| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 11:09 am Naslov
: |
|
|
| Rangel (napisa): | Eh da ta travica. Imali smo samo jedan reflektor...ali očito nije bio dovoljan
Iskreno prekasno smo se probudili i uspjeli prilagoditi na materijal. Za početak čestitke protvniku. Zbilja su pokazali koliko znači iskustvo.
Prva stavka koja nam je bila nova je to što su protivnici imali travu na forehand strani (do sada su nam protivnici imali travu na beckhand-u). Sve u teoriji više manje znamo ali automatika uvijek vuče, pogotovo na nešto više loptice
Gospon Kubović, je bio nemilosrdno točan sa defenzivom na forehand strani i napadom sa beckhand stranom. Tako da je on napravio tricu.
Gospona Ciglenečkog smo dobili Urli i ja, dok Marko u svojoj prvoj partiji nije uspio uči u svoju igru.
Gospon Trvtković je bio nepogrešiv. Stvarno može pimplati do sutra bez greške sa jakim backspin rotacijama. Ja sam pokušao u 4 tom setu sa žestokim napadima, ali nije dao da se ode u peti set. Svakako sam trebao igrati više napadački od početka, jer iako nisam loš u pimplu, protiv takvog protivnika nisam uspio ne griješiti. Taj 4 set je završio sa 18:20.
Sa kolegom Novosel se dalo igrati tako da je tu Marko odnio pobijedu.
U svakom slučaju iskusni i povrh svega nezgodni protivnici. No sretno im dalje. Ukoliko Butterfly prođe Ronin, prvenstveno će ovisiti o igri Daria Kranje, te koliko će se brzo prilagoditi na materijal. Eskulić, iako je vrhunski, morat će biti koncetriran u pimplu i izgraditi poen. Jer su loptice gospona Tvrtkovića jako rezane i niske.
Sretno!  |
Da, tak sam si i mislil...
U svakom slučaju navijamo (Zlarinski Koralji) za Ronin ili Butterfly protiv Medonja.
Automatika u igri protiv trave (materijala) je najvažnija i treba se toga držati ''ko pijan plota'' bez obzira i ako fulaš 3-4 loptice u nizu ne smije se odustati nego samo korigirati udarac.Jer ako mijenjaš način igre i prilagođavaš se - gotovo je...
Ja sam protiv Medonja napravio tricu vrlo lako.Gospodin Tvrtković (koji je i najjači njihov igrač) nije bio fit zdrastveno i nije mogao igrati protiv mene, a lovci g.Kubović i g.Ciglenečki su dobri i iskusni igrači, ali može se to dobiti.Samo jedna opaska (možda ste i u tome griješili) - kada servirate takvom protivniku koji ima travu servirajte mu baš na tu travu i to brzi, ravni servis (zaboravite frkane i rezane serve jer što ju jače zarežete ili zafrčete ta rotacija će se vratiti Vama pa je to kao da igrate sami protiv sebe) i kad mu odservirate ravno ''flah'' tako će Vam se i vratiti ravno ''flah'' (bez obzira na njegov pokret ruke kao da reže lopticu, ako stigne uopće reagirati zglobom na brzi ravni servis) i to je poluzicer - samo ravno poklopite ''tup'' (ne treba spinati jako jer će otići preko stola).Znači sve svesti na poene od 2-3 udarca, osim ako niste vrhunski majstori spinanja, a sumnjam da puno takvih majstora ''stanuje'' u 23. ljigi.Zatim stvar broj dva.Ako Vam se protivnik ''usudi'' servirati s travom, to Vam je opet uglavnom flah lopta (opet poluzicer) bez obzira kakav kung-fu pokret on izvodi prilikom serviranja i to je samo zato da Vas zbuni (odnosno zastraši), majko moja kaj mi je sad to odserviral i još sa travom.Nakon kaj mu ''ladno'' zakucate 2-3 takva servisa više mu neće niti pasti na pamet serviranje s travom, pa zato dobro gledajte s kojom gumom Vam servira, jer ako odservira s travom nemojte se oduzeti od straha i pokušavati rezati i slično, nego to ustvari znači - evo dolazi ''bombon-poluzicer''
Da zaključim, treba znati igrati i koristiti travu (isto kao i normalne gume) pa u slabijim ljigama ljudi s tim travama ustvari pokušavaju vama prodavati fore i dovesti Vas do toga da uopće ne skužite koja Vam rotacija dolazi i na kraju odigrate totalnu bedastoću i date mu zicer visok 1 metar ili zabijete u dno mrežice.Naravno da je sasvim druga stvar s pravim i brzim igračima koji su ipak svjetlosnim godinama udaljeni po kvaliteti igre koja se igra u 23. ljigi.Ovo je naravno samo moje skromno mišljenje o igri protiv travuljina s kojim se naravno možete i nemorate složiti, ali ja ga se držim jer daje dobre rezultate (zasada hehe)...  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sri svi 08, 2013 12:06 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri svi 08, 2013 11:52 am Naslov
|
|
Trava je rulet.
A kakav je tek rulet kada protivnik igra s travom koja se zove Roulette, ostavljam na maštu svakom od vas.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri svi 08, 2013 12:19 pm Naslov
|
|
| Guga (napisa): | | takvom protivniku koji ima travu servirajte mu baš na tu travu i to brzi, ravni servis (zaboravite frkane i rezane serve jer što ju jače zarežete ili zafrčete ta rotacija će se vratiti Vama pa je to kao da igrate sami protiv sebe) i kad mu odservirate ravno ''flah'' tako će Vam se i vratiti ravno ''flah'' |
ravna brza serva uglavnom ima laganu prednju rotaciju, tako da u vecini slucajeva nakon nje od trave dolazi lagano rezana lopta.
isto kao kad drajfas na travu - mislis drajf nema spina pa ce mi se vratiti flah... vraga, sto jaci drajf to se vraca jace rezana. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 12:38 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | Guga (napisa): | | takvom protivniku koji ima travu servirajte mu baš na tu travu i to brzi, ravni servis (zaboravite frkane i rezane serve jer što ju jače zarežete ili zafrčete ta rotacija će se vratiti Vama pa je to kao da igrate sami protiv sebe) i kad mu odservirate ravno ''flah'' tako će Vam se i vratiti ravno ''flah'' |
ravna brza serva uglavnom ima laganu prednju rotaciju, tako da u vecini slucajeva nakon nje od trave dolazi lagano rezana lopta.
isto kao kad drajfas na travu - mislis drajf nema spina pa ce mi se vratiti flah... vraga, sto jaci drajf to se vraca jace rezana. |
Ma istina je to sve.Ja sam napisao kako bi bilo idealno u teoriji, a naravno da u praksi ima malu (ili nikakvu) rotaciju, ovisi koliko je tvoj servis ravan ''flah'' jer je skoro nemoguče da je servis potpuno 100% bez i najmanje rotacije.Ali ta blago rezana loptica koja se vrati ako je imalo viša je poluzicer i to treba uredno poklopiti jupiii Ali ne divljački, punom snagom i s ''krvi u očima i pjenom na ustima škrgučući sa zubima'' nego (kako ja uvijek govorim mojim suigračima, ali me rijetko kada slušaju) onoliko jako koliko si siguran da češ pogoditi stol, a najvažnije je da protivnika uloviš van balansa, odnosno na krivoj nozi...  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: sri svi 08, 2013 12:43 pm Naslov
|
|
| u pravilu se tako i na taj način i igra protiv materijala samo neznam što ako ti napr ja napadnem taj mrtav flah loptica tone |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri svi 08, 2013 12:51 pm Naslov
|
|
zapravo flah je relativno lako servirati.
serviraš rezanu.
ali toliko rezanu da kad uslijed trenja sa stolom (na tvojoj a onda i na protivničkoj strani) izgubi u potpunosti rotaciju i odskaće kao prazna lopta.
to su apsolutne osnove forhend serve, koju mi ljudi puše nemilice.
Isti pokret ali više zgloba i udarac vrhom reketa - jako rezana završi u mrežici.
isti pokret, manje zgloba i udarac sredinom ili dnom reketa - blago rezana (vidi se u početku da je rezana) koja u drugom odskoku je flah - poluvisoka za utuč.
jako jednostavno za naučit, a prodavao sam i igračima druge lige.
ako serviraš čisti flah udarac, ona je sigurno top na drugom odskoku.
Recimo ja serviram i taj čisti flah i ljudi mi masovito griješe...jer ja namjerno lupim lopticu ravno. to oni čitaju kao aha evo ga flah, i uglavnom prebace preko stola jer nisu uračunali top koji dodaje stol.
Ovu pak mi ekipa iz 10tog razreda prema boljim ligama, ako se iole dobro kreću provuće kroz uši.
Drugi je par opanaka što ja znam da će mi je provući kroz uši i dobrim postavljanjem i blokom na stolu osvajam poene (jer ne stignu na drugu) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 2:15 pm Naslov
|
|
Da, i evo dragi čitatelji ako ste sve vrijedno pročitali sada znate sve što je potrebno da ''pregazite'' igrače koji koriste travuljine hehe
Moš si mislit...sve je to samo u teoriji, a opet na kraju dolazimo do znanja , odnosno do toga ko može teoriju pretvoriti u praksu na stolu.
A kaj se tebe tiče Dren baš se veselim kada ćemo se sresti na stolu pa da vidim uživo te tvoje serve o kojima mnogi iz tvoje lige pričaju bajke... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 2:21 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | zapravo flah je relativno lako servirati.
serviraš rezanu.
ali toliko rezanu da kad uslijed trenja sa stolom (na tvojoj a onda i na protivničkoj strani) izgubi u potpunosti rotaciju i odskaće kao prazna lopta.
|
To je isto sve ok, ali.....po meni je puno važnije i bolje da je serva protiv trave brža i nek ima malu lotaciju nego spora ali bez ikakve rotacije jer ako je brža travaroš se možda ne uspije i najbolje namjestiti i okrenuti zglob, pa možda dobiješ i višu povratnu loptu koja je fakat zicer ili ju uopće ne vrati.Ako je serva brza i ako travaroš ne okrene dobro zglob zbog tankih spužvica na tim travama (ili trava uopće bez spužve) reket mu i slabije odbija i eto greške... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri svi 08, 2013 3:28 pm Naslov
|
|
Ako smijem ući u raspravu; Meni osobno je draže servirati kratku (mrtvu) lopticu na travu. Nema prostora za neki manevar i može ju jedino gurnut, ona obićno ode ili preko stola ili u mrežicu, a ako pogodi stol onda je zicer. Kod brze lopte na travu vraća se (istina je ) balon , ali je jaaaako rezan i ako nisi brz sa nogama na njoj i ne lupiš je (šamarom) u pravi trenutak , obično završi u mrežici ili 2 metra od stola.
Dečki to je samo moje skromno mišljenje  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 3:36 pm Naslov
|
|
Normalno da sve ovisi i o stilu igre koji svatko od nas najviše voli i pokušava igrati.
Ja sam tipični ''brzanac'' od 190 centimetara visine i 110 kila, a što sam tek brz na nogama...uf
Dosta se nedostatak brzine može kompenzirati dobrim predviđanjem i pravovremenim sitnim korekcijama u kretanju.
Al' jebeš ga kad najviše volim munjevitu igru u 2-3 udarca i uvijek to pokušavam nametnuti  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sri svi 08, 2013 4:50 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri svi 08, 2013 4:23 pm Naslov
|
|
Da 2-3 udarca prolaze do neke 19-20 lige, a sve niže možeš očekivati "neočekivano"  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 4:45 pm Naslov
|
|
E vidiš, tu se ja i ti razilazimo u mišljenjima.
Ta 2-3 udarca za sada prolaze do 12. lige, a prošlu nedjelju su fino prošla i u 5. ligi...
Naravno da se rado odazivam svakom sparing-treningu pa da sam procjeniš , osim toga već je dosta igrača iz tvoje 17. lige probalo ta 2-3 udarca pa mogu i oni slobodno procjeniti (recimo tvoj kolega iz ekipe na Velesajmu)  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri svi 08, 2013 4:47 pm Naslov
|
|
Malo ste mi skrenuli offtopic . Što si lijepo ne otvorite temu, pa onda diskutirajte do mile volje. Nemojte da vam ja dođem s travom .
Natrag na doigravanje/razigravanje. Jadni Koralji (a ovaj put i SINNI) stalno moraju biti strpljivi. Upravo sam razgovarao s Utrinama, morali su (objektivni razlozi) odgoditi utakmicu protiv ART KUKa za ponedjeljak. Tako da će se parovi za peto i sedmo mjesto znati tek u ponedjeljak navečer/utorak ujutra, i tek tada možete početi dogovarati termine.
Ili možete pogledati u svoju kristalnu kuglu i dogovoriti termine već sada, u to se neću miješati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: sri svi 08, 2013 4:48 pm Naslov
|
|
Ok,,
Kad vidiš u Merixu ćelavca od 100i kusur kila TAJ sam, Odigrat ćemo, nije problem, a i razmišlam o suboti popodne u Vjesniku, ali samo razmišljam. .  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri svi 08, 2013 4:53 pm Naslov
|
|
| Ikota (napisa): | Ok,,
Kad vidiš u Merixu ćelavca od 100i kusur kila TAJ sam,  |
Onda možemo umjesto za stol, rađe na klackalicu u obližnji dječji park, tu smo si negdje
E da, ovdje je tema doigravanje.
Fakat je napeto, i te trave i tako to...a što se tiče teme Stip - to ti je živa materija i nikad ne znaš gdje će skrenuti.Pošto smo mi pravi majstori oblikujemo je poput komada gline, a ovo s odgodama me fakat živcira.Znam da je problem zdrastvene prirode, ali opet, svrbi me desni dlan u koji ide drška od reketa i jedva čekam da stanem za stol i preko puta (vjerojatno) Kukonje.Svaka čast Utrinama ako su odgodili utakmicu na zahtjev Kukonja ? Ne znam dali je zato odgođeno, ali pretpostavljam da je.I šta da mi (Koralji) sada radimo do tada ??? Planirali smo doči u petak na tekmu pogledati buduče protivnike, a ono - ćorak... _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; čet svi 09, 2013 6:09 am; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri svi 08, 2013 6:50 pm Naslov
|
|
Guga moj, život ponekad baš piše drame.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Vex
|
Postano: sri svi 08, 2013 10:18 pm Naslov
|
|
Bilo je vrlo ugodno druženje i naša vrlo uvjerljiva pobjeda protiv Župe BDM Stenjevec. Rezultat 10:0 ne odražava realno stanje stvari, al valjda nam se vratilo za sve one partije izgubljene u 5. setova i tekme di je par ključnih poena prevagnulo na stranu naših protivnika. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet svi 09, 2013 6:07 am Naslov
|
|
Uz svo poštovanje prema dečkima iz Odre moram reći da mi je ovaj rezultat skoro pa nevjerojatan jer su Popovi u meču protiv nas na mene ostavili dojam da se radi o dobroj ekipi.
Pogotovo me to iznenađuje ako su igrali u punom sastavu, a to još ne vidim jer nema zapisnika.
A za Popove ipak jedan za kraj ove sezone  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: čet svi 09, 2013 7:26 am Naslov
|
|
Odigrana je utakmica rezultat je 5:5 tko je pobjedio mogu bi reći obje ekipe presudio je doslovno 1 set koji je ovaj puta prešao na stranu STKI Samobor i Sveta Nedelja hvala još jednom momcima na svemu.
Odra spremite se za lutanje po Samoboru  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet svi 09, 2013 7:49 am Naslov
|
|
| Guga (napisa): |
Uz svo poštovanje prema dečkima iz Odre moram reći da mi je ovaj rezultat skoro pa nevjerojatan  |
eh. tako je i nama bilo u 23.a
ljudi protiv kojih smo igrali su ubijali. U 23.b sve neki čokljavci, pola ih odustalo...kad smo ih sretali po dvoranama ono ne znaju držat reket u ruci.
A onda se ispostavi da su prve dvije ekipe u 23.b triput jače od onih koji su nas mlatili po 23.a
Nikad ne znaš dok ne ukrstiš rekete.
btw. ako si za treningić, navrati do ritma al se najavi.
mi smo uglavnom utorkom i četvrtkom tamo, al nekad preskočimo.
ako ćeš dolazit, onda ćemo i mi se skupit  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|