| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:05 pm Naslov
: |
|
|
| dtrnski (napisa): | "...može započeti..."
Gdje je regulirano kada meč "mora" započeti? |
Sve i da ne piše u Pravilniku, jasno je kad mora početi, u intervalu između dogovorenog termina i onih 20 minuta kašnjenja (plus zagrijavanje oko kojega se ljudi obično usuglase)
Srećom, piše.
Članak 24.
Utakmica treba započeti u zakazano vrijeme. Ako jedna od momčadi ne dođe niti dvadeset minuta nakon zakazanog vremena, utakmica se registrira 10:0 u korist protivničke momčadi.
I zbilja je tužno čut da se u zadnjoj ligi već ekipe spore jel utakmica dogovorena u 19 ili 19.30.
Stip, nisam ja.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:21 pm Naslov
|
|
Umjesto jednog biltena tiskajte Pravilnik i pošaljite ekipama.
Evo, i meni bi dobro došao kao štivo prije spavanja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:22 pm Naslov
|
|
Reci ako trebam povećat slova na Internet verziji ili nešto.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:25 pm Naslov
|
|
Čekaj malo
Malo je internet zadnja rupa na svirali, malo ćeš mi povećavati slova.
Rezultati na netu su informativni, jedino važeći su oni poslani voditeljima lige.
Hm.... Kako sad to?
Ima li negdje .pdf verzija Pravilnika? Odma' grijem printer 
Zadnja promjena: trnac; čet tra 11, 2013 1:27 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:26 pm Naslov
|
|
Znam da nisi ti ib, ali ... he-he .. sad ide osveta.
Daklem, cjelokupnom pučanstvu 23a i b lige na znanje i ravnanje:
Mene od ove pa do sljedeće subote nema u Zg/Hr, a vjerovatno neću biti ni na internetu. Za to vrijeme, mijenjat će me upravo gore spomenuti ib, koje je na to pristao samo zbog svog dobrog srca, a možda i blagog osjećaja krivnje.
Za hitne stvari (ako ih bude, a valjda neće) obratite se njemu, zapisnike i dalje šaljite meni (možete i cc njemu, neće škoditi), a ja ću zaostatke početi sređivati u nedjelju 21.04.
Uživajte bez mene. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:27 pm Naslov
|
|
| dtrnski (napisa): | | Hm.... Kako sad to? |
Eto tako.
Pravilnik je služben, rezultati nisu. Nije do mene.
Uzmi ili ostavi.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet tra 11, 2013 1:55 pm Naslov
|
|
| ovo sto je na internetu je prepisana verzija vazeceg pravilnika, nema to veze s tim sto su rezultati na webu nesluzbeni. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet tra 11, 2013 2:06 pm Naslov
|
|
| dtrnski (napisa): |
U kratkom sokazovskom stažu vidio sam da je praksa upisivanja tri po tri igrača. Jednom smo kao gosti imali situaciju da su domaćini željeli da na neviđeno upišemo svoju postavu. |
kako na nevidjeno? pa tako se i postavlja, domacin upise prvu trojku, prekrije s necim zapisnik i pita goste da postave svoje.
izmjene igraca moras najaviti prije nego pocne druga ili treca trojka. par mozes kako hoces.
ne mogu sad traziti po pravilniku jer sam na mobitelu ali ovako je uvijek bilo u mojih 6 godina igranja sokaza. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet tra 11, 2013 2:20 pm Naslov
|
|
Vjerojatno se na neviđeno postavlja u nekim boljim ligama gdje taktika igra važnu ulogu.
U ligi gdje igram nema ni "t" od taktike.
U stvari ima. Ili te namlaTe ili ih namlaTiš. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet tra 11, 2013 3:40 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php#zapisnik
Članak 30.
Kod ispunjavanja zapisnika domaćin ima uvijek postavu A-B-C, a gostujuća momčad X-Y-Z. Voditelji obiju nastupajućih momčadi su dužni na početku susreta upisati imena igrača koji će nastupiti u prvom ciklusu od tri pojedinačne partije. Isti postupak se ponavlja na početku svakog ciklusa, dok se sastavi parova upisuju neposredno pred početak igre parova. Unutar igranja jednog ciklusa ne može se naknadno prijaviti igrača za taj ciklus.
Utakmica može započeti ako su od svake momčadi nazočna barem dva igrača. Ukoliko se prijavi igrač koji ne dođe do početka svojeg susreta, gubi taj susret bez borbe.
Sve piše.  |
Hm, interesantno...nije baš tak bilo...
Svaka škola se plaća, a mi smo ispali naivci... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet tra 11, 2013 3:45 pm Naslov
|
|
Da, čuo sam detalje.
Šteta...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet tra 11, 2013 3:48 pm Naslov
|
|
| Stip (napisa): | Evo da se javi i prozvani voditelj.
Prije utakmice o kojoj se radi od jedne strane saznao sam da se nešto "kuha", pa sam za svaki slučaj nazvao i drugu. Oko samog termina početka utakmice dobio sam različite informacije. Jedni tvrde da su dogovorili početak utakmice u 19:30, drugi da je početni dogovor bio 19h. Ja stvarno ne mogu znati što je bilo dogovoreno, snimku razgovora ne mogu dobiti od SISa, USKOKa ili koga već. Zato sam samo zamolio da se probaju dogovoriti, da ne bude incidenata.
Što se događalo sa zapisnikom tijekom utakmice isto tako ne znam. Kao što je ib rekao, pravilima je sve jasno definirano, ali nisam bio prisutan pa stvatno ne znam tko je kada zapisivao koje ime u zapisnik. Zapisnik sam upravo dobio mailom, uredno potpisan s obje strane.
U mojih 35 godina u SOKAZu samo smo 4-5 imali utakmice s ekipama s kojima se baš nikako nismo mogli dogovoriti. Sa skoro svima smo stvari na kraju ipak izgladili, samo u jednom slučaju smo ostali u "ratu" s ekipom i nakon sezone, a kako smo zajedno otišli u višu ligu, sljedeće sezone smo opet trebali igrati. Poučeni iskustvom (a imali smo tada cca 17 godina, za razliku od protivničke ekipe koje je bila tri puta starija), "unajmili" smo službenog suca, i u takvim uvjetima glatko dobili, otišli u višu ligu i više se nismo sretali.
I po sadašnjem pravilniku o natjecanju moguće je dogovoriti da utakmicu vodi ispitani sudac (članak 61). Ja bih radije da se to uopće ne događa u SOKAZu, pogotovo ne u ligi koju vodim (ili u kojoj igram), ali to je jedini službeni način da si zagarntirate regularnost. |
Normalno da tebe ne krivimo za ništa, kao što si i rekao ne postoji snimka razgovora.Ako neko može tako lagati to je njegov problem.Žalosno je to kaj se prvo jedno dogovorimo, a onda se na silu hoče promjeniti termin ili pomaknuti za pola sata jer im jedan igrač nije mogao doći (a to što nama 1 igrač radi nočnu smjenu i prilagodio se na prvi dogovoreni termin i to na ''knap'' to izgleda nema veze).Ali kažem, to je sada prošlost, sretan put i dao bog da se više ne vidimo za ping-pong stolom kao što bi Pinky rekao. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pinky
|
Postano: pet tra 12, 2013 12:02 am Naslov
|
|
| Stip ti apsolutno nemaš ništa sa time i nitko te ni najmanje ne krivi za ništa. Šteta samo što postoje pojedinci u ekipama koji kvare ovu ligu i ovo međusobno druženje. Također ne vidim svrhu pravilnika ako ga se može sustavno kršiti i da se prođe nekažnjeno. A pak sudac na svakom meču ili da još počnemo snimati svaku utakmicu i svaki razgovor za ostvarivanje fair playa mislim da je više nego pretjerano s obzirom da je ovo samo amaterska liga u kojoj bi prva stvar trebala biti zabava i druženje a ne živciranje, varanje i uništavanje ove lijepe igre. To nam se sve najvjerojatnije događa jer smo dobra ekipa koja je trebala biti prva ili druga u ligi pa kad ljudi nemogu regularno nas pobjediti počnu se služiti smicalicama što je stvarno jadno. Sva sreča da je večina ekipa stvarno odlična i da je sa njima užitak igrati bez obzira na pobjedu ili poraz. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: pet tra 12, 2013 6:57 am Naslov
|
|
Možda ovo nije tema za ovaj dio foruma ali da se nadodam.
Nažalost postoje pojedinci koji su bezobrazni i rade pojedine nama nejasne stvari, u pravilu vaša je dobra volja dali čete vi htjeti čekati nekog igrača preko pola sata ili da se igra dok on ne dođe pa on možda odigra 3 meča za redom što nije u duhu amaterske lige. Naravno kako čete se duže natjecati upoznati čete ekipe gdje bi čekali ako treba i više od 1 sat nekog igrača. Stoga se nadam da čete dužim natjecanjem upoznati prave ljude. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet tra 12, 2013 8:24 pm Naslov
|
|
| pinky (napisa): | | Sva sreča da je večina ekipa stvarno odlična i da je sa njima užitak igrati bez obzira na pobjedu ili poraz. |
Pinky, drž se takvih.
oćete bit prvi, drugi, deseti - znam da je na nekom nivou važno, al ipak je važnije da se vi dobro zabavite uz ping pong a ne dobro iznervirate. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
.........
|
Postano: pet tra 12, 2013 8:39 pm Naslov
|
|
Budite sretni ako nemate unutar vlastite ekipe problema i napetosti..i onako problematicne ekipe vidite jedanput i tko zna kad opet  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dario-zg-zapad
|
Postano: sub tra 13, 2013 9:15 am Naslov
|
|
Pozdrav ekipa
Butterfly II. – STKI Samobor i Sveta Nedelja II. pobjedila sa rezultatom 7:3
Odlican mec |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dario-zg-zapad
|
Postano: pon tra 15, 2013 9:34 pm Naslov
|
|
STK Utrine III.-Tumi–Butterfly II. 4 : 6
Odlican mec stvarno dobri protivnici parovi presudili za pobjedu.
neko zatisje na forumu moj post me docekao od prijašnje utakmice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: pon tra 15, 2013 10:29 pm Naslov
|
|
| prije svega čestitke na pobjedi i pokazatelj ko je tu the best mi čekamo još ta 2 kola pod uvjetom da se pojedinici poprave |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Vex
|
Postano: uto tra 16, 2013 9:17 am Naslov
|
|
Čestitke Butterfly-u na pobjedama protiv izravnih konkurenata za vrh.
Al je gusto u borbi za (ipak bi rekao) 2. mjesto...
Hoće li se ona opet pojaviti, pitanje je sad.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|