| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
rogi
|
Postano: ned svi 19, 2013 7:35 pm Naslov
: |
|
|
Izgleda da hoće, demolirao XX-a 4:0!  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned svi 19, 2013 7:37 pm Naslov
|
|
jike ovaj puta nije izgubio od xu xina.
prošli put je vodio 2-0, i pao u igri i izgubio 4-2.ovaj puta nije stao i čekao pobjedu,nego je igrao do kraja.
bit će teško u finalu. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Jedi83
|
Postano: ned svi 19, 2013 7:44 pm Naslov
|
|
ovaj put je u pitanju WTTC...a znamo kako zika igra treba  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: ned svi 19, 2013 7:54 pm Naslov
|
|
Steya sto Jike ne igra stalno ovako, fanovi su na gubitku kad na peo touru igra preko one stvari.
Ajde sad Ma Long da napolon docekamo finale velkog natjecanja izmedu dvojice zmajeva. Ialo me strah kako ce mu bekend funkcionirati protiv majstora RPBA. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned svi 19, 2013 10:01 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 19, 2013 10:01 pm Naslov
|
|
Ma Long je fakat primal servu ko zadnji čovjek. Ne vjerujem da možeš toliko loše vračat servu čovjeku s kojim treniraš. Ili Wang Hao na treninzima ne servira sve serve....
Žika ima sreće. Ma Long mu je najneugodniji suparnik no ako Wang Hao odigra bekend u finalu ko večeras svašta može bit.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Jedi83
|
Postano: ned svi 19, 2013 10:09 pm Naslov
|
|
prestanite sa pizdarijama..nije zika taj koji ima srece vec ma long treba prvo premostiti debelog da igra sa svjetskim i olimpijskim pobjednikom..i to ne stoji bezveze
zika i debeli su mentalno najbolji CNT igraci i na najprestiznijim turnirima igraju najbolje..
debeli je smlatio yan ana i ma longa ko od sale..
iskreno mi zao ma longa jer je odlican igrac ali ocito mentalno nije sazorio sto pokazuje i njegov kukavicki pristup..gubi 2 seta i sav je sjeban, ramena spustena, nema CHO nema nicega..timo je bio isto gubio ali je igrao i borio se do kraja |
|
| [Vrh]
|
|
 |
nzoric
|
Postano: ned svi 19, 2013 10:10 pm Naslov
|
|
Ja sam skoro pao u nesvijest nakon flipa od Ma Longa, kod primanja serve od Wang Hao , koju brzinu reakcije ima Wang Hao..
Odličan (jako brz) flip ima Ma Long.
Zanimljivo da niti jedan nije koristio minutu odmora, za prekid igre..
Sportski pozdrav! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned svi 19, 2013 10:12 pm Naslov
|
|
Yup Jedi, i meni se čini da je to to.
Ma Long je jednostavno na velikim natjecanjima s njima ko Federer protiv Nadala back in the days.
Kao što je Zhang Jike jednostavno sušta suprotnost.
Sutra za "debelog"  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: ned svi 19, 2013 11:18 pm Naslov
|
|
Izgleda da ni Xu Xin ni Ma Long nemaju uroden mentalitet pobjednika.
Kod Zhang Jikea je glad za pobjedom cak i veca nego kod Wang Liqina, nevjerojatno, gubi 10-7,9-7 i odigra svoj najbolji stolni tenis u takvimm trenucima.
Ma Long ce izgleda dobiti titulu jednog od vecih "luzera". Jedino Ma Lin ima vece komplekse od WLQ a valjda nego on od Wang Haa.
Opcenito mi je njegovo i XX-ovo ponasanje totalno nejasno. U cetvrtfinalima se i jedan i drugi deru kao manijaci, a u polufinalu nista.Kao da im nije bilo stalo do meceva. Maa Long se nakon 3 seta potpuno predao, da nije svjetsko covjek bi rekao da su mecevi dogovoreni. Ne sjecam se neke njegove velike pobjede a da nije fecalo od CHOanja, a sada nista.
I mislim da Liu Guoliang snosi dio krivice za Ma Longovu karijeru. Ovo samo nagadam, al u dokumentarcu koji je u grupnoj you tube gemi Liu prica kako je bio zabrinut prvoo za Ma Lina, onda za Wang Haa kojem je dao slobodaan tjedan i pripremao ga lsihicki za Yokohamu, pa i za ZJKa kojeg je izhacivao i vraccao uu momcad i posebno psihicki kalio. Moj dojam iz tog dokumentarca je da su mu neki igraci bitniji od drugih, nevjerojatno mi je da u 4 godine od Yokohame Long nije nimalo u glavi sazrio, a vjerojatno ga je dodatno obeshrabrio neodlazak u London.
U svakom slucaju cestitke Hau i ZJKu, zasluzuju i oni kredit za svoje uspjehe, al zao mi je glesati Longa bez prave velike titule, isto kao i Ma Lina bez svjetske. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 20, 2013 7:35 am Naslov
|
|
| Jedi83 (napisa): | prestanite sa pizdarijama..nije zika taj koji ima srece vec ma long treba prvo premostiti debelog da igra sa svjetskim i olimpijskim pobjednikom..i to ne stoji bezveze
zika i debeli su mentalno najbolji CNT igraci i na najprestiznijim turnirima igraju najbolje..
debeli je smlatio yan ana i ma longa ko od sale..
iskreno mi zao ma longa jer je odlican igrac ali ocito mentalno nije sazorio sto pokazuje i njegov kukavicki pristup..gubi 2 seta i sav je sjeban, ramena spustena, nema CHO nema nicega..timo je bio isto gubio ali je igrao i borio se do kraja |
ma da ....najlakše je sad reć da Ma Long i Xu Xin nemaju pojma. Rođeni luzeri....Gledao sam finale jednog turnira u kojem je Ma Long namlatio Zhang Jikea ko balavca..
Svaki od ove "velike četvorke" je prošao sito i rešeto da bi bili tu gdje jesu. Probiti se u Kinesku reprezentaciju znači biti kompletan igrač tehnički i psihički..
No, kako ja volim često reći, mečevi između ljudi koji igraju i treniraju zajedno nikad nisu mjerodavni. kakvi su igrački i ljudski odnosi između njih teško je reći pa je i teško prognozirati rezultate tih mečeva. U našem Sokaz mikrosvemiru ima mnoštvo takvih primjera. Ja recimo nikad nisam volio igrat protiv Vinkovića i to u vrijeme kada sam bio bolji. kako se on mogao napalit protiv mene nije za ljude. Igramo nekakvo polufinale nekakve studentske lige. Fix 3. seta (još je brojalo do 21) ludi poeni i on dobiva a onda u finalu gubi od nekog bezveznjaka kojem bi ja dao 5 fore. kod nas u TIS-u Veki nije dobio Puljiza već godinama a trenutno ima bolji skor...
U svom prijašnjem postu htio sam skrenuti pozornost na jedan tehnički detalj a to je izuzetno loš prijem servisa Ma Longa. Kako ti kažeš "debeli" je tu imao enormnu prednost. Ma Long je ipak unatoč 0-3 došao do 2-3 i ipak popustio. Što se dogodilo teško je reći no znam po sebi. Teško se boriti kada nema lopte na stolu i kad griješiš u prvim loptama. prilično frustrirajuće... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 20, 2013 9:01 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): | ma da ....najlakše je sad reć da Ma Long i Xu Xin nemaju pojma. Rođeni luzeri....Gledao sam finale jednog turnira u kojem je Ma Long namlatio Zhang Jikea ko balavca..
Svaki od ove "velike četvorke" je prošao sito i rešeto da bi bili tu gdje jesu. Probiti se u Kinesku reprezentaciju znači biti kompletan igrač tehnički i psihički.. |
Ali istina može biti na pola puta, čak i na tom vrhunskom nivou.
Pogle od koga je Zhang Jike gubio po Pro Tourovima zadnje dvije godine (od svakoga, pogotovo unazad 2-3 mjeseca), a pogle od koga je gubio na svjetskima i Olimpijadi (od nikoga).
Ako pratiš tenis, Federer i Nadal su tu valjda školski primjer kad ti se netko uvuče "u glavu". Nikad neću zaboravit kako je Federer u finalu onog jednog Roland Garrosa dobio prvi set 6-1, u prvom ili drugom gemu drugog seta fulao zicer, i raspao se u smislu brojanja gemova na prste do kraja meča.
A lik je valjda ono najbolji svih vremena, i naravno da je psihički kompletan igrač.
Protiv svih ostalih.
Mogu i najbolji imati komplekse jedni od drugih, a taj šampionski stav se jednostavno da "nanjušit". Mislim, ja nisam baš fan Zhang Jikea, ali i Liu Guoliang i ja smo valjda znali da ona dva-tri-četri nedavna poraza ne znače ništa, jer je lik dovoljno sportski drzak da će osvojit ovo Svjetsko, ili bar dat najbolje od sebe. Dok je, s druge strane, Ma Longa par takvih poraza (i manje!) koštalo odlaska na Olimpijadu. A godinu prije Olimpijade je proveo koliko ono, 6-7 mjeseci bez poraza na međunarodnoj sceni, uz par osvojenih Pro Tourova. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: pon svi 20, 2013 9:22 am Naslov
|
|
ne samo ma longovo loše vraćanje servisa, što je bilo ključno prva tri seta, već i ono pokušavanje prevelikog pokrivanja stola forhendom. frajer je "telefonirao" prilikom otvaranja na forhend i wang hao je često dobivao poene samo plasiranjem na njegovu forhend stranu jer je ovaj pametni stajao u forhend stavu na bekendu.
valjda sve iz želje da što ranije završi poen a nije naučio onu kinesku, što me čudi, da je žurba neprijatelj. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: pon svi 20, 2013 10:01 am Naslov
|
|
I Čilić je na jednom turniru namlatio Nadala ko balavca, a i Tsonga ga je namlatio, a bogami i Federer, a i Federera su namlatili ko tatu! Ali, pogledajte bilancu njih dvojice na GS i Mastersima odn. tamo gdje im je motivacija na najvišem nivou.
Na kraju se sve svede na psihičku snagu i taj jedan gen ili nerv koji netko ima ili nema. Zhangu čitavu karijeru spočitavaju njegov stav, podcjenjivanje protivnika i štatijaznam, ali frajer zna da je rođen za najveće stvari u pingaču i njega lokalni turniri previše ne interesiraju. On je pravi kad je najbitnije i to je jedino važno.
Wang Hao s druge strane će očito ostati upamćen kao vječiti srebrni, istina je da je uzeo jedno svjetsko zlato, ali čovjek ima 3 srebra s Olimpijada, ne govori li to o tom genu koji WH jednostavno nema u sebi, bez obzira što su ga jedno vrijeme smatrali nepobjedivim na touru općenito.
ZJ je najsličniji WLQ, ima pozitivnu sportsku drskost i veliku želju za pobjedom i zato se već upisao među 4,5 najvećih igrača u povijesti.
Meni jedino malo smeta taj vanzemaljizam Kineza, ne toliko igrački nego ljudski, to što se jako teško mogu empatirati s njima, previše su odvojemi od ostatka svijeta, ne govore engleski (Ma Long razumije ), neke crtice iz života dolaze na kapaljku, ne skupljaju sličice životinjskog carstva, mislim stvarno dajte malo više...  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon svi 20, 2013 10:45 am Naslov
|
|
Da ih navučemo na Žuju?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 20, 2013 11:52 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Koki (napisa): | ma da ....najlakše je sad reć da Ma Long i Xu Xin nemaju pojma. Rođeni luzeri....Gledao sam finale jednog turnira u kojem je Ma Long namlatio Zhang Jikea ko balavca..
Svaki od ove "velike četvorke" je prošao sito i rešeto da bi bili tu gdje jesu. Probiti se u Kinesku reprezentaciju znači biti kompletan igrač tehnički i psihički.. |
Ali istina može biti na pola puta, čak i na tom vrhunskom nivou.
Pogle od koga je Zhang Jike gubio po Pro Tourovima zadnje dvije godine (od svakoga, pogotovo unazad 2-3 mjeseca), a pogle od koga je gubio na svjetskima i Olimpijadi (od nikoga).
Ako pratiš tenis, Federer i Nadal su tu valjda školski primjer kad ti se netko uvuče "u glavu". Nikad neću zaboravit kako je Federer u finalu onog jednog Roland Garrosa dobio prvi set 6-1, u prvom ili drugom gemu drugog seta fulao zicer, i raspao se u smislu brojanja gemova na prste do kraja meča.
A lik je valjda ono najbolji svih vremena, i naravno da je psihički kompletan igrač.
Protiv svih ostalih.
Mogu i najbolji imati komplekse jedni od drugih, a taj šampionski stav se jednostavno da "nanjušit". Mislim, ja nisam baš fan Zhang Jikea, ali i Liu Guoliang i ja smo valjda znali da ona dva-tri-četri nedavna poraza ne znače ništa, jer je lik dovoljno sportski drzak da će osvojit ovo Svjetsko, ili bar dat najbolje od sebe. Dok je, s druge strane, Ma Longa par takvih poraza (i manje!) koštalo odlaska na Olimpijadu. A godinu prije Olimpijade je proveo koliko ono, 6-7 mjeseci bez poraza na međunarodnoj sceni, uz par osvojenih Pro Tourova. |
ma dobro...stolnoteniska povijest je prepuna raznih primjera. Ima mnogo velikih igrača koji su zaslužili bit svjetski prvaci ali to nisu postali. Samsonov je jedan od njih. 1997. godine je do finala počistio 4 kineza i onda u finalu naletio na ludo raspoloženog Waldnera i izgubio bez ispaljenog metka. Tko zna što mu se motalo po glavi. Možda je kao klinac sanjao baš takvo finale protiv Waldnera. Nije to lako. Bio je mlad i netko bi pomislio bit će još prilika no nije ih bilo.
Ma Lin..
Ako je itko zaslužio bio je on ali je od prevelike želje izgorio u Zagrebu od Wang Liquina.
A prvak iz 2003. Werner Schlager? Ako itko po stolnoteniskoj ostavštini nije zaslužio bit prvak svjeta to je bio on. Al moraš i imat sreće.
Fučkaš igrača bez sreće... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 20, 2013 11:57 am Naslov
|
|
| Čupa (napisa): | ne samo ma longovo loše vraćanje servisa, što je bilo ključno prva tri seta, već i ono pokušavanje prevelikog pokrivanja stola forhendom. frajer je "telefonirao" prilikom otvaranja na forhend i wang hao je često dobivao poene samo plasiranjem na njegovu forhend stranu jer je ovaj pametni stajao u forhend stavu na bekendu.
valjda sve iz želje da što ranije završi poen a nije naučio onu kinesku, što me čudi, da je žurba neprijatelj. |
Dobro primjećeno. Moslim da je razlog tome to što je Wang hao igrao bekend perfektno i u bekend-bekend igri dobivao poene. To je pak nagnalo Ma Longa da se izvlači forhenadom....
Jike ima sjajan bekend i bojim se da to wangu sa njim ne može proći... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pon svi 20, 2013 12:50 pm Naslov
|
|
element srece ne priznam. osim ako u fix-u 7-og seta na 11:10 napravis prasicu ili sudac oduzme protivniku poen radi nepravilne serve.
ma long je dodatno pukao nakon nedosudene i nepriznate prasice.
eto to su ti elementu srece.
treba ukinuti prasice,neceve i sva ostala sr..a.
mozda i rekete traeba ukinuti pa cemo puhati na lopticu. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon svi 20, 2013 1:46 pm Naslov
|
|