NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Čišćenje
Idite na Prethodno  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Dren

PostPostano: uto ožu 01, 2011 4:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja sam procitao da samo se ne smije radit combo water glue + speed glue jer je to totalni sjeb.
Ostalo ide prstima ako fakat nije neko zajebato ljepilo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bolac

PostPostano: uto ožu 01, 2011 6:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
jes' probo s let lampom?
em skineš ljepilo em dobiješ karbon Klanja se

kakav predlog, svaka cast Cheer Cheer Cheer
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri ožu 02, 2011 12:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
opet se vračamo na parafinsko ulje koje totalno razgradi ljepilo i skineš ga skoro pa jednim potezom sa krpom ili maramicom, to mi se dešava samo na baterflaj drvima, drvo treba malo prelakirati sa pa se to nebu dešavalo, bu vam geek rekao sa čim treba prelakirati ja uvjek zaboravim

geek, molim potvrdu, sloj bijelog ljepila koji ostane na drvu se najlakse skida sa parafinskim uljem...hvala Thumbs up
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Tomaca

PostPostano: sri ožu 02, 2011 2:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
tomaca (napisa):
opet se vračamo na parafinsko ulje koje totalno razgradi ljepilo i skineš ga skoro pa jednim potezom sa krpom ili maramicom, to mi se dešava samo na baterflaj drvima, drvo treba malo prelakirati sa pa se to nebu dešavalo, bu vam geek rekao sa čim treba prelakirati ja uvjek zaboravim

geek, molim potvrdu, sloj bijelog ljepila koji ostane na drvu se najlakse skida sa parafinskim uljem...hvala Thumbs up

razočaro si me ko čoveka, evo prije sat vremena sam na taj način skinuo ljepilo sa tenergya, fino ga razgradi i postane mljackavo i lakše se skida a prošli tjedan sa drveta
to ulje ti je jeftino 1l niti 30 kn u baunešto
Iceman

PostPostano: sri ožu 02, 2011 7:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

haha, ok, al geek je ipak geek ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Čupa

PostPostano: uto svi 17, 2011 8:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

upravo skidam ljepilo s gume pomoću babylove ultra sensitiv ulja, iz dm-a, i jako sam zadovoljan.
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto svi 17, 2011 10:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čupa (napisa):
upravo skidam ljepilo s gume pomoću babylove ultra sensitiv ulja, iz dm-a, i jako sam zadovoljan.

ahahahahaha, zakon!!! bar toga SAD imam ROFL
[Vrh]
Čupa

PostPostano: sri svi 18, 2011 8:34 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Drene, niti mrvicu spužve nisam skinuo, niti mrvicu, što je više manje neminovno kad mičeš staro ljepilo. spužva bude ko dječija guza. ROFL
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: ned ruj 29, 2013 7:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Staro ljepilo ne sklanjam sa gume. Ne smeta mi, čak se lakše zalijepi ako već ima ljepila od ranije.
Zaprljano drvo ili drška se rješavaju nošenjem reketa u futroli, a može i malo laganog šmirglanja po potrebi (rijetko).

Što se tiče čišćenja guma...Igram u prirodi, trava je izgažena i sada je prašina. Dio dospije naravno i na gume.
Čistio sam neko vrijeme sa Butterfly sredstvom na bazi alkohola. Odozgo ima neka spužva, pritisneš par puta da izađe sredstvo i onda obrišeš sa spužvom. Čistilo je dobro, dok se nije desilo da moje relativno nove gume Donic Coppa Tagora nekako naprasno izgube hvatljivost. Nekako mi se čini da Butterflyjev alkohol nije činio dobro Donic gumama.
Od tada, samo obična voda. Namočim spužvu, pređem preko gume par puta da pokupi prašinu i osušim papirnim ručnikom ili mahanjem. Ako je guma tacky stavim odmah zaštitnu prozirnu foliju.
I to funkcionira odlično. Ne pada mi na pamet više koristiti ikakva sredstva.
[Vrh]
cvijo

PostPostano: ned ruj 29, 2013 8:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čišćenje ljepila sa spužve - definitivno parafinsko ulje. Previše slojeva ljepila umrtvljuje gumu pa ga je zgodno skinuti nakom par ljepljenja.
Najefikasnije čišćenje površine gume kojom se igra (dakle crvena/crna strana) - vlažne maramice za dječju guzu ili ruke, ali važno je naglasiti - one koje ne sadržavaju kremu!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
cvijo

PostPostano: ned ruj 29, 2013 10:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da... zaboravih napisati za drvo - dobro ga je (izuzetno tanko!) prelakirati. U slučaju debljeg sloja laka drvo značajno gubi na osjećajnosti, a i gotovo nemoguće je potom na njega zalijepiti gumu. Moj mekani Waldner Black Devil pošprican je običnim lakom za kosu jer bi bez lakiranja prilikom skidanja gume (u slučaju ljepljenja nešto jačim ljepilom) pola drveta (špranje) ostalo na gumi. Ono malo ljepila što ostane na lakiranom drvetu izuzetno se lako skida laganim trljanjem dlanom/prstima.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Obi-wan

PostPostano: pon ruj 30, 2013 3:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Uspješno upotrebio metodu laka za kosu na površinu Yasaka extra i sve super. Čuva drvo, a ne mjenja osobine.
Također, (mislim da je tvoj savjet bio), prozirni lak za nokte po rubu Butterfly Balsa Carbo x5 i drvo nije pokazivalo nikakve znakove degradacije ili čuvenog odljepljivanja sloja. Thumbs up
[Vrh]
cvijo

PostPostano: uto lis 01, 2013 12:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tako je, lak za nokte na rubu reketa je usto i najbolja zaštita od mehaničkih oštećenja uslijed (slučajnih?) udaraca npr. po stolu tim dijelom reketa. Neki za zaštitu koriste ljepljive trake, ali one znaju uzrokovati iritantne vibracije reketa obzirom da traka spaja obje gume. Ona tanja, koja pak ide samo preko drva, opet ne štiti drvo tako dobro kao lak.
Drago mi je da mogu pomoći. Zauzvrat molim respekt od korisnika mojih savjeta. Dakle, ne smijete me dobivati na turnirima ili u prvenstvu! Mislim da je to stvar elementarnog kućnog odgoja. Mudri djed
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.