|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
55
|
Postano: uto stu 12, 2013 11:38 pm Naslov
: |
|
|
Ma nema razgovora , dvorana Merix je toliko bolja od DS-a da mi je tužno uopće i razgovarati o tome ... pa i ako nije bolja barem se meni čini da jeste, jako volim igrati u toj dvorani!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bukowski
|
Postano: sri stu 13, 2013 12:48 am Naslov
|
|
| ma stvar je jednostavna,odojak bi riješio sve dileme kojim putem krenuti u ono krizno razdoblje od 12-18 h.da bi se dobio što lakši kostur turnira trebalo bi oglabat odojak do kosti,svi bi imali jednake šanse od nositelja do onih slabijih igrača.niko nebi mogao reći kad dođe kući da nije cijeli dan proveo za stolom sad ovim il onim to su nijanse ,neko će reć prijava bi tim bila skuplja ali svejedno zujiš oko velesajma 5 -6sati u potrazi za burekom sendvićem.....l |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri stu 13, 2013 9:33 am Naslov
|
|
| bukowski (napisa): | | ,odojak bi riješio sve dileme ..l |
130 ljudi ... 1 odojak , bojim se da bi problemi bili samo još veći vol bi bio bolje rješenje  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: sri stu 13, 2013 10:41 am Naslov
|
|
Pa sad,na onoj terasici gdje idemo zapalit dalo bi se neš' okrenut...
Čisto da se ubije vrijeme!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sri stu 13, 2013 10:14 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | I tako ja Cviji mrknem dva seta na rasvjetu... ... da sam znao da je to toliki problem stao bih u prvom setu na bolju stranu!  |
Pero, žao mi je ako je dojam da su tvoja dva seta rezultat moje (ne)prilagodbe vidljivosti s jedne strane stola. Tvoj napredak u odnosu na zadnji meč je izuzetan, i sigurno bi bilo čupavo u bilo kojoj kojoj dvorani s bilo kojom rasvjetom. Na koncu, uvjeti su bili jednaki za obojicu.
Jedini stvaran problem s rasvjetom imao sam u meču s Kašom. Na 2:1 za mene njemu se upalila lampica, a meni se pogasila svjetla. No, ne smijem se žaliti. U meču prije ista stvar se desila Radeku protiv mene.  _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto stu 19, 2013 1:01 pm Naslov
|
|
Čini se da za temu nema više interesa. Hvala svima što su se javili... ali iskreno nadao sam se da će diskusija biti življa i sa više učesnika.
Uglavnom, po odzivu se čini da većini ljudi ovakav raspored ne smeta, i to je OK. Sto ljudi sto ćudi, u ovom sam slučaju očito manjina.
Pauzirao sam sa pojedinačnim prvenstvom SOKAZa od 1991. do 2011., mogu opet preskočiti koju godinu - ako se prije toga ne odljutim i predomislim . |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto stu 19, 2013 2:21 pm Naslov
|
|
mislim da si krivo skužio.
većini možda ne smeta, ali ista ta većina bi podržala tvoj prijedlog jer je jednostavno - bolji.
Možda bi trebalo napraviti anketu...naime dosta ljudi ovdje samo čita a rijetko komentira.
ib?
očmol anketicu? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto stu 19, 2013 2:33 pm Naslov
|
|
Dragi Stip, meni smeta ovakva satnica, ali ne dovoljno da bih propustio sudjelovati na turniru samo zbog toga... Jako bih rado znao unaprijed okvirno vrijeme kada ću za stol.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto stu 19, 2013 3:29 pm Naslov
|
|
| Svaki prijedlog koji će smanjiti cjelodnevno kampiranje na Velesajmu je dobro došao. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto stu 19, 2013 4:00 pm Naslov
|
|
| Stip (napisa): | Čini se da za temu nema više interesa. Hvala svima što su se javili... ali iskreno nadao sam se da će diskusija biti življa i sa više učesnika.
Uglavnom, po odzivu se čini da većini ljudi ovakav raspored ne smeta, i to je OK. Sto ljudi sto ćudi, u ovom sam slučaju očito manjina.
Pauzirao sam sa pojedinačnim prvenstvom SOKAZa od 1991. do 2011., mogu opet preskočiti koju godinu - ako se prije toga ne odljutim i predomislim . |
Nije točno da nema interesa!
Ima, itekako. Jedino što je nastalo puno offtopic postova pa se tema potpuno razvodnila.
Inače, svakom normalnom je jasno ko dan da bi se satnica trebala najaviti barem dan-dva ranije (npr. u četvrtak ili petak) kako bi se taj dan dalo nešto isplanirati.
Ako ništa drugo, a ono barem za grupe! (to bi već bio veliki pomak obzirom da se najviše čeka kod grupa)
Predlažem da se to proba napraviti već za Vodovod pa da vidimo kako će to funkcionirati, a kasnije za DEDU iduće godine.
ib bi prije prijava za te turnire obavijest stavio na naslovnicu, da se ljudi pripreme, a kotizaciju bi trebalo uplatiti najkasnije do npr. četvrtka. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto stu 19, 2013 5:08 pm Naslov
|
|
Ćuj ovog Stipa, da najbolji prijedlog u povijesti foruma, i onda glumi duricu.
Budi siguran da je ovo daleko od padanja u zaborav, ja jedva čekam neku dobro osmišljenu promjenu!
Ali turnir je tek prošao pa je zatišje vjerojatno očekivano, no štogod, ovo je tema koju ionako ne trebamo riješiti u dva dana, tako da uključivanje kad god pali!
@Dugi:
Ovo s grupama (ponavljam se) smo imali, i ispalo je ovako:
http://www.sokaz.hr/rez_trn.php?oblik=html&trn=deda&tip=m&god=2006
11 grupa od 29 je imalo tri igrača, a barem za jednu sam siguran da je imala samo dvojicu, pa smo ili upisali neki bezveze rezultat nekome koji se nije pojavio, ili smo prebacivali na licu mjesta, sad se više stvarno ne sjećam.
Ovo ipak hendikep, jer je puno ljudi ostalo bez partija (što je vjerojatno glavni razlog zašto su došli).
Idući post sam već napisao, a to je pokušaj da vidimo šta možemo napraviti s tim.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto stu 19, 2013 5:15 pm Naslov
|
|
Za početak, jel može konvencija?
1) Ovaj post služi za nadopunjavanje i nadodavanje. Samo napišite ideju i kažite mi da je uglavim ovdje. I javite da dodam ili oduzmem koji razlog za/protiv.
2) Idemo za prvu ruku rješavati samo Dedu, on je veći problem. Može? S Vodovodom i njegovim dobnim kategorijama ćemo poslije lakše.
Slijede ideje i varijante, kako ih ja vidim:
1.) Parcijalne promjene koje se tiču samo grupa
1.a)
izbaciti naknadne prijave i zaključiti prijave par dana ranije, uz obvezu plaćanja.
plus:
- može se izvjesiti točan raspored i satnica, jer će ljudi vjerojatno doći ako su platili.
minus:
- ždrijeb nije na licu mjesta, netko će ipak ostat spavat (ovi najranije ujutro kojih je tri u grupi s prvim nositeljem), moguće da će biti puno grupa s trojicom
- ljudi koji nisu navikli na online banking će galamiti da nemaju kako platiti
- ovi koji dođu neprijavljeni to jutro će nam pokušati otkinuti glave
- ljudi iz prve dvije šihte opet imaju pauze od 5-6 sati, odnosno 3-4 sata do nastavka.
1.b)
izbaciti naknadne prijave, prijavljene ljude s popisa podijeliti (zmijom) u poolove od (broj stolova * 4) igrača, tako da svima kažemo da su npr. "u drugoj rundi od 10.30 do 12.00" bez točnog sastava grupe.
ovdje bi čak funkcionirale i naknadne prijave, spucaš ih u zadnju rundu po recimo duplo većoj cijeni (da ne ispadne da zbog spavanja svi dođu tada).
plus:
- točna satnica za svakoga
- ždrijeb na licu mjesta, izjednačene grupe po jakosti
- ljudi ne znaju odmah grupe, tipa da u osam ujutro idu "na klanje"
- grupe na kraju poredamo po jakosti i ždrijebamo prvake u finalni dio. hoću reći, ako naknadno dođe neki jaki nositelj, proglasimo njegovu grupu onim brojem u skladu s njegovom pozicijom.
minus:
- ovo sam mislio da će biti plus, ali zapravo dosta grupa bi moglo bit s trojicom (od nula do tri grupe po rundi, prosječno 1.5, dakle jedno 6 ukupno je za očekivati)
- ljudi iz prve dvije šihte opet imaju pauze od 5-6 sati, odnosno 3-4 sata do nastavka.
2.) Kompletna rekonstrukcija by Stip
također uključuje izbacivanje naknadnih prijava i zaključivanje istih par dana ranije, uz obvezu plaćanja.
plus:
- rješava apsolutno sve probleme oko satnice - ljudi su prvi dan u dvorani 1.5 + cca dva meča poslije = oko tri sata.
minus:
- ždrijeb nije na licu mjesta, netko će ipak ostat spavat (ovi najranije ujutro kojih je tri u grupi s prvim nositeljem), moguće da će biti puno grupa s trojicom
- ljudi koji nisu navikli na online banking će galamiti da nemaju kako platiti
- ovi koji dođu neprijavljeni to jutro će nam pokušati otkinuti glave
- kada parovi? (ako nisu sasvim u nedjelju)
- nije minus, ali treba još razraditi na papiru do kraja. moramo nekako pokušati izbjeći da ljudi znaju kada točno se križaju s prvim nositeljem. Stip, izvoli plesni podij intelekta je tvoj
- najradikalnija promjena, trebat će to isprezentirat i izlobirat  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto stu 19, 2013 5:27 pm Naslov
|
|
A sad još osobniji osvrt, jer ovo gore je bilo objektivno.
Varijanta 1.a) je bila pokušana, ali možda nismo bili dovoljno radikalni s plaćanjem unaprijed.
Varijanta 1.b) mi je pala na pamet večer prije turnira, kada me glavni i odgovorni voditelj dvorane Velesajma pitao da jel bi moglo to nekako skratit i to. Kao pravi korejski diktator, smatram je ponešto poboljšanom varijantom prethodne zbog neobjavljenog ždrijeba, a opet ljudi znaju najbitniju informaciju - kada da dođu.
Varijanta 2.) je revolucionarna i oborila me s nogu dok sam bio na pola čitanja. Poslije su mi/nam pale napamet neke nedorečenosti i sitnije zamjerke, ali sam uvjeren da bismo ih u sat vremena raspršili kao s
Definitivno najveći potencijal od svega predloženog!
Što se mene tiče, sad možemo nastaviti komentirati i predlagati, ja bih rado nadopunio ako pronađemo još nešto smisleno. To može trajati i idućih par mjeseci, nakon čega lako raspišemo do kraja par favorita i ja ih kao proslijedim dalje. "Kao" jer, neformalno, uvjeren sam da će i glavni mozak organizacija stolnoteniskih natjecanja Damir Komerički tu i tamo ovo pratiti i čitati BOK DAMIRE!
Eto Stipko, ko kaže da si u manjni.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto stu 19, 2013 6:20 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Ćuj ovog Stipa, da najbolji prijedlog u povijesti foruma, i onda glumi duricu. |
Zapravo mi nije bila namjera glumit duricu, al' kad vidim kakve su posljedice, mislim da bih to trebao češće raditi
Post sa plusevima i minusima je po meni korektan i objektivan, nemam baš nekih primjedbi. Stvarno bi bilo dobro da se što više ljudi javi (makar je jasno da oni koji vise na forumu nisu dobar uzorak za cijelo članstvo SOKAZa), pa kad se skupi materijala neki uži krug može i sjesti za stol, pokušati razraditi ideju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto stu 19, 2013 6:43 pm Naslov
|
|
Ma do 2014. smo ležerno gotovi s fine-tuningom a ni javljanjem se nemoj puno opterećivati, jer će kvalitetan prijedlog svakako biti založen za.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto stu 19, 2013 11:15 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): |
@Dugi:
Ovo s grupama (ponavljam se) smo imali, i ispalo je ovako:
http://www.sokaz.hr/rez_trn.php?oblik=html&trn=deda&tip=m&god=2006
11 grupa od 29 je imalo tri igrača, a barem za jednu sam siguran da je imala samo dvojicu, pa smo ili upisali neki bezveze rezultat nekome koji se nije pojavio, ili smo prebacivali na licu mjesta, sad se više stvarno ne sjećam.
Ovo ipak hendikep, jer je puno ljudi ostalo bez partija (što je vjerojatno glavni razlog zašto su došli).
Idući post sam već napisao, a to je pokušaj da vidimo šta možemo napraviti s tim.
 |
Da, ali ako se plaća unaprijed teško da bi se ponovilo!
... a to sam naveo u svom prijedlogu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri stu 20, 2013 11:54 pm Naslov
|
|
Moj glas za 2).
Plaćanje ne bi trebao biti problem, ako netko ne može sam obaviti plaćanje sigurno netko iz ekipe može obaviti za njega i onda neka se oni raskusuraju.
Rezervna varijanta je objaviti kako treba popuniti uplatnicu (HUB3) ukoliko se plaća u pošti.
Zašto bi došao netko neprijavljen?
Tamo gdje sazna termin DEDE, saznat će da naknadne prijave na licu mjesta nisu moguće. Taj dio treba odraditi marketing!
Pauzu koju će imati igrači prvih grupa mogu korisno iskoristiti za odlazak na plac ili kavu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet stu 21, 2013 1:14 pm Naslov
|
|
Glavna stvar koja se treba slozit je da ljudi znaju kad trebaju doc, da ne dolaze bez veze 3 sata prije meca, jel tako?
a ne da znaju sa kime igraju...
i zato, prijedlog koji rjesava to elegentno je da, bio zdrijeb ili ne, napisete popis ljudi koji su se prijavili na turnir i satnicu kada igraju...i to je to...
nikakvo objavljivanje tko je u kojoj grupi i slicno pa da se pocne kalkulirat...
placanje moguce i na licu mjesta, da se s tim ne komplicira, s tim da se ne dozvole naknadne prijave...bit ce naravno nekih koji ce se prijavit i ne doc, ali ako se ne objavi tko sa kim igra, taj broj ce bit minimalan...
my .02$
over and out  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: čet stu 21, 2013 2:24 pm Naslov
|
|
Eto rješenja,,, Bravo ledeni  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet stu 29, 2013 10:00 am Naslov
|
|
| ib (napisa): |
A sad pogledajte u kojem se to terminu i tjednu igra taj Stanetov turnir, i uz koji drugi turnir je vezan, tj. kako su to uspjeli dobiti 12 stolova.
|
| Stane (napisa): | Turnir u stolnom tenisu Gstk zagreb nedelja
01.12.2013 u 10.30h dom.sportova dvorana 3 kod rost sporta od 15 do 23b lige min kortizacija 30kn prijavena0911536021 max 48 igraca na 12 stolova Prijave do petka
|
Pretpostavio sam da je tvoj odgovor upućivao da je prvi turnir vezan uz Tovu , pa ono :mulj,mulj: i dobiše termin i stolove Nije mi baš bilo jasno ali reko' nema veze al' sad opet... pa da ne živim u neznanju nek me neko prosvijetli  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|