NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Broj ekipa u ligama..
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ib
Site Admin

PostPostano: ned ožu 09, 2014 3:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni je naravno isto tako draže. Thumbs up
Iako, da je anketa failala, pogodite ko bi primao usmene pohvale na sljedećem sastanku. Raspa nokte
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Hvatljivi

PostPostano: ned ožu 09, 2014 3:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Odličan posao.
Kome su žene brundale zbog pingića, napokon buju ih ostavile!
Ove druge buju još više uživale bez svojih.
Mi bumo napokon više igrali pingić Cheer

Moj vizionarski duh kroz koju godinicu predviđa ligu 16 i Igora Štimca kao kadidata za precjednika Sokaz-a In love
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Loptica Pong

PostPostano: uto ožu 11, 2014 9:57 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jedino mi se ne sviđa što u višim ligama i prvoplasirana i drugoplasirana momčad jednako napreduju.
Jest da će svi znati tko je bio prvi a tko drugi u ligi, ali ipak izostaje glavna nagrada za prvoga, a to je veća i brža mogućnost napredovanja po ligama. Čini mi se da bi bilo bolje da, kao i do sada, postoji i ova motivacija. Što o ovome kažu predlagači? Misli
Stip

PostPostano: uto ožu 11, 2014 10:48 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib odgovor može potkrijepiti i statistikama iz prethodnih 20-ak sezona, ja mogu samo o svojoj logici.
Kod liga sa 14 ekipa željelo se skupinu ekipa koje ostaju u ligi (ne idu ni gore ni dolje) napraviti malom, kako bi većini natjecanje bilo zanimljivo sve do kraja. Tako da u većini liga samo 6 ekipa u sredini ne mijenja ligu.

E sad, to znači da 8 ekipa mijenja ligu, odnosno da prve 4 iz većine liga trebaju napredovati. Meni se napredovanje za dvije lige, npr iz šeste u četvrtu već čini prilično izazovno za većinu ekipa (ako ne dovedu pojačanja), i da bi prelazak iz šeste u treću bio prevelik zalogaj. Ako prvi ide za 'samo' dvije lige naprijed, da li i drugoga pogurnuti za dvije lige, a trećeg i četvrtog za jednu? Ili prvog i drugog za dvije, a trećeg i četvrtog za jednu (kao što je trenutno definirano)?

Pitanje je na mjestu, ali po mom iskustvu razlika u kvaliteti između prvog i drugog često je manja nego između drugog i četvrtog. Naravno da je u prošlosti bilo primjera kada ta teorija nije držala vodu, a i u budućnosti će ovo ponekad pogurnuti drugoplasiranog previsoko. Ali kad radiš sustav natjecanja možeš se samo nadati da je statistički dobro pogođen, ne i da će biti dobar u svakom pojedinačnom slučaju. Pojma nemam
Ako se ovo i statistički pokaže lošim, mijenjat će se. Ništa strašno, u mojoj SOKAZ 'karijeri' sustav se bitno mijenjao barem 4-5 puta, sigurno će toga biti još. Napredovanje za dvije lige za prvaka je već 'ekstra nagrada', dugo godina su i prvaci išli samo za po jednu ligu gore.
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: uto ožu 11, 2014 1:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mogu li i ja učestvovati u raspodjeli provizije koju će platiti oni koji drže dvorane onima koji im omogućuju 20% dulje iznajmljivanje.

Ak uletim u raspodjelu nagovorit ću i susjeda da glasa ZA !!!!
[Vrh]
Stip

PostPostano: uto ožu 11, 2014 2:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Možeš, dobiješ isto koliko i ja.
Evo, dobio si.
[Vrh]
max pax

PostPostano: uto ožu 11, 2014 2:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

vjeverko (napisa):
Mogu li i ja učestvovati u raspodjeli provizije koju će platiti oni koji drže dvorane onima koji im omogućuju 20% dulje iznajmljivanje.

Ak uletim u raspodjelu nagovorit ću i susjeda da glasa ZA !!!!

Thumbs up Thumbs up Thumbs up apsolutno se slažem, ja jesam za 14 momčadi ali ne iz razloga da bi se dvoranama pomoglo, smeta me to što neke dvorane naplaćuju i do 40 kn termin sto je meni osobno malo bezobrazno pogotovo kad se uzme u obzir da teniski teren mozes iznajmit za 30 kn sat , a di se to moze usporedjivat gjde je neko ulozio 30 tisuca eura za jedan teren pa ga iznajmi za 30 kn a neko je kupio stol za par tisuca kuna koji nemora odrzavat ni na koji nacin i onda naplati 40 kn( kazem neke dvorane i to u nekim terminima tipa iza 5i sl.), ali da ne duljim dalje pitanje je legitimno hoce li i sto sumnjam dvorane sad kad su dobile ovo na neki nacin izac u susret igracima
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ožu 11, 2014 3:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Loptica Pong (napisa):
Jedino mi se ne sviđa što u višim ligama i prvoplasirana i drugoplasirana momčad jednako napreduju.
Jest da će svi znati tko je bio prvi a tko drugi u ligi, ali ipak izostaje glavna nagrada za prvoga, a to je veća i brža mogućnost napredovanja po ligama. Čini mi se da bi bilo bolje da, kao i do sada, postoji i ova motivacija. Što o ovome kažu predlagači? Misli

Pokušat ćemo sada s ovakvim prijedlogom, pa vidjeti kakav je nakon prvog ili prva dva prelaska.
Ionako nije najbitnije da "politički" napravimo razliku između npr. prvog i drugog (u vidu gledanja na prelaske kao na nagrađivanje), već da vidimo kako će taj drugi performati dvije lige više.
Ako bude konkuretan i po sredini, super - zaključak će biti da zaslužuje ići dvije. Ako ga (prosječno) torpediraju jednu ili dvije lige nazad, onda ćemo ublažiti skokove, tipa 2-1-1-1 umjesto 2-2-1-1.

Po meni, istina bi mogla biti jedno od ovog dvoje, ili negdje između. Ali kako se moraš odlučiti za jedno, tako mi je ovo "radikalnije" prvo palo na pamet, tj. da se brže i dinamičnije pomiču. Rekao bih da je jezičac na vagi bila spoznaja da je dosadašnji pravilnik bio mrvicu "prespor" s prelascima.

Ali, kao što je i Stip rekao, ništa nije uklesano u kamen, i nitko neće biti nerazuman ako praksa pokaže da nešto možemo napraviti bolje.
Smatram da je činjenica da smo obojica predlagatelja nekakvi zaljubljenici u matematiku (Stip i formalno) dosta zgodna stvar i garancija da ćemo uvijek pokušati naći smislenu podlogu za sve što predložimo. Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
wolf

PostPostano: uto ožu 11, 2014 3:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

max pax (napisa):
ja jesam za 14 momčadi ali ne iz razloga da bi se dvoranama pomoglo,

Jel to loše što su se u zadnje vrijeme pojavile kvalitetne dvorane Confused Pojma nemam
max pax

PostPostano: uto ožu 11, 2014 3:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Naravno da nije lose dapače, ali te dvorane bi trebale napravit nesto da se privuku ljudi ne samo sokazovci, mislim da bi to bio bolji smjer
[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto ožu 11, 2014 3:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mogli bi kopirat Susan Saradon i njenog mladog partnera.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
wolf

PostPostano: uto ožu 11, 2014 4:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

max pax (napisa):
Naravno da nije lose dapače, ali te dvorane bi trebale napravit nesto da se privuku ljudi ne samo sokazovci, mislim da bi to bio bolji smjer

NPR?
max pax

PostPostano: uto ožu 11, 2014 4:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hocu rec da bi trebali ici na to da privuku vise ljudi da igraju pingac a ne da istim ljudima koji vec igraju traze nacin da uzmu koju kunu vise(sto je laksi nacin). Konkretno sta se da napravit: Prvo da cijene budu uvijek pristupačne(mislim da je 20 kn za sat vremena pingaca sasvim ok), drugo, ima masu ljudi koji bi rado igrali pingac a nemaju skim- tu recimo je sinni izvrsna stvar jer za malo novaca ljudi mogu dosta igrat i na kraju nac si partnere za igru, tu bi se vlasnici dvorana ili tko ih vec vodi trebali malo angazirati da kad neko dodje prvi put u tako neku dvoranu da mu se ponudi nekakav sadrzaj da i ostane tamo igrati, pa jeftine stolni tenis skole za klince a i rekreativce, milsim da bi se trebale i reklamirati malo vise, ja osobno mislim da nisam u sokazu da za neke velike dvorane nebi ni saznao ima tu jos dosta stvari sta bi se dalo i znam da nije sve tak jednostavno izvest kao u teoriji ali mislim da si treba dat samo malo truda
[Vrh]
mistreaver

PostPostano: uto ožu 11, 2014 4:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja bi nadodao da bi bilo super kad bi se organizirali termini gdje bi treneri radili s rekreativcima, odnosno doslovno im pokazivali elemente i radili s njima, siguran sam da bi bilo puno zainteresiranih, a trenutno se to sve svodi na privatnu, često preskupu poduku.
wolf

PostPostano: uto ožu 11, 2014 4:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po tome što ti pričaš , to mora da je super posao . Čudi me kaj tih dvorana nema više Pojma nemam Lova se samo sljeva u đepove prokletih kapitalista Rolling Eyes netreba im niš pomagat , ko ih hebe Beljenje Ja mislim da im mjesečno ostane bar jedno 100.000kn kaj ti misliš ?? Misli
max pax

PostPostano: uto ožu 11, 2014 4:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam rekao da je super posao ali nije ni los, sam radim kao trener pa znam otprilike kak je trazit djecu da dodju trenirat i znam da nije lako, a nije sigurno ni tak strasno jer se nebi tolko dvorana otvorilo u zadnjih par godina da je neisplativo, a cisto sumnjam da su ih otvorili radi nekakve dobre volje da bi ljudi imali gdje igrat nego su ih otvorili da zarade
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto ožu 11, 2014 5:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa jesi li ti razmišljao da otvoriš neku ?
max pax

PostPostano: uto ožu 11, 2014 5:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da budem iskren jesam Zubo , ali nazalost ne tak brzo
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto ožu 11, 2014 5:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa kad se odlučiš , nema frke , radićemo na tome da te nitko ne podrži Pojma nemam
Guga

PostPostano: uto ožu 11, 2014 5:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nešto si mi Vuče gadno naoštrio zube na Maxa-Paxa, a poznavajući ga siguran sam da uopće nije mislio ništa loše.Ovakav tvoj istup bi mogao pokazati ostalima kao da imaš nekakav interes u tome, a pretpostavljam da ipak nemaš nego da kao i mi ostali samo želiš igrati pingić ?
A ovo što je predložio Čarobnjak-iz-Voza (Mistreaver), mi se čini odlična ideja.
Istina da to trenutačno djeluje kao pro-bono dobrotvorni rad, ali zašto ne probati barem jedan kraći period, pa možda donese u skoroj budučnosti i neočekivano dobre financijske rezultate...
I tako i tako posla danas ima relativno malo, pa pretpostavljam da i ti treneri imaju "viška vremena".Treba probati, da sam ja trener i da se bavim s tim, ovo bi mi zvučalo kao ideja koju ne treba ismijati i odbaciti, več sasvim suprotno...

Zadnja promjena: Guga; uto ožu 11, 2014 5:28 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 6 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.