NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

trazim preporuku za gumu

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pinky

PostPostano: čet vel 07, 2013 1:57 pm    Naslov : trazim preporuku za gumu Citirajte i odgovorite

Imam carbon reket off+ i na forhend sam si stavio T88-I gumu koja mi odgovara a na bekend sam stavio Nittaku Wallest sa spuzvom (trava) koja mi nikako ne odgovara jer mi loptica leti izvan stola ili u mrezicu. Kontrola nula. Ja sa forhendom napadam a sa bekendom pimplam uglavnom samo vracam lopticu rijetko napadam. Zelio bi razviti igru na bekendu sa travom jer svi kazu da zadaje vise problema protivniku od obicne gume. Mozete li mi preporuciti neku dobru travu za takav stil igre da mogu imati dobru kontrolu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Obi-wan

PostPostano: čet vel 07, 2013 2:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zvučat će ti grubo šta imam reći, ali ne želim te uvrijediti nego pomoći.
Ako ne vladaš bekendom, to je vrlo jasan znak da ti ne treba off+ drvo, a ni trava vjerovatno.
Ja bih počeo od osnova:
all+ drvo (na primjer Yasaka extra all+)
- dvije svestrane gume (Sriver, Mark V ili nešto od Friendship-a)
Kada bekhend bude dobar kao i forhend počni razmišljati o daljnjoj taktici...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
pinky

PostPostano: čet vel 07, 2013 6:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da niti jednom igracu bekend nije isti kao forhend barem ne u ovom nasem amaterskom nivou. Ja igram dugo vremena sa off+ prije sam imao Mazunova ali je to kao da drzis kamen u ruci nakon carbona. Takoder sam prije imao i drugacije gume, na forhendu srivera a na bekendu absorbera. Samo mi je sriver postao pre spor pa sam ga zamjenio i nisam pogrijesio dok vise nisam mogao naci istog absorbera u crnoj boji pa sada pokusavam sa nekim drugim varijantama kao sto je trava.
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: čet vel 07, 2013 8:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni je na početku forhend bio za napucavanje, a bekhend samo za vratiti lopticu. Vremenom sam razvijeo oba udarca (pogotovo bekend) i mogu reći da su sada izbalansirani tj. nemam slabu stranu. Opasan sam i preko bekenda - čak mi je draže poentirati bekendom jer je to svim rekreativcima po pravilu slabiji udarac.
Tako da se vježbom svašta može. Mislim da griješiš što ne razvijaš napadački bekhend kojim možeš odigrati jak topspin udarac jer bi tako postao duplo opasniji. Ovako ti protivnik može samo lupati na bekhend stranu do iznemoglosti. To se čini nekako logično...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dren

PostPostano: pet vel 08, 2013 12:37 pm    Naslov : Re: trazim preporuku za gumu Citirajte i odgovorite

pinky (napisa):
Imam carbon reket off+ i na forhend sam si stavio T88-I gumu koja mi odgovara a na bekend sam stavio Nittaku Wallest sa spuzvom (trava) koja mi nikako ne odgovara jer mi loptica leti izvan stola ili u mrezicu. Kontrola nula. Ja sa forhendom napadam a sa bekendom pimplam uglavnom samo vracam lopticu rijetko napadam. Zelio bi razviti igru na bekendu sa travom jer svi kazu da zadaje vise problema protivniku od obicne gume. Mozete li mi preporuciti neku dobru travu za takav stil igre da mogu imati dobru kontrolu.

krivo su te svjetovali. trava je neugodnija za protivnika ako znaš igrat s njom. ako neznaš, onda je to samo bonus za protivnika.
U prijevodu - nauči igrat s travom. To zahtjeva puno vježbe, bar 6 mjeseci treninga. ne očekuj rezultate preko noći, iako se svi žale na trave i takve igrače materijaliste, sama trava ne znači ništa ako je ne znaš koristiti.
S obzirom da dolaziš sa antispina tebi bi trebalo biti lakše, al to ovisi o tome kako si koristio antispin do sad.
U svakom slučaju treba vježbat.
ozvacic

PostPostano: pet vel 08, 2013 1:23 pm    Naslov : Re: trazim preporuku za gumu Citirajte i odgovorite

...poslušaj ovaj savjet pinky Thumbs up
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet vel 08, 2013 5:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pinky (napisa):
Mislim da niti jednom igracu bekend nije isti kao forhend barem ne u ovom nasem amaterskom nivou. Ja igram dugo vremena sa off+ prije sam imao Mazunova ali je to kao da drzis kamen u ruci nakon carbona. Takoder sam prije imao i drugacije gume, na forhendu srivera a na bekendu absorbera. Samo mi je sriver postao pre spor pa sam ga zamjenio i nisam pogrijesio dok vise nisam mogao naci istog absorbera u crnoj boji pa sada pokusavam sa nekim drugim varijantama kao sto je trava.

Ja imam isti BH i FH - loš hehe... Laughing Laughing Laughing
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.