NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

<meta name="keywords" content="???"

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ online
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nzoric

PostPostano: čet tra 18, 2013 8:17 am    Naslov : <meta name="keywords" content="???" Citirajte i odgovorite

ib,

jedno jednostavno pitanje: zašto web stranice sokaza nemaju "keywords" tj. ključne rječi koje olakšavaju pronalaženje sokazove stranice ako netko unese ključne rječi tipa ping pong stolni tenis rekreativno zagreb ?

Stvar je namjernog ili slučajnog karaktera?

thx na odgovoru.

SP, Nedeljko.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: čet tra 18, 2013 8:40 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ako smijem, ja ću odgovoriti.

Već dosta dugo, tag keywords nije element po kojem google radi pretraživanje. Odnosno, keywords je bezvrijedan.

SEO ima puno elemenata (neki kažu i preko 300), keywords nije jedan od njih.

EDIT: forum se vrti na gotovom proizvodu tako da sam siguran da ib nema nekog velikog utjecaja na unutarnju strukturu koda
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nzoric

PostPostano: čet tra 18, 2013 9:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zahvaljujem na brzom odgovoru Klanja se , no ne mogu reći da je tvoj odgovor istovremeno i odgovor na moje pitanje, evo zbog čega:
- kad već postoje stvari poput <meta description> i <meta keywords> u header-u web stranice zašto ih ne koristiti!?
- cms sustavi poput joomle i wordpressa također koriste te stvari i generiraju i ključne rječi i opis stranice!?

Slažem se da postoje i ostali kriteriji (poput linkova s drugih stranica na sokaz stranicu), no zašto komplicirati relativno jednostavnu stvar. Također SEO se mijenja u vremenu i zašto ne koristii ono što je već unutar standarda!? Misli

Sportski pozdrav, Nedeljko.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: čet tra 18, 2013 9:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zašto koristiti nešto što je beskorisno? Smile
Meta tag keywords je definitivno beskoristan jer su web stranice imale kilometarske keyworde koji nisu imali veze sa sadržajem stranice.

To što CMS sustavi još uvijek imaju te tagove ništa ne znači.
[Vrh]
nzoric

PostPostano: čet tra 18, 2013 11:53 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti konvergirati ka nekom zaključku koji "drži vodu" odnosno može se činjenićno braniti.. Thumbs up

Dakle, slažeš se da moderni cms sustavi koriste i meta opis i meta keyword-se ako sam te dobro shvatio. Da li se slažeš da na razvoju tih sustava radi ohoho web dizajnera i programera? Ako je odgovor pozitivan, onda znaći da gomila njih nije uvidjela "beskorisnost" meta opisa i meta keyword-sa.. Ajooj za razliku od tebe koji si to odmah prepoznao kao nešto što ničemu ne služi.. Mudri djed

I za kraj imaš li neke "svoje" web stranice koje održavaš / kreiraš, pitam to iz tog razloga što recimo ja imam jednu (http://bike.com.hr), a bile su donedavno dvije.

Naravno, ib se može uključiti u raspravu u bilo kojem trenutku.. Thumbs up

Sportski pozdrav, Nedeljko.
[Vrh]
trnac

PostPostano: čet tra 18, 2013 11:55 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Šaljem ti PP.
[Vrh]
Pale

PostPostano: čet tra 18, 2013 12:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
Šaljem ti PP.

Zašto p.p.????? Confused

Želim i ja čitati raspravu Smile

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ online
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.