SOKAZ forum
Izborna skupština - tajna?
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Možda se u Skupštini nalaze osobe koje
i samo
?
Ako nije tajna, koliko ljudi je službeno u Skupštini, a koliko ih je bilo na izbornoj sjednici?
Kakva je procedura ukoliko netko od članova Skupštine ne želi više biti član ili je u pitanju viša sila (bolest, smrt,...)?
Kako se biraju novi članovi Skupštine izvan redovnog izbornog Zbora?
Pogledao sam statut i tamo ništa ne piše o tome.
Ako nije tajna, koliko ljudi je službeno u Skupštini, a koliko ih je bilo na izbornoj sjednici?
Kakva je procedura ukoliko netko od članova Skupštine ne želi više biti član ili je u pitanju viša sila (bolest, smrt,...)?
Kako se biraju novi članovi Skupštine izvan redovnog izbornog Zbora?
Pogledao sam statut i tamo ništa ne piše o tome.
Zadnja izmjena: trnac, dana/u pet svi 23, 2014 9:49 am, ukupno mijenjano 1 put.
Evo moj post koji sam natipkao sinoć u gluvo doba noći, i zaspao prije nego sam ga dovukao do kraja:
Ima stvarno puno zajedničkog sa gore žackovim postom, pa vi vidite:
Ima stvarno puno zajedničkog sa gore žackovim postom, pa vi vidite:
Pospani ib je napisao/la: zmilko, da je i došao netko tko nije član Skupštine u svojstvu promatrača, on nije Skupštinar i ne može aktivno sudjelovati.
A da se termin najavljuje na naslovnici, došli bi hrpa ljudi ne da uzmu riječ, nego da se vide međusobno, malo popričaju i nešto čalabrcnu.
I tek onda bi nastao skandal kad bi skužili da ne mogu ni pričati ni čavrljati ni jesti.
Moguće da je rješenje nekakav kompromis, recimo objaviti popis članova (poslao sam već upit da mi ga pošalju), objaviti mjesec dana prije Skupštine dnevni red i poziv na pismene prijedloge i teme. Pozvati na Skupštinu i njihove predlagače ako treba.
Pred izbornu Skupštinu treba postojati najavljeni kandidacijski period, to sigurno.
Novi sastav Skupštine je zamišljen tako da članovi djeluju kroz predstavnike ljudi iz svojih liga, ili ljudi oko svojih liga, ili bilo kojih drugih članova. Ti su skupštinari, suprotno uvaženom vjerovanju, predlagani tako da skupimo što kvalitetniju grupu.
I dosadašnje dvije takve Skupštine su zaista bile i konstruktivnije i kritičnije, upravo što smo i očekivali i što je odlično.
Nadalje, hrpa skupštinara je na forumu. Zaista hrpa. Kad dobijem popis, moći ću točno reći i koliko. I doprijeti na skupštinsku raspravu preko foruma s nečim kvalitetnim bi zaista bio mačji kašalj, da je bilo takvih aktualnih prijedloga.
Iduća stvar, na Skupštini je na licu mjesta u Predsjedništvo ubačen novi član - žacko. A znate žacka, to je onaj lajavackoji se voli javljati na teme, voli diskutirati, a najviše voli kvalitetno argumentirati.
I prilično brutalno igratako da legitimno zastupa i najjače igrače.
To znači da u Predsjedništvu sada imate (barem) dvojicu glasnih forumaša, koji će rado pretočiti dobre odavdje na sastanke na kojima se ionako najviše toga odlučuje.
Ne kažem da je dosad bilo loše - ja sam se trudio progurati puno toga s foruma, jer odavdje je poteklo puno kvalitetnih, kasnije i usvojenih stvari - ali sada će diskusija i kretati s duplo više strana i duplo lakše, čemu se neizmjerno veselim.
Što se financija tiče, izvještaji postaju sve detaljniji, i bivat će i dalje sve detaljniji i sve dok Skupština bude davala opravdane primjedbe.
Poanta svega, ne vidim razloga za toliko negativne energije. Ja možda nisam prava osoba za dati sud, ali po meni stvari stoje sve bolje. Ne idealno, jer ima puno prostora za ići naprijed. Ali ne niti loše.![]()
Način ti je gore napisao Perić, a čini mi se da su svi aktivni i moguće da ćeš i tu ostati razočaran. 
U nekom momentu ćemo ti prestati odgovarati na forumu, pogotovo na već odgovorene stvari.
Usput, nabrojao sam 24 forumaša (s accountima, bez lurkera) od 60 skupštinara. Dvadesetak (relativno) redovnih ima sigurno.
U nekom momentu ćemo ti prestati odgovarati na forumu, pogotovo na već odgovorene stvari.
Usput, nabrojao sam 24 forumaša (s accountima, bez lurkera) od 60 skupštinara. Dvadesetak (relativno) redovnih ima sigurno.
ova stvar je vrhunska voditelj lige i onaj koga on izabere živjela demokracija .znači svi ostali bez utjecaja jer su voditelji liga neki ljudi koji igraju pingać 3 dana .ali su si dobri sa nekim ko to delegira ili se samo prijaviš na natječaj .kak se uopce biraju voditelji i i da li isključivo u skupštini može bti koga voditelj izabere ili imaju neki instrumenti izbora .ovak mi je to sve ja te zovem ti mi glasaš
@Stip
A znam. Slažem se s tobom. Teško je neke ljude uvjerit da bi i oni trebali aktivnije sudjelovat u službenim tijelima Udruge pa da onda mogu jamrat.
I na mom kućnom savjetu je isto.
@dtrnski
Za nekog tko je član udruge nekih 2 godine i (uvjeren sam) ne poznaje ljude i sustav dovoljno-prilično puno samouvjerenosti da se Skupštinari ne biraju transparentno.
@mixer
Voditelji liga predlažu a Zbor bira. I ti si član Zbora i mogao si glasat za koga si htio. Mogao si se sam prijavit da ti želiš biti Skupštinar i o tome bi se isto glasalo. Ili si mogao predložit nekog drugog suprotno prijedlogu Voditelja lige.
Voditelje liga kolko ja znam bira Predsjedništvo prema nekim valjda kriterijima. Bar su tak mene pitali dal želim bit voditelj lige prije par godina.
I da. Skupštinari su aktivni igrači ili voditelji ekipa jer su ih predlagali voditelji liga a izglasao Zbor. I mislim da je taj sustav dobar jer ipak voditelji liga imaju stalan i izravan kontakt sa svim voditeljima ekipa iz svoje lige i mogu procjeniti tko bi bio kvalitetan Skupštinar pa ga i predložiti Zboru.
Kolko se sjećam nitko nije imao primjedbi tada niti se netko javio da predlaže nekog drugog.
A znam. Slažem se s tobom. Teško je neke ljude uvjerit da bi i oni trebali aktivnije sudjelovat u službenim tijelima Udruge pa da onda mogu jamrat.
I na mom kućnom savjetu je isto.
@dtrnski
Za nekog tko je član udruge nekih 2 godine i (uvjeren sam) ne poznaje ljude i sustav dovoljno-prilično puno samouvjerenosti da se Skupštinari ne biraju transparentno.
@mixer
Voditelji liga predlažu a Zbor bira. I ti si član Zbora i mogao si glasat za koga si htio. Mogao si se sam prijavit da ti želiš biti Skupštinar i o tome bi se isto glasalo. Ili si mogao predložit nekog drugog suprotno prijedlogu Voditelja lige.
Voditelje liga kolko ja znam bira Predsjedništvo prema nekim valjda kriterijima. Bar su tak mene pitali dal želim bit voditelj lige prije par godina.
I da. Skupštinari su aktivni igrači ili voditelji ekipa jer su ih predlagali voditelji liga a izglasao Zbor. I mislim da je taj sustav dobar jer ipak voditelji liga imaju stalan i izravan kontakt sa svim voditeljima ekipa iz svoje lige i mogu procjeniti tko bi bio kvalitetan Skupštinar pa ga i predložiti Zboru.
Kolko se sjećam nitko nije imao primjedbi tada niti se netko javio da predlaže nekog drugog.