| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: sri svi 21, 2014 6:27 pm Naslov
: Izborna skupština - tajna? |
|
|
da nemam župančića kao suigrača pojma ne bih imao o skupštini sokaza. čemu tajanstvenost ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri svi 21, 2014 6:48 pm Naslov
: |
|
|
Tako to valjda mora biti.
O rezultatima izborne skupštine saznam na forumu (valjda nisam jedini), a o besplatnim ulaznicama (za koje na ulazu nitko ne pita) se priča danima unaprijed uz maksimalnu angažiranost voditelja.
Moto SOKAZ-a je: i (šuti i pingaj) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sri svi 21, 2014 6:52 pm Naslov
|
|
"Moto SOKAZ-a je: Tisina i Pingic (šuti i pingaj)": dodajem
i plaćaj. danas na svijetu ništa nije besplatno. a naročito naše mudro rukovodstvo( o kojem saznajemo post festum). a kaj je tu opće čudno? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri svi 21, 2014 11:52 pm Naslov
|
|
kako tajna? pa svi clanovi skupstine su dobili poziv. sastav skupstine se zna kakav je zadnjih godinu-dvije, jer je izglasan promjenom pravilnika jos na skupstini kojoj su mogli prisustvovati predstavnici svih ekipa u sokazu (i bili su pozvani).
ili jos jasnije, prije je na skupstinu bio pozvan manje vise cijeli sokaz, sto je znacilo da moze doci npr. 30 clanova juzne tresnjevke i nadglasati sve ostale u bilo kojem pitanju. u praksi se to nije dogadjalo, nego je skupstina bila inertna masa i svaki prijedlog je prolazio jednoglasno bez ikakve rasprave. zasto je to bilo tako? na to treba odgovoriti svatko tko se ikad tamo nasao (ili nije, a bio je pozvan).
takav sistem nije imao smisla, pa je unazad dvije godine izglasano (na skupstini) da skupstina bude tijelo od 60 igraca (30 voditelja liga i 30 igraca) i clanova predsjednistva i disciplinske komisije.
time se htjelo osigurati da skupstina necem i sluzi, da na njoj budu ljudi koji su zainteresirani za teme o kojima se prica, a ne samo za veceru.
kome se ovo ne svidja nek se zapita dva pitanja: 1) gdje je bio dok se to izglasavalo 2) ima li prijedlog za bolji sistem. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet svi 22, 2014 6:51 am Naslov
|
|
koliko me pamćenje služi i na prijašnje skupštine je dolazilo ne više od 70 osoba. pa što se onda promijenilo.i po kojem se kriteriju poziva tih 30 igrača.
odnosno da li je i taj kriterij ,ako postoji na papiru,izglasan na skupštini.
ma sve me to podsječa na dinamo i mamićevstvo.
uz dodatak da maminjo zna posao,mora mu se priznat
i kao što pjesnik ponekad isto izgleda različito ali najčešće je isto _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet svi 22, 2014 7:48 am Naslov
|
|
Godinama se na Skupštinu dolazilo da se jede i pije. Nitko ništa nije pitao niti ga je zanimalo.
Odluka o smanjenju Skupštine izabranim Skupštinarima je po meni dobra.
Neznam dal ste u potpunosti razumjeli sustav kako dolazi do izabranih Skupštinara.
Svakih 4 godine dolazi do Zbora koji bira tih famoznih 30-ak Skupštinara od kojih je svaki iz jedne od lige. Znači jedan iz 1. lige, 1 iz 2. lige itd...
To je birano prije godinu il dvije kolko me pamćenje služi.
Znači svaki član SOKAZ-a je bio pozvan da sudjeluje na zboru i glasa o članovima Skupštine.
Kada se formira Skupština ima mandat od 4 godine u kojem između ostalog i bira Predsjedništvo i druga tijela.
Neznam kaj je tu čudno.
A i ne sjećam se da je recimo Zmilko ikad u zadnjih 10-ak godina bio na Zboru ili ako je i bio (ako ga ja nisam primijetio) da je nešto rekao ili se založio za svog kandidata u Skupštinu. Uostalom član njegove ekipe je Skupštinar (Župančić) i može dati svoje primjedbe.
Mogu reći da su se na zadnje 2-3 Skupštine ipak počele otvarat neke teme i da to ipak po meni polako ali sigurno ide u nekom pozitivnom smjeru. Dakle-svakom od Skupštinara je dano da se izjasni, da komentar a nakraju i da da svoj glas za neki prijedlog-.
Mislim da tako i treba biti.
Ovo oko uspoređivanja SOKAZ-a i Mamića mislim da nije uopće za komentar.
Ako itko ima još kakva pitanja oko Skupštine i što se događalo na njoj neka pita pa će mu vjerojatno od onih koji su bili na njoj i bit odgovoreno.
Čak bi bilo dobro da Ib stavi Zapisnik sa nje na stranicu pa da svi članovi SOKAZ-a mogu vidjeti što se događalo. Nije nikakva tajna. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet svi 22, 2014 9:14 am Naslov
: Re: Izborna skupština - tajna? |
|
|
| zmilko (napisa): | | da nemam župančića kao suigrača pojma ne bih imao o skupštini sokaza. čemu tajanstvenost ? |
mala je razlika između tajnovitosti i nezainterisiranosti  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 22, 2014 9:33 am Naslov
|
|
| dtrnski (napisa): | | O rezultatima izborne skupštine saznam na forumu |
Valjda na naslovnici.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet svi 22, 2014 9:51 am Naslov
|
|
Da, na naslovnici.
Iz čiste pristojnosti prema Sokazovcima po mojem je sudu trebala biti i obavijest da će Skupština biti održana.
Ali nema beda, nije me briga.
Ja i
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet svi 22, 2014 10:06 am Naslov
|
|
| jel bi to trebalo vrijediti i za sastanke predsjednistva? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet svi 22, 2014 10:37 am Naslov
|
|
Naglašavam: iz čiste pristojnosti prema Sokazovcima treba staviti obavijest o aktivnostima tijela Udruge.
Ne znam koji je problem da se na naslovnici napiše obavijest da će tada i tada biti sastanak voditelja lige i da će teme biti te i te?
Nakon sastanka objaviti kratki rezime sastanka.
Ista stvar i za sastanak predsjedništva i za svih ostalih tijela Udruge.
Meni je svejedeno, ja i
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet svi 22, 2014 10:40 am Naslov
|
|
| ne znam koliko smisla ima unapred obavjestavati ljude ako nisu pozvani, ali se slazem da bi bilo zgodno na naslovnici objaviti rezime sastanka. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet svi 22, 2014 10:48 am Naslov
|
|
Krivo smo se razumjeli, obavijest o sjednici/sastanku nije poziv.
Koliko članova udruga SOKAZ službeno ima i postoji li popis članova javno dostupan?
Zašto pitam? Iz članka 12. i izborne skupštine koja je bila zatvorenog tipa nije jasno jesu li prijavljeni igrači ujedno i članovi Udruge ili nisu.
Članak 12.
Članom Udruge se postaje popunom prijavnice i predajom u Udrugu i uplatom članarine.
Imena članova Udruge i momčadi objavljuju se u Biltenu Udruge.
Meni je svejedno, ja i
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet svi 22, 2014 11:49 am Naslov
|
|
| dtrnski (napisa): | | Krivo smo se razumjeli, obavijest o sjednici/sastanku nije poziv. |
nitko nije ni rekao da je. samo ne vidim smisao obavjestavanja nekog tko ionako nije pozvan. obavjestiti ga se treba o odlukama koje ga se ticu. vrijeme i mjesto sastanka na koji nije pozvan mu nista ne znace.
| Citat: | Koliko članova udruga SOKAZ službeno ima i postoji li popis članova javno dostupan?
Zašto pitam? Iz članka 12. i izborne skupštine koja je bila zatvorenog tipa nije jasno jesu li prijavljeni igrači ujedno i članovi Udruge ili nisu.
Članak 12.
Članom Udruge se postaje popunom prijavnice i predajom u Udrugu i uplatom članarine.
Imena članova Udruge i momčadi objavljuju se u Biltenu Udruge.
Meni je svejedno, ja i
 |
kako nije jasno? svi koji su popunili prijavnicu i uplatili clanarinu su clanovi. popisani su u biltenu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet svi 22, 2014 11:51 am Naslov
|
|
| Citat: | Zašto pitam? Iz članka 12. i izborne skupštine koja je bila zatvorenog tipa nije jasno jesu li prijavljeni igrači ujedno i članovi Udruge ili nisu.
|
Kako nije jasno!? Prijavljeni članovi su ujedno i članovi Udruge. To je jasno iz tog članka.
Članovi Udruge biraju svake 4 godine na Zboru svoje predstavnike u Skupštini (iz svake lige po jednog + voditelji liga + Predsjedništvo+Disciplinska).
To sve regulira čl 18. Statuta:
"Skupština je najviše tijelo upravljanja Udrugom.
Skupština broji 60 članova Udruge, koji se biraju na način da svaka liga daje po dva člana, od kojih je jedan voditelj lige, te članovi Predsjedništva i Disciplinske komisije.
Članovi Skupštine biraju se na Zboru.
Zbor čine po jedan predstavnik svake ekipe.
Redoviti Zbor Udruge održava se svake 4 godine.
Zbor odlučuje pravovaljano ako je nazočno 1/3 predstavnika ekipa, a odluke donosi većinom nazočnih članova.
Mandat članova Skupštine traje 4 godine."
Fakat ne kužim kaj tu nije jasno.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 22, 2014 11:53 am Naslov
|
|
Daj pustite čovjeka da i šta ste navalili  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet svi 22, 2014 11:56 am Naslov
|
|
Sve je jasno
Tek sam 2 godine pa sam propustio Zbor za izbor predstavnika u Skupštini.
Kada je bio posljednji Zbor za izbor predstavnika u Skupštini odnosno kada će biti slijedeći?
BTW, postoji li popis članova Skupštine?
Ja i dalje i
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet svi 22, 2014 12:03 pm Naslov
|
|
sad cu pricati po sjecanju, pa me ne treba hvatiti za rijec. zbor je bio negdje u 2013. (ili 2012.) pa je sasvim moguce da je i tvoja ekipa bila pozvana.
popis clanova skupstine objavljen je nakon zbora, cini mi se da je isao zajedno s biltenom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet svi 22, 2014 12:20 pm Naslov
|
|
U biltenu 149, na stranici 27 piše o podjeli pokala na Zboru u ožujku 2013. godine
http://www.sokaz.hr/publikacije/bilten149.pdf
Čak bih se usudio tvrditi da sam i bio na tom Zboru jer sam nakon njega išao na prvu tekmu Zlarinskih koralja u Vjesniku.
Ne sjećam se da je bio govora o izboru predstavnika u Skupštini.
U biltenima nakon toga nema popisa članova Skupštine tako da taj Zbor skoro sigurno nije bio izborni.
Kao i obično, i
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet svi 22, 2014 12:23 pm Naslov
|
|
i te kako je to mamicevstina. zatvoreni krug u koji nemozes upast niti da hoces. ja osobno nikada ne zelim da i to rascistimo.
ali izjave da zasto obavjestavati kada je neki sastanak clanove organizacije/udruge ili bilo cega koji jos i placaju clanarinu je za zamisliti se.
kao i izjave "ne vidi se smisao obavjestavati nekoga tko ionako nije pozvan na sastanak.
pa zar to nije evidentan primjer zatvorenog ,nedemokratskog mamicevskog donosenja oduka. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|