|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:28 pm Naslov
: |
|
|
Koliko sam čuo/pročitao, koristi se jedna žarulja koja ne daje dovoljno svjetla. Zar je takav problem staviti jaču žarulju i/ili spojiti dvije žice i staviti još jednu žarulju?
Ako je zaista (pre)hladno samo ako su niske vanjske temperature, zar nije fair play u tom slučaju unajmiti dvoranu koja ima normalne uvjete za igru? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:34 pm Naslov
|
|
@Zagten
Ako toliko voliš argumente i k tome egzaktne, a pričaš o pravilima, bilo bi dobro pogledati Pravilnik, čl. 55 i 56
| Kod: | Članak 55.
Temperatura u dvorani gdje se igra utakmica mora iznositi najmanje 15 stupnjeva C.
Članak 56.
Osvjetljenje u dvorani u kojoj se igra mora biti najmanje:
a) nad stolom sijalica od 500 W
b) iza svake strane stola sijalica od 300 W
Ako je osvjetljenje dvorane drugačije riješeno, jačina svjetlosti mora iznositi najmanje 400 luksa. |
Ostatak tvojih logičkih bravura ne želim komentirati.
Zadnja promjena: trnac; pet pro 27, 2013 6:43 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
unchained
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:36 pm Naslov
|
|
A ne Guga, ako se ikad kojom slucajem doteglimo u istu ligu, gdne god tada igrali, dvorana ce biti reaktivirana samo da odigras mec tamo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:44 pm Naslov
|
|
| unchained (napisa): | | Imas pravo, ima nesto u suigracima i kako se kliknete. Ma svjesni smo i mi odredjenih nedostataka i isti ce biti ispravljeni ili kao sto rece nas kapiten mozda u novoj sezoni budemo imali novu dvoranu ali smatram da nije nasa dvorana bas tolika banana da se trosi toliko rijeci na nju. Mislim da je ove sezone jedan mec bilo bas hladnije, ostali su bili vise nego ok. Ali kao sto sam primjetio uvijek je nes smetalo onima koji su gubili ili kojima je smetalo jos 15 drugih stvari (bilo komentari suigraca, prica iz hodnika, stare tenisice ili reketi itd, itd, itd). |
Ja fakat nemam nikakvog interesa pričati o toj "dvorani" jer čvrsto vjerujem da više nikada neću tamo igrati, a inače tamo ubuduće mogu navratiti samo kupiti kemijske olovke (u krug tvornice Toz).
Inače, računica je :
100 kuna košta utakmica u Vjesniku
2 puta ste mjesečno domačini
3 igrača imate u ekipi
66 ćuna mjesečno po glaviću, vjerujem da nije zastrašujuća cifra
I fakat će svakom biti gušt tamo odigrati tekmu, a nitko se od gostujučih igrača nakon toga neće buditi okupan znojem zbog noćnih mora da ga po nekim mračnim prostorijama natjerava Freddy Kruger (iz filma Strava u tvornici Toz, pardon Strava u ulici brijestova) s reketom u ruci koji ima po rubovima oštrice kao motorna pila.
Eto, malo diskutiramo, iznio sam svoja iskustva o navedenoj lokaciji, dao par prijedloga i...pametnome dosta  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; pet pro 27, 2013 7:09 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:55 pm Naslov
|
|
| unchained (napisa): | A ne Guga, ako se ikad kojom slucajem doteglimo u istu ligu, gdne god tada igrali, dvorana ce biti reaktivirana samo da odigras mec tamo.  |
Mene tam više ne bute vidli
a ako slučajno dođete u moju ligu, odmah opet skačem 7-8 liga napred, čisto da imam tampon zaštitnu zonu  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; pet pro 27, 2013 7:10 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zagten
|
Postano: pet pro 27, 2013 6:58 pm Naslov
|
|
Guga, jasno je da para nije problem, no bilo ni zbilja glupo traziti dvoranu za igranje a u drugoj trenirati pa ovisiti o terminu itditd. Kako kazem ubuduce selimo odatle al ostajemo u tozu sto ce reci i nakon toza toz. Dtrnski ako si dobro procitao moj post onda iscitavas da je moja argumentacija iznad poimanja pravila, a u konacnici covjek je stvorio pravila a ne obrnuto..  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:07 pm Naslov
|
|
| Zagten (napisa): | | Ok momci, ovo mi je zadnji na ovu temu. Ja upravo nastojim biti argumentiran, od kada znam za sebe vise volim matematiku i egzaktno nego palamudjenje i verbalnu ekvilibristiku. Jer je tu sve jasno kao i to da smo od cetiri poraza ove sezone tri imali doma ukljucujuci i tri nerrijesena i to u dvorani koja nam je kakti prednost. |
Opet nisi shvatio ili ne želiš shvatiti poantu.
Ne govorim ja da je ta "dvorana" vama prednost, ja tvrdim da je to mučenje-tortura za goste, a bome i za vas.Tu prvenstveno mislim na zimsku ligu koja upravo slijedi.
Nema tu nikakvog govora o užitku igranja stolnog tenisa, i isto tako tvrdim da bi i gosti, a i vi odigrali puno kvalitetniji meč, s puno više gušta u boljim uvjetima.
Ako su vam recimo financijski problemi prevelika preprepreka (u to stvarno ne ulazim, jer puno ljudi danas teško živi), onda tu samo mlatimo praznu slamu.
A ako to nije slučaj, onda mogu samo spomenuti onu staru narodnu :
"sve se mijenja, sem kamenja..."  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:09 pm Naslov
|
|
| Zagten (napisa): | | Kako kazem ubuduce selimo odatle al ostajemo u tozu sto ce reci i nakon toza toz. |
GUGA I DTRNSKI, VIDITE DA MOMCI SELE U NAJBOLJU DVORANU U GRADU
Ajmo razlaz sad.
Bok Zagten!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:09 pm Naslov
|
|
@zagten
Pravila su vrlo jasna, jednostavna i svima razumljiva.
Kakvim to argumentima barataš koji su "iznad poimanja pravila"? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:13 pm Naslov
|
|
@ib
Zagten i unchained su mogli jednostavno napisati da sele u novu dvoranu i da više neće biti problema s grijanjem i rasvjetom. Međutim, njima je bilo do prepiske i to su i dobili. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:16 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | GUGA I DTRNSKI, VIDITE DA MOMCI SELE U NAJBOLJU DVORANU U GRADU Ajmo razlaz sad. Bok Zagten!  |
Banfićka, vidiš da mi je isproviciral Trnskog.
Bolje bi mu bilo da je dirnuo u osinje gnjezdo, jer kad se Draž "primi", gori je od pijavice
Ak treba, osobno bu organiziral preseljenje dvorane  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 7:19 pm Naslov
|
|
Jedino i jesam kapacitiran za ITFR.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dario-zg-zapad
|
Postano: pet pro 27, 2013 8:15 pm Naslov
|
|
Daj se opustite uz  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet pro 27, 2013 8:34 pm Naslov
|
|
Jel' tko napet?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pet pro 27, 2013 11:41 pm Naslov
|
|
Heh, doista neugodna rasprava , i neugodna i nepotrebna, u svakom slučaju.
Momke iz Ronina ne poznajem, dtrnskog i Gugu poznajem . Obojica u nekim raspravama mogu djelovati iritantno na forumu , posebno ako laprdaju o nečemu u što i nisu baš previše upućeni.
No, u ovom slučaju su svakako u pravu , ne zbog toga što ja znam kako je bilo igrati u TOZ-u (ne znam, nisam nikada bio tamo ), nego zbog općenitih uvjeta za igru.
Ima razloga zašto postoje pravila i o temperaturi u prostoriji za igranje, i o rasvjeti iznad i oko stola i o dimenzijama dvorane, ali niti jedan nije vezan za postizanje boljeg ili lošijeg rezultata.
Radi se o zdravlju i sigurnosti igrača. Kada smo već kod prostora za igranje kod Hrvatskih voda istina je da se vodila velika polemika oko tog prostora i da je dtrnski vodio glavnu riječ, a još nikada se do tada nije niti pojavio u tom prostoru.
Treba li on zbog toga šutiti i dočekati da mu se dogodi nešto pa tek onda reagirati? NE!
Ima se pravo buniti i na neviđeno, ja sam tada gostovao tamo i izmjerio prostor... širina je bila 361 cm. U takvom nečemu nitko ne treba igrati; jedan mi se suigrač zabio u stup, drugi u zid, a ja sam uspio kod jednog jačeg forhenda zabiti vrh reketa u zid, a nikada u ovih 7-8 sezona nisam niti udario reketom u stol...
I tako to i jeste, dok je ekipa nova u SOKAZ-u i ne zna hoće li uopće nastaviti sa sudjelovanjem u njemu, imao bih razumijevanja. Inače ne bih , čije su budale dečki iz Merixa (velesajam), braća Rostohar (Ritmo), Vjesnik i svi ostali koji su uložili novac i vrijeme i za izuzetno prihvatljivu cijenu nude usluge korištenja njihovog prostora za igranje?
Ima Guga pravo, treniraj ti lijepo kod sebe (ne odnosi se na Ronin nego na sve slične situacije), ali za tekmu mi osiguraj normalne uvjete za igru (normalnost propisana SOKAZ-ovim pravilnikom, a ne nečijim subjektivnim mišljenjem).
U najmanju ruku je takva domaća ekipa dužna izvijestiti suparnika da joj prostor za igru nije odgovarajući zbog tog i tog razloga pa da ponude doći k njima u goste ili da ipak prihvate odigravanje u "neodgovarajućim" uvjetima ili da zajedničkim snagama pronađu neko treće rješenje, to ljudima svakako treba unaprijed reći!
Dečki moji, nije problem tih 10, 12 ili 15 stupnjeva, nego što treba provesti preko tri sata u takvoj temperaturi, već sam to doživio (i kao gost i kao domaćin) i nije nam trebala nikakva kritika da promijenimo prostor u kojem ugošćujemo suparničke ekipe.
Koliko god da je kompetitivno bitan, meč u takvim uvjetima je jednostavno rečeno ružan.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub pro 28, 2013 12:02 am Naslov
|
|
55-ica je ovo tako sročio da nemam što dodati osim dvije stvari:
- rasprava o "hodniku" je počela nakon što sam bio tamo, nažalost bez metra
- nakon što počne iduća sezona radim trajni logout, svakog čokljavca 3 sezone dosta |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub pro 28, 2013 12:45 am Naslov
|
|
Sorry, zaboravio sam a nije mi se dalo provjeravati...
Mi smo tekmu odigrali, ali ja sam kasnije (na sastanku voditelja liga), skrenuo voditelju lige pozornost na taj problem i bogme ga je riješio!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sub pro 28, 2013 3:25 pm Naslov
|
|
Nekoliko odgovora za 55-ica :
-kao prvo, možda ti se čini neugodna rasprava...ali ne boj se, nije, mi se poznajemo
-kao drugo.Nikada ne "laprdam" o nečemu o čemu ne znam ništa, a o ovome vjeruj mi znam JAKO puno
-i ja sam napisao da meni ne smeta dvorana u smislu ostvarivanja neke prednosti, nego zato što je u takvim uvjetima nemoguče uživati u stolnom tenisu i meč je fakat ružan, a zdravlje je u opasnosti
-Trnski je pozitivac koji se bori za sve Sokazovce i voli pravdu.
Ako nisi znao njegovo puno ime je Dražen P.Trnski i ovo P je skraćenica od Pravdoljub.To srednje ime su mu dali roditelji kada su uočili njegov snažan poriv prema pravdi, dok je još bio sasvim mali.Iako gotovo sigurno neće nikada igrati u zloglasnoj Toz dvorani, on želi sačuvati sve Sokaz igrače od mogučeg šoka _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sub pro 28, 2013 10:33 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub pro 28, 2013 4:47 pm Naslov
|
|
Nisam tražio odgovore ni na koje pitanje... ... samo sam konstatirao . |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub pro 28, 2013 5:12 pm Naslov
|
|
To što zastupate istu stranu zaista nije nikakav izgovor da se sad ne isposvadite.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|