NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Prednosti i mane izbacivanja profića over40 iz Sokaza
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
wolf

PostPostano: čet pro 05, 2013 3:23 pm    Naslov : Prednosti i mane izbacivanja profića over40 iz Sokaza Citirajte i odgovorite

Da li se je išta postiglo izbacivanjem profića starijih od 40god iz Sokaza , i što se je uopće htjelo postići tim potezom ?
Da li treba preispitati tadašnju odluku i vratiti profiće ?
Da li s istom dobnom granicom ili možda s višom ili čak nižom ??
Da li zabraniti samo igračima super lige ?
Da li dopustiti svima da igraju ali postrožiti kontrolu plaćanja?
Da li dopustiti igranje za novce u Sokazu ?
Confused Confused Confused Confused Confused Confused

Mislim da je ovo jako interesantna tema i da bi joj trebalo posvetiti pažnju .
Mudri djed Bla bla Tisina
tomeck

PostPostano: čet pro 05, 2013 3:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da je odluka bzvz...ima masa igrača koji su do svoje xy godine igrali aktivno natjecateljski a tada su iz nekog njima poznatog razloga odustali...i gle čuda sad bi ponovno igrali u SOKAZU.Naravno da su takvi igrači klasa iznad ....i da nakantavaju amatere...tak da ukidanje o kojem je riječ je nepotrebno. Thumbs up
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Izra

PostPostano: čet pro 05, 2013 3:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomeck (napisa):
...i gle čuda sad bi ponovno igrali u SOKAZU.

pa tko im brani? Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
tomeck

PostPostano: čet pro 05, 2013 3:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa naravno nitko, sam kažem da nema vajde od nekih zabrana kad ima masa igrača koji su nekada bili aktivni natjecatelji....
Pale

PostPostano: čet pro 05, 2013 4:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da ako je igrač prijavljen za bilo koju ekipu u SOKAZ-u nema pravo igranja (istovremeno) za bilo koji klub Hrvatske lige. Ili se možda varam Confused

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Izra

PostPostano: čet pro 05, 2013 4:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomeck (napisa):
pa naravno nitko, sam kažem da nema vajde od nekih zabrana kad ima masa igrača koji su nekada bili aktivni natjecatelji....

zabrana se odnosi na trenutno aktivne igrace. bivsi profici su naravno dobrodosli u sokazu.

Ikota (napisa):
Mislim da ako je igrač prijavljen za bilo koju ekipu u SOKAZ-u nema pravo igranja (istovremeno) za bilo koji klub Hrvatske lige. Ili se možda varam Confused

obrnuto. hsts boli uho jel neko u sokazu ili u drustvu za skupljanje markica, ali registrirani ne smiju nastupati u sokazu.

[tema podijeljena]
[Vrh]
Izra

PostPostano: čet pro 05, 2013 5:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ajmo redom...

wolf (napisa):
Da li se je išta postiglo izbacivanjem profića starijih od 40god iz Sokaza , i što se je uopće htjelo postići tim potezom ?

htjelo se rijesiti kompletnih placenickih momcadi koje su igrale ne zbog sokaza, ni zbog natjecanja, ni zbog druzenja, nego da bi dobili lovu i otisli doma. takve ekipe su svojim pristupom ubijale drustveni i sportski aspekt sokaza.

i to se i postiglo.

Citat:
Da li treba preispitati tadašnju odluku i vratiti profiće ?

jel bilo i negativnih strana? je, primjer nam je prstec koji je bio i registrirani igrac ali i pravi sokazovac.

ali s druge strane, oni kojima je stvarno do sokaza i do druzenja uvijek mogu igrati samo sokaz. dok ako otvorimo vrata jednom i drugom, opet otvaramo vrata placenicima i mecenama.

Citat:
Da li s istom dobnom granicom ili možda s višom ili čak nižom ??

mozda ako stavis do 13.-14. da klinci mogu igrati, nema neke opasnosti od placenika a klinci mogu imati koristi, pa se s ovim cak i mogu sloziti. isto tako neka visoka dobna granica, mozda 60+.

Citat:
Da li zabraniti samo igračima super lige ?

nadje se i u slabijim ligama potencijalnih placenika, npr. ako po jedan igrac vuce cijelu momcad, pa mislim da se ne treba s tim igrati.

Citat:
Da li dopustiti svima da igraju ali postrožiti kontrolu plaćanja?

ne mozes to postroziti. nikad nije nista ni postignuto na polju kontrole placanja tako da se ni nema sta postroziti.

Citat:
Da li dopustiti igranje za novce u Sokazu ?
Confused Confused Confused Confused Confused Confused

ne.

Citat:
Mislim da je ovo jako interesantna tema i da bi joj trebalo posvetiti pažnju .
Mudri djed Bla bla Tisina

samo dok ne otvaramo vrata placenicima, a to znaci ako se ogranicimo na klince i veterane.
[Vrh]
Izra

PostPostano: čet pro 05, 2013 5:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

da se razumijemo, placanje igraca u sokazu je privatna stvar, znamo da toga jos uvijek ima i ne smeta mi to pretjerano.

zasto? jer se dogadja na maloj skali, uglavnom po jedan igrac u ekipi. nije mi ni prije smetalo to sto netko placa cijelu ekipu ako ga to veseli. ono sto mi je smetalo je kako je sokaz tad izgledao - manje zanimljiv, s manje borbe, manje entuzijazma i manje druzenja u vrhu sokaza. vidio sam ga tad, vidim ga sad i sad mi se puno vise svidja.
[Vrh]
wolf

PostPostano: pet pro 06, 2013 4:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da je bilo bolje spriječiti Časla da plaća igrače nego zabraniti profičima koji igraju zabadava Pojma nemam
Sad ispada da su kažnjeni oni koji nisu bili krivi za probleme a onaj koji je bio kriv , njemu se i tak živo fućka za Sokaz Ajooj
Iskreno mislim da kad bi se sad povuklo pravilo o neigranju profi over40 da se više nebi događale takve stvari jer pouke su izvedene Mudri djed
Povratkom profića vratili bismo i dobar broj starih sokazovaca a samim tim dodatno pojačali konkurenciju pogotovo u prvoj lizi . Juhuu Juhuu Juhuu
Zanimljivo da povratkom profića uglavnom mijenjamo stanje u prvoj lizi a s kim god da sam razgovarao o tome od prvoligaša nitko nije protiv njihovog povratka Pojma nemam
Sve u svemu ... u ponedjeljak je skupština sokaza ako se ovim putem prikupi znatna podrška ovom prijedlogu uzeću si u zadatak barem povući to pitanje i raspravu na skupštini .
Molim sve forumaše koji imaju stav o ovome neka se jave , trebaće mi podrška Thumbs up
trnac

PostPostano: pet pro 06, 2013 5:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Možda da se u prvoj ligi limitira broj reganih igrača na max jedan po ekipi.
Ili ako imaju "komercijalno" ime ekipe, ne može biti reganih igrača.
Ili ako je "nekomercijalno" ime mogu biti svi regani igrači.

Razliku između komercijalnog i nekomercijalnog imena ekipe ne moram pojašnjavati.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: pet pro 06, 2013 5:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Mislim da je bilo bolje spriječiti Časla da plaća igrače nego zabraniti profičima koji igraju zabadava Pojma nemam

ha cuj, najbolje bi bilo da je casl samonicijativno prestao to raditi i umjesto toga potrosio lovu da nas sve pocasti cevapima i pivom. Very Happy sansa da nekog sprijecis da privatno placa igrace je otprilike jednaka.

nije uopce poanta u caslu, nego u tome da placenicke ekipe ne djeluju dobro na natjecanje u sokazu. ako opet pustis profice unutra samo je pitanje vremena kad ce doci neki novi casl. mislim, zasto i ne bi, ako mu je to gust? al jel nama gust imati sokaz u kojem se unapred zna tko ce biti prvak, a ekipa koja bi trebala biti primjer cijelom sokazu nezainteresirano odradjuje meceve i ide direkt doma nakon njih?

osobno volim misliti da sokaz, kao amaterska organizacija, objedinjuje ne samo natjecateljski aspekt, nego i socijalni, u obliku druzenja, dobre atmosfere i pivice nakon meca i ne volim vidjeti sokaz u kojem je na prvom mjestu ekipa kod koje naocigled izostaje ovo drugo.

al u svakom slucaju nemam nista protiv da se o tome prica i da uoblicis neko pitanje za glasanje na skupstini. samo je steta sto je tema potegnuta ovako kasno i sto vjerojatno necemo stici detaljnije raspraviti ideju o minimalnoj/maksimalnoj dobnoj granici i upoznati ljude s tim prije skupstine.
[Vrh]
wolf

PostPostano: pet pro 06, 2013 5:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Za skupštinu sam tek danas saznao Pojma nemam al nikad nije kasno Thumbs up
mixer

PostPostano: pet pro 06, 2013 7:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nemogu vjerovati da opet razmisljate i vrtite jednu te istu pricu.prvo ste se bunili a sad bi ih vratili nazad.u cemu je fora.covijek koji igra pingic za lovu u klubu nije mu mjesto u sokazu.
A zanima ga lova
B zanima ga jaca liga.
Czasto onda nemogu i do 40g profi je profi..
Kaj se tice placanja 4 tenergiya tenesice trenirka i drvo je vise od 200 300 kn po tekmi tako da je o lovi glupo pricati..
Kad je casl 1 put izg od transa pa onda i 2 izgubio je zanimanje za sokaz .zajebancija poslje tekme kosta puno vise nego placanje nekog za istu.Recimo imas Bolfana i brodarce u ekipi i mozes odma na burzu koliko mogu..........radje bi ih platio po tekmi jeftinije je.
Pitannje je ko bi od over 40 igrao sokaz a da igra ligu.to je gubitak vremena ako ne dobivaju lovu..tu je i pitanje motivacije.ionako je vecina igraca 1 lige igralo aktivno tako da ne vidim razliku osim sto nemaju klub.nek igraju 1 ligu di i pripadaju.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: pet pro 06, 2013 7:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

da se i ja slozim s mixerom jednom Klanja se
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet pro 06, 2013 8:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Fakat se pitam koji đavo tjera čovjeka da stalno nešto mijenja? SOKAZ je osnovan, bio i trebao ostati organizacija rekreativnih - amaterskih igrača.
Zašto bi profesionalac igrao Sokaz?
U 100% slučajeva igraju radi love jer kao profići ne mogu zaraditi dovoljno pa im Sokaz dođe kao "laka lova". Sada napokon, kada smo izbacili profiće, imamo zanimljivu prvu ligu.

Zanimljiv mi je i motiv onih koji pozivaju na ponovnu aktivaciju profića u Sokazu. Ili opet neko treba pogurati nekoga da zaradi neku lovu ili su neki ljudi naprosto mazohisti i vole da ih profići razvaljuju.
stvarno ne kužim...
Confused
Footloose

PostPostano: sub pro 07, 2013 3:03 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki, SOKAZ je Stolnoteniska Organizacija Klubova i Aktiva Zagreba i uvijek, do unazad par godina (i naglo pojačanog EGA kod pojedinaca) , NIJE bilo zabranjeno igrati registriranim igračima, pa su tak u Sokazu igrale mnogobrojne stolnoteniske zvijezde poput: Demirovića, Šoškića, Ćurkovića, Uzorinca, Kvesića, Novakovića, Šurbeka i inih, i nikad nije nitko postavljal nikakve uvjete i kojekakve bedastoće kako bi im branil igranje, čak naprotiv, bilo nam je drago stati za isti stol s njima, jer smo uz njih i mi slabiji mogli nekaj naučiti, kak god to nekome izgledalo (mazohisti)
Juhuu
Mislim da je osnovni problem u nerazlikovanju "Profića" (plaćenika) i "Registriranih", i vjerujte mi kad vam velim da je i sad više plaćenih igrača u Sokazu nego u ZG lubovima gdje velika većina igra gratis. ROFL

Moj je prijedlog da se dozvoli igrati registriranim klincima do završetka kadetskog statusa i od 40+ (ak takvih uopće ima) jer bi klincima i tekak dobrodošlo iskustvo iz sokaza, a da ne velim da cijelu godinu marljivo treniraju za TOVU i ZAGI-Ping, pa ak stignu uz ostale obaveze nek si odhaklaju i u Sokazu Cheer
wolf

PostPostano: sub pro 07, 2013 9:26 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Najdraže mi je kad mi Mixer i Koki oponiraju Juhuu ... onda znam da sam u pravu Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing
Koki

PostPostano: sub pro 07, 2013 10:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Footloose (napisa):
Koki, SOKAZ je Stolnoteniska Organizacija Klubova i Aktiva Zagreba i uvijek, do unazad par godina (i naglo pojačanog EGA kod pojedinaca) , NIJE bilo zabranjeno igrati registriranim igračima, pa su tak u Sokazu igrale mnogobrojne stolnoteniske zvijezde poput: Demirovića, Šoškića, Ćurkovića, Uzorinca, Kvesića, Novakovića, Šurbeka i inih, i nikad nije nitko postavljal nikakve uvjete i kojekakve bedastoće kako bi im branil igranje, čak naprotiv, bilo nam je drago stati za isti stol s njima, jer smo uz njih i mi slabiji mogli nekaj naučiti, kak god to nekome izgledalo (mazohisti)
:

Radek, čini mi se da ti se pobrkalo. Protiv svih navedenih igrača (osim Kvesića) sam igrao službene SOKAZ mečeve i u trenutku kada smo igrali nisu bili registrirani igrači. Ne miješajmo kruške i jabuke. U vremenu koje spominješ to je bilo strogo zabranjeno. U jednom trenutku momčad Industrogradnje je ostala bez igrača (a igrala je Yugo I ligu) i u momčad su uskočili Demirović i Vidolin. Naravno to vrijeme nisu igrali SOKAZ jer nisu kao registrirani igrači imali pravo.
I još nešto o učenju slabijih od boljih...
Zamislimo radikalnu hipotetsku situaciju u kojoj se ja preko puta nađem sa Zhang Jikeom. Mogu li ja iz tog meča nešto naučiti? Stari moj, ne mogu baš ništa jer apsolutno nemam pojma što se događa i neznam gdje se lopta nalazi.
Najbolje se uči od malo boljih od sebe. Od prevelike razlike nikakve koristi..
p.s.
da nebi krivo hvatio. nemam ništa protiv kvalitetnih igrača u SOKAZ-u. Ako Zhang Jikeu dopizdi aktivno igranje neka slobodno dođe u SOKAZ.. Wink

Zadnja promjena: Koki; sub pro 07, 2013 10:47 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sub pro 07, 2013 10:45 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Najdraže mi je kad mi Mixer i Koki oponiraju Juhuu ... onda znam da sam u pravu Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing

Rado bi pročitao kako ste to u pravu. Što to SOKAZ dobiva time što u njega ulaze registrirani igrači koji igraju za pare?
trnac

PostPostano: sub pro 07, 2013 11:28 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koliko sam pohvatao konce, cilj je vratiti registrirane igrače u SOKAZ, ali da ne igraju za pare.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 1 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.