NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Gume Galaxy

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
hrc313

PostPostano: čet lis 17, 2013 2:47 pm    Naslov : Gume Galaxy Citirajte i odgovorite

Zanima me kakve su kvalitete gume Galaxy, konkretno Venus II i Jupiter, s obzirom da ih nikada nisam probao, a mislim si naručiti, pa koliko bi to bilo pametno... Ako imate savjet da si možda uzmem neke druge marke, al da su niže cijene
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Obi-wan

PostPostano: pet lis 18, 2013 9:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kad ti već nitko ništa neće reći, ja ću ono malo što znam.
Galaxy / Yinhe su kineske gume, uglavnom ljepljive i teške. Kvalitet zna biti i slab i osrednji, ali vrijede jer je cijena vrlo niska i povoljna.
Osobno sam veći poklonik Friendship guma. Tu mi je odnos cijena / kvalitet čak i još bolji. Galaxy mi je favorit za drva je stvarno imaju ogroman izbor i solidan kvalitet po niskim cijenama.
Dakle moj prijedlog je Galaxy drvo i Friendship gume.
Ako trebaš konkretnije, napiši kakav ti je stil igre i razina umijeća...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
hrc313

PostPostano: ned lis 20, 2013 12:21 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvala na odgovoru. Stil mi je vise ofenzivan, a sada ne znam kako bi okarakterizirao razinu i umjece igre ali vidim po gumama koje sada imam da mi treba nesto kvalitetnije jer gume mi ne hvataju dobro spinove i vidim da me koce kod igre ( imam LKT pro XP), znam da su mi gume lose.
Zanimalo me najvise da vidim kakvi su dojmovi za takve gume, jer na internetu kak bi se reklo svatko svoga konja hvali, a nisam upoznat sa svim vrstama guma da bi znao procijeniti sta se isplati uzet a sta ne, a kako nisam bas previse pri novcima nemrem bas eksperimentirati sa gumama, tako da mi svaki savijet dobro dodje. Zato sada razmisljam o kupovini nekih kineskih jeftinijih guma.
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: ned lis 20, 2013 8:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Od LKT sam koristio Pro XT neko vrijeme.
Većina tih jeftinih kineskih guma je na isti fazon pa ni od Galaxija ni od Friendshipa za 5-20 $ ne očekuj više nego od tvoje LKT XP gume. Čak sam negdje pročitao da se prave u istoj fabrici.
Na žalost kod guma i opreme se dosta toga svodi baš na eksperimentiranje šta tebi osobno odgovara :-( Možda ti samo treba nova guma jer je tvoja potrošena.
Igram svestranu igru sa naglaskom na napad (off-) i osobno koristim Friendship Cream Transcend jer ima sve atribute solidne i ostaje hvatljiva dosta dugo (ne ludo hvatljiva doduše). Cream se definitivno isplati jer odnos cijene i kvaliteta je odličan. Probat ću uskoro Friendship Focus III snipe. To je kineska guma koja odskače od većine jer nije ljepljiva već proizvodi eurostyle mehanički spin. Obje gume imaš kod Eachenga i poprilično su jeftine. A ima i mnoštvo drugih povoljnih guma. No, šta će tebi osobno odgovarati, nitko ne zna pa čak ni ti sam dok ne probaš :-)
[Vrh]
geek

PostPostano: pon lis 21, 2013 5:01 am    Naslov : Gume Galaxy i Friendship Citirajte i odgovorite

Prvo o firmi Galaxy (Milky Way, Yinhe). Gume Galaxy, prema spužvi koja je ugrađena, možemo podijeliti u 3 linije. Prve su stare, vrlo jeftine (9000D, 9000E), nisam vidio da itko igra sa njima. Druga linija je na spužvi MOXA, to su, također, jeftine gume. Treća linija je MAX TENSE, na modernoj spužvi, koja izvrsno reagira na tuning. Tu pak imamo gume koje su vlastiti razvoj i u suradnji sa Apolloman-om (gume Apollo I, II i III). Dalje ću nastaviti pisati samo o ovoj 3. liniji.

Gume Galaxy možemo podijeliti prema :
1. Hvatljivosti (Tacky-Grippy). Tacky gume : Apollo I, Apollo III, Moon Pro, Sun Pro, Venus II, Apollo II. Grippy gume : Moon, Mars II, Sun, Jupiter.
2. Geometriji grippy guma : Moon (Ten 05), Mars (Ten 64), Sun (Ten 25).
3. Strani reketa kojoj su namjenjene. BH gume, u pravilu, grippy, mekše, imaju niži kut izbačaja : Mars II, Apollo II. FH gume su, po kineskom shvaćanju, tacky i tvrde.
4. Tvrdoći. Gume koje su namijenjene za FH su znatno tvrđe (H36 - H41), od BH guma (H33 - H37). Da to prevedemo na europsku mjeru, H33 = 42,5, tj. srednje tvrdi tensor (XIOM Vega Europe ili BTY Tenergy 05 FX), H36 = 47,5 (XIOM Vega Pro ili BTY Tenergy 05), H39 - H40 = DHS H3, a H41 = tvrdo kao đon.
5. Verziji. Moon je grippy guma, Moon Pro tacky.

Tuning, sa ljepilom, koji tvornički (Factory Tuned) dolazi na gumama je loš. Trega ga skinuti korištenjem parafinskog ulja, te spužvu naknadno pretunirati Falco Long Booster-om, te pričekati 14 dana da se guma izravna. Nakon toga, gume su izvrsne. Topsheet vrlo trajan, porozna spužva izdržljiva i živa. Tako pripremljene gume su bolje od njemačkih tensor-a, kvalitetom usporedive sa Butterfly Tenergy. No, ima još jedna "kvaka". U pravilu, kod kineskih dobavljača, gume je moguće nabaviti samo u max debljini. Pri tome, svaki put je potrebno specificirati željenu tvrdoću. Kod europskog - njemačkog (Galaxy) i američkog distributera TTX moguće ih je naći i u manjim debljinama, ali je tada cijena znatno viša.

Prema tome, Thumbs up za Galaxy. Uz njih, kineske firme koje imaju izvrsne gume, a i drva, su Sanwei i Sword.

Tradicionalni kineski proizvođač je DHS sa Hurricane3, evergreen-om. Guma je tvrda i daje izvrsnu rotaciju i kontrolu. Ispod nje se stavlja veliki broj slojeva ljepila, koji daju osjećaj i brzinu. Ostale FH gume su na tragu H3, ali lošije, a BH, općenito, nisu dobre.

Friendship (729, R.I.T.C) su tradicionalne kineske gume. U pravilu tvrde, sa dobrom kontrolom, izvrsne cijene, ujednačene kvalitete. No, vrlo loše su se prilagodili vodenom lijepljenju, tako da su, općenito, zastarjele. 729-08 i Focus3 Snipe su pucanj u prazno. Proizvode još i za LKT, Gambler, Spinlord ... Od LKT-a, Pro-XP i Pro-XT su na mekanoj i mrtvoj Reactor spužvi, zadovoljavajuće samo za djecu i potpune početnike. Jedna guma, u seriji Rapid, je osrednja, ostale loše. Gambler ima tradicionalne probleme, gdje se topsheet odljepljuje od spužve, zbog neodgovarajućeg tuninga.

Ovom prilikom ću samo o još jednoj kineskoj firmi - Haifu. Početno, kada je uvedeno vodeno ljepilo, sa gumom Blue Whale II (poslije III) bili su jedina alternativa starom Hurricane-u. Izbacili su i BH verziju White Shark II (III), na mekanoj i živoj japanskoj spužvi. Ali, prozvodnja im je poluručna, a kontrola kvalitete loša. U redu sjede žene i kistom mažu tuning na spužvu. Na neku više, na neku manje. Tvrdoću naknadno kontroliraju durometrom, pa je flomasterom pišu na spužvu. Haifu gume, uz odgovarajuću maržu, prepakirava Tibhar i zove ih Grip-S (Whale) i Grip-S Europe (Shark), te Joola (Phoenix i Brave). Posebno hvala, na ovim informacijama, Joola "manekenu" i ex cimeru mog "manekena", koji je ime dobio po njihovom najpoznatijem drvu. A, i dobar popust je dao ...

Naravoučenije : ako hoćeš uštediti, puno toga moraš znati. I, još jedna stvar za kraj. Kineske gume obožavaju tuning i neće biti ni upola dobre bez njega.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Iceman

PostPostano: pon lis 21, 2013 1:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek, molim te nakon ovakvih postova jos i na dnu pri kraju tl;dr verziju za nas lijencine Cheer In love
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon lis 21, 2013 2:58 pm    Naslov : Re: Gume Galaxy i Friendship Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
...Gume Galaxy...

...Tuning, sa ljepilom, koji tvornički (Factory Tuned) dolazi na gumama je loš. Trega ga skinuti korištenjem parafinskog ulja, te spužvu naknadno pretunirati Falco Long Booster-om, te pričekati 14 dana da se guma izravna. Nakon toga, gume su izvrsne. Topsheet vrlo trajan, porozna spužva izdržljiva i živa. Tako pripremljene gume su bolje od njemačkih tensor-a, kvalitetom usporedive sa Butterfly Tenergy...

...Kineske gume obožavaju tuning i neće biti ni upola dobre bez njega...

...Posebno hvala, na ovim informacijama, Joola "manekenu" i ex cimeru mog "manekena"...

eto. Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Iceman

PostPostano: uto lis 22, 2013 10:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

lol hvala ti ko bratu ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto lis 22, 2013 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tjuning već dolazi na kineskim gumama ali je loš?a koji je dobar?
geek

PostPostano: uto lis 22, 2013 3:54 pm    Naslov : Tuning Citirajte i odgovorite

Kratko. Redoslijed od boljeg prema lošijem.

Kineski tuning-zi su više za ljepilo, da se ne osuši i da je elastično, a ne da razmekša gumu, jer gubi kontrolu.
Lidu
DianChi
Haifu Seamoon

Europski tuning-zi za tensor-e, koji razmekšavaju gumu :
Falco Long Booster
Falco Tempo Booster
TRF

Od europskih, navedeni su izvorni proizvođači, a ne prepakiravači (Tibhar ...).
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
a_marko

PostPostano: uto lis 22, 2013 4:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Striček Mladen.. Klanja se Klanja se Klanja se na iscrpnom i detaljnom izvješću.
Pivo
[Vrh]
Pale

PostPostano: uto lis 22, 2013 5:09 pm    Naslov : Re: Tuning Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Kratko. Redoslijed od boljeg prema lošijem.

Kineski tuning-zi su više za ljepilo, da se ne osuši i da je elastično, a ne da razmekša gumu, jer gubi kontrolu.
...).

Mislio si na DUREX , sa lubrikantom?

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.