SOKAZ forum
vaznost parova
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
e vidiš meni baš to i smeta.
izlaženje u najjačem sastavu.
četvrti i peti igrači, ono igrat će nikad. ovako su mogli bar odigrati par.
prvi i drugi igrači će se više trošit...duže se čeka na nastavak tekme pa se ohladiš...puno više stresa u dva singla ako podbaciš u paru (sad možeš odigrati opuštenije - jer se uvijek možeš čupati na paru)
sve skupa, dosta velika promjena, jer se mjenja i taktika i pritisak i važnost postavljanja igrača i sami tijek meča.
osobno nisam za promjenu.
no priznajem da, u nekom natjecateljskom vidu SOKAZA prijedlog drži vodu. to što je meni sokaz tekma druženje koje ima neki adrenalinski tač u smislu momčadskog duha (pojedinačno, svaki meč pa i na treningu mi je takav pa to mogu i zanemariti) i to što se sve zna sa parovima (ako ne možemo ništa izgubit il dobit igraju oni koji žele a prednost imaju slabiji, ako imamo šanse, uvijek najjači par) je isto sukus složnosti momčadi i po meni promovira momčadski duh, za razliku od prijedloga koji promovira borbu za rezultat i ozbiljniji pristup.
promjena bi po meni oduzela malo tog zabavnog dijela čitave priče i zato mi ne paše
prvi i drugi igrači će se više trošit...duže se čeka na nastavak tekme pa se ohladiš...puno više stresa u dva singla ako podbaciš u paru (sad možeš odigrati opuštenije - jer se uvijek možeš čupati na paru)
sve skupa, dosta velika promjena, jer se mjenja i taktika i pritisak i važnost postavljanja igrača i sami tijek meča.
osobno nisam za promjenu.
no priznajem da, u nekom natjecateljskom vidu SOKAZA prijedlog drži vodu. to što je meni sokaz tekma druženje koje ima neki adrenalinski tač u smislu momčadskog duha (pojedinačno, svaki meč pa i na treningu mi je takav pa to mogu i zanemariti) i to što se sve zna sa parovima (ako ne možemo ništa izgubit il dobit igraju oni koji žele a prednost imaju slabiji, ako imamo šanse, uvijek najjači par) je isto sukus složnosti momčadi i po meni promovira momčadski duh, za razliku od prijedloga koji promovira borbu za rezultat i ozbiljniji pristup.
promjena bi po meni oduzela malo tog zabavnog dijela čitave priče i zato mi ne paše
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Dren, mislim da ovaj dio ne stoji. Četvrti i peti igrač ne moraju igrati par - mogu odigrati OBOJICA pojedinačni meč.Dren je napisao/la:e vidiš meni baš to i smeta.
prvi i drugi igrači će se više trošit...
Citiram IB-a, tema Promjene u pravilnicima:
http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?t=2456
...izmjene Pravilnika o natjecanjima:
Članak 23.
Ukratko, sada će se umjesto jednog igrača u prvenstvu i kupu moći zamijeniti i dva igrača. Možete ih obojicu zamijeniti nakon prvog kruga, obojicu nakon drugog kruga, ili jednog nakon tri partije, a drugog nakon šest partija (nema ograničenja koja zamjena nakon kojeg kruga).
Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3
ma mjenjamo mi koliko možemo a da ne pati rezultat. Imamo 4 igrača pa nam ionako treba samo jedna izmjena.
idealno je da tri igrača odigraju tri meča a jedan igrač dva meča. tj prvi i drugi igrač tri singla, treći dva singla i par a četvrti jedan singl i par.
s parom poslije treće bi to skoro uvijek izgledalo 4 4 2 1 što mi je momčadski gledano ipak lošija opcija...skupili smo se da svi igramo a ne da netko uglavnom sjedi. tako neće nikad napredovati, a bome nije mu ni gušt, pa onda nije ni ostalim igračima.
I to eskalira...4.ti ne igra često, sporije i napreduje a onda i sve rjeđe ulazi tako da na kraju igra jedino ako je netko drugi spriječen. Pogotovo je to izraženo kad igraš ligu koja je neizvjesna i izjednačena.
kažem, razumijem ja prijedlog, al meni se osobno ne sviđa jer mi je ovaj društveni aspekt gdje svi učestvuju maksimalno, poprilično bitan u sokazu
idealno je da tri igrača odigraju tri meča a jedan igrač dva meča. tj prvi i drugi igrač tri singla, treći dva singla i par a četvrti jedan singl i par.
s parom poslije treće bi to skoro uvijek izgledalo 4 4 2 1 što mi je momčadski gledano ipak lošija opcija...skupili smo se da svi igramo a ne da netko uglavnom sjedi. tako neće nikad napredovati, a bome nije mu ni gušt, pa onda nije ni ostalim igračima.
I to eskalira...4.ti ne igra često, sporije i napreduje a onda i sve rjeđe ulazi tako da na kraju igra jedino ako je netko drugi spriječen. Pogotovo je to izraženo kad igraš ligu koja je neizvjesna i izjednačena.
kažem, razumijem ja prijedlog, al meni se osobno ne sviđa jer mi je ovaj društveni aspekt gdje svi učestvuju maksimalno, poprilično bitan u sokazu
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Od mogućeg izbacivanja parova kao nepotrebna pojava u SOKAZ-u, do odigravanja parova poslije 3 ili 4. meća
Dečki mislim da je dovoljno za sada ovo kaj ste uveli ... izmjena 2 igrača, i napredovanje tj. nazadovanje.
Opustite se malo
Dečki mislim da je dovoljno za sada ovo kaj ste uveli ... izmjena 2 igrača, i napredovanje tj. nazadovanje.
Opustite se malo
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
aa da izbacimo pp iz sokaza(parove i prasice) zviška su.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
parovo su sastavni dio pingica.glupo je rostati protiv parova. ali u sokazu su zviska.
zmilko, možda bi trebalo ići drugim putem... da se parovi ukinu u jačim ligama u kojima ih i tako predajete.
Nama u slabijim ligama su parovi OK za odigrati. Dobro dođu ako se treba vaditi za bod ili uzeti sva 3 ali je najbolje odigrati ako je već sve riješeno pa pobjednička ekipa igra nešto opuštenije, a gubitnici grizu kako bi se barem u parovima iskazali. Malo momčadskog duha nije na odmet.
Nama u slabijim ligama su parovi OK za odigrati. Dobro dođu ako se treba vaditi za bod ili uzeti sva 3 ali je najbolje odigrati ako je već sve riješeno pa pobjednička ekipa igra nešto opuštenije, a gubitnici grizu kako bi se barem u parovima iskazali. Malo momčadskog duha nije na odmet.
Stvarno ne znam od kud vam ideja o ukidanju parova!
Meni osobno jedna od većih nebuloza koju sam pročitao pod prijedloge!
Uz onu da se poen s prasicom ponavlja!
Možda da gospoda koja bi sve i svašta mijenjali i ništa im ne valja,jednostavno odlaprdaju iz SOKAZ-a i naprave svoju udrugu sa svojim pravilima!
Meni osobno jedna od većih nebuloza koju sam pročitao pod prijedloge!
Uz onu da se poen s prasicom ponavlja!
Možda da gospoda koja bi sve i svašta mijenjali i ništa im ne valja,jednostavno odlaprdaju iz SOKAZ-a i naprave svoju udrugu sa svojim pravilima!
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
bravo vrlo demokratski prijedlog. s obzirom na obzire mozda ga ib stavi na slijedecu sjednicu predsjednistva sokaza.
koji je argument za manje namještanja utakmica? ja ga ne vidim.Vjeko84 je napisao/la:maknut par,bilo bi tad i manje namjestanja utakmica..zadnji singl bi cesto donosio il gubio 3 boda,to bi bilo gustu jacim ligama se par jako cesto i onako predaje.
zadnji singl nebi značio puno više nego sad. ista vjerojatnost da bude 4:4 isto se boriš za bodove (1 odnosno moguća 3)
da se izbace parovi, prva momčad koja dođe do 5 bi mogla predati i preostale singlove
par se u jačim ligama predaje jer je ionako sve rješeno.
ne predaju se singlovi. zapravo u iznimkama da.
zašto? to je već stvar psihologije.
smatram da ljudi koji nisu za parove u sokazu su oni ljudi kojima je bitan isključivo njihov skor i rezultat i kojima je pobjeda u bilo kom obliku jako bitna stvar, najbitnija u takmičenju. Najbolji su kad ovise samo o sebi i kad nema vanjskih utjecaja koji bi mogli poremetiti njihovu igru i koncentraciju: čudnih guma (koje su vjerojatno frizirane, češljane, pečene, tjunirane i bušene čačkalicama), sreće, suigrača koji smeta, poda koji je klizav, mrežice koja je preniska, protivnika koji nije tehnički potkovan al zna igrat itd itd.
Ne mislim da je ovo moje mišljenje uvreda, uopće ne znači da su takve kompetetivne osobine loše ili da su to loši ljudi, jednostavno imaju takav pristup sportu. sve 5. njihova stvar, njihov gušt, meni ne smetaju.
No, ovo je momčadsko natjecanje, stoga neka i ostane takvo. AKo se treba dokazivati kao pojedinac, pa brate, ima svaki vikend bar jedan turnir-tamo se dokazuj. nemoj mi dirati u ovo što imamo zbog tvog pristupa sportu.
Mislim da je nemoguće ukinuti parove jer se igraju svugdje na svijetu i u ligama svih vrsta , tak da je ta tema totalno promašena
jedino o čem se može ozbiljno razgovarat je promjena ritma same utakmice
koliko to utječe na zanimljivost susreta ili ne
Ja imam utisak da bi to moglo pridonijeti zanimljivosti ali pitanje je koliko .
Tu bi se ,u svakom slučaju,trebali konzultirati oni koji su igrali lige na taj način negdje drugdje
Ukoliko je razlika premala treba ostaviti po starom

P.S. i da ...ne da netreba ukinut parove nego bih ja uveo i zadnji momčadski meč ( 3 na 3 )
pa makar zbog toga trebalo mijenjat i zapisnike

Ja imam utisak da bi to moglo pridonijeti zanimljivosti ali pitanje je koliko .
Tu bi se ,u svakom slučaju,trebali konzultirati oni koji su igrali lige na taj način negdje drugdje
Ukoliko je razlika premala treba ostaviti po starom
P.S. i da ...ne da netreba ukinut parove nego bih ja uveo i zadnji momčadski meč ( 3 na 3 )
O da, na tebe, pa tvoj post je citirao. Ne vidim tko je još pisao da se makne par, osim nas troje na temi. Oni koji ne žele par ne vole niti ljude, niti životinje, niti cvrkut ptica, niti osmjeh djeteta niti zalazak sunca niti proljetnu rosu, niti ljetni povjetarac. Tužna je naša sudba, kleta pače.Vjeko84 je napisao/la:Dren imam pitanje,dali se ovaj komentar ispod mojeg citata odnosi na mene?
Lako je njemu pričati o paru, on je ljevak, totalno druga dimenzija para je kad igraju ljevak i dešnjak. Ovo kod nas je bilo sudaranje.
Osobno mi je najprivlačniji način na koji se igra naša prof.liga, uključuje par, a još više dovodi do skraćenja trajanja meča što bi mi bilo najbitnije, da igram sokaz, samo što taj vid igranja nisam uzeo u obzir kad sam se zalagao za micanje para, a sve zbog dužine trajanja sokaz utakmica, a ne zbog petparačke psihologije koju nudi dren.
Zadnja izmjena: Čupa, dana/u sub ožu 02, 2013 6:52 pm, ukupno mijenjano 1 put.
hm ako se odnosi na mene onda je komentar fulan kilometrima,ja sam taj koji je u 90% slucajeva igrao par u svakoj ekipi u kojoj sam bio jer je uvijek vecini par bio mrzak za igrat dok je meni bio ok dok nisam dosao u jednoznamenkaste lige gdje se svaki drugi par predaje..cekas u nekoj ledenoj dvorani da igras par koji se na kraju niti ne odigra(mada ja nikad nisam dozivio da moja ekipa preda par bas iz razloga jer sam ja bio za to da se odigra uvijek)..A i fulano je da je razlog materijal ili uvijeti igre,sto veca raznolikost to bolje,jer ako znas igrat onda trebas znat igrat i kad nije sve savrseno.A i kad smo kod timskog duha draze mi je jedan cijeli mec odsjedit u korist slabijeg suigraca nego mu dat mrvice da odigra samo par ako je sve odluceno.
Zadnja izmjena: ........., dana/u sub ožu 02, 2013 6:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.