NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

primorac off- koje gume?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tomeck

PostPostano: pet lis 11, 2013 11:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

1.8 debljina 7 soft i to je to...relativno brzo drvo...zeru sporija i mekša guma...sa dosta kontrole...picikato... Thumbs up
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
wolf

PostPostano: pet lis 11, 2013 11:50 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
wolf (napisa):

Za koji to bekend spin Confused Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing

kad budeš znao kako taj udarac opće izgleda, onda ćeš dobit i odgovor na ovo pitanje Mig Beljenje

Moram priznat da ne viđam često neke bekend spinere pa sam valjda neupućen Pojma nemam nego , kad imate trening da dođem pogledat ? Možda naučim , još sam mlad Rolling Eyes Zubo
srale7

PostPostano: pet lis 11, 2013 12:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Posto jos nisam ovladao svim terminima i pravilima, a nigdje na forumu to nisam točno našao, tanima me kako debljina spuzve utječe na igru, naravno, pričamo o istom topshitu i spuzvi iste tvrdoće?

Vidim da se početncima preporučuju tanje spžve, iz razloga sto su sporije i imaju vise kontrole, ali to meni bas nema nema smisla, pa jel moze netko nabrzinu objasnit? Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
55

PostPostano: pet lis 11, 2013 1:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Deblja spužva ima jači katapult efekt, loptica je pri istoj brzini zamaha primjetno brža i općenito ostvaruje veći utjecaj na lopticu. Nažalost, s podizanjem debljine spužve (a time i brzine loptice) dolazi do pomanjkanja kontrole... treba imati doista vještu i mekanu ruku za svestranu igru s debelim spužvama (gumama). Bla bla

Smatra se da početnici slabo igraju i zato im se često preporuče tanje (sporije) gume. Yesss!

Bilo ih je puno koji su si kupili BTF tenergy da bi bili bolji igrači Rolling Eyes .
Nakon bolnog shvaćanja da niti najobičniji pimpl nisu u stanju odigrati (nego ga bacaju preko stola) jeftino prodaju svoje skupe tenergy i kupe bitno sporije gume... Pojma nemam
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet lis 11, 2013 1:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

deblja spuzva = brzi i jaci spin ali i jace reagira na tudji spin. za nekog tko nije ovladao tehnikom je posljedica da u napadu guma odradjuje za njega posao umjesto da ga tjera na pravilan pokret, a u obrani ga tjera na postavljanje reketa jer je tesko iskontrolirati jaku loptu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Obi-wan

PostPostano: pet lis 11, 2013 7:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

srale7 (napisa):
Pozdrav,

sta mislite od DHS Hurricane3 Neo 2.2 u kombinaciji sa Butterfly Primorac Off- drvetom?

Ako si početnik, nemoj ići u egzotične ili takmičarske vode što se tiče opreme (ima vremena za to).
H3 je guma koja ti sigurno ne bi odgovarala (takmičarska guma s kojom treba znati).
Predlažem ti da uzmeš neko pitomo drvo:
Butterfly Primorac
Yasaka extra
Yasaka Sweden classic
Donic Appelgren allplay
Stiga Allround classic
Galaxy 896
LKT Instinct
Dawei R2

I staviš na to drvo dvije iste gume. Spužva 1.7 do 2.0 milimetra. Na bekhendu neka bude ista ili malo tanja spužva nego na forhendu (dakle 2.0 i 1.8 ili 1.9 i 1.7).
Ove bi gume bile dobre:
Butterfly Sriver
Yasaka Mark V
Friendship Cream Transcend
LKT pro XP ili XT
Palio CJ8000

I opet uz svu kontrolu, reket će vjerovatno biti trunku prebrz za početnika, no nema veze Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dren

PostPostano: sub lis 12, 2013 8:02 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):

Moram priznat da ne viđam često neke bekend spinere pa sam valjda neupućen Pojma nemam nego , kad imate trening da dođem pogledat ? Možda naučim , još sam mlad Rolling Eyes Zubo

ti si uvijek dobrodošao! utorkom i četvrtkom, ritmo, al računaj da naš trening počesto završava s litrom bijelog + litra mineralne pa se pripremi Very Happy
srale7

PostPostano: sub lis 12, 2013 11:17 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

@Izra

Puno hvala na objasnjenju utjecaja debljine gume na igru, sad su neke stvari jasnije Smile

@Obi-Wan

Hvala na preporukama, iako mi mi gume tipa Sriver, MarkV, Razka ne igraju, jer su mi preskupe, tako da gledam neka jeftinija rješenja Smile
[Vrh]
wd40

PostPostano: sub lis 12, 2013 11:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Gume friendship focus III snipe

http://www.tabletennisdb.com/rubber/focus-3-snipe.html

cca135 kn sa ebay-ja 2kom

Gume su OK a i cijena!
[Vrh]
wolf

PostPostano: sub lis 12, 2013 11:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):

ti si uvijek dobrodošao! utorkom i četvrtkom, ritmo, al računaj da naš trening počesto završava s litrom bijelog + litra mineralne pa se pripremi Very Happy

Pa nebum valjda zbog bekend spina dolazio Rolling Eyes Klopa Hrana Pivo Zivili Duplo
P.S. hebote kolko samo ima ovih istotematskih smajlića Zubo
srale7

PostPostano: sub lis 12, 2013 12:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:

Gume su OK a i cijena!

Bas sad malo gledam, taj Frendship ima brdo guma u ponudi, sve su cijenom pristupačne, jel postoji jos koji model na koji da obratim paznju osim focus III snipe?
[Vrh]
wd40

PostPostano: sub lis 12, 2013 12:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

... ma ima ih hrpa ali s ovom se lako igra jer nije ljepljiva i tvrda ko ostale kineske gume.
[Vrh]
55

PostPostano: sub lis 12, 2013 7:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Legendo, zajebi ti ebay, primi se reketa i treniraj! Thumbs up
[Vrh]
tomeck

PostPostano: sub lis 12, 2013 8:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Klanja se
Obi-wan

PostPostano: ned lis 13, 2013 7:53 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

55 (napisa):
Legendo, zajebi ti ebay, primi se reketa i treniraj! Thumbs up

Zvuči kako treba. Da li je stvarno tako?
Treniraj! Svakako savjet za one koji se pripremaju za olimpijadu.
Mislim da jedan rekreativac i sokazovac prvenstveno ciljaju na uživanje u stolnom tenisu. Ne kažem da neki neće postići takmičarske uspjehe, ali mislim da je uživanje na prvom mjestu. Pa kad smo već kod uživanja, neki uživaju u isprobavanju nove opreme (džanki). Zašto bi se onda ostavio ebaya i kupovine Focus 3 snipea, ako ga to veseli?
Ja bih rekao:
Legendo, nabavi Focus 3 snipe, primi se reketa i uživaj!

Wink
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: ned lis 13, 2013 11:32 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

srale7 (napisa):
Citat:

Gume su OK a i cijena!

Bas sad malo gledam, taj Frendship ima brdo guma u ponudi, sve su cijenom pristupačne, jel postoji jos koji model na koji da obratim paznju osim focus III snipe?

Ja naručio F3 snipe. Zanima me zbog dobrih utisaka na netu i zato što je kineska ne ljepljiva guma. Brine me kakav će biti spin.
Od Friendshipa, zbog dobrih recenzija i jako niske cijene, vrijedi obratiti pažnju na:
Cream Transcend
729-5
Faster
Super FX
Focus II
Xet (Xi-Enting)
[Vrh]
wd40

PostPostano: ned lis 13, 2013 2:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni osobno funkcioniraju, za razliku od cream transcend koje mi previše reagiraju na protivnikov spin, pogotovo kod servisa i dosta su tvrde. Focus III snipe je mekši, a spina ima dovoljno, onoliko kolko ga znaš dobro potegnuti naravno. Fokus više prašta neznanje.
[Vrh]
srale7

PostPostano: pon lis 14, 2013 11:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pretpostavljam da početniku guma koja je jako ljepljiva moze stvarat probleme prilikom vraćanja lopte sa dosta spina? Ili sam u krivu?

Konkretno moj Sriver L je star sto godina i povrsina je gotovo pa ispolirana, tj tacky=0, i poprilično je tesko u udarac ubacit posten spin, tj i kad ga ubacim, protivnik mi s lakoćom vrati.

Zaključak bi bio da je ljepljivost dobra/poželjna, ali ne pretjerano, bar ne kod početnika?
[Vrh]
55

PostPostano: pon lis 14, 2013 12:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja sam počeo (i igrao tako dvije sezone) s reketom koji mi je prodan za nikakav novac, praktički poklonjen! Rolling Eyes

1. drvo: Michael Maze OFF
2. gume: JOOLA Energy X-tra 2.2 i TENERGY 64 2.1.

Narafno, bila je to kombinacija s kojom je igrao bivši vrhunski igrač, za mene jedno 19 puta prebrza, ali sam ipak učio igrati pa sam nakon nepune godine dana prešao na SRIVER EL 2.1, pa kasnije neuspješna epizoda sa SRIVER G3 fx 1.9 (izvrsna guma, meni ne odgovara) i sve to sa istim (vrlo brzim) drvetom.

Sada se opet družim s TENERGY gumom 2.1, ali mi sada to više nije problem Yesss! , a drvo s kojim igram ima brzinu DEF (najsporija drva), što je ok i za kontroliraniju igru za brzi TENERGY, ali i zato što sam čokljavac Retaj pa igram s travom na drugoj strani drveta. Evil

Inače, rezervni reket mi je PRIMORAC OFF-, s obije strane TENERGY 2.1, meni se ta kombinacija strašno dopada! Cheer Juhuu
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: pon lis 14, 2013 3:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

srale7 (napisa):
Pretpostavljam da početniku guma koja je jako ljepljiva moze stvarat probleme prilikom vraćanja lopte sa dosta spina? Ili sam u krivu?

Konkretno moj Sriver L je star sto godina i povrsina je gotovo pa ispolirana, tj tacky=0, i poprilično je tesko u udarac ubacit posten spin, tj i kad ga ubacim, protivnik mi s lakoćom vrati.

Zaključak bi bio da je ljepljivost dobra/poželjna, ali ne pretjerano, bar ne kod početnika?

Kažu da jako ljepljive gume daju jak spin, ali i reagiraju na protivnikom spin pa po tome i nisu za početnika. Sriver L mi zvuči zreo za promjenu (garant proklizava ko lud).. Možeš probat srednje tacky - ionako brzo izgube početnu ljepljivost pa budu baš kako treba ili Focus 3 koji nije ljepljiv.
Osobno sam probao 729-5 koja je vrlo malo ljepljiva i dosta brza, a Cream Transcend koristim već dosta dugo. Odlična guma za napredovanje i razvoj. Ne igra sama već te tjera da pravilno udaraš što se meni sviđa. Kontrola čista 10. Obje te gume nisu daleko od Srivera. 729-5 je malo brža, a Cream malo hvatljivija.
Probao sam i Higher koja mi se nije svidjela i Faster koja je bila dosta stara pa ne mogu biti siguran kako se ponaša kao nova (no probat ću, mislim da je ok guma).

Imam dojam da te izbor gume opterećuje. Svaka Friendship guma koju smo ti spomenuli ovdje će ti biti dobra jer sve su to provjerene i ekonomične gume za razinu početnik pa sve do napredni rekreativac. Nije to ni blizu Hurricane 3 po spinu ili Tenergiju po brzini. Friendship su ti pitome domaće životinje. Tako da teško možeš pogriješiti. Smile
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.