| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Dren
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:00 pm Naslov
: |
|
|
isse Guga.
fakat sam šokiran. Pa zar je teško pročitat pravilnik i vidjeti da sve novoprijavljene ekipe MORAJU početi od zadnje lige?
Tako smo SVI počeli, i svi smo imali problem (poraze) od novoosnovanih ekipa koje su imale jake igrače. Nebitno, bivše sokazovce, talentirane početnike il ljude koji su trenirali godinama profesionalno.
Pa evo moja ekipa je počela u 22.A i pazi, prvu sezonu smo završili na 17tom mjestu!!! Puno je ekipa odustalo u boljim ligama pa smo nekako upali u 21... i tamo bili TREĆI. Slijedeću sezonu smo bili PRVI u 20toj.
To samo dokazuje da smo mi napredovali, ali i da je (tradicionalno) zadnja liga bila jaka upravo zbog novih prijava i činjenice da nova ekipa može imati dobre igrače, loše il izvanredne.
Svaka sezona je drugačija, prije dvije Curke iz Audio sustava su se prošetale, prije pet mi bili 17.ti, ove ima hrpe novih JAKIH ekipa i neke ekipe koje realno mogu opstati i u 18toj će se namučiti da igraju - 22.u.
I pa šta? Dogodine će biti drugačije, imati će više iskustva, novi sustav napredovanja će omogućiti tim jakim ekipama da se brzo maknu u prostor gdje nisu daleko najjači i super.
Po tvojoj nekoj logici, (što me iznimno čudi jer si i sam imao taj problem) ti ne bi dao dobrim igračima uopće da igraju zadnju ligu nego da čekaju da neka ekipa iz boljih liga odustane pa zauzmu njeno mjesto ili mole Boga da ih neka ekipa uzme kao štajaznam 5tog igrača.
Dakako da je to kontra nečega što vrijedi u SOKAZu - igranja s frendovima i druženja s istim. Dakako da netko može čekati kozna koliko a htio bi igrati.
Fakat si me iznenadio, s obzirom na tvoj status, tvoj problem u pronalaženju ekipe i dojam koji si ostavio u početku. Neugodno iznenadio.  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:24 pm Naslov
|
|
Fakat sam već malo umoran od ovoga, i kao što sam napisao nekoliko postova prije odustajem (kao i neki prije mene koji su me eto kontaktirali i potvrdili da su prošli, doživjeli i pomirili se sa sudbinom - isto), ali očito je da neke ovo dosta škaklja pa su se našli ''uvredjeni i iznenadjeni''.
Izgleda da ja pišem i govorim Turski pa Vi ili ne čitate sve rečenice nego se ulovite za neke određene ili ne čitate s razumijevanjem (niti jedna varijanta nije dobra).Ako niste primjetili nisam rekao da je samo moje i jedino moje mišljenje ispravno, iako ne mislim samo ja tako...nego sam samo napisao par stvari i dao neke prijedloge koji se uopće ne moraju uzeti za bilo kakvo razmatranje.Ovo je inače - forum...
Eto još jednom kraj teme, pa se ulovite nečeg drugog  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sri ožu 27, 2013 12:27 pm; ukupno mijenjano 3 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:24 pm Naslov
|
|
da ti iskreno kazem, i u drugoj ligi toga ima. stepan i oriskovic (ekipa vidra) su prosle sezone sami bili dovoljno jaki da ju igraju, a ove godine su jos uzeli i bojana i sad su prejaki za drugu ligu. bas su pederi, kako smiju.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:26 pm Naslov
|
|
E jesu brezobrazni, ja im nebi dao igrati
 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:38 pm Naslov
|
|
pa zar nije to upravo isto sto se dogadja i u tvojoj ligi? pojavi se ekipa koja je prejaka za tu ligu i koja ce ju osvojiti.
o pojedinacnim igracima ne moram ni govoriti, cesto u sokazu nailazis na ekipe gdje racunas da prvom igracu nitko nece ni prismrditi i ciljas partije na drugoj dvojici. znam kad sam igrao s npr. nabavom, da s matijasecom igram jer me zanima koliko stete mogu napraviti i mogu li uzeti set na racun toga sto godinama ne trenira. ista stvar s maslovarom, matkovicem... a nisam bas pocetnik u stolnom tenisu.
nekom se mozda raspala ekipa pa zeli s novom doci do mjesta koje mu odgovara sto prije, netko mozda uzme ultra jakog igraca da vuce ekipu prema gore i tako osigurava sebi jake partije...
ne svidja mi se u cijeloj stvari sto bi ti npr. zabranio meni da krenem od dna s frendovima s faksa koji tek pocinju igrati, da ih malo poguram... mozda zbog obaveza ne stignem vise uopce trenirati i stolni tenis svedem na opustanje jednom tjedno u sokaz mecu 23. lige, zapravo vise radi frendova nego sebe. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
.........
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:41 pm Naslov
|
|
Uvijek ce u svakoj ligi biti igraca koji su prejaki za tu ligu,ali takoder i preslabih za neku ligu..naravno da bi bilo zanimljivije da nisu velike razlike..pa da se ne desava da nekoga dobijes sa 50 posto snage..a drugi te ostavi na 5 poena.
Po ovome tvojem prijedlogu bi se trebalo zabraniti slabim igracima da igraju jace lige jer opet koji je gust doci na mec a protivnik ti ne moze vratit servu?
Ali ipak je ovo sokaz..i tesko je svakom igracu naci ekipu u ligi kojoj pripada..nego ode u neku ligu koja mu je preslaba/prejaka..ali mu tamo pase okolina i drustvo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ožu 27, 2013 12:57 pm Naslov
|
|
| Vjeko84 (napisa): | Po ovome tvojem prijedlogu bi se trebalo zabraniti slabim igracima da igraju jace lige jer opet koji je gust doci na mec a protivnik ti ne moze vratit servu? |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bduralija
Pridružen/a: 03. 03. 2009. (09:18:13) Postovi: 827 Lokacija: Uz travu na rubu parka Maksimir
|
Postano: sri ožu 27, 2013 1:10 pm Naslov
|
|
u SOKAZ-u treba strpljenja... recimo mi smo krenuli iz 21. lige tamo su bili Gojani (sada 4. liga), Detelj (sada 6. liga) i još hrpa boljih igrača od svih nas početnika...
kad pišem strpljenja, onda je to strpljenje ne samo na osobnoj već i suigračkoj razini... što reći na 2 sezone kada je Alen (AGF4) imao u 18. ligi 5:25 i 5:28 (sada nako 3. kola ima 6:3), da ga se pošalje u 21. ili 22. ligu ili... bitno je da si nađeš ekipu s kojom uživaš napredovati u igri, druženju i sl.
Guga me podsjetio na dečke iz bivšeg STK Zagreb koji su završili baš u 23. ligi... Svrze je inzistirao da se trenira i podigne igra (završio u 15. ligi), a ostatak da se što više pobjeđuje... ne treba pisati da je taj ostatak iz prošlojesenske 18. završio u 23. s ciljem da budu u velikoj pozitivi što se odnosa pobjeda i poraza tiče... nažalost taj im plan nije bio dobar, sad su na 0 0 3...
bit će sve dobro, čak se i napredovanje ubrzalo, da ti izvrsni igrači i ekipe što prije dođu do lige gdje im je i mjesto... ne sumnjam da će većina ekipa iz 23. završit u 22., a neke i u 20. i 21.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pinky
|
Postano: sri ožu 27, 2013 2:16 pm Naslov
|
|
Guga bolje poslušaj čovjeka što ti kaže: nauči se prvo vračati servise a spin češ naučiti za godinu dvije. Nemoj se žuriti. Sigurno češ napredovati tokom vremena
Misli pozitivno pusti priču  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri ožu 27, 2013 2:48 pm Naslov
|
|
Da, ja sam za kaznene bodove.
Moraju protiv SVIH ekipa igrati u punom sastavu (a ne birati protivnike)  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: sri ožu 27, 2013 2:49 pm Naslov
|
|
| bduralija (napisa): | | u SOKAZ-u treba strpljenja... recimo mi smo krenuli iz 21. lige tamo su bili Gojani (sada 4. liga), Detelj (sada 6. liga) i još hrpa boljih igrača od svih nas početnika... |
meni je to tada bila prva čokljarska sezona u sokazu, no moja inicijalna ekipa (koja se nije razlikovala od niti jedne druge ekipe koja je počela pingat na plaži s reketima od 25kn) se raspala nakon dvije sezone jer su pojedinačne ambicije bile očito različite
jedini savjet koji mogu dati novopridošlim ekipama jest trening, trening i samo trening s jačim igračima od sebe i učiti, učiti i samo učiti!
 _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet ožu 28, 2013 8:13 am Naslov
|
|
Lako tebi Detelj filozofirat, kad si potrošil tisuće kuna na privatne trenere....  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: čet ožu 28, 2013 9:41 am Naslov
|
|
Daaaa tisuće, milijune kuna sam skuril!
Samo sam se vratio u vrijeme počinjanja igranja sokaza, nitko ne može znati svoje kapacitete i granice prije nego dublje uđe u stolni tenis. Ja sam npr. čim sam postao sokazovac odlazio na DEDU i Vodovod da nekog nabijem, no kad su me nabili onda sam skužio da nemam pojma.
Samo su dva puta tada bila: ili odustaješ ili zapneš još više.
Naravno da ima sportaša koje porazi demotiviraju, no ako si spreman iz poraza učiti onda si na pravom putu. Zato savjetujem novim ekipama da ne odustaju lako.  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ožu 28, 2013 9:49 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Lako tebi Detelj filozofirat, kad si potrošil tisuće kuna na privatne trenere....  |
Bolje na to, nego na pivo ... A, i zdravije je, poslije nemaš pivski trbuh, samo ploćice. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet ožu 28, 2013 10:35 am Naslov
|
|
Si skužil u geeka pločica....
Meni je promaklo,a nisam ga s pivom videl!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dkiri
Pridružen/a: 20. 05. 2005. (19:58:30) Postovi: 580 Lokacija: Peščenica
|
Postano: čet ožu 28, 2013 10:49 am Naslov
|
|
...ja sam ga skužil al sam mislil da je to aureola
...hebiga, krivo sam mislil  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
unchained
|
Postano: pet ožu 29, 2013 9:09 pm Naslov
|
|
| Pozdrav svim stolnotenisačima, koja god liga bila. Mislim da je osnovna misao Sokaza (ili ga ja barem tako doživljavam) upoznavanje ljudi, druženje, učenje stolnog tenisa koja god liga bili. Ako budem 5 godina zadnja liga, nemam ništa protiv, tu sam radi gorenavedenog, ne radi napredovanja i zadovoljavanja vlastitog ega. Čast mi je i zadovoljstvo igrati protiv starih (i novih) sokazovaca i veliki porazi me mogu samo potaknuti na još više treninga... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|