SOKAZ forum
Prednosti i mane izbacivanja profića over40 iz Sokaza
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Osobno nemam ništa protiv da Timo ili Žika zaigraju u SOKAZu, može i u mojoj četvrtoj ligi, ne samo u prvoj. Iako Koki ima apsolutno pravo, iz toga ništa ne bih naučio.
Ono što me smetalo je kad (pre)dobar igrač, za lovu ili iz prijateljskih/rodbinskih/kumskih/itd veza zaigra samo jednu ili 2-3 tekme u četvrtoj ili sedmoj ili tako nekoj ligi. Da bi "njegova" ekipa skupila par bodova i recimo ne ispala. Ovisno o tome koje utakmice je profić igrao ili ne igrao, neke od ostalih ekipa - pa i one koje se bore za prvo mjesto - su profitirale ili gubile. To zapravo narušava regularnost natjecanja.
Eliminacijom profića ovo nije onemogućeno, moguće je i da netko od neregistriranih jakih igrača odigra samo 1-2 tekme u nekoj nižoj ligi, ali je dosta smanjeno (barem u onim ligama koje su meni bile interesantne), i po meni je to dobro.
Ako vratimo registrirane (a ima ih kojima je stvarno mjesto u SOKAZu, i po pristupu i po količini treninga), takve će stvari učestati. Moje je pitanje - ako recimo dozvolimo klincima od 14 godina da igraju desetu ligu, kako osigurati da onda igraju manje-više sve u istom sastavu, a ne da dođu na samo 2-3 bitne tekme? Mislim da je to nemoguće, a onda će se opet neki osjećati oštećenima, počet će razgovori o izbacivanju, i tako u krug.
Ono što me smetalo je kad (pre)dobar igrač, za lovu ili iz prijateljskih/rodbinskih/kumskih/itd veza zaigra samo jednu ili 2-3 tekme u četvrtoj ili sedmoj ili tako nekoj ligi. Da bi "njegova" ekipa skupila par bodova i recimo ne ispala. Ovisno o tome koje utakmice je profić igrao ili ne igrao, neke od ostalih ekipa - pa i one koje se bore za prvo mjesto - su profitirale ili gubile. To zapravo narušava regularnost natjecanja.
Eliminacijom profića ovo nije onemogućeno, moguće je i da netko od neregistriranih jakih igrača odigra samo 1-2 tekme u nekoj nižoj ligi, ali je dosta smanjeno (barem u onim ligama koje su meni bile interesantne), i po meni je to dobro.
Ako vratimo registrirane (a ima ih kojima je stvarno mjesto u SOKAZu, i po pristupu i po količini treninga), takve će stvari učestati. Moje je pitanje - ako recimo dozvolimo klincima od 14 godina da igraju desetu ligu, kako osigurati da onda igraju manje-više sve u istom sastavu, a ne da dođu na samo 2-3 bitne tekme? Mislim da je to nemoguće, a onda će se opet neki osjećati oštećenima, počet će razgovori o izbacivanju, i tako u krug.
Već ćemo nešto smislitiKoki je napisao/la: I kako to planirate napraviti?
..
Jedino što vidim da od tebe nećemo dobiti pomoć jer je tvoj stav prema bilo kakvim promjenama izrazito defetistički .
Ako nešto ne mijenjamo nikad nećemo biti bolji , ako stalno zabijamo glavu u pijesak nikad nećemo ništa promijeniti , ako ponekad i pogriješimo , nije važno , već ćemo i to ispraviti . Najgore od svega je ne poduzimati ništa da bi bilo bolje .
wolf je napisao/la:Već ćemo nešto smislitiKoki je napisao/la: I kako to planirate napraviti?
..![]()
Jedino što vidim da od tebe nećemo dobiti pomoć jer je tvoj stav prema bilo kakvim promjenama izrazito defetistički .![]()
Ako nešto ne mijenjamo nikad nećemo biti bolji , ako stalno zabijamo glavu u pijesak nikad nećemo ništa promijeniti , ako ponekad i pogriješimo , nije važno , već ćemo i to ispraviti . Najgore od svega je ne poduzimati ništa da bi bilo bolje .
Kakav defetistički stav prema promjenama? Pa već smo probali predloženo i zaključili da ne valja i to, ako se ne varam, više puta.
citiraću Einsteina: “Ludost: raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate".
I na kraju: Moje 30 godišnje iskustvo govori da iza ovakvih inicijativa obično stoji nečiji mali privatni interes koji se nastoji progurati fanfarama demokracije na skupštini na koju dolazi zanemariv broj ljudi...
Ovo što Koki navodi da bi neke ekipe ispale ili nebi išle dalje da igraju "profići" mi je jako smješno, jel toga ima i danas. Pogledajte Mikulca u 4. razredu, pa prošle godine Softić u 18. razredu, a danas igra 1., pa Mikić u 15. razredu , a trenira sa dečkima iz 4-6 i tamo i spada, pa Nemec koji je osvojio sve moguće turnire igra 13. razred, Pospiš (kako god, al za 15. razred baš i nije) vuće Plinaru već par godin., Korman igra 23 razred, a do jučer igral 4. itd, itd.
Ako netko može unovčit svoje znanje nemojmo biti jalni. Neka igraju za pare
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Ovo nisam ja navodio nego Stip al nema veze....Ikota je napisao/la:Ovo što Koki navodi da bi neke ekipe ispale ili nebi išle dalje da igraju "profići" mi je jako smješno, jel toga ima i danas. Pogledajte Mikulca u 4. razredu, pa prošle godine Softić u 18. razredu, a danas igra 1., pa Mikić u 15. razredu , a trenira sa dečkima iz 4-6 i tamo i spada, pa Nemec koji je osvojio sve moguće turnire igra 13. razred, Pospiš (kako god, al za 15. razred baš i nije) vuće Plinaru već par godin., Korman igra 23 razred, a do jučer igral 4. itd, itd.
da se nadovežem...
Niti imam što protiv niti mogu kontrolirati dali netko zarađuje u SOKAZ-u.
Jednostavno je i tako treba ostat: Ako si registrirani igrač ne možeš igrati Sokaz. Odregistriraj se i dođi u SOKAZ ako želiš. Ako ti još netko hoće dat kakvu paru .. tebi bolje...
I sad bi netko mogao reć da je to isto. E nije...
Sport je biznis. I rekreativni sport je biznis i to priličan.
U prvoj ligi ima barem 4 ekipe koje imaju "biznis" imena.
- TRANS AGRAM-TUMI
- WWW.GRAVIOLA.HR
- WWW.NABAVA.NET
- IDENTALIA
Prvo što bi napravio, registrirani igrač ne može igrati za ekipu koja ima "komercijalno" ime. Ako netko želi platiti registriranog igrača da igra za ekipu npr. PLAVO MORE, neka plati. S time da u ekipi ne može biti više od jednog reganog igrača po sezoni i da ekipa koja je imala reganog igrača 4 iduće sezone mora biti "čista" da bi promjenila ime.
I sada ima igračina koje nisu registrirani i koji vuku ekipe.
Premda mi se čini da ovo nije za forumsku raspravu nego za raspravu između igrača prvih nekoliko liga. Šta meni u 17. znači regani igrač?
Ništa. Njegova će ekipa prozujati kroz ligu i otići će gore.
U prvoj ligi ima barem 4 ekipe koje imaju "biznis" imena.
- TRANS AGRAM-TUMI
- WWW.GRAVIOLA.HR
- WWW.NABAVA.NET
- IDENTALIA
Prvo što bi napravio, registrirani igrač ne može igrati za ekipu koja ima "komercijalno" ime. Ako netko želi platiti registriranog igrača da igra za ekipu npr. PLAVO MORE, neka plati. S time da u ekipi ne može biti više od jednog reganog igrača po sezoni i da ekipa koja je imala reganog igrača 4 iduće sezone mora biti "čista" da bi promjenila ime.
I sada ima igračina koje nisu registrirani i koji vuku ekipe.
Premda mi se čini da ovo nije za forumsku raspravu nego za raspravu između igrača prvih nekoliko liga. Šta meni u 17. znači regani igrač?
Ništa. Njegova će ekipa prozujati kroz ligu i otići će gore.
Novac nebi trebao bit u SOKAZ-u ali tu ne mogu ništa niti to mogu, niti imam vremena kontrolirati (niti želim).wolf je napisao/la:Znači ti podržavaš plaćanje igrača u Sokazu ali ne podržavaš igranje registriranih igrača![]()
Na drugi dio pitanja ću odgovoriti pitanjem (premda sam ga već postavio i vrtimo se u krug pa ovakva rasprava postaje dosadna).
Zašto registrirani igrač treba-želi igrati SOKAZ? Ima li on svoj klub, utakmice, treninge i turnire? Nebi li on trebao "svoj kruh" zaraditi-zaslužiti u klubu u kojem igra?
Koji je njegov motiv da pored svih svojih obaveza u klubu nađe vremena za SOKAZ?
Ili si naivan ili se praviš naivan pa "ne vidiš"da je jedini motiv lova. što SOKAZ dobiva? Koji je tvoj motiv da želiš registrirane igraće u SOKAZU?
Ne podržavam Wolfovu ideju!
Igrao sam i u vrijeme dok su igrali 40+ i danas u 1. ligi.
I mogu reći da je danas sa puno manje plaćenika puno zanimljivija liga i ima više neizvjesnosti.
Recimo meni je baš super kad dečki tipa Terze, Buršić, Cvijo, Grant, uostalom i ja imaju šanse osvojiti nešto kao amateri i ljudi koji vole pingić i igraju ga stvarno skroz amaterski s entuzijazmom.
U godinama kad je bila isprobana varijanta sa registriranima 40+ bilo je par ekipa protiv kojih ti se uopće nije dalo ić igrat. Mecene su si složili ekipice da se iživljavaju nad entuzijastima. Dođeš na tekmu a protiv tebe igraju 3 registrirana i sretan si kad osvojiš set (tipa Arapović, Capan, Radočaj, Taboršak, Dado Šurbek itd...). Dečki igraju za lovu ozbiljne lige a onda dođu još malo zaradit i nama još malo oduzet vremena.
Isti nisu svemirski bolji od mene al ni meni se nije dalo igrat protiv takvih momčadi. Jer nisam imao osjećaj da je to Sokaz. Čar SOKAZA je između ostalog i u neizvjesnosti. Danas u 1.ligi praktički svi sve mogu pobijedit i to je baš cool. Zašto to nekome ne paše!? Kad su igrali registrirani 40+ to se nikad nije moglo desiti.
Uopće mi je glupo spajanje tih momčadi koje nemaju ništa zajedničkog osim mecene i dogovora da će bit prvaci.
Kaj se tiče ovog Wolfovo prijedloga-budimo otvoreni.
Svima nama je jasno da je Jazbina dobra sa Kneževićem i još nekim neregistriranim i registriranim igračima koji su iznad ili blizu 40 i vjerojatno im je zanimljiva ideja malo i zaraditi uz SOKAZ.
Mislim da je puno bolje za sve nas i za vas budući da ste dobri s njima da si s njima i lijepo trenirate i napredujete u novoj dvorani a ne da slažete nove kombinacije momčadi.
Bit ću malo i zajedljiv. Koja je ideja jazbine? Da Miki igra 1. ligu pa onda Knez za Brodove ili bi i ti Wolf malo pojačao svoju ekipu pa vam je pao na pamet Knez?
A kaj se tiče imena momčadi jer vidim da se i moja ekipa svrstala u red ekipa koja imaju biznis imena mislim da je svima jasno da nikad nebi igrao u toj ekipi da mi mecena gosp. Maslać (isto Sokazovac-mislim 21. liga) ne plaća. Samo se bojim kada će mi narediti da moram počet igrati za njegovu ekipu u 21. ligi. Dok je ovako i samo plaća on je moj najdraži mecena!
Kad je više plaćala turistička zajednica Jastrebarskog onda smo igrali za njih! Jednostavna logika!
Gluposti-pa valjda mi niko neće braniti da nazovem svoju momčad kako hoću. Razmišljam da se od sljedeće sezone zovemo www.google.com
Dečki iz googla će mi plaćat po kliku!
Igrao sam i u vrijeme dok su igrali 40+ i danas u 1. ligi.
I mogu reći da je danas sa puno manje plaćenika puno zanimljivija liga i ima više neizvjesnosti.
Recimo meni je baš super kad dečki tipa Terze, Buršić, Cvijo, Grant, uostalom i ja imaju šanse osvojiti nešto kao amateri i ljudi koji vole pingić i igraju ga stvarno skroz amaterski s entuzijazmom.
U godinama kad je bila isprobana varijanta sa registriranima 40+ bilo je par ekipa protiv kojih ti se uopće nije dalo ić igrat. Mecene su si složili ekipice da se iživljavaju nad entuzijastima. Dođeš na tekmu a protiv tebe igraju 3 registrirana i sretan si kad osvojiš set (tipa Arapović, Capan, Radočaj, Taboršak, Dado Šurbek itd...). Dečki igraju za lovu ozbiljne lige a onda dođu još malo zaradit i nama još malo oduzet vremena.
Isti nisu svemirski bolji od mene al ni meni se nije dalo igrat protiv takvih momčadi. Jer nisam imao osjećaj da je to Sokaz. Čar SOKAZA je između ostalog i u neizvjesnosti. Danas u 1.ligi praktički svi sve mogu pobijedit i to je baš cool. Zašto to nekome ne paše!? Kad su igrali registrirani 40+ to se nikad nije moglo desiti.
Uopće mi je glupo spajanje tih momčadi koje nemaju ništa zajedničkog osim mecene i dogovora da će bit prvaci.
Kaj se tiče ovog Wolfovo prijedloga-budimo otvoreni.
Svima nama je jasno da je Jazbina dobra sa Kneževićem i još nekim neregistriranim i registriranim igračima koji su iznad ili blizu 40 i vjerojatno im je zanimljiva ideja malo i zaraditi uz SOKAZ.
Mislim da je puno bolje za sve nas i za vas budući da ste dobri s njima da si s njima i lijepo trenirate i napredujete u novoj dvorani a ne da slažete nove kombinacije momčadi.
Bit ću malo i zajedljiv. Koja je ideja jazbine? Da Miki igra 1. ligu pa onda Knez za Brodove ili bi i ti Wolf malo pojačao svoju ekipu pa vam je pao na pamet Knez?
A kaj se tiče imena momčadi jer vidim da se i moja ekipa svrstala u red ekipa koja imaju biznis imena mislim da je svima jasno da nikad nebi igrao u toj ekipi da mi mecena gosp. Maslać (isto Sokazovac-mislim 21. liga) ne plaća. Samo se bojim kada će mi narediti da moram počet igrati za njegovu ekipu u 21. ligi. Dok je ovako i samo plaća on je moj najdraži mecena!
Gluposti-pa valjda mi niko neće braniti da nazovem svoju momčad kako hoću. Razmišljam da se od sljedeće sezone zovemo www.google.com
Dečki iz googla će mi plaćat po kliku!
Žacko , ozbiljno i otvoreno , nikad mi nije palo na pamet da bih pojačavao našu ekipu s nekim registriranim
Koliko ja znam niti neka druga ekipa nema tu namjeru.
U našoj dvorani nema nikog registriranog osim Kneza , koji mi je ,istina,bio u mislima kad sam vagao na koju bih se stranu prilagodio.
Da smo često razgovarali o toj temi u jazbini - jesmo .
To i je jedan od razloga zašto sam htio čuti i ostale s kojima nemam prilike često razgovarati. Htjeli mi to ili ne to je tema o kojoj se često razgovara i po turnirima i na mečevima ( uglavnom kad je riječ o prvih par liga)
Za daljne opservacije nemam više vremena , jbg . Posao zove

Koliko ja znam niti neka druga ekipa nema tu namjeru.
U našoj dvorani nema nikog registriranog osim Kneza , koji mi je ,istina,bio u mislima kad sam vagao na koju bih se stranu prilagodio.
Da smo često razgovarali o toj temi u jazbini - jesmo .
To i je jedan od razloga zašto sam htio čuti i ostale s kojima nemam prilike često razgovarati. Htjeli mi to ili ne to je tema o kojoj se često razgovara i po turnirima i na mečevima ( uglavnom kad je riječ o prvih par liga)
Za daljne opservacije nemam više vremena , jbg . Posao zove
Replicirati ću samo na dio koji se mene tiče.
Moja jednostavna logika je da će mecene odbiti od plaćanja igrača ukoliko naziv ekipe ne može biti komercijalan.
Znači ako želi plaćati igrača u ekipi koja ima naziv općenitog pojma OK.
Naravno da nema restrikcija za naziv ekipe. Ima restrikcija za registrirane igrače prema nazivu ekipe.
Navedeno je da su bile plaćeničke ekipe. Ako se uvede ograničenje na samo jednog registriranog igrača po ekipi, plaćeničke ekipe se ne mogu napraviti. Osim toga, i sada ima mnogo ekipa gdje je prvi igrač turbonitro i vuče cijelu ekipu.
Ruku na srce, i ja igram u ekipi komercijalnog naziva
Cvjećarnica Nela
U pregovorima smo s ruskom stolnoteniskom reprezentacijom
Moja jednostavna logika je da će mecene odbiti od plaćanja igrača ukoliko naziv ekipe ne može biti komercijalan.
Znači ako želi plaćati igrača u ekipi koja ima naziv općenitog pojma OK.
Naravno da nema restrikcija za naziv ekipe. Ima restrikcija za registrirane igrače prema nazivu ekipe.
Navedeno je da su bile plaćeničke ekipe. Ako se uvede ograničenje na samo jednog registriranog igrača po ekipi, plaćeničke ekipe se ne mogu napraviti. Osim toga, i sada ima mnogo ekipa gdje je prvi igrač turbonitro i vuče cijelu ekipu.
Ruku na srce, i ja igram u ekipi komercijalnog naziva
Cvjećarnica Nela
U pregovorima smo s ruskom stolnoteniskom reprezentacijom