SOKAZ forum
22.liga proljeće 2014.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Ima dosta ekipa po drugoj ligi koje igraju samo utakmice ili odrade jedan trening u dva-tri tjedna, a takva je i moja. Od nas četvorice, dvojica su trenirala u osnovnoj, jedan je počeo u srednjoj, a jedan u tridesetima.
Ne pokušavam reć da smo nevjerojatno talentirani, već da nemate zašto stvarati neke prevelike iluzije oko prvih par liga (možda možete oko prve).
Igrajte, napredujte pomalo, i velika je šansa da ćete kroz par godina doći do gore.
Ne pokušavam reć da smo nevjerojatno talentirani, već da nemate zašto stvarati neke prevelike iluzije oko prvih par liga (možda možete oko prve).
Igrajte, napredujte pomalo, i velika je šansa da ćete kroz par godina doći do gore.
Najbolje je bar po mom misljenju napredovat polagano, od sezone do sezone. Kroz par godina mozete se spustit desetak liga. Mislim da se to moze postic uz normalno pinganje, dva puta tjedno sa utakmicom. 
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Dobro ti govori Banfićka...on(a) je počeo ozbiljno igrati pingič tek nakon što je nastupio u spotu Šumica (sva se trese) koji je sniman prije 15-tak godina na Zrću i gle ga sad, igra u 2. ligi.Nisu to takve mistične razlike, možda recimo prve 3 ljige.
Ja nisam igrao pingič punih 17 godina i sada nakon godinu dana igranja vjerujem da bi mogao igrati recimo 7-8 ligu i da budem u laganom plusu, a dobio sam već neke igrače i iz 4-5 ljige.Nikakvog smisla nema igrati neku ligu u kojoj bi imao skor recimo 3-30.
Tvoja prirodna liga je ona u kojoj imaš mali plus ili si na nuli, jer to znači da u svakom meču moraš dati svoj maksimum.Bitna je "strategija" kako mi je na turniru u Pešči objasnil g.Sosić i naravno iskustvo.Kada sam prvi puta zaigrao nakon ove velike pauze i naletio na protivnika s travom na bekendu, nisam znao "kak se zovem" i čovjek je dao procjenu da se vidi da znam igrati, ali da sam ja trenutno za 17-18 ljigu i da moram još puno žganaca popapati
To me je razbjesnilo i motiviralo, jer mi je trebalo samo malo vremena da si razbistrim u glavi neke stvari u igri protiv materijala.
Sada, nakon godinu dana su mi takvi protivnici s travama i softovima najdraži i uživam kada ih ugledam s druge strane stola (naravno da uvijek postoje izuzeci).
Znači, treba trenirati i ne samo trenirati nego i učiti na greškama i razmišljati
Svakako bi preporučio 20-tak sati odraditi s nekim trenerom da ti proba usaditi "osnovne aksiome pingiča" tipa načina kretanja i držanja reketa odnosno spremnosti za izvođenje idučeg udarca jer u pingiču je najvažnija-brzina, ali kao što primječuješ i neki jako krupni igrači su jako brzi.U čemu je kvaka, pitaš se..ako to već nisi prošao kao mali, a onda dalje možeš i sam.
Osim toga imaš i internet, na Youtube možeš naći šta god poželiš.
Čak i da jesi prošao nekad davno, dobro je ponoviti.
Nakon toga sve ovisi o količini tvog talenta, volji i želji za napredovanjem, jačini koncentracije (neke fakat ubije trema na tekmama, na kužim zašto
).
A svaka svladana sitnica, odnosno naučen novi udarac i njegovo pravilno izvođenje je
"mali korak za čovječanstvo, ali veliki korak za amaterskog igrača Sokaza"

Ja nisam igrao pingič punih 17 godina i sada nakon godinu dana igranja vjerujem da bi mogao igrati recimo 7-8 ligu i da budem u laganom plusu, a dobio sam već neke igrače i iz 4-5 ljige.Nikakvog smisla nema igrati neku ligu u kojoj bi imao skor recimo 3-30.
Tvoja prirodna liga je ona u kojoj imaš mali plus ili si na nuli, jer to znači da u svakom meču moraš dati svoj maksimum.Bitna je "strategija" kako mi je na turniru u Pešči objasnil g.Sosić i naravno iskustvo.Kada sam prvi puta zaigrao nakon ove velike pauze i naletio na protivnika s travom na bekendu, nisam znao "kak se zovem" i čovjek je dao procjenu da se vidi da znam igrati, ali da sam ja trenutno za 17-18 ljigu i da moram još puno žganaca popapati
To me je razbjesnilo i motiviralo, jer mi je trebalo samo malo vremena da si razbistrim u glavi neke stvari u igri protiv materijala.
Sada, nakon godinu dana su mi takvi protivnici s travama i softovima najdraži i uživam kada ih ugledam s druge strane stola (naravno da uvijek postoje izuzeci).
Znači, treba trenirati i ne samo trenirati nego i učiti na greškama i razmišljati
Svakako bi preporučio 20-tak sati odraditi s nekim trenerom da ti proba usaditi "osnovne aksiome pingiča" tipa načina kretanja i držanja reketa odnosno spremnosti za izvođenje idučeg udarca jer u pingiču je najvažnija-brzina, ali kao što primječuješ i neki jako krupni igrači su jako brzi.U čemu je kvaka, pitaš se..ako to već nisi prošao kao mali, a onda dalje možeš i sam.
Osim toga imaš i internet, na Youtube možeš naći šta god poželiš.
Čak i da jesi prošao nekad davno, dobro je ponoviti.
Nakon toga sve ovisi o količini tvog talenta, volji i želji za napredovanjem, jačini koncentracije (neke fakat ubije trema na tekmama, na kužim zašto
A svaka svladana sitnica, odnosno naučen novi udarac i njegovo pravilno izvođenje je
"mali korak za čovječanstvo, ali veliki korak za amaterskog igrača Sokaza"
Zadnja izmjena: Guga, dana/u ned ožu 23, 2014 2:37 pm, ukupno mijenjano 4 puta.
The Only Way Is Up...rutinski
Ma s jedne strane je dobro da vam neko brejka istinu i kako stvari stoje, a s druge, ne dajte da vam pokvarim iznenađenje. 
Ja dok sam napredovao sam cijelo vrijeme mislio "ma nema šanse da bi mogao igrat prvih deset liga", zatim "ma nema šanse da bi mogao prvih pet" i na kraju "ideš, dolazim u treću, šta ću ja tu?"
I jedini ispravan odgovor na to razmišljanje je "ma nema veze, ako već nisam za prvih deset/pet/drugu, uživat ću cijeli život tamo gdje se budem vrtio oko pola, možda u dvanestoj, možda u šestoj".
I poslije se onda samo ugodno iznenađuješ, malo pomalo.
Ja dok sam napredovao sam cijelo vrijeme mislio "ma nema šanse da bi mogao igrat prvih deset liga", zatim "ma nema šanse da bi mogao prvih pet" i na kraju "ideš, dolazim u treću, šta ću ja tu?"
I jedini ispravan odgovor na to razmišljanje je "ma nema veze, ako već nisam za prvih deset/pet/drugu, uživat ću cijeli život tamo gdje se budem vrtio oko pola, možda u dvanestoj, možda u šestoj".
I poslije se onda samo ugodno iznenađuješ, malo pomalo.
- Leteći Medvjedić
Da ljudima treba 20-ak godina da dođu od 1.do 5.lige ali PLANKERIMA ne trebaDALTON1 je napisao/la: Da Antun puno trenira makar mi se i 4-5 godina cini premalo da bi dospio od 1.do 5.lige ljudi tamo dolaze nakon 20-ak godina treniranja tako da treba i vise za to...
Guga na turnirima pušta medonjama mečeve 
Normalno da ne treba kad imate 6-7 ekipa raspoređenih od 4.-24. ljige, pa samo prebacite igrača iz recimo 24. u 13. ljigu...PlAnKeR je napisao/la:Da ljudima treba 20-ak godina da dođu od 1.do 5.lige ali PLANKERIMA ne treba![]()
![]()
I gdje vam je uostalom nestala ekipa koja je igrala u 4. ljigi ?
The Only Way Is Up...rutinski
- Leteći Medvjedić
Kao prvo nemamo 6-7 ekipa nego 4Guga je napisao/la:Normalno da ne treba kad imate 6-7 ekipa raspoređenih od 4.-24. ljige, pa samo prebacite igrača iz recimo 24. u 13. ljigu...PlAnKeR je napisao/la:Da ljudima treba 20-ak godina da dođu od 1.do 5.lige ali PLANKERIMA ne treba![]()
![]()
![]()
I gdje vam je uostalom nestala ekipa koja je igrala u 4. ljigi ?
A ekipu iz 4.lige su nam ukinuli zato što smo bili prejaki
Guga na turnirima pušta medonjama mečeve 
najveca razlika (naravno, osim broja sati igranja rasporedjeno kroz period od par godina) je sto su igraci u jacim ligama navikli na jace lopte. najbrze se napreduje kad se igra s igracima koji su viseg nivoa od tebe ali ne bas toliko jaci da ne znas sta se dogadja. zato su za pocetnike najbolje dvorane gdje se okupljaju igraci iz svih liga i gdje svi medjusobno igraju.DALTON1 je napisao/la:Ma sve 5 nemam ja nikakve iluzije,ali smatram da je izmedu prvih 5 liga i recimo 13. ogromna razlika i da treba dosta rada i truda da se dode do tamo.
evo neki dan bacim partiju s brodom, racunam mogla bi bit tijesna partija kao obicno al ako dobro odigram otic ce na moju stranu... i covjek me isprepljuska 3:0...
najveca razlika (naravno, osim broja sati igranja rasporedjeno kroz period od par godina) je sto su igraci u jacim ligama navikli na jace lopte. najbrze se napreduje kad se igra s igracima koji su viseg nivoa od tebe ali ne bas toliko jaci da ne znas sta se dogadja. zato su za pocetnike najbolje dvorane gdje se okupljaju igraci iz svih liga i gdje svi medjusobno igraju.
evo neki dan bacim partiju s brodom, racunam mogla bi bit tijesna partija kao obicno al ako dobro odigram otic ce na moju stranu... i covjek me isprepljuska 3:0...
zasto? jer ja u zadnje vrijeme igram cesto ali uglavnom samo lagano drzim lopticu klincima, a on svako malo baci s mikulcem i knezom, pa mu moje lopte dodju ko djecje.[/quote]
tko ti je kriv kad nas cokljavce treniras l
da dosta je bitno imati sparing partnere jace od sebe dode na isto kao i penjanje po ligama...protivnici ti vracaju vise loptica na stol i puno opasnije.
Osim kad te ja sredim na treningu te rakete ni ne vidis haha
tko ti je kriv kad nas cokljavce treniras l
da dosta je bitno imati sparing partnere jace od sebe dode na isto kao i penjanje po ligama...protivnici ti vracaju vise loptica na stol i puno opasnije.
Osim kad te ja sredim na treningu te rakete ni ne vidis haha
Večeras Agenti - Klinika 5:5. Jedan od mečeva zbog kojih volim SOKAZ, mnogo lijepih udaraca (naravno, za našu razinu
), izmjene, dobra igra i uzbudljivo do samog kraja. 3:1 za njih, 4:3 za njih, 5:4 za nas, i na kraju 11:9 za njih u 5. setu parova, po bod svakome. Zadovoljan sam i svojom igrom, spojena 3 dobra meča unatoč porazu od Ejle.
Sto se tice ovog kola znam da sutra igraju Sinni 2 i Ady endre.Definitivno derbi kola uz dvoboj obadvije Amarene...
laganu prednost dajem Sinniu
Moja prognoza:Krešo trica,Zlatko najmanje dvica a mozda i Zoki uleti s pobjedom
6:4 za Sinni ili 5:5
Amarena 1-Amarena 2: decki se sigurno dobro poznaju makar radi Silvia mislim da A1 pobjeduje...
Europak-Plankeri:Plankeri favoriti naravno 8:2 prognoza s tim da ce Plankeri predat parove vrlo vjerovatno...
ENT-Šliper:Šliperi zasad loše stoje i izgledni su kandidati za zadnja 2 mjesta...ENT pobjeduje sa 6:4 ili 7:3
Moje mišljenje uzimajte s rezervom i nemojte se naljutiti
Bravo Agenti!!! Ako je Ejla igrala i vi ste uzeli bod zaista vam treba na tome cestitati,a pogotovo cestitaj Vanji na pobjedi protiv Ejle
laganu prednost dajem Sinniu
Moja prognoza:Krešo trica,Zlatko najmanje dvica a mozda i Zoki uleti s pobjedom
6:4 za Sinni ili 5:5
Amarena 1-Amarena 2: decki se sigurno dobro poznaju makar radi Silvia mislim da A1 pobjeduje...
Europak-Plankeri:Plankeri favoriti naravno 8:2 prognoza s tim da ce Plankeri predat parove vrlo vjerovatno...
ENT-Šliper:Šliperi zasad loše stoje i izgledni su kandidati za zadnja 2 mjesta...ENT pobjeduje sa 6:4 ili 7:3
Moje mišljenje uzimajte s rezervom i nemojte se naljutiti
Bravo Agenti!!! Ako je Ejla igrala i vi ste uzeli bod zaista vam treba na tome cestitati,a pogotovo cestitaj Vanji na pobjedi protiv Ejle
Hucuk-Daltoni 28.3. 19:00 dvorana merix
svi zainteresirani mogu doc pogledati mec.
okrsaj protiv vise prijatelja nego protivnika haha
prosli put sam gadno naj... uzeo sam Kristijanu i Gordanu samo set,sprašili su me ko budalu i željan sam osvete haha
Dok je David jednu dobio i jednu izgubio(obadva meca su u 5.setova išla)
tezak mec,no vjerujemo u pobjedu ali mene više zanima kako izgleda 3.poluvrijeme s deckima

svi zainteresirani mogu doc pogledati mec.
okrsaj protiv vise prijatelja nego protivnika haha
prosli put sam gadno naj... uzeo sam Kristijanu i Gordanu samo set,sprašili su me ko budalu i željan sam osvete haha
Dok je David jednu dobio i jednu izgubio(obadva meca su u 5.setova išla)
tezak mec,no vjerujemo u pobjedu ali mene više zanima kako izgleda 3.poluvrijeme s deckima
Zadnja izmjena: DALTON1, dana/u uto ožu 25, 2014 9:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.