|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: sub stu 09, 2013 10:18 pm Naslov
: Deda - alternativna satnica natjecanja |
|
|
Kad bi se mene pitalo, satnica bi izgledala drugačije.
Po mom iskustvu, ljudi nerado čitaju duge postove, pa zato na početku executive summary.
Da se ovo usvoji, umjesto cijelog dana na Velesajmu svatko bi trebao tamo provesti oko dva i pol sata. A sad detalji (za one koji žele znati više).
Prijave bi bile do npr. srijede u podne (mail, fax, pismeno) i do tog roka morala bi se uplatiti i prijavnina (dokaz o uplati isto tako poslati organizatoru). Bez dodatnih prijava ujutro uoči turnira.
Organizator bi onda u petak mogao objaviti (na internetu, mailom, na zahtjev poslati faxom) raspored po grupama i okvirnu satnicu natjecanja. Vjerujem da bi svi koji uplate i došli na turnir, tako da ne bi bilo 'rupa' u kosturu.
Iako to nije jedini način, grupe bi se kao i do sada mogle formirati prema pozicijama prijavljenih igrača na rang listi. Jedine novosti bile bi satnica i određivanje kostura finalne i utješne grupe. U današnjem slučaju (32 grupe), to bi izgledalo ovako. U 9:00 na rasporedu bi bilo osam grupa (na osam stolova):
Grupa I (u kojoj igraju igrač i rangirani na #1, #64, #65 i #128)
Grupa II (igrači #2, #63, #66 i #127)
Grupa XXXI (igrači #31, #34, #95, #98)
Grup XXXII (igrači #32, #33, #96, #97)
te Grupe III, IV, XXIX i XXX (za njih mi se ne da pisati igrače, nije potrebno za objasniti primjer).
Grupe se razigraju kao i obično, a ovisno o plasmanu igrači ulaze na predefinirana mjesta u kostur finalne i utješne grupe i ti se susreti igraju odmah nakon završetka grupe. Konkretno, u prvom kolu finalne grupe našli bi se prvoplasirani iz grupe I (I-1) i drugoplasirani iz grupe II (II-2) ITD. Dakle, parovi bi bili
I-1 vs II-2 ; XXXII-1 vs XXXI-2
II-1 vs I-2; XXXI-1 vs XXXII-2
Pobjednici parova u svakom redu igraju susret drugog kola finalne grupe.
Istom logikom formiraju se i parovi prvog i drugog kola utješne grupe (od treće- i četvrto-plasiranih) i odigravaju se odmah nakon grupe.
To sve zajedno (finalna i utješna grupa) znači još po tri partije na svakom stolu, ili cca 45 min. Sve skupa najviše 2:15, iako bi većina bila gotova i za manje od dva sata.
Nakon toga se zna tko treba doći u nedjelju, a tko je gotov sa turnirom. Sve skupa traje dva sata i petnaest minuta, znači u 11:00 ili 11:15 treba zakazati sljedećih osam grupa. Potrebno je osam stolova, deveti je rezerva ako neka grupa baš dugo traje, može se nešto odigrati i na dva stola.
Itd, 4x2:15 je 9 sati, znači u 18h smo opet gotovi.
Kome je do druženja još uvijek može ostati svih devet sati, a kome se žuri odigra svoje za dva i pol sata, popije jednu cugu i gotov je.
Sistem se možda čini kompliciran, ali nakon što ga se jednom raspiše (u IB-evom računalu), ionako ga nitko ne mora shvaćati, samo se upišu igrači a printer ispljune raspored.
Ovdje nisam našao vrijeme za natjecanje parova - možda na kraju prvog dana ili ga ugurati u nedjelju. Priznajem da je to minus za cijelu ideju, ali kao plus tu je činjenica da bi sigurno više igrača odigralo utješnu grupu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub stu 09, 2013 10:31 pm Naslov
: |
|
|
Eto zašto sam rekao da se veselim tvojim prijedlozima!
Stip majstor delivers!
Ako sam na brzinsko čitanje dobro polovio, moram priznati da sam na prvu oduševljen, ovo je jednostavno divno.
Sad, koje grupe kad igraju, to bi se nekako fine-tunealo (čime ne isključujem da je ovo tvoje optimalno ).
Nadam se da će biti uključenja i reakcija od što više ljudi.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub stu 09, 2013 10:44 pm Naslov
|
|
Jedino što me malo muči je ovo direktno križanje nakon grupa, kada na Internetu pročitaš "da nakon grupe ideš na Mikija ".
Nekako bi trebali pokušati to zakukuljiti (slobodno me ubij što zvučim kao customer najgore vrste koji cijeli tvoj trud upropasti jednom rečenicom).
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub stu 09, 2013 10:55 pm Naslov
|
|
Budimo realni, uplate unaprijed bi odmah na samom početku smanjile broj igrača. Da je danas bilo unaprijed plaćanja kotizacije, garantiram da minimalno 20-ak igrača ne bi došlo.
Drugo, objava grupa barem 1 dan prije početka turnira smanjila bi čekanje onim nesretnicima koji su danas došli u 8:30 (ili ranije) i onda čekali do 12 sati jer su bili 20.-a i ohoho grupa. Da su znali da su npr. 25 grupa, odmah dođu npr. oko 11 sati, ne u 8:30.
Igre parova?
Kada bi se igrali parovi? U sadašnjoj kombinaciji sretna je okolnost za parove što su svi igrači na okupu pa tako i parovi. Ukoliko dođe do grupiranja igrača, parovi će ozbiljno visiti.
Ženski dio natjecanja?
I tako je marginaliziran, novim konceptom bi trebalo naći termin kada je najviše igrača prisutno na turniru. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub stu 09, 2013 11:02 pm Naslov
|
|
Ali mi sad pričamo o nekoj srednjoročnoj viziji za sljedećih godinu, dvije, tri. Glupo da odmah prekrižimo mogućnost plaćanja prije turnira, ako se time diže kvaliteta organizacije.
Svaki pravi potez počinje prvim korakom.
Ili šok terapijom.
Staviš jedne godine to kao uvjet, dođe 20% manje igrača, iduće će ih ipak doći više i uživati u slobodnoj suboti.
Pravo pitanje tu je bi li ljudi više jaukali zbog plaćanja, ili bili sretni zbog vremenskog benefita. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub stu 09, 2013 11:05 pm Naslov
|
|
Ako ja dobro shvaćam, parovi bi se igrali drugi dan, pa tko hoće doći igrati koju utakmicu u nedjelju, dođe.
Ženski dio turnira također može bit u nedjelju, skupa sa završnicom muškoga. Premda mi se to s njima ne čini kao problem nego više kao "nice to have" fićer turnira.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub stu 09, 2013 11:14 pm Naslov
|
|
Da se razumijemo, podržavam plaćanje kotizacije unaprijed.
Podržavam i svaku uštedu vremena. Niti meni nije bilo ugodno biti 10 sati na Velesajmu, žena samo što nije zvala policiju (tko još gleda propuštene pozive na turniru?). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub stu 09, 2013 11:20 pm Naslov
|
|
Ako će parovi biti u nedjelju, trebalo bi razmisliti o posebnoj kotizaciji za parove ukoliko netko ne želi (ne može) igrati u pojedinačnoj konkurenciji.
Ne. Ne znam. Možda. :zbunj:
Poanta je da se ne prisiljava ljude plaćati punu kotizaciju ako će igrati samo parove. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: ned stu 10, 2013 12:15 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Jedino što me malo muči je ovo direktno križanje nakon grupa, kada na Internetu pročitaš "da nakon grupe ideš na Mikija ".
Nekako bi trebali pokušati to zakukuljiti (slobodno me ubij što zvučim kao customer najgore vrste koji cijeli tvoj trud upropasti jednom rečenicom).
 |
Moglo bi se malo zakukuljiti, makar ne baš puno. Ak' si pozvan unutar 32 igrača gdje je i Miki, imaš solidne šanse igrati protiv njega ili u grupi ili u kosturu. Makar, bit ćeš unutar 32 sa Mikijem ili Žirom ili Grantom ili Kašićem ili Matijašecom ili ... za većinu nas baš i nije neka razlika s kojim si u grupi. Pa ne smeta mene popušiti od boljeg, možda nešto i naučiti, nego potrošiti hrpu vremena (čak i bez obzira da li popušim ili nekim čudom dobijem).
A ne možeš baš imati sasvim slučajne parove u kosturu, nositelje moraš imati. Možda prvoplasirane u kostur, drugoplasirane izvačiš (ali opet na takva mjesta da se sve odmah odigra).
| dtrnski (napisa): | | Budimo realni, uplate unaprijed bi odmah na samom početku smanjile broj igrača. Da je danas bilo unaprijed plaćanja kotizacije, garantiram da minimalno 20-ak igrača ne bi došlo. |
Ha da, bilo bi vjerovatno manje ljudi. Ako se to baš želi izbjeći, mogu se dozvoliti prijave ujutro (nešto skuplje, kao i do sada), organizator raspoređuje te 'plutajuće mine' mimo rang liste u grupe gdje ima mjesta, bez garancije da će igrati čim dođu, nego će možda čekati satima. Pa će za 2-3 godine naučiti...
| dtrnski (napisa): | Igre parova?
Kada bi se igrali parovi? U sadašnjoj kombinaciji sretna je okolnost za parove što su svi igrači na okupu pa tako i parovi. Ukoliko dođe do grupiranja igrača, parovi će ozbiljno visiti. |
Imaš pravo, a ja nemam odgovor na sve. Parove staviti navečer uz neku veselicu (20kn veća participacija - kad već platiš manje za parkiranje, to si možeš priuštiti, a još dobiješ nešto za grickati i cugu)?
| dtrnski (napisa): | Ženski dio natjecanja?
I tako je marginaliziran, novim konceptom bi trebalo naći termin kada je najviše igrača prisutno na turniru. |
Staviti u nedjelju, a i podjelu pehara od protekle sezone staviti samo u nedjelju da privučeš ljude? Ne znam...
Ovo je sve za raspravu, i nitko (čak ni ja) ne tvrdi da je prijedlog stvarno dobar. Ali sam protiv toga da se igra kak se sad igra samo zato kaj 'se tako uvijek igralo'. Igralo se tako, ali u dvorani 1 Doma sportova, na 20-ak stolova. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned stu 10, 2013 12:29 am Naslov
|
|
Hm... Kao podloga za pokušaj razvoja ideje vremenski racionalnijeg turnira, ovo mi se čini kao izvrstan prijedlog!
Trebalo bi probati možda već na "Vodovodu"...
Ja sam bio zadovoljan i danas, iako potrošiš cijeli dan, ipak se radi o dva takva turnira u cijeloj godini, došlo je skoro 130 igrača ... Iako nerado, ipak mogu podnijeti dva takva turnira u cijeloj godini
U svakom slučaju jesam za racionalizaciju vremena... treba o tome razmisliti nakon dobrog spavanja!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: ned stu 10, 2013 3:27 pm Naslov
|
|
Igore, genije...
sjajan prijedlog s kojim se apsolutno slažem
a kaj se tiče kotizacije i ovak je to pravilo na većini turnira na "lokalnoj! razini pa ne vidim razlog zakaj se to nebi moglo uvesti i na "Festivalu rekreativnog pingaća".
sve u svemu, GENIJALNO!  _________________ sex & drugs & rock'n'roll ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon stu 11, 2013 11:02 am Naslov
|
|
Hvalevrijedne sugestije
Vidim da je na ovom Dedi sve vrvilo idejama , čak i u vezi prvenstva a ne samo samog turnira . Nadam se da će i ostali , osim Stipa , podijeliti svoje ideje i s nama na forumu .
Nego meni je zanimljiva jedna druga situacija ( kad smo već kod prenatrpanog rasporeda na Dedi ) , naime naišao sam na jedan post koji se tiče turnira u domu sportova sljedeći tjedan :
| stane (napisa): | | Pozivamo sve rekrativce koji igraju sokaz od 9 ujutro za igrače od 14 do 23b max 48 igrača i od 13 h od 7lige do 13 lige 48 igača mah igra se na 12 stolova |
Turnir za maksimalno 48 igrača igra se na 12 stolova a Dedinih 130 igra se na 9 stolova
Dakle , koliko ja znam Deda se igra na velesajmu isključivo iz financijskih razloga . Nemože se pokriti cijena najma Doma sportova iz kotizacija , a nitko od grada , Saveza ili sličnih ne želi sufinancirati Sokazov Turnir .
Pitanje koje se nameće iz svega ovog je : Kako Stane može a Sokaz nemože
P.S. Da me nebi krivo shvatili .Svaka čast svima koji organiziraju bilo kakve turnire I sam znam koliko je volje i truda za to potrebno.
I da me nebi krivo shvatili u Merixu , I njima želim sve najbolje i svaka čast na entuzijazmu s kojim ste krenuli u ovu avanturu . Daj bog da se proširili za još pet stolova pa da ne moramo više razmišljati o ničemu  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon stu 11, 2013 2:04 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | Pitanje koje se nameće iz svega ovog je : Kako Stane može a Sokaz nemože?
 |
Nemaš se što nekom zamjeriti. Pitanje je dobro postavljeno a odgovor je profit. Misliš da se netko nasekirao zbog toga što netko čeka 6 sati da odigra partiju? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon stu 11, 2013 4:44 pm Naslov
|
|
A sad pogledajte u kojem se to terminu i tjednu igra taj Stanetov turnir, i uz koji drugi turnir je vezan, tj. kako su to uspjeli dobiti 12 stolova.
Ne znam kakav odnos Stane ima s ljudima u Trojci, ali nisam siguran da SOKAZ ima veze kao organizatori Tovinog memorijala za dobiti cijelu dvoranu na korištenje, budući da stolni tenis više nema cijelu Trojku (niti ikoju drugu).
A to jel se itko nasekirao isto ne trebaš biti toliko siguran.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon stu 11, 2013 4:47 pm Naslov
|
|
Ne držeći stranu nikome, radije ću čekati cijeli dan pa igrati na velesajmu nego na bilo kojem broju stolova u DS-u. Osim ako u DS-u nisu korigirali rasvjetu i kupili par novih stolova...
Uopće nije rješenje u 12 stolova (opet bi grupe od 25. do 32. čekale cijelu vječnost), nego u drugačijoj organizaciji turnira, možda u drugačijoj pripremi turnira.
TREBA RAZRADITI STIPOVU IDEJU!
Uz racionalizaciju potrošenog vremena mislim da bi se broj učesnika čak i još više povećao, kada bi ljudi znali kada im počinje natjecanje po grupama siguran sam da im ne bi bilo teško odvojiti tih par sati vremena ...
Dakle, prijave internetom do tjedan-dva dana prije samog turnira, uplata kotizacije za turnir unaprijed i ždrijeb se radi za vikend prije samog turnira, te se na internet stranicu SOKAZ-a postavi ždrijeb sa satnicom...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon stu 11, 2013 5:59 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | TREBA RAZRADITI STIPOVU IDEJU!
Dakle, prijave internetom do tjedan-dva dana prije samog turnira, uplata kotizacije za turnir unaprijed i ždrijeb se radi za vikend prije samog turnira, te se na internet stranicu SOKAZ-a postavi ždrijeb sa satnicom...  |
Slažem se sa Petrom
Što se tiče nedjeljnih i inih drugih turnira na kojem sam bio i na kojima ću u buduće sudjelovati. Fučka mi se kolko bu ko zaradil i skim je dobar ili nije. Bitno mi je da što prije dođem na red za igranje i da mi se ne dešava da igramo grupu na 2 stola ko na zadnjem vikend turniru
Petre ja sam tebe do sada doživljaval ko društvenog tipa i tvoje dolaske na turnire sam vidio kao druženje pod prvim mjestom, a stolovi i rasvjeta su trebali biti nebitni.
Recimo dosta "gostiju" u MERIXu mi se žalilo na rasvjetu. Ljudi su navikli na različite uvjete, tak da mislim da pojedinim igračima više paše malo "žuća" rasvjeta za razliku od dnevne. _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto stu 12, 2013 12:59 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): |
A to jel se itko nasekirao isto ne trebaš biti toliko siguran.  |
Dobro...pretpostavljam da ti jesi. Iznimka koja potvrđuje pravilo?  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
Pridružen/a: 05. 10. 2013. (16:50:11) Postovi: 179 Lokacija: Pod stolom
|
Postano: uto stu 12, 2013 2:46 pm Naslov
|
|
| Ikota (napisa): |
Recimo dosta "gostiju" u MERIXu mi se žalilo na rasvjetu. Ljudi su navikli na različite uvjete, tak da mislim da pojedinim igračima više paše malo "žuća" rasvjeta za razliku od dnevne. |
Znas kak se kaze;"Rđavom ku*cu svaka dlaka smeta"  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto stu 12, 2013 4:41 pm Naslov
|
|
Nije problem u vrsti rasvjete, problem je u tome što na nekim stolovima (npr. stol broj 7, prvi stol lijevo kada se uđe u dvoranu) igrač mora s jedne strane stola gledati prema velikom broju rasvjetnih tijela, što zapravo stvara optičku varku i nedostatak osjećaja prema dubini prostora...
I tako ja Cviji mrknem dva seta na rasvjetu... ... da sam znao da je to toliki problem stao bih u prvom setu na bolju stranu!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: uto stu 12, 2013 9:21 pm Naslov
|
|
Petre, ja sam znal pa sam svejedno dobil po
a kaj se tiče uvjeta, mislim da je to možda i najbolje kaj se da napraviti u ZG
pogotovo u tim razmjerima.  _________________ sex & drugs & rock'n'roll ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|