|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
srale7
Pridružen/a: 05. 10. 2013. (16:50:11) Postovi: 179 Lokacija: Pod stolom
|
Postano: čet tra 24, 2014 5:17 pm Naslov
: Iskustva sa trgovcima |
|
|
Posto veci nas dosta kupuje/prodaje/isprobava, evo teme di mozete pohvalit/pokudit pojedine trgovce/trgovine/web shopove, a sve u svrhu da drugima ukazemo na dobe i one malo manje dobre:top:
Moje iskustvo je otprilike ovakvo:
Web shopovi
www.tabletennis11.com
Izvrstan web shop iz Estonije, bogat asortiman sa odličnim cjenama, brz shipping (besplatan iznad 50€), daju popust na količinu. Naručivao par puta od njih, sve uvijek proslo u najboljem redu. Ocjena 10/10
Zemaljski dućani
Butterfly Preradovićeva
Jedini dućan u kojeg sam fizički ušao je svima nam znani Butterfly u Preradovićevoj. Tamo je usluga ok, ali vec ionako prenapuhane bty cijene su jos dodatno podignute. Npr, Maze drvo, sluzbena/preporučena cijena je 100€, kod nas je 850 kn. Nije mi jasno zasto je tako, tim vise jer sam kontaktirao Butterfly zastupnike u regiji (Slovenija, Bosna, Srbija) i svi imaju preporučene bty cijene, ali kod nas su 15-30% vise. Ok, kod nas ima popust za Sokaz igrače, ali svejedno, ostaje osjećaj da kod nas mora sve biti skuplje nego inače.
I ako na to dodamo to da nas Butterfly zatupnik nema nikakav web, mail nisam uspio nać, sve skupa ocjena je srednja zalost, 5/10
Trgovine sa članovima Sokaz foruma
Dosta sam trgovao i tu na forumu, sto kupovinom, sto prodajom i općenoto savjetima, te moram pohvalit sve s kojima sam trgovao, sve uvijek prođe u najboljem redu. Ovako iz glave cu nabrojat:
bojan
grm
macato
zmilko
S tim da sam dosta trgovina obavio premo mobitela, a nadimke na forumu zaboravio.
Svi uvijek korektni, cijena dogovorna, roba u opisanom stanju.
Lokalni preprodavači
Od lokalnih preprodavača stolnoteniske opreme poslovao sam jedino sa svima nam znanim Geekom (Kineske gume), dok sam sa dva (Tibhar i Joola) imao samo kontakte/upite i tu ih moram obojicu pohvalit sto se tiče susretljivosti i općenito komunikacije.
Sto se tiče Geeka, u mom slučaju se ispostavilo da se radi poprilično lošem trgovcu, koji se ne libi zayebati stalnog kupcaa sve za par desetaka kuna.
Svojevremeno je imao jedno polovno drvo u ponudi, meni poprilično interesantno, cijena 250 kn. Ponudio sam mu svoje drvo (korišteno 2 sata, ima original kutiju i kojemu je cijena kod domaćeg zastpnika 200 kn,ajmo reć realna tržišna cijena 150 kn) i nadoplatu od 130 kn. Znači isao sam ispod realne cijene, na sta je on pristao. Nasli smo se i ispostavilo se da moje drvo ima dvije mikro ogrebotine na rubu (ogrebotine su postojale) i da zbog toga on to drvo NE MOZE PRODAVATI POD NOVO; VEC POD RABLJENO. Zasto caps lock? Zato jer mi je tu frazu Mladen tada ponovio cca 30 puta, jer kao "on je ozbiljan trgovac" i ne moze prodati drvo za 150 kn sa mikro ogrebotinom pod novo.
Ok, ja sam jako zelio isprobat to njegovo drvo i pitam ga koliko trebam nadoplatit, on kaze 170 kn i to ogrebano drvo.I ja pristanem i sve 5.
Pričekam 2 tjedna kad Geek opet izdaje cjenik da vidim di je stavio to moje ogrebano drvo "koje on kao ozbiljan trgovac ne moze prodavati pod novo", i pogađate, drvo uredno stoji pod novim, cijena 180 kn.
Sve bi bilo je dao ponudu i oš neš, nego ovako 30 puta te laze, a sto je najbolje zna da cu pogledat njegov cjenik da vidim di je stavio drvo. Čovjek od 50+ godina u tom trenutku ispada jazavac za par desetaka kuna.
Nakon toga, sam sam sebi rekao da vise neću imati s njim posla, jer je trgovac kojem ako date centimetar prostora i idete na povjerenje, on će vas zajebat. Proslo mjesec dva, neda mi vrag mira i otvorim njegov cjenik i vidim da ima Tenergy 64, bas kakav trazim za 350 kn i onda si odlučim kupit Revolution no3 ljepilo, kojeg on ima u ponudi. Par mjeseci prije toga sam od njega kupio Haifu ljepilo u rifuzi i ljepio je bilo ok. Nadjemo se mi, uzmem ja tenergy i ljepilo i sve 5.
Dodjem doma, s tenergyjem sve ok, ali ljepilo mi malo čudno, odnosno nije kao sto bi trebalo biti. Inače, radi se o ovom ljepilu:
https://www.youtube.com/watch?v=fLw15nYmlGU
koje se skida ovako:
http://youtu.be/2rAwp6V9eDU?t=44s
Ljepilo je poprilično gusto, lako se skida i topi se u vodi kao sto se vidi na videu.
Ljepilo koje sam ja dobio od Geeka je poprilično rijetko, tesko se skida i ne topi se u vodi, ukratko nema veze sa pravim Rev no3 ljpilom. Distribuciju Rev no3 proizvoda za nase područje radi Xiom, tj Geek i tako je on vjerojatno od njih dobio vece količine tog ljepila koje realno ne valja, odnosno nije onakvo kakvo bi trebalo biti.
Ja mu se lijepo javim i kazem da to nije ljepilo koje bi trebalo biti, tj da je jako slično (gotovo identično Haifu ljepilu koje imam od prije). on me uvjerava da je to pravo ljepilo i da ja fantaziram. Onda me ignorirao par dana, i nakon mog pitanja jel mu mogu vratit to ljepilo koje ne valja a on meni mojih 100kn počela su izmotavanja. Tipa da ja to mogu reklamirat direktno Xiomu/Rev no3, jer on kao nema nista s tim Osim sto mi je prodao ljepilo u rifuzi bez računa. Pa mi nije jasno kako da je ovo reklamiram bilo kome, odnosno tko će mi uvažit reklamaciju ovoga:
I ja mu na lijep način pokusam objasnit da je on uvoznik/distributer/prodavatelj i da bi on trebao rjesavat reklamacije, ako zbog ničega onda zbog mene kako kupca, da bi on na kraju rekao da njemu kao nije do 100 kn nego do principa i da mi je vratio novac indirektno bi priznao da je nesto muljao sa ljepilom. Ovako je potvrdio da je pošten
Uglavnom, nakon sto čovjeku ostavit 1500 kn u par mjeseci on se ponaša poprilično neprofesionalno i sta je jos najgore, pokusava me uvjerit da sam ja lud
Od toga je proslo dosta vremena i od onda sam bio u razgovoru sa dosta ljudi, izmedju ostalog spomenuli smo dotičnog wannabe ozbiljnog trgovca i ispalo je da je on uredno ljudima pokusavao podvaliti drva koja imaju očitu i izrazito vidljivu grešku, nekima koji su od njega kupili drva su se ta drva raspala prilikom prve ozbiljnije igre i tak. Uglavnom, jako "ozbiljan" trgovac s kojim ako nista 100% oprezni, velika je vjerojatnost da ce vam pokusat uvalit bolf robu. U rifuzi od njega na kupujte nista, čisto da vam se ne dogodi situacija kao meni, drva obavezno dobro pregledajte prikom preuzimanja, uštedit cete si vremena i zivaca.
Ako netko zeli isprobat njegovo Rev.no3 ljepilo, neka mi slobodno posalje pm, (imam punu bočicu) dajem ga besplatno, tj poklanjam.
LP, Marko |
|
| [Vrh]
|
|
 |
DALTON1
|
Postano: čet tra 24, 2014 5:23 pm Naslov
: |
|
|
E ovdje ce biti jako jako puno postova vec vidim  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet tra 24, 2014 10:13 pm Naslov
: Odgovor |
|
|
Nešto što se pokušava "zamotati" u recenziju, u stvari je osobno blaćenje. Odgovoriti ću :
1. Srale7 (Martinac) je pokušao MENE zayebati, jer je u telefonskom razgovoru tvrdio da je njegovo drvo novo, bez oštećenja, a kod primopredaje se ustanovilo da je OŠTEĆENO (on to zove MIKRO). Ja sam navedeno drvo popravio postupkom http://rama.hr/?p=1273, te ga u prodaju stavio kao novo, jer više NEMA oštećenja. Za to sam mu naplatio 40 kn. OK ?
2. Isporučeno ljepilo je zaista Revolution No. 3. Inače, nisam ga nahvalio, što je vidljivo http://rama.hr/?p=421. Imam neotvorenu bocu od 500 ml, pa "moje" možemo usporediti sa originalnim. Tko nije u pravu plaća arbitražu i javno se ispričava. OK ?
3. Ne znam da li priča o "raspadnutom" drvu dolazi od konkurencije, pri čemu se na JEDNOM drvu razlijepio JEDAN furnir, a drvo je zamijenjeno. OK ?
Općenito, odgovaram da će sve plaćeno biti promptno isporučeno po najpovoljnijim cijenama. Za skrivene mane proizvoda ne smatram se odgovornim. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA1
|
Postano: pet tra 25, 2014 6:22 am Naslov
|
|
Usudio bih se dodati još i :
[linkovi obrisani]
iako mislim da većina ljudi to već zna.
Od svih sam direktno kupovao i jako sam zadovoljan, bez greške.
Ima još puno toga no ove tri adrese izdvajam zbog jednostavnosti i pristojne cijene.
I na kraju, malo mi je "ČUDNA" rečenica "Za skrivene mane proizvoda ne smatram se odgovornim" a da ju izgovara jedan "Ozbiljan trgovac" .
LP |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pet tra 25, 2014 8:20 am Naslov
|
|
Ja sam od geeka kupio čarape i mogu vam reći da su super  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet tra 25, 2014 8:40 am Naslov
|
|
Brod je od geeka morao kupit loptice da bi mogli nastavit s treningom ( Brod i geek , naravno ) _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet tra 25, 2014 8:46 am Naslov
|
|
| Ikota (napisa): | Ja sam od geeka kupio čarape i mogu vam reći da su super  |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pet tra 25, 2014 9:13 am Naslov
|
|
svako malo se povlaci slicna tema o mladenu. ne kuzim da prvo potrosite soma i pol kuna i onda pljujete nakon 18 kupljenih artikala. Sve sto mozete kupiti kod geeka imate nb ebayu samo dok to dojde promjenite vec 8 guma i drveta. Opet velim niko vas ne tera, zato ili se pomirite sa cinjenicama ili se strpite 45 dana. Kaj se tice prodanih loptica za vrijeme treninga,... jbg bez loptice se tesko igra, a brod nek bude sretan da mu nije jos nekaj uvaljal. dobro je prosel.  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA1
|
Postano: pet tra 25, 2014 9:50 am Naslov
|
|
Nije mi jasno da ne mogu objaviti adrese meni NAJBOLJIH prodavača opreme a topic je na tu temu. Ako se može pisati ANTIreklama onda bi se trebala moći i reklama. Osim toga Srale 7 je isto tako naveo par prodavača i nisu mu izbrisani.
Razni "obrti" koji prodaju ilegalno ili polulegalno također se uredno reklamiraju na forumu a što bi značilo da se podržava takvo njihovo poslovanje.
U čemu je problem ako objavljujem TRI RAZLIČITA prodavača što znači da ne preferiram niti jednog.
Ili je dozvoljeno napisati : Yasaka, Donic i Tibhar pa neka ljudi guglaju.
Trebalo bi ujednačiti kriterije foruma. Znam da sam i sam imao početnih
poteškoća dok se nisam snašao sa kupovinom.
LP. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet tra 25, 2014 9:55 am Naslov
|
|
al zakon je pocetni post...
pocnem citat i velim si, aj konacno neka recenzija online shopova, to nam na forumu treba....
a ono, 80 posto posta o dragom nam geeku  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: pet tra 25, 2014 10:07 am Naslov
|
|
Sve su to geekovi ljudi i naćin reklamiranja.  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet tra 25, 2014 10:09 am Naslov
|
|
Butterfly je službeni sponzor ovog foruma i razumljivo je da traži određeni ekskluzivitet.
Meni se to isto ne sviđa, ali što je tu je.
A što se Mladena tiče, nema se tu što reći.
Nije od jučer u tom poslu i nema namjeru sutra nestati. Kod rabljene opreme teško je davati garancije jer je oprema iz druge ruke  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
|
Postano: pet tra 25, 2014 10:22 am Naslov
|
|
first and last replay @Geek
1.Nitko nikoga nije pokusao prevariti, drvo je imalo mikro ogrebotine na samom rubu, koje su tesko vidljive golim oko, nego su se osjetile pod prstom.
Mogli ste lijepo reć, drvo ima ostećenje, popravak kosta 40 kn i mirna bosna. Ali ne, vi ste me gledali u oči i 30 puta ponovili laž i to je ono sto me smeta. Nasreću, 40 kn mi ne pravi razliku u zivotu, ali vi ste dokazali da ste za pišljivih 40 kn u stanju čovjeka lagati 30 puta
Jel trebam naglašavat da drvo koje sam dobio od vas je bilo reklamirano kao ST drška,(u dogovoru prije razmjne sam izričito pitao jel se radi od ST dršci) a na kraju se ispostavilo da se radi o FL dršci koja je pobrušena tako da izgleda kao ST ? Na moju primjedbu o tome da je drška drveta sad pretanka dobio sam odgovor da si stavim grip (40 kn) i da ce to biti dobro:lol:
2.To ljepilo sto ste dobili od Xioma ne valja, iz kojeg razloga ne znam, ali to nema veze sa pravim rev. no3 ljepilom i daj vise shvatite, dobili ste bolf robu i zalite se/reklamirajte Xiomu,(ndam se da je original pakiranje i da imate neki račun ) odnosno nemojte tu bolf robu od ljepila prodavat dalje. Ili je 100 kn po bočici dovoljna cifra da se sramotite i dalje?
| Ikota (napisa): | | svako malo se povlaci slicna tema o mladenu. ne kuzim da prvo potrosite soma i pol kuna i onda pljujete nakon 18 kupljenih artikala. Sve sto mozete kupiti kod geeka imate nb ebayu samo dok to dojde promjenite vec 8 guma i drveta. Opet velim niko vas ne tera, zato ili se pomirite sa cinjenicama ili se strpite 45 dana. |
Ne kuzim Ikota, koji je smisao tvog posta? Poanta? Ili samo želis reci da tko kupuje od Geeka mora biti spreman na to da ga dotični povremeno izlevati za par desetaka kuna?
Ja osobno mislim da to nije u redu i smisao teme je da druge upozorim na to. A i sam si primjetio da nisam prvi koji je nezadovoljan.
@Munja
Novi si tu pa ne znas koji linkovi se smiju javno stavit
@Admin
Jel nije bila praksa da se brisu linkovi koji započinju [link izbrisan] bla bla
Mislim prije je bio, ali očito da se nesto promjenilo u međuvremenu
@Iceman
Nisam mogao napravit napravit recenzije web shopova, jer sam koristio usluge samo jednog i tog sam naveo i opisao. Ako te zanima bilo sto vezano uz dočni shop slobodno pitaj.
Po meni, to je jedan od naboljih shopova u Europi, jer ima skoro pa sve bolje brandove u ponudi i ima njihov cijeli asortiman. Cijene korektne, brz shiping, 100% sigurno. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet tra 25, 2014 10:46 am Naslov
: Odgovor |
|
|
Opet ću pokušati biti kratak:
1. Zamjenu si sam pokrenuo i ne znam da li bi netko drugi na to pristao, npr. TableTennis11 ? Ti si prvi pokušao "uvaliti" oštećeno drvo, pod novo. Kada sam govorio da ću ga prodavati kao rabljenog, zaista sam to tada i mislio, ali naučio sam kako to popraviti.
2. Istovremeno sam nabavio 3 boce ljepila po 500 ml. Ostalo je još 6 dcl. Svi, osim tebe, su zadovoljni. Pitao sam te da li ljepilo dobro lijepi, na što sam od tebe dobio pozitivan odgovor. Skidanje ovisi koliko slojeva je stavljeno i na koju spužvu. Više slojeva - lakše skidanje. Neporozna spužva - lako skidanje, Tenergy Spring Sponge - velike pore, teško skidanje. Pranje spužve - OK ako se nije skrutilo, ako je - nemoguće. Koliko vidiš, znam "ponešto" o tome. Dalje, na etiketi je navedena gustoća, a na ovim bocama je kvaka napravljena na Normal. Ima još i Mittlerer i Hoch kućice, ta su vjerojatno gušća. Ali, i sada mislim da tvoja reklamacija nije opravdana, ljepilo korektno lijepi, a ako moju prosudbu ne smatraš mjerodavnom, možeš se izravno obratiti XIOM-u ili Revolution-u. Inače, dotični su iz Rumunjske, pa je i takva kvaliteta, što je u mojoj recenziji i eksplicitno napisano.
To da si nezadovoljan, to je tvoje pravo i zbog toga mi je žao. Ali, da vrijeđaš ili reketariš, tj. ucjenjuješ NIJE prihvatljivo. Na Sokaz Porukama je zabilježena cijela naša prepiska.
Za kraj, besplatna lekcija iz hrvatskog. Ne kaže se BOLF, nego BOFL. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
|
Postano: pet tra 25, 2014 11:15 am Naslov
|
|
| geek (napisa): |
1. Zamjenu si sam pokrenuo i ne znam da li bi netko drugi na to pristao, npr. TableTennis11 ? |
A vi ste prihvatili zamjenu iz dobrotvornih pobuda? Ili mozda zato sto ste namirisali par desetaka kuna moguće extra zarade?
Ponavljam, nisam nista pokusao "uvalit", lijepo sam vam preko telefona rekao da je drvo koristeno jedan trening i za te dvije ogrebotine nisam znao. Uoslatom, po pričama od drugih ljudi, drvo i u takvom stanju je bolje od dosta vaših drva koje prodajete pod nova
Ljepilo sam ljepio u 3-4 sloja na 3 različite gume/spužve i ni s jedne se nije dalo fino skinut, sto mene dovodi do zaključka da to nije to ljepilo. Isto tako, ljepilo se dok je svježe treba moc otopit u vodi, vase se ne topi.
Da sam dobio original pakiranje i račun, naravno da bi se žalio proizvođaču, posto se distributer pravi lud, ovako ne zelim ispadat smješan.
Ja se ispričavam ako ste se osjećali reketareno od strane mene, to mi stvarno nije bila namjera, isto tako se ispričavam na pravopisnim greškama i zahvaljujem se na ukazanim pravopisnim propustima.
Eod od mene |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: pet tra 25, 2014 1:36 pm Naslov
|
|
Srale a koja je poanta tvog posta????
Osobno popljuvati čovjeka kojeg 99% ljudi sa ovog foruma poznaje
Uopče neznam kaj admini čekaju??? Pa trebali bi već odavno pobrisati te bljezgarije. Ak trebaš reket odeš u dućan kupiš, tražiš raćun i kasnije ak ti ne paše zamjeniš  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet tra 25, 2014 1:40 pm Naslov
|
|
ikota, nemoj se uzrujavati jer nisi popio tabletu za tlak.
Smiri se, znaš da imaš tekmu danas. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pet tra 25, 2014 2:13 pm Naslov
|
|
Slažem se sa Ikotom.
Za mene osobno previše osobnog pljuvanja po prodavatelju stolnoteniskih rekvizita.
Recimo ja sam s njim imao uvijek korektna iskustva. Al kupujem novu robu a i rabljenu bi trebalo znati procijenit a za to nisam stručan.
Mislim da mnogi nisu svjesni kakvo je tržište bilo prije koju godinu kad dosta ovih prodavatelja nije bilo na tržištu.
A Geek je stara škola-Liculova! Dođeš po majicu a vratiš se doma sa reketom i trenirkom.
PS.
Nisam znao da je Butterfly sponzor ovog foruma!? Gadne pare dere taj administrator od svih tih sponzora. Mi smo njemu zapravo poligon za izvlačenje love iz sponzora! Osiguran je kod Baslera, programira na Lenovu a igra s Butterfly opremom od glave do pete. I još nešto dobije sastrane sigurno.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pet tra 25, 2014 3:06 pm Naslov
|
|
| Ma to je srale mislio na BOLFANA i njegovu igru kad je napisao bolf..a sad da da mi neko uvali nesto za 300 kn pod novo a ono se raspadne nakon mjesec dana trazio bi skrivene mane [drugdje]. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet tra 25, 2014 3:15 pm Naslov
|
|
cijela tema plese na rubu dozvoljenog, sto zbog elemenata osobnog sukoba, sto zbog onog sto je munja rekao (ako nije dozvoljena reklama, ne bi trebala biti ni antireklama).
obzirom da je stvar u sivoj zoni, admini ce se posavjetovati sto napraviti s temom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|