@ozvacic, oke, za trošenje čepića se slažemo. Za LOV od stola nisam rekao da vraća malo rotacije protivnikovog spina, već da ne daje dovoljno svoje rotacije (pošto si i sam lovac vjerojatno si igrao sa TSP p-1 pa ju probaj usporedit sa njom), o BLOKU na stolu, ako odigraš pasivni blok kod malo jačeg igrača si mrtav, kod jačeg udarca (bombe) ima i manje spina, a kad još tome nadodaš i pasivan blok liku se vraća slabi rez, što jaki igrači jako dobro koriste, probaj sa Dornenglanzom jedan set stajat pola metra od stola i ne ići natrag...
Pa ja igram pingač tek dvije godine i neznam gdje sam ja rekao da imam znanja ili bih mogao igrati 1. ili 2. ligu Sokaza, ali ovo je FORUM o stolnom tenisu, i bar pokušavam malo pokrenuti neke stvari (rasprave), da se o nečem konkretno piše, a ne samo trolla ili svađa. Jasno je meni da igrači visokih liga (1.,2.) večinom sve znaju, ali vjerovali ili ne, i mi ostali papeci smo željni naučit nešto novo, i zato mi je pre smiješno da svi ostavljate mene da trkeljam gluposti, a nitko neće odvojit 10. minuta i napisati par stvari na kojima bi dečki mogli radit na treninzima, šta se bojite da bismo vas mogli stići?
I sam si rekao da postove čitaju i igrači prvih liga, ajde mi molim te reci kad je neki igrač napisao nešto korisno u vidu tehnike i taktike igre???
Zato molim zvijezde Sokaza, nebudite škrti, podijelite malo, siguran sam da će vam mnogi biti zahvalni.
D-Tech,
imaš moj broj mob.-a u biltenu pa mi se javi ako Te zanima više o ovoj temi,pokazat ću Ti za stolom sve o navedenim travama,kako šta radi i zbog čega je to tako.Uzmi nekog svojeg jačeg koji vuče forhend spin.Bit će puno korisnije nego da Ti sad pišem "Markove konake" na forumu jer je to jedini način da Ti ja dam svoj prilog(koliko mogu o tome što Te zanima budući se evidentno trudiš u tom pogledu što mi se osobno sviđa).Uvjerit ćeš se najbolje tako.Btw. nije pošteno prema Ledenom reći da bas nitko iz prvog razreda sokaza nije pokrenuo nista o spomenutoj temi igranja travom.
Možda si i u pravu... igrat će D-Tech te lige kada stigne do njih, no već je pobijedio nekoliko dobrih igrača iz visokih liga .
Generalno se slažem s tobom da je SpinLord Dornenglanz izvrstan za lov od stola, kao i za igru na stolu i da ima odličnu povratnu rotaciju .
Slažem se i u tome da je fantastičan za raznovrsno primanje različito rotiranih servisa, za napad također!
Svaka ti čast da kupiš dva komada mjesečno , ja kupujem dva godišnje , istina je da mu jako brzo počnu pucati čepići u korijenu i da onda gubi pomalo svoja svojstva ...
Najgore je što obožavam igrati s tom travuljagom , ali se strašno živciram što već neko vrijeme osjećam kako je sve slabija i slabija po učinku, a ne bih baš prečesto kupovao novu... . Da nisu mogli napraviti barem malo izdržljivije čepiće...
Iceman je legena, ali i on je kao i mi pokrenuo teme ponajviše zato što je tek nedavno prešao na travu i gušta u pronalaženju novih stvari.
Ali stvar je u tome što na forumu ima ljudi koji aktivno sudjeluju i pišu postove, svakodnevno prate forum i imaju ogromnog iskustva u igranju sa materijalom, a od nekih savjeta ni S, nego sastrane (na tekmama, treninzima)isprdavaju nas par na foru "pa oni po forumu samo budalaštine pišu, dečki nemaju pojima".
Ispada da ja preko foruma mogu jedino naučit da napišem nešto ofrlje, a vi me onda popljujete i konačno napišete kako treba, ali ja sam spreman i na to samo da dobijem nekakvu informaciju.
Jasno je meni da materijalisti strogo čuvaju svoje znanje a i reket , da i nisu baš oduševljeni ovim informacijama koje mi dajemo na forumu, ali to se ionako sve zna u boljim ligama, pa tamo svi znaju da se nakon rezane lopte od trave vraća slabije rezana lopta...
Što se tiče Blitzschlag-a, bolja kontrola od Dornenglanza, sporiji, manje neugodan (lošiji revers, lopte imaju ravniju putanju), treba se igrati ofenzivnije, bolja kvaliteta materijala. _________________ Welcome to the DARK SIDE
Da,ali o puno toga govoriš sa premalo praktičnog iskustva.Fali Tebi još puno prakse jer smatram da Ti nije mjesto niti da želiš do kraja života igrati tu gdje sad igraš..dapače,drago mi je da si u tom materijal miljeu u kojem sam i sam.Osobno smatram da sam ja taj koji treba da govori a Ti da slušaš o igri travom koliko god se s tim Ti slagao ili ne slagao..i da možeš dosta toga naučiti od mene što će Ti jako trebati kad bude grmilo u Tvojim mečevima.Prošao sam ovo(i još uvijek zovem svog guru-a za trave i svoj stil igre,odnosno autoriteta high level kategorije,sa kojim se čak i ne slažem u svakom detalju uvijek ali u onim najbitnijim stvarima mogu samo reći amen).Stvari sa OOAK foruma su za mene samo deklarativne prirode dok ih ne isprobam u praksi ne govorim o njima i ne stojim iza toga što kažem.Ovo što kažeš o blitschlag-u ako je od tamo (jer sam tamo to već odavno pročitao) ne znače mi puno dok ne probam tu gumu sam, i to jednu do dvije mjesecno potrošim sa svakakvim jakim tipovima sparinga kao i intervalnog treninga,i na kraju u službenim mečevima.Ponavljam Ti,ako se odlučiš i kad se odlučiš vidimo se i Tebi i meni će sve biti jasnije,meni-da procjenim što je dobro za Tebe,što uopće možeš igrati,što Ti leži,koji su Ti jaki potencijali,kako Ti složiti igru...a Tebi,da Ti sjedne u glavu ovo o čemu Ti pišem...do tada lijep pozdrav
Postano: ned tra 07, 2013 10:22 pm Naslov
: Zanimljivo
Ono što je u sokazu teže naučit jer je malo takvih lovaca..a to je
Lov s hvatljivom gumom na forehand strani:)
Mislim da ovi mlađi lovci koji žele nekakvu karijeru izgradit bi morali na toj tehnici poradit...
Tu biste po meni Abram...pa i ti Veger..Antunović ..Sukii..trebali pojačat svoju defenzivu...jer na forehand strani imate samo napad..a nemate defense chop:) _________________ Spin...spin...i samo...spiiiin....
Postano: ned tra 07, 2013 10:41 pm Naslov
: Re: Travarii
Lio (napisa):
Ovak kad pogledam sve materijaliste u sokazu
Malo je onih koji znaju s travom a koriste pc:)
Od onih koji znaju a koriste pc ..ajmo Abram..ajmo Suki..
To je uglavnom stara škola onih koji ne koriste pc a znaju...Resman..Glad..Obrad..Coha..ILija
Eto zasto se ne javljaju:)
...Tebi za informaciju samo jedno ime i prezime - Vladimir Kuchbauh - daleko iznad ovih koje si nabrojao.Gospodin je doktor za sve nas u tome na svjetskoj razini(ne samo ovoj sokazovskoj).Zanimljivo mi je ovo sve čitati jer sam igrao u istoj(prvoj) ligi sa svim tim nabrojanim materijal igračima više godina i sa dosta onih koje nisi ni spomenuo.
Pridružen/a: 09. 10. 2009. (13:53:39) Postovi: 174 Lokacija: Zagreb
Postano: pon tra 08, 2013 12:23 am Naslov
: Re: Zanimljivo
Lio (napisa):
Ono što je u sokazu teže naučit jer je malo takvih lovaca..a to je
Lov s hvatljivom gumom na forehand strani:)
Mislim da ovi mlađi lovci koji žele nekakvu karijeru izgradit bi morali na toj tehnici poradit...
Tu biste po meni Abram...pa i ti Veger..Antunović ..Sukii..trebali pojačat svoju defenzivu...jer na forehand strani imate samo napad..a nemate defense chop:)
Lio hvala ti na savjetima,ali moja igra bazira se na stolu zbog viška kila,a vjeruj mi da imam 20 kg manje travu isti tren zapalio
Čudi me da niko ne spominje Capana!?
Trava + beckside(tanki) i lovac na beckhandu i forhandu,a zna i napasti kad se ukaže potreba!
Ili recimo Huzjak!?
Dopala me po jedna partija protiv obojice,i mogu reć to su dva vrhunska lovca(za Sokaz nivo),a gledao sam ih protiv jakih ofanzivaca kak lijepo okreću vodu na svoj mlin!
A koliko se ja kužim(a to je skromno),nema ozbiljnog lovca bez dobrog rada nogu,puno kretanja i dobre percepcije igre.Svi oni koji se oslanjaju na isključivo gumu(travu) i baziraju igru na blok na stolu bit će topovska hrana svakom solidnom ofanzivcu,jer kad mu provali gumu(a to je obično prvi il eventualno drugi set) onda mu je na milost i nemilost... _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
Vremenska zona: GMT + 01:00. Idite na Prethodno1, 2
Stranica 2 / 2.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.