| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Tomaca
|
Postano: čet tra 18, 2013 3:08 pm Naslov
: |
|
|
evo mi upravo krenuli sa radovima i postavljanjem kamera u dvoranu i razgovarat ću sa par lumena da probaju staviti live stream na neki kanal da se nebi dešavale ovakve stvari a i ako se dese da se sve vidi ko tu koga j....
to bu nam presudna tekema sezone i imamo pripremljene u buksi palice noževe i boksere  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tip
|
Postano: čet tra 18, 2013 3:21 pm Naslov
|
|
| realno nemaju sanse protiv vas.7:3 za vas bez problema. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet tra 18, 2013 3:58 pm Naslov
|
|
Serva "iz ruke" ili loptica nedovoljno izbačena u vis prigodom servisa bez daljnjega je zabranjena, tj. protivna je pravilima igre. Kako u ITTF-u tako i u SOKAZ-u.
No, obzirom da nas je tu jako puno samoukih i priučenih stolnom tenisu, nerijetko se na mečevima SOKAZ pretvara u ŠČOKLJAZ , rijetko sam uopće i naišao na ekipu u kojoj barem netko (ili više njih) ne servira "iz ruke" pa mislim da je to lakše prihvatiti kao tako kako je , nego pokušati tisuću čokljavaca naučiti pravilno servirati...
U svakom slučaju, šteta je da meč završi na ovakav način , da je barem iz razloga što su se predobro skompali, pa ono: hebeš tekmu, ajmo mi odmah na pivu!
Ponovite meč u regularnim uvjetima!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet tra 18, 2013 4:28 pm Naslov
|
|
| Lio (napisa): | Kao Prvo Dren od kud tebu uopće pravo da daješ ikakvo mišljenje s obzirom da si se službeno izjasnio da mrziš plankere
Kao drugo...Nakon što se Korman obratio Horvatu da Pušić servira iz ruke...Reakcija Pušića je bila gonite se u pičku materinu:)
To je bio razlog prvog odlaženja..
Ajde nekako se vratili s dogovorom da se ne servira iz ruke...
Očito nemočan Pušić u trečem setu spušta reket i fizički se dolazi obračunavat samnom..
i to je razlog prekida... |
eto dren, jednom kad kazes za nekog da nije cvijece vise ne valja cak ni kad kazes da je u pravu.
s druge strane, ako se pravis da si sa svima ok mixer ce ti reci da nemas jaja, tako da u svakom slucaju gubis.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: čet tra 18, 2013 7:12 pm Naslov
|
|
A nista,zrinski treba izbaciti za dvije lige i stvar rijesena  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: čet tra 18, 2013 7:14 pm Naslov
|
|
Lupetam gluposti,to bi bilo stvarno neukusno da ih se izbaci za dvije lige,trebalo bi im u predzadnjem kolu oduzeti sve bodove pa se mozda izvuku da ne ispadnu za dvije lige  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
marlonbrando
Pridružen/a: 16. 09. 2011. (15:14:25) Postovi: 94 Lokacija: Dom Sportova
|
Postano: čet tra 18, 2013 7:42 pm Naslov
|
|
Osjecam neku cudnu potrebu da ovo napisem..ljudi koji nude savjete za poboljsanje lige moraju shvatiti da bez profesionalnog suca nemogu nista..znaci za svaki mec se skupi za ,iznajmljivanje' suca za utakmicu 150 il 200 kuna ( to dijele i domacini i gosti ) i utakmica se ne smije odigrati bez suca...pa shodno tome..serviranje iz ruke..upozerenje, pa sljedeci put kazneni bod i zuti karton , pa sljedeci put diskvalifikacija ..isto vrijedi i za skrivanje serve, nesportsko ponasanje , koristenje ilegalnih guma koje nisu na popisu ittf- a , prenatjuniranih guma , prasica i neceva..taman da dodje do tog da cijeli protivnicki samouki tim bude diskvalificiran zbog serviranja iz ruke,skivanja serve i slicno...ovaj sport se zove stolni tenis a ne modificirani stolni tenis _________________ gume gume i samo nove gume |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: čet tra 18, 2013 8:01 pm Naslov
|
|
Pojedini igrači prvog SOKAZ rekreativnog razreda nepravilno serviraju kada im zatreba, servu sakriju tijelom i onda ti je uvale prema dole ili gore. Naravno to treba znati napraviti, takvu servu trebaš učiti od malena , ja sam je probao izvesti ali bezuspješno .
Niži oblik toga umječa je serva iz ruke
To što je rekla 55 ica u svemu se slažem, trebaju odigrati novi meć, radi se o rekreativnim ligama, ako ne žele igrati, treba ocjenti krivicu i po potrebi obje ekipe spustiti u niži rang rekreativnog takmićenja.
Ekipa Zrinskoga imala je jedan prekid prošlo prvenstvo.
Zadnja promjena: Topspin; čet tra 18, 2013 8:18 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
marlonbrando
|
Postano: čet tra 18, 2013 8:15 pm Naslov
|
|
Sakrivanje serve i serviranje iz ruke je sramota za tog pojedinca i za cijeli sport...pogledajte samo kineze i guilanga koji je skoro mamicu xu xin da , ne kazem sta ' nakon sto je na eorld team classicu dobio zuti karton zbog skrivanja serve..to profesionalci shvacaju kao veliku sramotu j tako bi trebalo biti i ovdje _________________ gume gume i samo nove gume |
|
| [Vrh]
|
|
 |
marlonbrando
|
Postano: čet tra 18, 2013 8:21 pm Naslov
|
|
Guoliang *  _________________ gume gume i samo nove gume |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet tra 18, 2013 10:38 pm Naslov
|
|
baš je jadan pocrvenio od srama.
jesi li ti siguran u to? Žuti karton zbog neispravne serve? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: čet tra 18, 2013 10:57 pm Naslov
|
|
Malo sam pretjerao u prijasnjem postu,mislim da bi trebali decke eliminirati svakog poebno iz sokaza na par sezona da se razbistre,cca 4,5 sezona cisto da se dovedu u red da se ovakve stvari nebi ponavljale  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet tra 19, 2013 12:19 am Naslov
|
|
| marlonbrando (napisa): | | Sakrivanje serve i serviranje iz ruke je sramota za tog pojedinca i za cijeli sport...pogledajte samo kineze i guilanga |
vecina kineza a bome i dosta europljana imaju servu na granici dozvoljenog ili malo s one strane granice. mislim da je xu xinova sramota (sto se liu guolianga tice) samo u tome sto je dopustio da ga sudac uhvati u skrivanju i tako izgubio poen.
reakcija profi igraca je najcesce "vidi kretena sto mi sudi krivu servu, pa ja stalno ovako serviram i nitko me ne opominje" i sto je najgore, stvarno ih nitko ne opominje. povremeno se nadje koji pobjesnjeli sudac koji onda primjera radi sudi sve i sto treba i sto ne treba, pa tek onda igrac popizdi.
situacija u sokazu je jos gora, po pitanju profi sudaca. gledao sam mec gdje su ljudi doveli placenog suca kako bi sve bilo po propisima, ovaj je mrtav ladan odsudio 3 meca eskulicevih servi. za one koji ne znaju, nije toliko da ne baci lopticu u zrak koliko si ju nabaci prema dole i zabije u reket. sudac je ostao mrtav ladan cak i nakon sto se jedan od ovih koji su ga platili poceo buniti da kakve su to serve. eskulic mu je samo odgovorio "jebiga stari, tako ti svi serviraju".
i stvarno, cak je i stari surba to znao raditi kad je bilo potrebno. puno igraca stare garde kaze "ja tako serviram cijeli zivot, nece mi sad neki balavac iz sokaza solit pamet jel se smije ili ne".
pa se ti bori protiv vjetrenjaca.
po pravilima, u pravu si. u praksi, ovisis o tome koliko si spreman popickarati se s covjekom s druge strane stola i pokupit se doma. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: pet tra 19, 2013 6:57 am Naslov
|
|
Kad netko tko je jučer počeo igrati pingić servira nepravilno (nabacuje lopticu na reket, ili ju čak skriva drugom rukom ili tijelom), a pritom je rotacija uvijek ista (ili je niti nema), to je neznanje, i nije mu lako zamjeriti.
Kad školovani igrač servira nepravilno, meni to znači da ili lovi u mutnom ili da se boji.
To što su učili krivo, pa nek isprave, ako amateri mogu ispravljati tehniku, valjda i igračine mogu naučiti ispravno servirati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 19, 2013 7:39 am Naslov
|
|
Sve igračine znaju ispravno servirati samo je pitanje dali će u određenom trenutku malo prikriti servis. Sve je to momci sastavni dio stolnog tenisa i ako vam to smeta promašili ste sport. Pingić je izrazito zasnovan na varkama i prevarama a drugo je pitanje dali su te varke u određenom trenutku dozvoljene. Trenutna pravila nisu dobra jer su uistinu u domeni subjektivne procjene suca. Sudac uistinu iz svoje pozicije ne može znati dali je onaj koji prima servis vidio servis ili ne pa je svaka donesena odluka najmanje dvojbena.
Što se konkretne situacije tiče osobno mišljenje. meni ne smeta serviranje iz ruke ukoliko se tako servira stalno. Zasmeta kada netko u frkovitom trenutku servira iz ruke a to ne očekuješ. No kvaliteta igrača se očituje u tome da je spreman na sva iznenađenja. Ne treba bit posebno pametan da zaključiš da su iznenađenja prisutna uglavnom u fixu. Treba ih samo očekivati..
p.s.
sjetih se 1997. godine i finala između Waldnera i Samsonova. Waldner je na tom prvenstvu masakrirao konkurenciju sa 7 x po 3-0 što je nezabilježen slučaj u povijesti. U finalu u drugom setu Samsonov je bio u prilici da ipak uhvati set. Zoki je kometirao kako je u jednom trenutku Vladi mislio da će Waldner čekati kratak servis pa je odservirao dugu servu....no Waldner je čekao sve....sjajan komentar u duhu gore napisanog.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pet tra 19, 2013 7:48 am Naslov
|
|
Ako imaš savjest i ako si moralan te ako imalo poštuješ svog protivnika s druge strane stola onda mu ne budeš u fixu "pakiro" serve iz ruke ili mu ih skrivao!
A o fizičkom obračunavanju je uopće suvišno trošit riječi,odmah suspenzija - što duže to bolje!
Ja bi zabranio uopće komunikaciju s protivnikom za vrijeme meča,moš pričat sam sa sobom il s Dragim Bogom i to isključivo između dva poena.
Sve ostalo je provokacija! _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
marlonbrando
|
Postano: pet tra 19, 2013 8:03 am Naslov
|
|
Da siguran sam za žuti.Fora je u tom što na vecini svjetskih turnira sudove po 2 suca tako da nije toliko tesko procjeniti.Istina je da dosta profesionalnih igraca, ponajviše kineza servira tako da se loptica vidi samo u trenutku kontakta sa gumom a po pravilima se mora vidjeti od trenutka izbačaja iz otvorenog dlana do trenutka kontakta sa gumama..Al ajde ti dosud kinezu drugom na svijetu false serve..jednaka je stvar i u drugim sportovima ali treba teziti da su pravila jednaka za sve..A to sto neki 60 godisnji sokazovac igra cijeli zivot nepravilno i nitko drugi nije ili imao hrabrosti ili se nije htio zamarati s njegovim nepravilnim servama nije moj nego njegov problem..Sve ostale fizicke stvari neka budu kaznjene. Izgleda da su neki ljudi omanuli sport  _________________ gume gume i samo nove gume |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pet tra 19, 2013 8:15 am Naslov
|
|
Decki otvorite si temu,nemojte ovdje trabunjati
Vaznije stvar je da su dabrovi igrali x sa transom i da je najbolji igrac lige zalegao sve tri
 _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 19, 2013 8:48 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Ako imaš savjest i ako si moralan te ako imalo poštuješ svog protivnika s druge strane stola onda mu ne budeš u fixu "pakiro" serve iz ruke ili mu ih skrivao!
|
Čuj ..igram SOKAZ od 1981. godine i nagledao sam se svega. Savjest? Moral? Poštenje?
Slijedeče pitanje molim...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet tra 19, 2013 9:21 am Naslov
|
|
Savjest , moral i poštenje su stvar svakog pojedinca ponaosob , i ako na to odmahuješ rukom znači da si apsolvirao nemoral , nepoštenje i nesavjesnost kao stil svoga života .... ili ipak nisi ??
Ako nisi ... zašto se onda miriš s takvim stanjem stvari
Ako već ništa nemožemo napraviti po pitanju nemorala i nepoštenja u globalu , pokušajmo bar u Sokazu
I . ako već imamo nagradu za fair play znači da i sama institucija Sokaza nagrađuje ove vrline . Možda bi članove Sokaza trebalo češće podsjećati na to ...  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|