| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Jeste li za lige sa 14 ekipa? |
| Ne, prvenstvo je predugo |
|
7%
|
[ 4 ] |
| Da, zbog pomoći dvoranama da opstanu |
|
27%
|
[ 15 ] |
| Da, preduga mi je ljetna pauza i igra mi se više |
|
64%
|
[ 35 ] |
|
| Ukupno glasova : 54 |
|
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri ožu 12, 2014 5:31 pm Naslov
: |
|
|
| Guga (napisa): | | Koki (napisa): | | Guga (napisa): | Najtužniji vic svih vremena :
Plavuša se pofarbala u crno,
Mujo i Haso odselili u Australiju,
a Ivica je odrastao... |
Pitam se zašto je ovaj post dovoljno ozbiljan da ostane a moj (uz želju da imamo samo jednu ligu) treba obrisati |
Zato jer nemaš smisla za humor i pričaš samo o audio opremi, zvučnicima i kablovima  |
Zamisli samo jednu ligu u Sokazu? kaj to nije smiješno?  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ožu 12, 2014 5:36 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | Aj ne prcaj. Znam da si bistar dečko. Gdje se to u članku 8. spominje da SOKAZ treba "čuvati" dvorane? Pogotovo "čuvati" privatne dvorane i nečiji biznis? |
Ne znam, ja to iščitavam ako ništa onda u:
| Članak 8. (napisa): | planiranje rada i razvitka stolnoteniskog športa,
zadovoljavanje osobnih i zajedničkih potreba za područje stolnog tenisa,
razvoj i djelovanje masovnog i športsko-rekreativnog stolnog tenisa |
S tim da ne iščitavam obavezu pomaganja, nego samo "da nam je stalo" da dvorane ne kihnu.
| Koki (napisa): | | Ako propadnu postojeće pojavit će se nove dok god ima interesa. Tako je "crko" Dom Sportova i odmah su se pojavile nove dvorane. Onaj tko otvori dvoranu za pingić i računa na milostinju Sokaza nije mi baš neki poduzetnik.. |
Iskreno, ja vjerujem da trenutna situacija čak i prelazi tržišni interes. I da su sve tri dvorane više-manje prazne, i da jedva krpaju kraj s krajem, ako se uopće pokrivaju.
Ovo govorim iz mojih saznanja, odnosno onoga što čujem, a SOKAZ je dovoljno malen da ako nešto čuješ to je obično ili iz prve ili iz druge ruke.
Dakle, moglo se ili pričekati da tržište odradi svoje, odnosno da prva zatvori vrata. Ili se moglo možda pokušati navući nešto veći interes i popunjenost.
Meni nije žao da se pokušalo s drugom opcijom, koliko god mi osobno ta dva kola nisu prijeko potrebna. Ali preživjet ću, bez da me kopka i proganja kako se sad garant netko na Velesajmu ili u Prečkom kupa u kadi s novcima Deda Baja style.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri ožu 12, 2014 6:16 pm Naslov
|
|
Ma ustvari uopće ne razumijem o čemu mi tu pričamo, ali , hajde da nam malo prođe vrijeme.Po novom sistemu će se odigrati :
cca 700 utakmica više godišnje
700 x 100 ćuna (košta utakmica) je 70.000 kuna
ako uzmemo da recimo 30% ekipa igra, i plaća svoje tekme u te 4 dvorane (Prečko, Ritmo,Vjesnik, Matrix-Merix), ostaje cca 22.000 kuna
uzmimo u obzir i to da igrači ako nebi igrali ta 4 dodatna kola godišnje ipak 2-3 puta u tom periodu dođu u te dvorane na trening i potroše barem nešto sitno.
Recimo da ostane 16.000 kuna
to ravnopravno podjelimo na 4 dvorane, i ispada 4.000 kuna dodatnog prihoda po dvorani.Teško da baš tih 4.000 kuna odlučuje o propasti ili opstanku navedenih dvorana jer taj iznos nije dovoljan niti za kupovinu solidnih Kef zvučnika ili 30 metara dobrog zvučničkog kabla...ovo može i Koka potvrditi  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri ožu 12, 2014 8:37 pm Naslov
|
|
Guga, ne možeš računati jednostavno 100kn po utakmici. Kad bi slijedli tvoju logiku, trenutno se igra oko 3,000 utakmica godišnje, 30% u dvoranama znači 900 tekmi, puta sto ćuna je 90,000, podijeliš to na četiri dvorane i ostane 22,500kn godišnje po dvorani. Čisto sumnjam da bi itko radio da je tako.
Ako pogledaš drugačije, godišnji broj tekmi se povećava sa nekih 3,000 na 3,600, recimo 20%. Kad bi se prihodi povećali 20%, to je već značajna stavka. Čak i ako uzmeš u obzir da bi neki koristili termine i bez utakmica, recimo da ostane 10% veći prihod uz manje-više iste troškove.
Iako, ovo sve gore je samo tehnička primjedba, samo da bi matematika štimala. Što se ankete tiče, čak i kada bi svi koji su na odgovorili da su za ligu 14 zbog pomoći dvoranama promijenili mišljenje i rekli da su protiv, još uvijek ostaje 60% ljudi koji kažu da su 'za' jer im je sezona prekratka. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri ožu 12, 2014 8:41 pm Naslov
|
|
| Guga (napisa): |
to ravnopravno podjelimo na 4 dvorane, i ispada 4.000 kuna dodatnog prihoda po dvorani.Teško da baš tih 4.000 kuna odlučuje o propasti ili opstanku navedenih dvorana |
tih 4000kn sigurno ne cini razliku u isplativosti dvorana, jer su one s trenutnim cijenama u svakom slucaju trzisno neisplative. ovo odgovorno tvrdim za sve 4 dvorane, koje su otvorene samo zahvaljujuci postavljanju necijih ledja. bilo u obliku vlasnika koji iz drugih izvora zarade pokrivaju minus, bilo u obliku radoholicara entuzijasta placenih ispod svakog nivoa ili uopce bez place.
tako da tih 4000kn nece dvorane uciniti isplativima, ali mozda malo olaksa i produzi zivotni vijek nekoj.
uopce mi se ne ulazi u lamentiranje sta bi sokaz ili ne bi trebao, i sta je ciji interes, samo sam htio rascistiti neke zablude oko "bezobrazno visokih cijena" i kapitalistickih pobuda komercijalnih dvorana. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 12:14 am Naslov
|
|
Nažalost, cijena se ne formira prema ičijem osjećaju oko toga "što ti dvorana pruža u sat vremena".
Formira se tako da uzmeš prošlomjesečni račun za struju, proslomjesečni račun za grijanje, još par računa i naknada za šume, pribrojiš crkavicu voditelju, i otprilike to podijeliš s fondom sati radnim danima od 17 do 23 (jer stolni tenis, za razliku od badmintona, tenisa i skvoša do 17 sati ne igra nitko).
Vrlo vjerojatno je rezultat te računice negdje otprilike, sad ću bubnut, 31.7 kuna po satu.
Pa zaključiš da s cijenom od 30 kuna nećeš dospjeti nigdje, a sa 35 kuna možda pregrmiš neko vrijeme.
Sve potpuno nevezano jel se nekome subjektivno čini da to vrijedi 15 kuna ili 45 kuna za sat vremena.
Mislim, nije da mogu iz prve naći opravdanje za cijene tenisa u zimskim balonima od 120 kuna. Al nekako nemam to pravo(TM) nazvati ih bezobraznima, jer nemam pojma kojim parametrima su uvjetovane. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 12:16 am Naslov
|
|
Gdje je nestao maks paksov post na koji pola sata odgovaram?
MODERATORI?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet ožu 13, 2014 12:22 am Naslov
|
|
nisam ja.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 12:48 am Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
Pridružen/a: 05. 10. 2013. (16:50:11) Postovi: 179 Lokacija: Pod stolom
|
Postano: čet ožu 13, 2014 1:50 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Gdje je nestao maks paksov post na koji pola sata odgovaram?
MODERATORI?  |
Iz ove teme cesto misterijozno nestaju postovi, a rasprava se tek zahuktava  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet ožu 13, 2014 9:39 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Gdje je nestao maks paksov post na koji pola sata odgovaram?
MODERATORI?  |
Kak se meni čini njegov post je na drugom topicu  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 13, 2014 11:33 am Naslov
|
|
Molio bih da mi netko objasni matematiku po kojoj povečanje broja ekipa u ligi dovodi do večeg broja utakmica. Ako je broj momčadi isti a ti si ih umjesto u 23 smjetio u 20 liga kako će to biti ukupno više mečeva? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 11:39 am Naslov
|
|
U ligi sa 12 ekipa imaš 11 kola, svako sa 6 mečeva.
Ukupno 11 * 6 = 66 mečeva po ligi.
Prvenstvo sa 23 lige ima 23 * 66 = 1518 mečeva
U ligi sa 14 ekipa imaš 13 kola, svako sa 7 mečeva.
Ukupno 13 * 7 = 91 meč po ligi.
Prvenstvo sa 20 liga ima 20 * 91 = 1820 mečeva
[smartass]
Kada linearno povećevaš broj ekipa u ligi, broj liga pada također linearno, ali broj mečeva po ligi raste kvadratno (jer u umnošku imaš broj kola puta broj mečeva po kolu, a oba ta broja rastu linearno). Tako da rezultatno imaš linearno povećanje ukupnog broja mečeva u prvenstvu.
[/smartass]
Razlika po prvenstvu je tristotinjak, razlika u godini dana šestotinjak mečeva.
Iako, gornje brojke su samo aproksimacija, niti sad imamo točno 23 pune lige, niti ćemo ih skalirati na točno 20 punih liga. Razlika je nešto malo manja (jer smo sada bliže brojci od 24 lige), ali logika je ista.
Pa i sam si rekao, da smo svi u jednoj ligi sa 280 ekipa, trajalo bi beskonačno (279 kola puta 140 mečeva = 39060 mečeva). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
kelemen
|
Postano: čet ožu 13, 2014 1:02 pm Naslov
|
|
smartass!!!  _________________ Kapetan MIKI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet ožu 13, 2014 2:15 pm Naslov
|
|
kako se negdje gusto kad je to napisao
a i ti koki, mogo bi malo razmislit prije nego mu pruzis taj gust:-) _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
max pax
|
Postano: čet ožu 13, 2014 2:55 pm Naslov
|
|
| Nije nitko obrisao moj post nego mi je mobitel malo zeznut, htio sam nes dodat pa sam pobrisao slucajno post pa mi se nije dalo ponovo sve pisati, ali nema veze, IB da ti odgovorim dobro si vidio 120 kn sat tenisa pod balonom a zasto? Zato sto je jako puno tenisaca koji treniraju preko zime a nema svaki klub balon, tako da se vecina klubova seli pod balon i naravno da oni to iskoristavaju pa naplacuju cijene po 120 kn sat sto nije u redu a nije u redu zato sto u nekim drugim gradovima gdje nije tolika potraznja mozes naci po 50 kn sat vremena tenisa pod balonom a imaju iste troskove i isto rade godinama sto me dovodi do zakljucka da ovi koji naplacuju 120 kn se cisto izivljavaju jer mogu i to znam osobno jer sam u tenisu da te dvorane jako dobro zaradjuju(govorim za tenis). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 3:02 pm Naslov
|
|
Ok, al možda taj hohštaplerski tenis nije baš najsretniji primjer za usporedbu.
Po mom osjećaju, oni si mogu priuštiti ići iznad minimalne cijene da uopće posluju na nuli, odnosno tržište će diktirati koliko će ponuđena biti veća od nje.
Za ping pong nisam siguran da je tržišna uopće iznad te minimalne.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
max pax
|
Postano: čet ožu 13, 2014 3:06 pm Naslov
|
|
| Slazem se al daj ti meni reci onda cisto logicno, iz kojeg bi onda razloga itko otvarao dvoranu za pingac, pogotovo ljudi koji kao ti preptostavljam znaju racunicu i znaju sta mogu ocekivati od toga, sad mislim na velike dvorane samo, nekako mi je tesko vjerovat da ce netko otvarati ping pong dvoranu sa namjerom da krpa kraj sa krajem. DA NAGLASIM OVO JE ČISTO PITANJE BEZ IKAKVE IRONIJE ILI NEČEG SLIČNO STA BI NETKO MOGAO VEĆ ISČITATI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 13, 2014 3:08 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | kako se negdje gusto kad je to napisao
a i ti koki, mogo bi malo razmislit prije nego mu pruzis taj gust:-) |
Pa rekao sam da nisam neki matematičar (malo manjak talenta a malo godina proizvodnje tako da mi vijuge nisu najsvježije) i tražio sam da mi se objasni. Shvatio sam račun premda mi se čini da bu razlika manja... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet ožu 13, 2014 3:12 pm Naslov
|
|
max pax, to se i ja pitam.
Moguće da ovako voditelj dvorane radi za parsto kuna, a da snize cijenu najma sata za pet kuna bi radio za minus parsto kuna.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|