Prednosti i mane izbacivanja profića over40 iz Sokaza

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
wolf
Kontakt:

#61 Post Postao/la wolf »

Razlika između amatera i profi igrača ( by the book)
Amater je osoba koja se bavi nekom djelatnošću bez namjere stjecanja materijalne koristi...
... tek kad počne zarađivati novac igrajući, tek onda ga smatramo profesionalcem

Dakle stvar je samo u lovi i u ničem drugom :ne zna:

Što je bolje ?
1) ako neko nastupa u sokazu i plaća se ga za igranje u sokazu (nekoliko primjera je navedeno u postovima iznad) ili
2) ako netko ko igra Hrvatsku ligu za ,vidimo, sitne pare i još igra Sokaz iz zadovoljstva s frendovima , znači besplatno :misli:
Pale
Kontakt:

#62 Post Postao/la Pale »

S frendovima uvjek može trenirat, ići s njima na tekme i davat im savjete ,,, biti neka vrsta podrške, poslije otići na pivu i družit se. (jel ima takvih frendova)

Zakaj baš mora igrat ?????
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
55

#63 Post Postao/la 55 »

Da, ali u toj raspodjeli ti svrstavaš nas (SOKAZ-ovce) među amatere, što mi nismo :nene: ... Mi smo rekreativci. :ne zna:
Razlika između profesionalnog i amaterskog bavljenja sportom doista nije kvalitativno bitna, razlika je često baš samo u egzistencijalnim pitanjima, ne i u intenzitetu i ekstenzitetu trenažnog procesa.
Dok rekreativno bavljenje sportom spada u višestruko niži kvalitativni razred od amaterskog bavljenja sportom. :B:
Negdje moraš moći napraviti razliku tko može a tko ne može igrati; svi igrači navedeni dva posta prije bivši su profesionalci, sada više nisu niti amateri. :zubo:
Znanje im je ogromno, zato igraju tako uspješno. Količina treninga? Količina treninga većini od nih je praktički nikakva. Zar bismo zabranili ljudima igranje samo zato što igraju predobro? :s: :s:
Ili da odobrimo "registriranim" igračima (koji praktički svakodnevno treniraju) da igraju SOKAZ zato što u SOKAZ-u postoji još ljudi koji izvrsno igraju (Mladen Grantverger, Korenić, Maslovara itd.)? :rolleyes:
Ja se slažem da mi je odvratan taj sistem (kojega recimo sada prakticiraju Merixovci) da par ekipa pobijediš, onda se zezneš jednom-dvaput i skužiš da više ne možeš biti prvi pa počneš rasipati bodove k'o pijan dukate, te time indirektno utječeš na generalni poredak u ligi, tj. na međusobne odnose između suparničkih, vrlo konkurentnih ekipa... jer su protiv jednih nastupili Dražetić i Jelačić, a protiv drugih jedan od njih nije... ni ja se s time ne slažem, ali kao što već rekoh prije u postu; NEGDJE SE MORA PODVUĆI CRTA! :pivo:
Koki
Kontakt:

#64 Post Postao/la Koki »

wolf je napisao/la:Razlika između amatera i profi igrača ( by the book)
Amater je osoba koja se bavi nekom djelatnošću bez namjere stjecanja materijalne koristi...
... tek kad počne zarađivati novac igrajući, tek onda ga smatramo profesionalcem

Dakle stvar je samo u lovi i u ničem drugom :ne zna:

Što je bolje ?
1) ako neko nastupa u sokazu i plaća se ga za igranje u sokazu (nekoliko primjera je navedeno u postovima iznad) ili
2) ako netko ko igra Hrvatsku ligu za ,vidimo, sitne pare i još igra Sokaz iz zadovoljstva s frendovima , znači besplatno :misli:
Moram priznati da si majstor u pokušajima da racionalizacijama objasniš svijet na način kako ti odgovara.
zacko

#65 Post Postao/la zacko »

Argument masovnosti je argument ali nije baš jak jer govorimo o nekih 5-10 igrača na masu od 1000 SOKAZ-ovaca.

Kad Mario kaže da ga više smetaju jači igrači koji igraju po nižim ligama a ne zanima ga tko igra u 1. ligi to mi je jasno. Svako gleda ono što njega žulja. Meni iz pozicije 1. lige uopće ne bi trebalo smetat kaj naprimjer Arapović igra 10. ligu.
Al dečkima iz 10. lige sigurno nije ugodno ak im takva 2 igrača unište sezonu i nema natjecateljskog naboja.

Ista stvar se zbog tog pravila događala u 1. ligi. Jednostavno su ju profići devastirali i nije bilo nekog naboja. Borio si se za 3. il 4. mjesto zato kaj je netko dobivao lovu.
Primjer Dade Šurbeka (iako on taj tren nije bio registriran) je ipak simptomatičan! Nikad on nebi igrao SOKAZ da nisu postojale momčadi plaćenika (Knežević iz Osijeka, Arapović, Prstec, Radočaj, Capan i sl.) i da njegov mecena nije htio pobjedit pa je našao način i platio taj tren neregistranom Dadi. Jednostavno danas ne bi nikome padalo na pamet da izvodi takve pizdarije da pobijedi amatere tipa Grant, Valentić ili ja.
Za pobjedit nas ne treba ti plaćenik nego to mogu svi iz 1. lige ako se poklope stvari.

Opet smatram da zbog jednog primjera Kneževića za kojeg znam da je frend sa Jazbinom i da bi igrao iz gušta ne bi trebalo davat mogućnosti ponovnoj devastaciji 1. lige.
Jer uvijek će se nać tipovi koji hoće stvorit megaekipu a onda je najlakše otić kod profića preko 40 i platit im. Opet bi mogili imat ekipe tipa Karković, Atiković, Dado Šurbek čim isti pređu 40-u iako isti još uvijek aktivno igraju profi lige.

Zapravo čak nije stvar niti tolko u lovi jer se to nemre spriječit nego u tome da ako netko trenira svaki dan radi toga kaj igra profi ligu (recimo 1. Hrvatsku il Bosansku il Slovensku) a još je ujedno i bivši olimpijac onda naravno da mi svi ostali nemamo kaj tražit protiv takvih. Kad takvi prestanu bit profići i ne treniraju svaki dan onda ih priželjkujem u SOKAZ-u i rado ću s njima odigrat meč. Jer u pingpongu je trening na toj razini jako bitan i kad oni prestanu tolko trenirat onda su samo obični bivši profesionalci koji griješe, pokušavaju itd.. kao i svi mi.
I onda će dečkima tipa Grant, Terze i sl. bit čast ukrstit rekete sa tim veličinama i isti meč će imati natjecateljski naboj.
Jer vjerujete mi Grant može pobijedit Atikovića ako ovaj nema svaki dan reket u ruci bez obzira što ima 100 puta slabiju tehniku.
U Zagrebu nema baš toliko velikog broja ljudi koji mogu igrat 1. ligu i baš zato mecene traže igrače u profi ligama.
Zato kaj Granta, mene il Grozdeka nije tak lako kupit. Mi već imamo svoje ekipe i društvo te nećemo to žrtvovat za nekih pišljivih 300-400 kuna mjesečno. U tom smislu još vjerujemo u amaterizam i onaj stari duh SOKAZa.

Kao da meni već nisu nudili lovu pa mi nije padalo na pamet da se prodam! Al kad ponude lakih 500 il više kuna nekome tko je profi i trenira ionako svaki dan radi profi lige onda će si on mislit pa nisam lud da propustim laku lovu i naravno da će pristat na lagano znojenje za 500 kuna. To mu je zapravo laka lova! Al to nema veze sa SOKAZ-om bar kako ga ja shvaćam.

Ja se zalažem za amaterizam baš zbog toga jer ako netko u 20. ligi ima gušt borit se na svakom meču za pobjedu i bodove zašto to oduzimat prvoligašima!?
Jer kolko god mi šutjeli o tome mi smo svi sportaši i volimo pobjedit i imamo natjecateljski duh koji je za mene pozitivana karakteristika.

Eto tolko od mene. :)

PS.
Na bolovanju sam pa imam vremena tolko piskarat. :kava:
zmilko

#66 Post Postao/la zmilko »

A zasto treniras svaki dan ? Da ne treniras nebi bio na bolovanju.
Kakva je razlika izmedu npr. Atikovica koji dve godine ne trenira i Zvonka koji svaki dan trenira a neke dane i po dva puta. Ma ko je tu profi a ko rekreativac?
Minuli rad ? Talent ? Masu je faktora koji utjecu kako ce tko igrat.
I zvonko moze tri puta dnevno trenirat ali Atikovica nemoze dobit.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
Koki
Kontakt:

#67 Post Postao/la Koki »

nema potrebe za filozofiranjem i tumačenjima tko je profić a tko rekreativac. Takve rasprave ne vode nikamo...

jednostavno je..
Registrirani igrači ne mogu igrat SOKAZ. Svi ostali mogu. I bivši reprezentativci, olimpijci i svjetski prvaci...

točka..
Pale
Kontakt:

#68 Post Postao/la Pale »

Ma kolko moje mišljenje nebitno bilo.... ja se slažem u potpunosti sa kokiem :top:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
mixer

#69 Post Postao/la mixer »

e moj 55 ti nikako da naučiš.merix igra iz zajebancije a ne zato da idu gore.onaj ko malo više prati lige znaju da uvijek igra jedan od njih a u iznimnim slučajevima obojica.da žele sa dražom i jelom su 1 do 3 lige.nivo njihovih drugih igrača je ograničen pa igraju tu di igraju a so obzirom da treniraju klince u klubu merix onda je normalno i da igraju tu ligu.-vjerovali ili ne u sokazu za 300 kn mj kako kaže zacko nitko ne igra prije ce to biti po tekmi ako to neko želi platiti nemam ništa protiv .nije profić zato kaj uzme lovu ako mu neko ponudi.zanimljivo je kako wolf pokušava obraniti neobranjivo ali nek se trudi ko zna možda uspije,ali nekako sumnjam u to.ove godine i za našu ekipu je trebao igrati profic koji u 1 razredu ima 33 o sa par fore .da nije bilo majstora u savezu koji su opet sve sjebali ali ne za lovu nego iz zajebancije da nemoramo razmišljati da ispadnemo a da je neko ponudio lovu ko bi mu zamjerio da ode i u protivničku ekipu.
ko ima lovu neka nudi i plaća i tu nevidim problem.
igrač u profesionalnom pogonu bilo 15 ili 55 godina nema kaj trežiti u SOKAZU.
busbus

#70 Post Postao/la busbus »

Zanimljiva rasprava.Buduci da sam godinama igrao drugu ligu ( po novom nazivu prvu ligu ) mogu reci da se u Sokazu vrti daleko veca lova nego u toj ligi. Danas ko dobije koju kunu u prvoj ligi je sretan kao da je dobio na lotu tako da to profici i placenici otpada u startu.

Danas klinci iz Splita koji su prvi bez poraza u prvoj ligi u prvom dijelu sezone i koji ce sigurno uc u superligu igraju za tocno 0 kuna,da dobro ste procitali ...

Cudno mi je da svi vole trenirat sa jacim igracima a kad treba odigrat i izgubit ligaski mec od tih istih igraca onda je problem.

Da imam pravo glasa moj glas bi bio ZA registrirane igrace.
trnac

#71 Post Postao/la trnac »

U ovoj raspravi nalazim mnoge sličnosti raspravi igranju baniranim gumama.
Guga
Kontakt:

#72 Post Postao/la Guga »

busbus je napisao/la:Zanimljiva rasprava.Buduci da sam godinama igrao drugu ligu ( po novom nazivu prvu ligu ) mogu reci da se u Sokazu vrti daleko veca lova nego u toj ligi. Danas ko dobije koju kunu u prvoj ligi je sretan kao da je dobio na lotu tako da to profici i placenici otpada u startu.
Danas klinci iz Splita koji su prvi bez poraza u prvoj ligi u prvom dijelu sezone i koji ce sigurno uc u superligu igraju za tocno 0 kuna,da dobro ste procitali ...
E moj Žlica, ovo kaj si napisao (vjerujem da je točno) je samo pokazatelj kakva je tragična situacija u ovoj državi na svim poljima, pa tako i u sportu.
Ali to ipak nije realno i ne bi smjelo biti tako, jer je to profesionalna liga, a dečki igraju besplatno ???
Igraju besplatno jer su još mladi, puni entuzijazma i želje, ali pitanje je do kada, nažalost...
I pozdravi starog Žlicu (recimo da ćemo ga sada zvati Šeflja, jer si ti sada Žlica-Žlimen i nek se reaktivira) od susjeda Guge iz Netretićke, on će po prezimenu znati o kome se radi.
The Only Way Is Up...rutinski
55

#73 Post Postao/la 55 »

Ja učim jako dobro, jesam već očelavio ali sam baš prošli mjesec upisao doktorat znanosti. :rofl: :rofl:

Dobri moj mixerčiću, ni ti nikako da naučiš da ne bi trebao pametovati kada se misliš raspravljati sa štreberima :nene: :nene: ...

Ove sezone domaće tekme igraju obojica, na gostovanja ide samo jedan (mislim Jelačić).

Prošle sezone je Dražetić igrao svih 11 kola, Jelačić 8 kola. Ostavili su kičme oko stola da bi jedva jedvice uspjeli pobijediti Šibenčane i biti prvaci lige. :gips:
Pa kada si ti nama tu tako pametan :geek: , reci ti nama što tu tebi izgleda kao zahebancija pa da i mi ostali skužimo? :s: :s:
busbus

#74 Post Postao/la busbus »

Guga je napisao/la:
busbus je napisao/la:Zanimljiva rasprava.Buduci da sam godinama igrao drugu ligu ( po novom nazivu prvu ligu ) mogu reci da se u Sokazu vrti daleko veca lova nego u toj ligi. Danas ko dobije koju kunu u prvoj ligi je sretan kao da je dobio na lotu tako da to profici i placenici otpada u startu.
E moj Žlica, ovo kaj si napisao (vjerujem da je točno) je samo pokazatelj kakva je tragična situacija u ovoj državi na svim poljima, pa tako i u sportu.
Ali to ipak nije realno i ne bi smjelo biti tako, jer je to profesionalna liga, a dečki igraju besplatno ???
Igraju besplatno jer su još mladi, puni entuzijazma i želje, ali pitanje je do kada, nažalost...
I pozdravi starog Žlicu (recimo da ćemo ga sada zvati Šeflja, jer si ti sada Žlica-Žlimen i nek se reaktivira) od susjeda Guge iz Netretićke, on će po prezimenu znati o kome se radi.
Točno je sto posto,al nisu samo oni problem jer 70 posto igraca u toj ligi igra badava ili za kikiriki.

Pozdravit cu starog al da ce se reaktivirat sumnjam :)
55

#75 Post Postao/la 55 »

busbus, ja vjerujem da da su svi registrirani igrači za da mogu igrati i SOKAZ, valjda bi ti kao pravi sportaš trebao razlikovati ciljeve i motivaciju za natjecanje od ciljeva i motivacije za trening (kojega je cilj priprema za natjecanje).
Ja bih doista volio da se čuje glas svih SOKAZ-ovaca pa da se donese odluka o sudjelovanju registriranih igrača u ligama SOKAZ-a na temelju sveukupnog mišljenja. :o

A na osnovu ovoga što si napisao u svom postu nameće mi se slijedeće pitanje; kada već tvrdiš da se daleko veća lova vrti u SOKAZ-u (koji je cca. 20 puta veći od 1. hrv. lige), za kojeg vraga uopće igrate tu 1. ligu? :confused:
Svi se odjavite iz svojih klubova i dođite igrati SOKAZ! :cheer:
mario

#76 Post Postao/la mario »

Upravo post busbusa potvrđuje ono što me ponukalo da se uključim u raspravu. Da se razumijemo nemam doista ništa protiv Dražetića s kojim sam išao u istu srednju školu itd, ali recite mi od čega taj čovjek živi. Od toga da vodi stolnotenisku dvoranu, trenira klince i daje privatnu poduku stolnog tenisa. Dakle on svakodnevno ima reket nekoliko sati u rukama i za to je plaćen. Kad taj isti Dražetić igra u momčadi vlasnika dvorane i kluba u za njegovu kvalitetu potpuno neprimjerenoj ligi onda je to naš rekreativac koji je tu zbog druženja, piva nakon tekme i slično. Istovremeno netko drugi tko igra ili bi igrao za bukvalno džeparac je profić kojeg ne želimo u sustavu naših natjecanja i to je fuj fuj.

Meni takvi dvostruki standardi u razmišljanju nisu logični i smatram da diskvalificiramo tzv. profiće bez veze.
busbus

#77 Post Postao/la busbus »

55 je napisao/la:busbus, ja vjerujem da da su svi registrirani igrači za da mogu igrati i SOKAZ, valjda bi ti kao pravi sportaš trebao razlikovati ciljeve i motivaciju za natjecanje od ciljeva i motivacije za trening (kojega je cilj priprema za natjecanje).
Ja bih doista volio da se čuje glas svih SOKAZ-ovaca pa da se donese odluka o sudjelovanju registriranih igrača u ligama SOKAZ-a na temelju sveukupnog mišljenja. :o

A na osnovu ovoga što si napisao u svom postu nameće mi se slijedeće pitanje; kada već tvrdiš da se daleko veća lova vrti u SOKAZ-u (koji je cca. 20 puta veći od 1. hrv. lige), za kojeg vraga uopće igrate tu 1. ligu? :confused:
Svi se odjavite iz svojih klubova i dođite igrati SOKAZ! :cheer:
Ja cu napisat za sebe jer ne zelim pisat u ime drugih makar bi mogao napisat puno stvari i za njih.Nije sve u lovi,nakon mukotrpnog treniranja citav zivot ipak ti je cilj igrat sto jacu ligu da vidis di si bez obzira na to koliko je ili nije love u igri.Uvijek mislis da ce se nesto pomaknut na bolje ali rijetko je to slucaj,to je isto kad da pitas radnike koji par mjeseci nisu dobili placu zasto i dalje idu na posao,vjerojatno ce bit odgovor da se nadaju da ce se nesto pokrenut i da ce dobit te svoje place.

Moram bit iskren i rec da se meni do sad nije dogodilo to da igram za 0 kuna,e sad jel imam srece pa me klubovi zovu jer sam solidan igrac ili u meni nekaj vide pa se lako dogovorimo ne znam.

Volim pingac i gust mi je igrat i gledat pingac,nek ti Iceman potvrdi koliko sam proslu sezonu njihovih meceva gledao a nisam imao nikakvu korist od toga.

Da se odluci da registrirani igraci mogu igrat prvi bih se prijavio i trazio momcad bez obzira koju ligu igrao,nebi mi bio cilj nekom uzet lovu nego cisto iz gusta i zajebancije kao npr prije 8,9 godina kad sam igrao u rupi za Hrgu i njegovu ekipu ekipu.
wolf
Kontakt:

#78 Post Postao/la wolf »

Evo , to je upravo ono zbog čega sam i ponovo otvarao ovu raspravu :five:
Kad bi više tih dečki( i cura) iz prve i druge hrvatske lige bilo prisutno na forumu vjerujem da bi se ih još izjasnilo za isto . Među njima definitivno ima interesa za igranje u Sokazu i to bez naknade. A mi zabranjujemo registriranima igranje iz gušta a dozvoljavamo, kak ti amaterima ( uvijek bivšim profićima) ,igranje za novac . :confused:
Slažem se da je kontroliranje protoka novca uvijek bio problem u našoj državi pa je tako i Sokazu to skoro nemoguća misija. :ne zna:
Nisam čak niti siguran da bih htio nekome od onih plaćenih izbiti taj novac iz ruku .
Ako pogledamo slučaj onih najčešće prozivanih Dražetića i Jele ( valjda zato kaj igraju slabiju ligu :ne zna: ) , nek mi neko veli da li Jela i Ante igraju za lovu ili ... igraju za plaću :confused: Pa ljudi moji kaj bi oni trebali biti rađe bez posla pa igrat kak ti iz gušta :confused: Kaj bi bilo bolje da su na burzi :confused:
Koliko znam iz priča starih Sokazovaca nekada nisi mogao prijaviti momčad nekog aktiva ( podrazumijevala su se razna poduzeća pod tim nazivom ) ako barem dvojica od igrača nisu bila zaposlena u tom poduzeću . I nije bio rijedak slučaj da bi netko dobio posao u nekom poduzeću da bi mogao igrati pingač za njega .
I koja je tu onda razlika :confused:
Dapače , daj nam bog što više dvorana tipa Merixa i što više pingpongaša koji će tamo raditi.
To je dobro za sve nas .
Koki
Kontakt:

#79 Post Postao/la Koki »

Ja predlažem da registrirani igrači sa viškom vremena osnuju svoju ligu. Mogla bi se zvati Liga dokonih igrača, pivice i zafrkancijeTi bokca...ovako ispada da ako nema SOKAZ-a nema pingiča, nema igranja, nema pivice i zafrkancije.
Za igranje, voljenje pingiča, društvo i pivicu nije nužan SOKAZ. To se može i bez njega. Ja se osobno bolje zabavljam kada se okupimo na treningu nego na utakmicama.
Inače, teška je zabluda da je natjecanje u SOKAZ-u festival ljubavi i prijateljstva. Mogli bi i na ulicu propagirati ljubav raznobojnim zastavama. Jedino što nebi trebali pratnju soma murjaka.

Tu se grkljani grizu...
wolf
Kontakt:

#80 Post Postao/la wolf »

destruktivac :pfff: :zubo:
Odgovorite