenom stilu igre. Stoga za odgovor na tvoje pitanje fali informacija.
Kako planiraš koristiti tu travu? Hoćeš lovit? štopat na stolu? napadat? hoćeš li twirlat pa je koristiti i na forhendu?
Dakle, isto kao i s običnom gumom, kombinacija drvo - guma morat će biti prilagođena stilu igre.
Paralela: Kupio sam tenerđi fx 2.1 na koje drvo ću ga stavit?
dakako, ako nakon toga odgovoriš da planiraš igrat defanzivca, vjerojatno će ti ljudi reč - prodaj tenerđi.
Stoga, nemoj se iznenadit ako i ovdje, nakon što kažeš kako misliš igrat s tom travom, dobiješ odgovor - kupi si drugu travu.
P.S. Dosta ljudi s travom koristi balsa rekete. X5 je jedan od popularnijih. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
guliver
|
Postano: sri vel 06, 2013 12:25 pm Naslov
: hvala |
|
|
Postavio si dobra pitanja na koja ne mogu odgovoriti dok ne probam igrati to znači da se želim prilagoditi zahtjevima gume i njenim karakteristikama.
Ako mi dozvoli ofenzivniju igru to je ok, ako ne igrat ću defanzivnije glavno je držat loptu na stolu i ne fulavat. Po karakteristikama za Destroyer sam našao ovo:
STIGA DESTROYER [CRNA, 1MM SPUŽVA]
Po mom mišljenju je najbolja all-round guma. Destroyer - Razarač daje izvrsnu promjenu vrtnje kod rezanja: - barem onoliko koliko daje Phantom 008, ili skoro koliko Super Defence ili Super Special. Djelotvornost rezanja je povećana kroz činjenice da lopta, kada udari protivničku stranu stola, često ' zamre' ili ' ostaje visoka' ; naime, odjednom će izgubiti inerciju. Ovaj gubitak inercije, kombinirao s promjenom vrtnje, može ju učiniti teškom za protivnika pri ponavljanju spina: slaba, neodlučna ili lijena petlja protiv Razarača će obično završiti u mreži. Energično rezanje s jakom kretnjom ruke nadolje će proizvesti izvrsne rezultate protiv praktično bilo koje topspin lopte, ali lijeno ili neodlučno rezanje je nedjelotvorno. Ovo potiče dobar stil rezanja .
Blok blizu stola s Destroyerom proizvodi vrlo dobru promjenu vrtnje, i razmjernu dosljednost. Malena blok-rezanja se čine najboljima, udarac mora biti prije ili na vrhu odskoka ( za što morate biti u dobrom položaju ili će inače lopta plutati visoko) ; kvazi-sidespin blokade u maniru Feint long II su nedosljedne. Podizanje protiv top-spina je dosljedno, a lopte su zbunjujuće za protivnika. Guranja su niska, s dobrom promjenom vrtnje, što može prisiliti protivnika na spin van stola ili na visoka guranja .
Ovo je preporučena guma za uglavnom rezanje sa distance - dalje od stola, ili za igru blizu stolu usredotočenu na podizanje i blok-rezanje. Govori se da je verzija sa 1.5mm spužvom izvanredna za blokade i protuudarce-
Eto to sam našao da govore za tu gumu što mi se i sviđa a sad moram probati
Usporedbu sa tenergy kužim i slažem se.
Hvala za informaciju da travaši koriste balsu pa ću krenut sa njom da vidim kako će biti.
Imaš kakva iskustva sa softom? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri vel 06, 2013 3:41 pm Naslov
|
|
soft nula bodova. Nikad dirnuo s travom sam experimentirao, i igram često protiv pravih travočoklavaca pa recimo da tu nešto jesam skužio.
No kako malo prije napisah, trava il neka druga guma, nebitno je - bitno je šta hoćeš igrat
Što se desrtoyera tiće Mogao si i na engleskom stavit, vjerujem da bi se bolje razumilo.
Drva s balsom travaši koriste jer ima dobru kontrolu i s mekanijom rukom da se puno toga vratit. Dok s druge strane na tvrđim, čvršćim udarcima drvo daje katapult efekt. Dobro za napad, odlično za deception (jer ako tvrđe udariš istim pokretom ili mekše, lopta će proklizati ili zastati u mjestu)
Ja igram s X5, al običnim gumama. definitivno dobro drvo, ali nije za svakog - ima samo dvije brzine - sporo i brzo...ako odigraš mekano ponaša se ko krpa, ako odigraš tvrdo kao katapult...a ako odigraš između može se desit da se ponaša kao krpa a može i kao katapult ako nemaš dobar osjećaj u ruci dosta je nepredvidivo jer nema međuudarca. Imam dosta problema s tim (jer moj osjećaj baš i nije neki) al ide me sve bolje Ako imaš osjećaja u ruci onda kontrola postaje fantastična.
Definitivno se isplati probat. Mada, za početak sporije drvo bi se više isplatilo ako ti je namjera što više toga staviti na stol. A i lakše je usvojiti udarce sa sporijim i kontroliranijim drvetom, bez obzira jel se radi o travi ili nekoj drugoj gumi. All - ili def+ drvo bi bilo jako dobro za početak.
Vjerujem da ima travaša koji će ti dati konkretan prijedlog za početno drvo, sigurno će se netko javit osim mene  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
D-Tech
Pridružen/a: 08. 08. 2011. (19:44:09) Postovi: 229 Lokacija: Maximir
|
Postano: sri vel 06, 2013 5:55 pm Naslov
|
|
Jako ste otišli na široko. Prvo treba naći stil igre, zalijepi travu na najsporije drvo koje imaš i treniraj. Nekako mi se nesviđa razmišljanje da se ti prilagođavaš karakteristikama i zahtjevima gume, to bi trebalo biti obrnuto. Dok ti trava "ne sjedne" svejedno ti je šta koristiš. Nakon dosta vremena naći češ se da stojiš blizu stolu (blok) ili ideš od stola (lov), tada možeš početi razmišljati o vrsti reketa. Za igru blizu stola - Ox trava, sporo i tvrdo drvo, za igru od stola trava sa spužvom, brže i mekše drvo. Tu su kombinacije svakojake, svatko ima svoj ukus. Ali to sada ostavi po strani i probaj igrati sa travom, da vidiš uopče da li ti se takva igra sviđa. _________________ Welcome to the DARK SIDE  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri vel 06, 2013 6:36 pm Naslov
|
|
| D-Tech (napisa): | | Nakon dosta vremena naći češ se da stojiš blizu stolu (blok) ili ideš od stola (lov), tada možeš početi razmišljati o vrsti reketa. Za igru blizu stola - Ox trava, sporo i tvrdo drvo, za igru od stola trava sa spužvom, brže i mekše drvo. Tu su kombinacije svakojake, svatko ima svoj ukus.. |
Teško da se može ljepše sažeti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|